Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miluji písen "Das Madchein aus Rottwail", text písně tu rád do češtiny přeložím... ,,Vzpomínám na ten den, kdy jsme jeli s našim autobusem do Rottweilu. Znovu na cestě z jednoho místa na druhé a to, co se dělo mezi tím nám bylo jedno. Potřeboval jsem žvýkačky a tak jsem šel do obchodu. A když jsem šel ke kase, uviděl jsem ji přede mnou stát. S usměvem mě pozdravila, zasáhla mě jako blesk. Dívali jsme se na sebe na okamžik se svět prostě zastavil. A někde venku zaštěkal pes, byl to horký den. A nohy mě nesly zase zpátky k autobusu, ani jsem nezaplatil. Byla to žena, na kterou jsem celý svuj život čekal. Jenže jsme se už nikdy nevrátili do toho krásného města. Někdy se sám sebe ptám, jak asi ted žije a jestli je štastná - jestli má nějakého muže. Venku zaštěkal pes, byl to horký den. A my jsme se už nikdy nevrátili do toho krásného města. A já se sám sebe ptám, jak asi ted žije, jestli je štastná a s jakým mužem (má nějakého muže?) Ano, ptám se sám sebe, jak asi ted žije a jestli má psa nebo muže". Nesmírně krásný text písně!!
  • ,,Pro mě osobně četba uvedeného překladu textu písní Die Toten Hosen byla poslední možností jak skoncovat se svým zbytečným hlubokým a intenzivním filozofickým myšlením, které tu vystačilo na nějakých neskutečných, skutečně neuvěřitelných 620 pro mě tolik neosobních nediskusních příspěvku, které by tu krom mích příspěvku k Die Toten Hosen měli být všechny do jednoho smazány. Nejsou a nebyli pro mě duležité. Pochopil jsem, že z četby překladu do češtiny textu k písní "Luge" (..."Nur zu Besuch", "Das Madchein aus Rottwail", "Am Ende"...) nejen že lépe poznám svou životní situaci, svoji osamělost, svuj hluboký smutek a své vlastní zoufalství ze selhání komunikace, ze selhání vztahu a ze vzájemného neporozumění z nedostatku lásky a uznání, - ale nakonec i lépe pochopím sám sebe jsem zprvu nepředpokládal."
  • ,,Takže překlad textu písně "Am Ende": ,,Až když to končí, všimneme si, že neexistují žádné (uspokojivé?) cíle a že tolik toho, co děláme bylo mrháním času. Až když přichází konec uvědomíme si chyby, které člověk (každý z nás) během života pořád znovu dělá. Co si chceš jiného nechat než tvou vzpomínku? Bude tím posledním co ještě mužeš (druhým) dát. Až když uvidíme konec začneme chápat o co nám vlastně v životě jde. Když přednámi leží konec a jsme sami rozpoznáme co pro nás bylo štěstím, které jsme předtím neviděli. Jako sít padá déšt na celou zem, klepe na naše okna a připomíná nám že neexistuje žádný život ani bolest bez hledání smyslu, žádná naděje něco zadržet, žádná naděje něco vrátit zpět...Až když přijde konec vidíme že neexistují žádné cíle a že většinu z toho co děláme bylo mrháním času."
  • ,,Uvědomil jsem si ted v poslední době z četby z českého překladu textu písní Die Toten Hosen to, že každé nové setkání s druhými lidmy nejlíp prověří náš charakter, Naši představu, co o sobě máme, jestli je ještě stále platná!" ,,Každý z nás potřebuje sdílet s druhými lidmy lásku a uznání! To je to nejduležitější v životě" A jaký text písní Die Toten Hosen mě k této domněnce, řekl bych k této pravdě vyustilo (vyvrcholilo)? Je to od Die Toten Hosen písen "Luge" a "Am Ende". Zmíním tu překlad textu písně "Luge" a "Am Ende"... ted písen "Luge": ,,Dej mi jen 5 minut, hned jsem v pořádku. Je to jen fáze, která přijde a zase odejde. Nedělej si starosti, jsem zase hned bystrý. Dej mi jen 5 minut, a zapomenu, kdo jsi byla. Jde mi to opravdu dobře, vubec nevím, co to se mnou je, že mi právě tečou slzy, když jsi u mě. Užívám si svou svobodu, baví mě to, být sám. Mužu dělat a nechat, co chci, a už se nikdy víc netrápit. Stokrát jsem ti řekl, že sotva na nás ještě myslím, že z počátku to vubec nebylo jednoduché, ale ted jsem nad tím pryč. Nikdy ti nezapomenu vyprávět, že ti nechýbím a že se mám bez tebe pořád ještě dobře. To jsou jen lži a vím přesně, že ty znáš pravdu. Jsou to všechno jen lži a nesouhlasí, že nejsem osamělý. Jsou to jen lži, nic než lži a já jsem si přál, abych jim vzdoroval (byl silný). Otočil bych čas jednoduše zpět a všechno by bylo stejné jako bylo kdysi. Stokrát jsem ti řekl, že jsem štastný, že potkám hodně mnoho přátel, dost přátel a že mi skoro nikdy nechýbíš..." (věnováno mé přítelkyni) Tak text písně "Am Ende" zmíním doufám ještě někdy příště.
  • Tak tu naposledy ještě zmíním písně od Die Toten Hosen, které mě textem písně prostě (ze všech písní) nejvíce oslovili (svou srozumitelností), tedy jsou to tyto písně: "Luge", "Deutsch in Willkomen", "Das Madchein aus Rottwail", "Fallen", "Alles Wird Voruburgehen", "Nur zu Besuch", "Am Ende",...(české překlady těchto textu písní jsou dostupné právě na web stránkách karaoketexty.cz! Tak nezapomente a posudte text těchto písní sami!), spíše po zvukové hudební stránce pak to jsou od Die Toten Hosen písně "Das Wort zum Sonntag", "Niemals Einer Meinung Sein", "All Die Ganze Jahre", "Paradies" a mnohé další...
  • Zmíním tu český překlad textu písně "Ja Svoboden" od ruských Kipelov, stejně jako četba textu písní Die Toten Hosen mě teprve ted v poslední době otevřela depresí zahořklé srdce i oči, i tohle mě oslovilo: ,,Nade mnou je tišina, nebe je plné deště, déšt protéká skrze mě, ale bolest není větší, Pod šepotem hvězd spálili jsme poslední most a všechno se zmařilo, volným se stanu já, od zla i od dobra, má duše byla na ostří nože, já bych mohl s tebou být, mohl na vše zapomenout, mohl bych tě milovat, ale to je jenom hra v šumu větru za zády, já uslyším tvuj hlas, i té lásce pozemské, co nás spálila v prach a já přišel o rozum... v mé duši už není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný, jako ptáci na nebi, Jsem volný, zapoměl co je to strach, Jsem volný - s divokým větrem zároven, Jsem volný, bdící a ne ve snu. Nadfe mnou je tišina, nebe je plné ohně, svit prochází skrze mě, a já jsem svobodný, Já jsem volný od lásky, od nenávysti i od předsudku (od fámy) a polopravd, od předpovědí osudu i od zemských pout, od zla i od dobra, v mé duši není více místa pro tebe! (Refrén) Jsem volný... (ruští Kipelov a text překrásné písně "Ja Svoboden"). Tento text písně je věnovaný všem co mají dobré, otevřené srdce i oči a co jsou bez jakkýchkoliv předsudku!!
  • 604 891 787
  • Přeju si a prosím správce tohoto diskusního fora o to, aby mé příspěvky tu byli všechny smazány!!, krom mích příspěvku k hodnocení alb (k recenzi alb) Die Toten Hosen, které jediné tu považuji za věcné a důležité!! Já se ke svým příspěvkum tu nerad vracím a stejně nikdy je tu po sobě nehodnotím a nečtu. ve srovnání s mou četbou textu písní Die Toten Hosen (k písním "Freunde","Das Madchein aus Rottwail","Luge","Am Ende","Nur zu Besuch","Alles Wird Voruburgehen","Fallen","Willkomen in Deutschland"...) tu považuji u mě mé tolik silné a skutečně intenzivní filozofické myšlení k touze po pravdě ohledně otázek po smyslu života za naprosto nevěcné, neduležité v životě a zbytečné, myšlení mám silné, ale vuli oslabenou!! Pak je tu potřeba se svým filozofickým esejistickým psaním osvobodit od všech negativních emocí, které v sobě prožívám - ano měla to být pro mě ze začátku puvodně terapie!! Ale nedaří se, ale tohle psaní mích od skutečnosti odtažitých a velmi neosobních příspěvku mě nijak v nejmenším nenaplnuje a vubec neuspokojuje!!. Ke sdílení jiných, jak pozitivních tak i depresivních myšlenek z četby z českého překladu textu písní Die Toten Hosen k výše uvedeným tu písním jsem v poslední době schopný mé myšlení tu věcně a užitečně usměrnit. Co jiného zbyde když už si neprožívám a nesdílím s druhými lidmi lásku (smysl života) a uznání - 2 nejduležitější životní hodnoty - ano zbyde jen ta touha po pravdě si vyjasnit jak se věci v mém životě mají. Ale bez domluvy s druhými lidmi to není možné. A samozřejmě tu u mě byla touha a potřeba svým esejistickým psaním se snažit až být schopný rozlišit své osobní povahové rysi od své nemoci, což je téměř nemožné.!!"
  • ,,Chýbí mě nejvíce to sdílet prožitek s druhými lidmi,být schopný soucítit s druhými! Měl bych si prožívat v sobě zlost ze zoufalstvý (a) z nepochopení toho,proč se takové věci druhému v životě dějí! To by nejspíše bylo to zdravé, nenarušené a správné prožívání svých emocí! Po sobě tu chci zanechat nějaké ty hluboké myšlenky, i když to forum není v mích rukách!!
  • Nejprve mě dojmula od Die Toten Hosen k slzám písen "Paradis", a to jsem ještě neznal text písně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit