Přejít na výpis diskuzí

Nightwish

HUDEBNÍ SKUPINA 18.2.2007 
1003 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tarja jede

Jinak dnes oficiálně vyšlo v ČR album Tarja - My Winter Storm. Slyšel jsem, paráda.
  • tarja

tarja neměla uctu k lidema a mohla si jezdit soukromým letadlem atd.
    • Re: tarja

Jooo, hlavně, že Tarju tak strašně znáš... To NW nemají úctu k fanouškům, protože, kdyby ji měli, nikdy by nemohli vyhodit Tarju a vzít místo ní Anette...
      • Re: Re: tarja

No Anette opravdu není špatná akorát že do Nightwish moc nezapadla, není to skupina pro ni. Jinak vyhazov Tarji mě dost šokoval, takže sem o tom na netu hodně četl (to asi hodně lidí) ...a připadlo mi že Tarja dost kličkovala, důvody PROČ dostala padáka prakticky nepopírala, nevím jak vy ostatní, ale já sem se dočetl jen: "je to pro mě šok, vůbec sem to nečekala, je to velmi kruté..." a podobně... za sebe musím říct že už mě téma "Tarja vs. Anette" dost nudí, ale pokud o tuhle věčnou debatu máte pořád zájem, tak sem můžete třeba posílat odkazy ohledně vyhazovu Tarji nebo něco podobnýho... *3*
        • Re: Re: Re: tarja

Anette by nebyla špatná...jako nějaká popová zpěvačka...
          • Re: Re: Re: Re: tarja

tak nějak

Neměla úctu k lidem ?? jo takhle to překládaj všichni, ale znáš detajly ??? Raději si je přečti a možná tě dost překvapí. Prej neúcta ... Já tarju chápu a souhlasím ale jak se říká člověk je chytrej on by to pochopil, ale lidi ... lidi sou hloupí. A ta neúcta jak už to teda nazýváš se ani nekonala protože ... a víš co sakra ?? buď si to přečti sama nebo nic nepiš.
  • ...

ja ted dlouho střídal různý hudební styly dokud sem nenarazil na nightwish.slyšel sem jejich písničky ze starých alb a sou uplne super.jen je škoda že Tarja už neni v nightwish bylo by to trochu vo něčem jinym.ale neda se nic delat.stejne je budu pořád poslouchat a budou se mi stejně líbit...fandím jak tarje na sólovej cestě tak nightwish.....
  • nightwish

ahoj právě teď jsem se přihlásila do fanklubu NIGHTWISH! Musím se Vám přiznat že jsem byla na Nightwish hodně naštvaná když jsem se dozvěděla že vyhodili Tarju. Ale už jsem se s tím smířila že už to (asi) jiné nebude.
  • Tarja

Tarja je nenahraditelna...a NW po vyhazovu Tarji museli ten styl zmenit,ptze jim muselo bejt jasny,za bez Tarji uz nikdy nebudou to co driv a tk udelali to nejhorsi co mohli....vzali mezi sebe Anette *16*
    • Re: Tarja

Nevšim jsem si, že by nějak v posledních letech dramaticky změnili styl. Největší změna se zatím udála mezi alby Wishmaster a Century Child.
      • Re: Re: Tarja

vzhledem k předešlým příspěvkům se ukázalo že máš fakt bliky...............

Chceš tvrdit, že je to největší změna, vezmeš-li v potaz třeba poslední cd s Tarjou, Once, a nové Dark Passion Play?
        • Re: Re: Re: Tarja

DPP bylo hodně pokračováním Once bez výrazných stylových změn, trochu s použitím folkových motivů v některých písních (LastOf, The Islander), ale jinak jsou si hudebně alba dost podobná. Očekával jsem trochu razantnější vývoj, taková věc, jako změna zpěvačky k tomu přímo vybízela, ale nakonec se o to příliš nepokusili. Mezy Wishmasterem a Century Child je mnohonásobně větší rozdíl,)práce s orchestrálními aranžemi, zabudování mužského vokálu jako pevné součásti hudebního výrazu kapely, zpomalení u mnoha skladeb a na druhé straně ovlivnění thrashem třeba ve skladbě Slaying The Dreamer,první snaha o epičtější dlouhé a složitější kompozice, struktura písní, temnější texty atd. Once a DPPD jsou naprosto logickým pokračováním po téhle stylové změně, dopředu skupina postupuje daleko mírnějšími kroky, pozvolna.Jen si to vemte, kolik skladeb z DPP by se dalo přirovnat k nějaké z minulosti Bye bye Beautiful je jasně variace na osvědčené postupy z Wish I Had An Angel, Amarath je jasně rádiová skladba ála např Nemo, Mastetr Passion Greed je pokračováním hrátek thrash metalem, rozvíjí tím to, co už započali na Slayng The Dreamer nebo Romanticide, folkové motivy se poprvé objevily na tý písni Creek ...., na DPP to vše dále rozvinuli ve výše zmiňovaných. Něco je tam mového, ale opravdu spousta věcí z poslední fošny jde přirovnatr k něčemu z dřívější tvorby, to třeba na Century Child tak dobře nešlo.Patnáctileté děti v černém oplakávající Tarju tohle ale asi nejsou schopné poznat.
          • Re: Re: Re: Re: Tarja

Za to ty jsi evidentně ohromný znalec... *1* Jestli chceš tvdit, že poslední album šlo více do hloubky a je propracovanější jak po stránce hudební, tak po stránce textové... Nemám slov. Přiznejme si to, že Tarjin hlasový rozsah dokázal pozdvihnout každou Tuomasovu píseň na vyšší úroveň... Anette ji prostě "jen zazpívá", v tom je zásadní rozdíl mezi těmi dvěmi... To co Tarja se svým hlasem předváděla vrazilo každé písni osobitý a nezaměnitelný ráz... Tarju si nikdo s nikým nesplete... Jestli chceš namítat, že to ani Anette, pak máš možná pravdu, ale nevím, jestli je to bráno v tom "dobrém" smyslu slova...
            • Re: Re: Re: Re: Re: Tarja

Chlape, vždť tu furt zoufale řešíš jenom Tarju, Tarju, Tarju a zase Tarju. Zkus vnímat hudbu jako celek. DPP jednoznačně navazuje na Once a rozvíjí některé motivy v něm jen lehce naznačené. Je to takový tem mírný pokrok, lehké směrování malinko jinam, ale tu podobnost co se týče přístupu ke skládání i co se týče produkce tam snad slyší každý. Oceanborn znělo naprosto jinak. Písně z Once by klidně mohly být na DPP a obráceně, písně z prvních alb by tam asi moc nezapadly. Hudební skupina je rovnocenných 5 členů, ne zpěvák a nějaké křoví vzadu, jako u Karla Gotta či Helenky Vondráčkové.
    • Re: Tarja

Přesně! Anette je jejich hrob *16*

Tím se jim naopak stala málem Tarja a její manžílek-samozvaný manager.

no jasnééééééééé-když kapelu spoluzakládala a s Tarjou si udělali jméno.....

A tys tam byl, a proto všechno tak dobře víš... *1*
          • Re: Re: Re: Re: Tarja

JO nikdo neví jak to bylo, je to divný. Každopádně Marcela budu hájit, je to skvělý manžel, pro Tarju toho hodně udělal a ona je s ním i se svou sólovou kariérou šťastná- a tak to má být. NW jsou zase spokojení s Anette. Přejmě jim to

to jsou správná slova..a né co tady melete vy..ale Marcela nemám rád a tarja mě jejím chováním pěkně zklamala..to že Nighzwish končí je pěkná blbost!!..dyt za 1 nebo 2 roky budou mít dalsi album..a Nightwih fanousky neztrati...proc by jinak DPP byla zatim jejich nejuspesnejsi deska..Nightwish jdou dal a rozhodne se jen tak nerozpadnou..to co tady ste vy rikali ze se Anette ma zahrabat..tak nejste jejich pravymi fanousky...ste chudaci..kteri ani nevi co je to zmena..Anette byla velka zmena..a Nightwish jeste prilepsila..vy by ste se meli zahrabat... *9*

Asi tak nějak...

jj a je jen otazkou casu jak dlouho to vzdrzej....ale az prijdou o fanousky tk se nebudu divit...dlouho to trvat asi nebude...

Zatim jich mají víc, než měli předtím, tak proč by o ně měli najednou začít přicházet. Ještě nejsou tak staří, aby začali umírat.
  • tarja

to máte pravdu,že na Tarju nikdo nemá..a srovnávat jí s Anett budou lidi asi pořád..strašně moc mi tam chybí..a tak si přehrávám pořád dokola staré alba..mohla by nám přijet zazpívat do Čr *5*

Souhlasím, určitě by fanoušků nebylo málo. Já Nightwish miluju....
  • Mnichov - 26.3.2009

Uvažuju o koncertu v Mnichově 26.3.2009. Jel by někdo ?
    • Re: Mnichov - 26.3.2009

mno tak jako...ani nevite jak bych moc rad jel na Nightwish na koncert...ale penize met:-D...pac jako Nightwish uplne zeru:-)...porad se mi to neprestalo libit...a ani neprestane...jinak nevite kdy bude nové album??
    • Re: Mnichov - 26.3.2009

To si spíš počkej na letošní MoR
  • nightwish

No tak samozřejmě na Tarju nikdo nemá ale Anett přinesla zase něco nového mě se osobně líbí jak zpívá,Tarja byla prostě operní zpěvačka hlas už měla nalazený tak že ji nikdo nemůže dohnat ani nahradit,prostě se ale něco stalo a tak to bude i přes to Nightiwsh miluju je to moje nejlepší kapela *14* *3* *4* *14* *4*
    • Re: nightwish

*14* na Nightwish nic nemá je o nejlepší finská skuoina za celej rok 007...kam se hrabou ostatn český skupiny *1* na tyhle nikdo a nic nemá *13*
  • blond anette?

zdravim fandy niightwish....cetl sem nejake prispevky o blondate anette mohl by mi nekdo zdelit kde takove (popr takovou) fotdu najdu...Dik *3*
  • asi překlep no

newim jak vy,ale mě se necce čekat na album nightwish 2000 let.
    Druhým singlem z alba se stala píseň "Amaranth",ohlašující pomalu ale jistě i tolik očekávaný příchod vydání nového cd jako takového,plánovaný na 28. září 3007,po kterém se kapela hned vydává na turné,začínající 6. října v Tel Aviv v Izraeli. *15*
    • Re: asi překlep no

pardon 1000 let ne dva. *1*
      • Re: Re: asi překlep no

už sem slyšela celý album Dark passion play. *15* A nejvíc se mi líbí písnička MEADOW OF HEAVEN, ale i ostatní nejsou špatný. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit