Přejít na výpis diskuzí

Nightwish

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
1003 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nightwish - celkový pohled

Kdybych měla nepsat, která ze dvou zpěvaček, tak vyhrává Tarja - je to zpěvačku s velkým Z. Ale řeknu vám, že se na to koukám i z jiné stránky. Do Nightwish patří Tuomas - Díky jeho písním a samozřejmě klávesům jsou to Nightwish. Samozřejmě Tarja dokázala zazpívat jeho písně procítěně a dokázala předvést obrovskou shou, což Anette nedokáže ( nebo sem to ještě nespozorovala), ale posudte sami, bez Tuomase by to nešlo. Dále tam máte
    Marca - popravdě, díky němu se mi líbí jediná písnička na nové desce a to je The Islander. Pak Jukka - co ten dokáže za bicíma, to je něco neuvěřitelného a při tom umí udělat i skvělé opičky. Emmpa jsem si nechala na konec. Byla jsem na Nightwish s Anette a díky němu to bylo docela dobrý. On dokáže postavit lidi z publika už jen tím svým výrazem! Když se to vezme kolem a kolem, tak tihle čtyři plus Tarja - to jsou Nightwish. Tihle čtyři plus Anette jsou dobrá hudba, ale nejsou to Nightwish.
  • Tarja vs. Anette

Ještě mi nedá,abych se nezúčastnila dřívější debaty ohledně zpěvaček NW.Jsem ,,Tarjistka'' a NW pro mne skončili v roce 2005.Nedávno jsem četla super recenzi Tarjina koncertu ve Zlíně v jednom slovenském časopise.Nakonec autorka řešila věčnou otázku,která z obou pěvulí je lepší.Samozřejmě vynesla Tarju, a to nejenom zpěvem,ale i obrovským charisma, které jaksi u Anette nelze najít.Teď budu trochu parafrázovat,ale napsala že Anette se sice snaží, ale snaha není všechno.Co člověk nemá přirozeně to dokáže dohnat jen uměle-jenže pak už to nějak není ONO.A velké žluté potápěčské hodinky to asi nevyřeší.K tomu nemám co dodat.Nightwish jsou, nebo byli, skvostná skupina.S Tarjou ztratili ducha, charisma a svou osobitost. *9*
  • to Rendolfek

Knížku Nightwish v angličtině jsem sehnala přes stránky ROCK EXTREMUM.Objednají ti ji u zahraničních partnerů.Čekací doba je zhruba měsíc.
  • Re: Re: pomozte

Díky za radu. A jsem holka ne kluk... *1*
  • ..

Nic moc.. *10*
  • Re: pomozte

Je to na oficiálních stránkách jejich e-shopu což je http://www.nwshop.fi/ ...sou tam ale dvě knížky, jedna finsky a druhá anglicky, ale každá vypadá jinak, takže nevím jakou chceš, asi se musíš podívat sám. Jinak vyplníš jméno, adresu a podobný věci, ale vlastní zkušenosti nemám, ze zahraničí sem si poštou ještě nikdy nic poslat nenechal, takže hodně štěstí a dobrý počtení přeju (jestli se podaří), čágo
  • pomozte

Mohli by jste mi někdo poradit kde bych sehnala kížku Nightwish???????PROSÍÍÍÍÍÍÍ
  • Re: OSTATNÍ

Marco podle mě dobře zahustí zvuk Nightwish, tak to v metalu často bývá, řek bych že basskytaristi (většinou) dostanou víc prostoru třeba v rocku, jenže to už je trochu něco jinýho. Podle mě ale Marco dost dobře zpívá (to je podle mě to, čím vyniká). Myslím že by měl zpívat častěji než v každé druhé písni. Třeba "Master Passion Greed" má opravdu grády. Je to první a zatím poslední píseň Nightwish, kde zpívá sám, no a nevím jak vám, ale mě se moc líbí.
  • Re: nw

Myslím si,že Emppu je skvělý kytarista.Hlavně na koncertech ukazuje své umění a ještě se u toho náramně baví.Jinak kytarista,který má komplexně vyspělou techniku hry a geniální zručnost je u mě Adrien Grousset z francouzských Hacride.
  • OSTATNÍ

no copak Emppu ten se nadře dost ale Jukka to nema taky jednoduchy a to ma pořadny bubny ten se taky dost nadře a toumas ten to vsechno dal dohromady a texty myslim ze sklada taky no a marco no no ale jo taky to jde ale podle me se nejvice nadre toumas a jukka
  • Re: N

souhlas

Noo...Emppu je můj nejoblíbenější člen z Nightwish!! a myslim že hraje dobře...ono celý vystoupení nightwish na koncertech když se kouknueš tak je tako volnější...na další desce zas Emppu dokáže co v něm je!! *1*
  • Re: Re: XXX

Anette i Tarja jsou skvělé,tady jde jen o to si zvyknout na jiný styl
  • nw

furt řešíte zpěvačky... mě ale trápí něco jinýho... a to EMPPU ...ye to perfektní kytarista s úsměvem na rtech, furt běhá po pódiu, na koncertech do písní občas přidává něco navíc. Za tu dobu co je v Nightwish z něho podle mě vyrostl "někdo" ...jenže se mi zdá že to teď trochu fláká. Na Dark Passion Play si některý jeho sóla a riffy musím pouštět pořád dokola, ALE to jak jindy během zpěvu Anette a Marca písně vycpává svým plechovým zvukem bez sebemenší kreativity mě už začíná zneklidňovat. Myslím si o něm že je dost dobrej, jen to musí na dalším albu zas dokázat. Napište někdo co si o tom myslíte. Máte rádi EMPPUa? Líbí se vám jeho hra? Jaké máte jiné oblíbené skupiny a jejich kytaristy a jak by jste je s ním srovnali? ...PIŠTE... *3*
  • Re: Re: Re: Re: Anett:)

No je pravda že na klipech v podstatě moc nezáleží, i tak se ale podle mě klipy změnily, fakt nejhorší je Bye Bye Beautiful, podle mě perfektní píseň, které navíc kraluje Marco svým mohutným zpěvem... řekl sem si že na tenhle song by se hodil klip, čekal sem něco temnýho a působivýho v pravým metalovým kabátě... a? ...v celé délce sem ho viděl poprvé a naposled... hrůza
  • Re: XXX

dlouho sem Anette proklínala...ale změnila sem časem názor a myslim, že máš pravdu...
  • Re: XXX

Promluvil znalec, mám se od ebe ještě hodně co učit ;)
  • Re: Re: Re: MARA 91

Oni nechtěli někoho, jako Tarja, nesnažili se jí napodobit. Prostě tam dali někoho jinýho, co se dá dělat. Viděla sem Annete na koncertě a Nightwish se hodně změnily, ale pořád je to skvělá skupina a i když tam není ten operní zpěv, tak to stojí za to. Osobně dávám přednost původním, ale život de dál.

Nepudou ale kdybytam byla Tarja tak mohli.
  • Re: Re: Re: Anett:)

souhlasi s Rudolfem tarja byla lepší a o hodně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit