Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Asi jo.

Poslat celou flotilu včetně veškerých civilizačních vymožeností do slunce je epic fail. Ti divoši alias naši předkové by je během pár let zlikvidovali, pokud by to dřív nezvládly nemoci - antibiotika na koleně nevyrobíš.
  • To som jediný, komu sa páčil koniec Battlestar Galacticy? A to som dokonca ateista :D
  • holec89
    presne tak, pro me to bude ten pravy konec :)
  • MishKonn
    Edit: Aha, tak díky za nic. Chci zdroj, který přiměl autora článku napsat to, co napsal.
  • Prosím zde: http://drewkarpyshyn.com/c/?p=381

Budu za sebe citovat to podstatné:

Of course, some of you are also pinging me to find out what the “original” ending of the series was when we started planning out the trilogy. Sorry, but that’s not something I’m even going to attempt to answer. The collaborative creative process is incredibly complicated, and the story and ideas are constantly evolving as you go forward. Yes, we had a plan, but it was very vague. We knew we wanted to focus on some key themes and bring in certain key elements: organics vs synthetics; the Reapers; the Mass Relays. Beyond that, we didn’t go into detail because we knew it would change radically as the game continued to evolve.
  • Žádný prvotní konec neexistuje. Idea konce přežila celý vývoj.
  • rancor1223
    Přesně tak. Jediné logické vysvětlení jeho přítomnosti na Zemi. To že ji nikdy neopustil.
  • MishKonn
    Poznámka pro autora článku - domnívám se, že odkaz v odstavci "Pokud však sáhneme ještě hlouběji do kapsy, mimo scénář hry, najdeme tam jiný, starší a nepoužitý konec trilogie – přímo z pera dvorního autora Mass Effectu, Drewa Karpyshyna..." je chybný, jelikož nemá nic společného s tímto koncem a je stejný, jako ten předchozí. Chybka? Velmi by mne zajímal právě zdroj tohoto konce.
  • rancor1223
    @holec89 Já viděl každé video na YT, které se indokrinací a koncem nějak smysluplně zabývalo *15*. Hodiny a hodiny videí. IT je prostě perfektní vysvětlení téměř všeho.
  • MishKonn
    Tak si ho zkus přečíst znovu - podle něj byl původně Catalyst očividně koncipovaný úplně jinak, a také zmiňuje původní / prvotní konec z Karpyshynova pera, motající se kolem temné energie. Po zjištění jeho obsahu tak nějak ty "postranní mise, co neměly na nic podstatného vliv", patrně budovaly podpůrné můstky právě pro toto zakončení.
  • rancor1223
    .
  • holec89
    @rancor1223 no diky tomuhle videu mi prijde indokrinace stale realna.. Vlastne se shep probudi na zemi, tzn na citadele jeste nebyl..
  • walltar
    Jo dobré scifi mě příjde jako diamant ... potom co sem dočetl prakticky všechno od Asimova a většinu od Clarka tak sem na moc dlaších dobrých scifi knížek nepřišel ... Ale zkusím tohle a uvidím třeba se bude líbit.
  • rancor1223
    No tak záměrem BW samozřejmě bylo aby to Shepy byl, cž jasně dokazuje změna pohlaví postavy podle pohlaví Shepyho, ale zpracování je nedomyšlené (stejně jako půl ME3)
    Tělo leží v železobetonový suti. A Citadela není ze železobetonu, tzn. to tělo je na Zemi. Jak by se tam dostal Shepard? Pád atmosférou fakt by fakt nedal. Případně dokonce výbuch Citadely samotné (který byl v EC značně umenšen).
  • Tak to nebylo myšleno. Jenom jsem poukazoval na, podle mě, největší chybu, kterou ME vesmír obsahuje a tou je přítomnost něčeho mnohem mocnějšího, než je protagonista a co ho chce zabít. A on musí začít hledat Zbraň X, aby toho dosáhl. Je pravda, že od začátku existují v ME universu Protheani, ale už začali sloužit jako univerzální zdroj pro všechno ("Nevím co udělám... no mrknu do archivů, oni ti Protheani určitě na něco přišli").

Tím ale nechci v žádném případě říct, že by se tenhle typ příběhu nedal nějak nápaditě realizovat. Jenom osobně nevím, jak to udělat a ME3 to nepředvedl.

Mimochodem ty části, které jsou popsané v článku se mi jeví jako spíš postranní mise, které by stejně neměly na nic podstatného vliv.
  • holec89
    @rancor1223 indokrinace me prijde taky mnohem lepsi konec, dokonce jsem vydrzel koukat na skoro 2 hodiny dlouhe video k teto teorii: http://www.youtube.com/watch?v=ZoKCkSC-Os4
  • Je to poctivá hardcore sci-fi a rád se k ní vracím.
  • x_ander
    Skvělý článek, naprosto se s ním ztotožňuju. Je jasné, že u takhle velkého projektu se vždycky najde něco, co by mohlo být lepší. Mass Effect pro mě byl jeden z nějvětších herních zážitků (i přes onu pachuť z konce, kterou mám bohužel doteď), a je škoda, že Karpyshyn nedotáhl svou vizi do konce. Každopádně uvidíme, co přinesou další DLC, pochybuju, že Omega je poslední single přídavek. Jakmile budou venku všechna single DLC a ME3 tak bude definitivně ukončen (ne, teď nenarážím na závěr), tak si ho dám pěkně celý znovu.
  • holec89
    je fakt, ze neni jasny kdo to je, ale tak da se predpokladat, ze to je shepard
  • rancor1223
    Ještě kdyby to byl Shepard...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší