Přejít na výpis diskuzí
Ztraceno v procesu: lekce komunikace jménem KOTOR II
29.9.2013 | Ladislav Loukota
144 příspěvků
-
V jedničce ano, ale ve dvojce již je pevně dáno Carthem a Kreiou, že šlo o ženu.
-
Neznate nekdo odkaz , i autor clanku by to mohl znat, na cesky preklad tslrcm mod ?
-
O těch datadiscích, to jsem slyšel, hlavně Mask of the Betrayer. Ale já jsem byl na konci dvojky tak zklamanej tím, jak to bylo blbý, že jsem neměl na nějakej datadisk náladu... FNV se mi od Obsidianu líbilo asi nejvíc, ale stejně můj celkový dojem byla nuda. Faktem je, že tam toho měli o dost víc, než Bethesda v původním Falloutu 3, ale tam mě questy a zkoumání světa bavilo, ve FNV ne.
-
To nedokážu říct, protože jsem Halo nikdy nehrál.
-
morrowind byl docela naslaplej (mne se teda z cely serie libi nejvic)
-
Tolik dlouhych prispevku o firme která neudelala jedinou dobrou vlastní hru, nafoukla bublina jmenem Obsidian.
-
No jo, ale určitě jsi to nehrál poprvé a už jsi znal děj, ne?
-
revan mel pohlavi, jaky si zvolil clovek v jednicce... (mmo se radsi vyhejbam obloukem, tak tam ti to snad vysvetli jinej odbornik *5* )
-
Tak mi prosím vysvětli, v čem je lepší než takový Halo, když jedno lidi vyzdvihují do nebes a druhý zatracují, doopravdy by mě to zajímalo. Já třeba Rep.Com. vydržel hrát tak dvě hodiny a u Halo 1 se bavil od začátku do konce. Přitom ohlasy jsou většinou opačné.
-
Mnozí jedinci tu nepoznají ironii a cynizmus, i kdyby je kousl do zatku. Co Vás ve škole učej?
-
Oba kotory jsem dohrál, vždy si je jednou za čas projedu a bavím se. Co jsem ale poté nepochopil byla nenávaznost mezi Kotor 2 a MMO The Old Republic. Ve dvojce byla Revan žena, v TOR muž. Ví někdo proč?
-
Co je na tom trotlovskýho? Nějak moc jste se tohle slovíčko naučili požívat. Strašná moda.
-
Obdobná zážitek nabízí i Neverwinter a ostatní hry z Faerûnu. Pokud chceš zkusit i hodně zajímavé RPG tak zkus od Larianu Divinity hry.
-
KOTOR1 a 2 imho rozhodně neobstáli v souboji s časem. Nedávno jsem rozehrál znovu dvojku (nostalgie) a zklamaně musím prohlásit, že kromě obstojného příběhu (který dává pořádný smysl až po restoration patchi od komunity), několika zajímavých postav (ano, Kreia je dobře napsaná, těžkým failem je ale interakce z pohledu hráče - na její přístup alá "znásilněný Nietzsche" se jednoduše nedá reagovat na úrovni a jen v málokteré hře jsem měl tak velký pocit, že mi v seznamu nabízených odpovědí nějaké chybí... prostě a jednoduše: když už se rozhodnu napsat relativně hlubokou postavu, měl bych dát hráči možnost "hluboce" reagovat - připadal jsem si jak trouba aneb Planescape se opravdu nekoná), je to těžce průměrná, místy podprůměrná hra; design úrovní je katastrofální a soubojový systém je totální parodie, v níž snad nelze neuspět - primitivní, krkolomné, v mnoha ohledech nedotažené a dysfunkční. Tyto se samozřejmě táhnou už od jedničky, ale to není omluva. Na druhou stranu dal ale Obsidian alespoň smysl povolání Jedi Sentinela a přidal celkem povedený crafting.
S překvapením musím po letech prohlásit, že KOTOR série je imho přeceňovaná srágora. Je to přestupní stanice mezi BG/NWN1/2 a Jade Empire/Mass Effectem snad ve všech ohledech a jako taková nemůže nikdy fungovat, protože ještě nemá jasnou identitu, resp. útříděnou designovou filosofii. Je historickým milníkem jednoho studia, které se kdysi rozhodlo dělat hry trochu jinak, a potřebovalo k tomu jeden "experimentální" titul, než si svou vizi ujasní.
PS: Darth Nihlus je trapák, z jehož přidušeného mumlání opravdu respekt nemám. Nechápu, jak se může kultovní postavou stát právě taková, která se nijak neprojevuje (možná právě proto?), nic zajímavého neudělá a pouze pasivně čeká, až jí hráč nakope do zadku. A naprostá jednoduchost/rychlost souboje s ním ve spojení s přívlastkem "Požírač světů" má skoro až komediální vyústění... "Nafouklá bublina" jsou slova, která mě napadnou vždy (ať už ve hře samotné nebo při adorování komunitou), když o něm slyším. -
Je třeba si uvědomit, že M4-78 je samostatný mod, který je sice s TSLRCM 1.8.2. kompatibilní, ale jinak s ním nemá nic moc společného. Souhlasím, že co do designu ale není zrovna nejpovedenější...
-
Ok, na tu jsem zapomel, ale to je fakt davno. *1*
-
Kotor 1 a 2 jsem dohral pred mesicem, a uprimne se mi 2 libila vice. Jednicka i na nejtezsi obtiznost byla snadno projitelna s prstem v nose s vyjimkou cesty k Malakovi.
-
jo commando je taky skvělá záležitost.
-
terminator future shock *5*
-
NWN2 bylo hodne zabugovane, ale oba datadisky byly super a lepsi nez puvodni hra. FNV byl dobry, ale jednoduchy a trochu rozplizly. Bethesdou bych urcite nesrovnaval, te se snad nepovedla jeste ani jedna hra :)