Přejít na výpis diskuzí

Die Toten Hosen

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
724 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od Fregeho nechci vydět ani 1 euro, a fakt že jsou dnes z členu Die Toten Hosen milionáři mě nijak osobně nebrání v tom abych je poslouchal dál (protože do posledního eura si ty prachy Frege zaslouží!)... i když takové hudební sračk. v "Palermo Shooting" (dle mého se skutečně kvalitní rockovou hudbou nemají nic moc společného) mě ohledně výsledné kvality filmu vubec neva... něco za něco, sám poslouchám lecos, ale tohle mě fakt překvapilo nakolik se Frege podřizuje hudební supervizi wendersova film. natáčejícího štábu je laciné a komerčně podbýzivé. Celí film bych osobně neukončil jinak, takže asi tak... jenže ke konci filmu nudné, ale probouzet se každý den vedle krásné sympatické/empatické lištičky by pro všechno z lásky stálo za to jako nic jiného. Frege pěkně ukázal co člověka zlomí... ne pravda, LASKA, a pak teprve PRAVDA. Poslední celkem objektyvní má kritická recenze alb DIE TOTEN HOSEN: (živáky z principu neposuzuji či snad raději vubec nehodnotím) "Opel Gang" (70%), "Unter Falscher Flage" (40%), "Damenwahl" (50%), "Eine Kleine Bisschen Horrorschau" (60%) "Die Roten Rosen-Wir Warten Aus Christkind" (70%), "Kauf Mich!" (100%), "Opium furs Volk" (70%), "Unsterblich" (90%), "Auswartsspiel" (100%), "Curruck Zum Gluck" (90%), "In Aller Stile" (60%), "Ballast der Republik" (70%) a mé nej písně: "Das Wort zum Sonntag", "Nur zu Besuch" (jsem kdysi celkem vzato němčinou dobře odrecitoval, jenže pak mě došlo že v písních kde Frege zrychlí němčinu nepoberu, lépe se to říct/vyjádřit nedá), "20 Kleine Jagermaister", "Paradies", "Das Madchein aus Rottwail", "Niemals Einer Meinung Sein", "Falen", "Meine Stadt", "Weihnachtsman Von Dach" (vím, komolím), "Tauschen Gegen Dich", "Freunde"...
  • Snad se jednou dostanu k tomu že budu shodou okolností psát jako rakušan Peter Handke (kdy už konečně v českém překladu a s dobrou vazbou vyjde něco stručného a krátkého, co by se i pro nečtenáře a neknihomola dalo snáze přečíst), občas se snažím popsat co nejpřesněji a co nejobjektyvněji svuj vlastní osobní prožitek..., a to je myslím asi to nejtěžší co muže být. Nepotřebuji k tomu knihomolství, ani vysokou školu, žádný diplom, jen zpětnou vazbu od druhých lidí, a jen a jedině spoleh na svou vlastní intuici... (řekněme tomu podvědomí o stavu věcí).
  • Nepijte skutečně prosím ty POLSKE natolik podezřele levné energetické nápoje CRAZY WOLF!!! (nechtějte vědět co do toho dávají, a když už to pijete pijte s mírou!!! To nejsou energetické nápoje, ale POLSKE energetické sračky!!!), osobně s tím totiž skutečně nemám dobrou zkušenost, od té doby je ze mě antisemita. *9* *8* *9*
  • Rocková hudba je tu od toho, aby se (v ní) vybíjela svoje frustrace, svoje zlost, aby jsme ze sebe dostali (všechen svuj) stres. Kdo to ještě bohužel nechápe, ten by jsi nejspíše neoblíbyl Die Toten Hosen, TV Smith?, Korol I Shut, Rammstein, Ministry, Rage Against The Machine, Audioslave, Metaliku, Sex Pistols, Ramones, The Clash apod... nevím nevím, tohle mě trochu přijde jako hystorie rockové hudby, asi bych k tomu mohl dodat jen jediné - kdybych neposlouchal punk?rock, rozhodně bych nejspíše poslouchal jedině hip-hop, takže je ted nejspíše jednoznačné kam se v rockové hudbě ubýrám... nebo ne, možná nikoliv, protože mě příliš neláká si přeložit kupř. většinu textu písní ruských Korol I Shut, protože bych to nejen nechápal, ale text písní by se mě nejspíše nemusel zrovna dvakrát líbyt, a krom toho je dost obtížné sehnat kupř. u Die Toten Hosen skutečně dobrý český překlad (většiny) textu jejich písní, takže asi tak. No a ted nevím, co by na to řekl Andreas Frege ("Campino").... to by mě ted kur.. skutečně nejvíce zajímalo. Takže asi tak.
  • Rozhodl jsem se trestat přísně, ale spravedlivě. Je to stále lepší než nic, ne je to ve svém dusledku nakonec lepší než naprostá lhostejnost! (ke druhým lidem!). To vám říkám od srdce upřímně. Zkuste to... představit si STEVENA SEAGALA, KTERY VZDY TRESTA NESMLOUVAVE PRISNE, ALE SPRAVEDLIVE! Což jsem si vzal k srdci po shlédnutí jeho několika málo filmu, (bez tak jde o...) akční nadsázky "NICO - VICE NEZ ZAKON" a vynikající "NEMYLOSRDNA SPRAVEDLNOST". Právě tyhle akční filmové snímky mám upřímně rád, i když jsou plné násilí, které neušetří nikoho a jedná se jen o akční nadsázku! (tohle s mou kinoartovou cinefilií je výjimkou hodné pozornosti, ovšem stojí za to vzit si z toho jeden platný princip, tedy krom principu nic) To jediné skvělé a dobré na těhle filmech je vlastně jen to, že když už nezbyde čas na katarzi své ani u druhých lidí, snad (i proto)že tempo vyprávění filmového příběhu je příliš rychlé jak na diváka tak na prožitek hlavních i vedlejších hereckých výkonu (kde osobní prožitek násilných situací tolik chýbí), tak alespon ukazuje tu skutečnost jak korupce v USA běžně zasahuje do vysokých politických kruhu - což je znepokojující, ale vzato pravdivé! Taky rád občas přemýšlím právě nad tím jaký by to vlastně bylo odcházet brzo ráno za svítání a vracet se pozdě za setmění a nemít nic... jen to místo, kam bych se vždy rád vracel. A to by stačilo k životu?... Cituji dost nepřesně, možná by to po mě mohli upřesnit druhý lidi, protože je to dost dávno co jsem ten film vyděl ("Nemylosrdná Spravedlnost"), ale přesně tuhle větu (něco v tom smyslu) už si dost dobře nepamatuji...
  • ,,Bez bolesti člověk (své emoce) neprožívá dost intenzivně, proto někteří lidé si musí sami pusobit bolest, aby porozuměli svému prožitku... svým emocím." Možná bych měl na mysli nějakou tu citovou deprivaci, možná ano, možná ne, možná nikoliv. Tohle pořádně zamotá hlavu i mě, protože Wilhelma Reicheho jsem ještě dosud nečetl, a těžko se někdy k tomu dokopu. Začnu raději u toho - u rockové hudby celkově - co mě k těmto uvahám podněcovalo, či spíše motivovalo. Snad více k tomu by mohl říct právě Wilhelm Reich... či Till Lindeman z Rammstein, frontman Metaliky, Andreas Frege (Campino) z Die Toten Hosen, zpěvák Ministry či Goršanov (zpěvák) z Korol I Shut, a dokonce i Bono z U2, kde je ovšem z toho - z jejich písní - do dusledku cítit jeho křestanské přesvědčení, takže U2 z toho vynechám... co vím tak němci a rusové to mají v krvi! O tom jediném nepochybuji. Ted tu ovšem přemýšlím uplně nad něčím jiným... prostě nad tím, jestli a zda by se to jsem vubec vešlo, kdy(ž) bych to měl případně do posledního slova upřesnit, někdy je lépe to zestručnit, a zbydou z toho (pak) jen pojmy. To mě mrzí, sorry!
  • ,,Láska je více než pravda! Ovšem pravda sebou nese spravedlnost, láska je nevyzpitatelná." Rozumí tomu někdo? Ani pomalu já ne! Pomalu... tím spíše že všechno má svuj čas, a tenhle muj citát je více jak zpoloviny pravdivý, anebo se s postupem času ukáže být jako pravdivý, jak kdy a jak pro koho, ale byl bych pro to aby to posoudily a ohodnotily druhý lidi, pokud s trochou štěstí tyhle stránky navštívý.
  • Pak se sousedi divý proč jim slepice nesnáší. Slepice jsou z toho všeho kokrhání tak vystresovaný, že se bud nevyspí, anebo nesnáší. A jako by toho nebylo málo a dost, ke všemu mám či jsem měl za oknem hlučný ptačí orchestr, tak hlučný a ke všemu nemelodický, tak patetický až mě to připomělo Wagnera. Ale to už není muj problém, mám v poslední době dost problému s hlučnýma kachnama. Ty jejich sobecký námluvy mě lezou na nervy. A proč sobecký? Hodil jsem jim rohlík, a jedna kachna předbýhá druhou... tak jsem se na ně od té doby raději vykašlal. Potřebuji psa, jsou na to sociální dávky anebo evropské dotace, či alespon pro něj doplatek na bydlení? Ještě jednou zopakuji, nejedná se o vtip. Vubec nežertuji, jen poukazuji na to, jak se věci mají!
  • "Nikoho necituji, tyhle myšlenky vycházejí z pouhé mé intuice, z (nezlomné) touhy po pravdě. Pravda a spravedlnost je jedno a totéž! Co je vubec láska než vášně, kterými se člověk nechá unášet a ovládat - kupř. žárlivost apod." Ted skutečně cituji jen sám sebe, a vyhovuje mě to. Což u mě není tak časté a běžné. Fajn, věci se v mém životě mění k lepšímu! Kéž by to bylo na vždy! (a ne jenom na chvíli!)
  • Žádný Goethe nebude, sem by se to nevešlo, a krom toho zas tak vášnivý čtenář a knihomol nejsem! Jak dopadl Vilem Meister a jeho mučedničká... (to by jistě uvítali v islámské mešitě) ale (překlep) učednická léta nevím, a proč bych měl? Goethe moc mluvý, ten hubou drnčí v jednom kuse a nepustí mě ke slovu... Jestli má být tohle jeden z počátku klasického vývojového románu, tak at je... tak by mě pak zajímalo kam se to společensky výchovně vlastně vyvýjí či posune... jinými slovy jistě četba Goetha má nějaký ten společensky výchovný dusledek, který má klasický vývojový román mít, o tom to je a o tom v nejmenším nepochybuji, jenže nešlo by to pro příště zkrátit a zestručnit! Vždyt "Zelený Jindřich" od G. Kellera na tom není o mnoho líp, ale to bych nechal posoudit druhým lidem, já čtu nerad a jen vyjímečně. Jinými slovy mě čtení vubec nebavý a nudí, snad i pro to nemám ted tolik toho za potřebí citovat druhé lidi z nějaké té četby, i když jsem tu citoval a neuváděl zdroj, ze kterého mám ty které informace. Bez toho se citovat druhé lidi skutečně (do slova) nedá!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit