Přejít na výpis diskuzí

Ladislav Boldy

OSOBNOST 24.5.2007 
95 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neznam Boldyho osobne jen jeho pisne,prvne jsem je slisela asi pred 4 lety a dost se me libily,nechala jsem si je nahrat i na CD,texty jsou vazne ze zivota...ale jak se rika,100 lidi--100 nazoru.
  • Ahoj,hledám a hledám a nenecházím,kde prosím najdu všechny písničky,nemůžu je nikde najít,jen dvě a víc ani ťuk,kam se všechny ztratily?????? *7*
  • Láďa možná představuje typ člověka, který nemusí být každému po chuti. To co si prožil posunulo jeho vnímání světa. Přežití je tím základním instinktem a on že měl v mládí co dělat, aby přežil.
    Znám ho, potkávám ho často v okolí práce, jsme sousedi.
    Mé taneční studio DAP sídlí vedle jeho pizzerie BIBITA. Díky němu už v ulici a našem dvoře nesídlí žádní feťáci, zloději, atd. Jo občas je tvrdý a já násilí neuznávám, ale vypořádal se s mnohým s větší elegancí, než naši oficiální strážci. Já ho znám jako člověka, který je upřímný za každou cenu, i když ho to někdy stojí dost. Studuje, nepije, nahrává muziku... žije ... Y
  • Ahoj Ládˇo,POTŘEBOVAL BYCH STEBOU MLUVIT.Nemam na tebe tel...neviděl jsem tě dlouho,ale až ti to osvítím ,tak jsi určitě vzpomeneš..potřebuji píchnout...písni mi na e-mail.....r.hrbek@seznam.cz..kde tě mohu najít..ahoj
  • Zaslouží si lidské uznání, a toho se mu dostává od obyčejných lidí.

Osobně jsem Láďu poznal, když mi přinesl k posouzení písničky, které sám nazpíval a napsal si k nim hudbu i slova. K takové „trojjedinosti“ mám nedůvěru už od základní školy, kdy nás v katechismu učili, že Bůh je jen jeden, ale že v sobě spojuje tři božské osoby. Lživě jsem mu slíbil, že si doma nahrávky určitě poslechnu, ačkoliv jsem to v úmyslu neměl. Nejméně stokrát jsem totiž už zažil zpěváky, kteří si na svoji desku udělali všechno sami, a nakonec si ji taky sami museli kupovat. Leč Láďa - poučen životem – mému slibu nevěřil, posadil mě k sobě do auta a já jsem zažil velké překvapení. Ten chlap totiž umí nejenom velmi dobře zpívat, ale on i skvěle komponuje a píše dobré texty.
    Zdálo by se, že americký „hepyend“ ve světě populární hudby Boldiho nemine, jenomže člověk s jeho minulostí má všechno tisíckrát složitější - obzvlášť když do toho vypukne recese. Čekal jsem, že se Láďovi podruhé zhroutí svět, ale mýlil jsem se. S obrovským nasazením se vrhnul na jinou seberealizaci, udělal si maturitu a začal studovat politologii. Současně pracovat webovém projektu, a učit se, když je člověku přes čtyřicet let, to je výkon vskutku úctyhodný. A i když se Láďovi nepovede akademický titul získat, v mých očích navždy zůstane odvážný a silný chlap, který svádí nerovnou bitvu, aby regulérně a poctivě dostal zpátky to, co mu bylo v dětství nespravedlivě odcizeno.
    Ladislav Štaidl hudební skladatel.
  • V době našeho seznámení byl Ládik člověk,kterého předcházela pověst největšího a nejnekompromisnějšího ranaře z Prahy a kdo má trošku pojem o zločinu jako takovém ví,že vše co se děje mimo Prahu je asi jako když ve fotbale srovnáváte FC Barcelonu a Sokol Dolní Kotěhůlky.Já nebyl v té době rozhodně člověk,který by se mohl pyšnit nějakými "úspěchy",byl jsem dvacetiletej cucák co chtěl prostě svůj trest nějak přežít.O to větší bylo mé překvapení,když se mezi mnou a Ládikem od prvního dne vytvořil vztah,který posléze přerostl v hluboké přátelství.Strávil jsem v jeho společnosti více než dva roky a mohu-li to tak říci Ládik se mi otiskl do duše...postupně jsem zjištoval jeho životní příběh a věřte mi,víc překážek,které mu osud do života připravil,neměl ani Mojžíš když vyváděl Židy z Egypta do země zaslíbené...Pro spoustu lidí kteří Ládika znali jen z vyprávění a nebo s ním nebyli vyloženě přátelé byl prostě Ládik jenom gangster,který si bral co se mu zlíbí,nerespektuje zákony a to jak světské tak boží,a je prostě psychopat,kterému je lepší se raději vyhnout.Toto je ale omyl,kterého se dopustí pouze člověk,který soudí knihu podle obalu,který se nedívá pod pokličku,jinými slovy člověk pohodlný a jednoduchý.Měl jsem nesčetněkrát příležitost vidět,když Ládik absolutně nezištně pomohl jinému v jeho potížích,vlastně to tak bylo pokaždé kdy se někdo takový objevil,nikdy se nestalo aby s nim Ládik alespon jeho problém nekonzultoval,případně mu poradil,pomohl.V mých očích se však takové chování rozhodně neslučovalo s pověstí,kterou měl a tak jsem ho začal sledovat jinýma očima a přemýšlet o něm.Přišel jsem na velice zvláštní věci.Ládik si svou životní dráhu nemohl vybrat sám,o tuto možnost ho připravila ta paní,která ho porodila.Proto vyrazil po cestě,která jediná byla možná.Kojenecký ústav,dětský domov,polepšovna,zločin.Tato cesta není otázka volby,je to posloupnost,která prostě přirozeně navazuje.Pokud jste z úplné milující rodiny,neprožili jste dětství ve společnosti starších dětí,kteří vás denodenně snaží šikanovat,ve společnosti posedlých vychovatelů,kteří vás trestají za každý nepatrný krok vedle,pokud jste nezažili skutečný pocit opuštěnosti,nemůžete pochopit co člověka přivede do světa kde se zákony tzv. normální společnosti neuznávají.Láďa,jak ho znám já,by si určitě tuto cestu sám nevybral,ale zkuste vyndat rybu z vody a říct:"ted se předveď".To je prostě nemožné.A to že obstál ve všech etapách své cesty je prostě obdivuhodné,nehledě k tomu,že Láďa se řadil mezi ty nejlepší a to je neuvěřitelné.
    Už když posloucháte Láďovo písničky musí vás trknout jeho velice patrný pojem o tom co je dobro a co zlo?Jeho naprostá oddanost tomu,aby zlo bylo trestáno a dobro odměňováno.Ať se na mě nikdo nehněvá,ale na naší hudební scéně by jste těžko hledali umělce,který ví lépe než Láďa o čem zpívá.Každý kdo vydělal byť jen korunu na šlágru ve kterém se pokouší posluchače ošálit texty o strastech světa,by se měl Láďovi stydět podívat do očí.A tak se ptám:"Kdo by mohl Láďu označit jako špatného člověka?"
    Znám ho patnáct let.Nikdy jsem ho nespatřil,aby se k člověku v nouzi obrátil zády,nikdy se nepřestal zajímat o osudy lidí,kteří mu jakýmkoliv způsobem vstoupili do života,nikdy neslevil ze svých hlubokých morálních zásad a nikdy nepřestal být skutečným člověkem.
    Proč to tady vlastně celé píšu?Já jsem se ve svém životě nadělal spoustu zla,vlastně jsem všechny svoje blízké ztratil díky tomu ,že jsem si ve své sobeckosti neuvědomoval,že kdo chce brát,musí především dávat,a že v životě normálního člověka je důležitá především zodpovědnost vůči druhým.Pan Boldy po celou dobu mé nesmyslné existence mé rodině dodával podporu a víru v to,že jednou dostanu rozum,mé malé sestře nahradil staršího bratra a mým rodičům byl věrným a oddaným přítelem.Mě samotného pak nakonec přesvědčil,abych na svém znovushledání a usmíření s rodinou začal pracovat.Dnes mohu říct,že se poprvé za svůj život cítím šťasten,protože jsem dosáhl všeho co jsem si vytýčil.O Láďovi se ví,že vlastní rodinu nepoznal.Ale tady v Mostě svojí rodinu má,milující,oddanou a vděčnou.Je mi velikou ctí,že jsem Láďu Boldyho poznal a jsem pyšný na to,že se mohu honosit jeho přátelstvím.Za všechno ti Láďo děkuju,držim ti palce a nepochybuju o tobě...jsi velice velice vzácný člověk a lidé by si měli uvědomit,že mají ve svém středu takový klenot,a že v zahradě lidských charakterů jsi ten nejsilnější strom.Měj se fajn brácho..
    • Moc hezky napsáno!
  • Tomu se ani nechce věřit, čím si prošel?
    Hodně drsný příběh.
  • Umíííííííí

S Láďikem jsme trénovali ve stejné boxérně, v Žitný. Já jsem po roce a půl skončil s boxem, ale vždy jsme byli velcí kámoši. Taky bych ho rád viděl, protože jeho písničky mě dostaly.
    Můj otec prodělal rakovinu prostaty, a Ládík nazpíval písničku o rakovině, no to je ale přesně tak jak to otec prožíval?
    Umí se vžít do těžké situace těch druhých, když si člověk poslechne jeho texty, tak si uvědomí, jak jsou silné a pravdivé?
    Já i moje družka máme cedéčko Ládi v autě a taky ho posloucháme stále dokola.
    Já znám příběh Ládi velmi dobře, ta jeho matka se zachovala fakt nehezky, a nechala ho v ústavu hned po narození. Tak vlastně strávil 19 let, což je otřesný zážitek. Pak vyrůstal na ulici, a co já si pamatuji tak vymáhal peníze od dlužníku.(tenkrát žádný exekutoři ještě neexistovali)Taky si pamatuji, že si pak pronajal nějaký sklep na Praze 5, a udělal z toho docela dobrou diskotéku kam jsem za ním občas chodil. Je velmi složité posuzovat jeho život, když prožil tolik nezdarů už od samého narození?
    Mě se osobně se vždy zdál v pohodě, jako solidní kluk a dodnes bych křivého slova na něj neřekl. Nevím jak ostatní, ale Ládík se zkrátka prosazoval jak jen to šlo a co mu síly stačily?
    Takhle se to musí brát. A hlavně umííííí.
  • Nazdar Ladislave

Jestli pak si na mě ještě pamatuješ brachu?
    To sem já pelda, jezdili jsme spolu na trhovky, byl tam i ten miky nebo tak nějak. Tak si tady pročítám ty vzkazky a koukám koukám celej udivenej? Ale jo, některý co tady píšou mají pravdu, tvoje písníčky jsou o životě akorát jsem něvěděl, že máš za sebou takhle hustej život že tě máma odložila do paťáku?
    To je hodně těžký se z toho vyhrábávat.
    Já teď makám v Budějicích, a jeden kluk tě zná, tak jsme o tobě kecali, a vyprávěl mi fakt hustý story. Jak si rozbil hubu policajtovi v kriminále, nebo jak ti ukradli auto rusáci a pak ti ho raději přistavili, protože si jim vyhlásil válku. Nevěděl jsem že máš takový jméno, myslím teda v dobrém slova smyslu já myslel že jsi jen nafoukanej snobák? Tak čau Laďo a doufám že uděláš další cd.
  • Láďa Kobeš

Snad si na mě vzpomeneš, bylo mi tehdy 18let a ty jsi tenkrát dělal Escape, já dneska žiju v USA v MIAMI a přijel jsem na návštěvu k rodičům. Ty bláho už je to 10 let? to to utíká? Byl jsem se podívat v klubu, ale prej už tam nejsi, rád bych tě viděl? Prej jsi v kontaktu s Markétou Otšenáškovou, tak ona má na mě kontakt, tak se určitě ozvy nebo přijeď na dovču za mnou na jak dlouho chceš. Moc rád tě uvidím. Mám tvoje cedéčko a tady ho posloucháme pořád dokola. Prej chceš jít do politiky, řikala mi to Markéta a prej jsi na vysoké škole, ty bláho, tak to klloubouk dolů, Laďa a premier? tak počítej semnou (ha ha ha) Pamatuju si, jak jsi nám vždycky říkal že být poctivej není ostuda ale výsada. Tohle já dnes říkám po tobě. Přeju ti hodně štěstí. Kobi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit