Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dík
  • rancor1223
    S přenesenými savy z ME1 a ME2 a herní dobou ME3 jsem na více jak sto hodinách (nepočítaje alternativní průchody hrou) skvělé zábavy a snahy o zničení Reaperů. Po perfektním zakončení ME2 a celkové napínavosti ME3, kdy všechno jde "podle plánu" - sjednotil jsem všechny rasy galaxie aby čelili Reaperům v poslední bitvě. Vše se zdá být prefektní, teď už mě nemůže nic porazit! najednou, stojím kdesi na Citadele, kecám s divným klučinou z ještě divnějších snů a rozmýšlím se jestli zničím veškerou pokročilou technologii ve galaxii včetně Mass Relays (které nevěřím že by opravili tak snadno jak tvrdí v EC), udělám ze sebe vládce Reaperů nebo ze všech organiků v galaxii udělám proti jejich vůli kyborgy. Přičemž vlastně ve všech variantách Shepard jako osoba zemře. A o osudech posádky, která havarovala na nějaké zapadlé planetě bůhvíkde bez funkční lodi nemluvě.
    A to do toho vůbec nezapočítávám teorii indokrinace, kterou stále považuji za reálnější než jak jsou konce prezentované. A že ta na pozitivnosti vyústění moc nepřidává.
  • walltar
    Alastair Reynolds, Revelation Space .... plánuju, že si to přečtu. Dobrou sci fi knihu sem v ruce neměl co sem dočetl nadaci.
  • MishKonn
    Je samozřejmě možné, že si za to autor může sám, nicméně se mi pořád víc líbí žebřík, kterým se leze z téhle pomyslné díry, naznačený vystřiženými / změněnými částmi hry popsanými v tomto článku, než ten, který byl použitý ve finální hře. Aneb jestli se autor vlastní vinou uvrtal do hluboké kaše, kdo jiný z ní příběh dokáže vyhrabat lépe, než právě on sám?
  • To je nás víc.....
  • Revelation space se jmenuje cela ta je serie odehrávající se v jednom universu. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Revelation_Space
  • Jo, při hrani prvního dílu me hned napadlo ze reaperi jsou "Vlci" z revelation space. Moc dobre knihy,škoda že jich tady od Reynoldse nevyšlo více, hlavne ty povídky . Jednou jsem to zkoušel anglicky ale používá dost technických výrazů a bylo to celkem utrpení to překládat.
  • holec89
    Alespon jsme v druhem dile odhalili oblibeny shop na citadele http://www.youtube.com/watch?v=oDCCKWuW-yc :)
  • Nemáš tušení, jak se ta knížka jmenuje v EN? Nebo alespoň celé jméno autora?
  • walltar
    Já osobně miluju otevřený konce ... jak u filmů tak u knih. Dává to obrovský prostor pro vlastní představivost. Jinak k tomu ME konci, mě ani tak nevadilo jak to končí obsahoě a ani to, že je konec otevřený, ale hrozně mě vadilo, že konec vlastně shodil ze stolu veškerou hru a to jak člověk hrál a řekl mu di doprava, doleva a nebo rovně ... to sou tvoje tři možnosti a je úplně jedno co si do teď dělal. Potom se přehráli 3 prakticky samé videa a konec.

Třeba dishonored měl v tomhle celkem podobný konec, kde jsou taky tři možnosti a ty videa sou celkem podobné, ale ten konec závisí od toho jak člověk hrál a né od tojo jestli se na konci odbelhal doprava nebo doleva.
  • Jenže potíž je v tom, že si DK vykopal v ME1 díru (nechci psát hrob), ze které potom musel ME3 vylézt a kvůli tomu tady máme všechny ty Catalysty a různé další problémy.

Drew vymyslel úžasný vesmír s příliš silnými záporáky.
  • Přesně tak Reynoldsův Odhalený vesmír. ME je kopírka do posledního puntíku. Akorát to co považujete v ME za děj, je jen okleštěný zlomek toho co kniha obsahuje.
  • rancor1223
    Ale tak na ME3 nepracuje nijak extrémně veliký tým (na rozdíl od Assasins Creed). A doba vývoje ME3 byla krátká. Stačilo to natáhnout o půl roku a stejně by na tom vydělali hromadu peněz. Ale proč by to dělali, když vědí, že si zákazník myslí, že to bude kvalitní.
  • Kozy
    tak to nějak zkus shrnout, prosím.
  • Ukončený = mise na Citadele. To tam jaksi je už od března (nebavíme se o EC). DLCčka prostě přidávají další mise a prodlužují hru. Aspoň tak to vidím já.
  • MishKonn
    Můžu říct o ME hrách následující fakta (ne všeobecně platící, ale aplikovaná z mého úhlu pohledu, prezentovaná jen a pouze jako můj názor):

To, jakým způsobem příběh rozjel první díl (po přečtení tohoto článku mi dává smysl, že právě v něm měl prsty Karpyshyn asi nejvíc), bylo neopakovatelně tajemné a příběhové části jsem hltal se zatajeným dechem.

Tento zatajený dech se v druhé části trilogie naprosto vytratil a kombinoval se navíc se zklamáním z chybějících / nedodělaných / uspěcháných součástí, které jsem ve hře očekával. Výsledný dojem VELMI výrazně napravily všechna DLC, vlastně natolik, že jsem ze hry byl napodruhé nadšený, nicméně ona osudová tajemnost a zatajený dech se v jejím průběhu ani tak nevrátil (napadlo mě, že bych mohl uvést důvod -připadalo mi, že ohledně hlavní herní linie, tedy té s reapery, se neděje prakticky krom začátku a konce hry nic, a je nám servírována vata typu díl páté série Star Treku, kdy už jsme vyzkoušeli všechno možné, tak se podíváme na to, jak děti hlavních postav chodí do školy na palubě lodi společně s mimozemšťany)...

...a přišel až v průběhu ME3, který se zase vrátil na notu tahu na branku, pocitu obrovského, hýbajícího se příběhu, zahrnujícího celou galaxii a bum, až do té chvíle, než přišel onen omílaný konec. Ano, Extended Cut poněkud celou situaci napravil, ale to tajemno se nadobro vytratilo.

A teď po přečtení článku si vlastně konečně uvědomuji proč - ty božské části, které mne vždy tak chytly, má očividně na svědomí Karpyshynova vize a mohu říct, že se na 100% ztotožňuji s autorem článku. I see what you did there - snažíš se nám vysvětlit, že ač trilogii ME máš velmi rád, mohla mít úplně jinou úrověň a místo skvělé série se mohla stát sérií dokonalou (zde popsaný Karpyshynův konec a všechny dějové útržky směřující k němu zní neuvěřitelně dobře)...
  • Kronoss1
    Ok.
  • Kronoss1
    Nic? Já tam vidím věcí. Celý ten konec je na prd, ale to je asi na dlouho. Každý to vidí trochu jinak.
  • Kronoss1
    No, když do toho celku nějak stále zasahuješ, tak snad není ukončený ne? Nebo jo? To bych se divil.
  • Kronoss1
    A nebo tak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit