Přejít na výpis diskuzí

Michael Jackson

OSOBNOST 31.12.2006 
53721 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nikkyt

Sen s MJ

Abych pravdu řekla taky mě napadlo zkusit Michaela vyvolat dokonce sem si napsala co mu chci říct a pak sem se pokoušela to přeložit do AJ aby tomu rozuměl.Prostě sem mu chtěla říct že na něj nikdy nezappomenu atd....Jenomže sem si uvědomila že by to taky nemuselo vyjít a že si taky zaslouží trochu klidu.No a jelikož sem tak trochu střelená tak sem si stoupla před plakát a mluvila na něj *1* .Asi mi tady začnete doporučovat psychyatra ale ještě tu noc se mi zdálo že stojim na nějakym neznámim místě na trávě a kousek ode mně MJ.Začal na mě mluvit anglicky řek asi 3 věty a pak najednou zmizel v tom okamžiku sem se probudila.Hned sem si v hlavě přehrála co mi to řikal a pokusila se to přibližně přeložit Řek něco v tom smyslu že mě poslouchal a že ho mrzí že se tolik lidí kvůli jeho smrti trápí.A pak něco zamumlal ale newim co.No pak sem se probudilaMyslíte že to moch bejt skutečnej MJ nebo jenom moje fantazie???? *7*
    • lina25

Re: Sen s MJ

Přesně to co píše Angie pode mnou, už jsem tu zmiňovala, ještě s dodatkem, že poku´d ho špatně odvoláš, můžeš se těšit na jezdící nábytek, nebo blik/zhas světlo. Bouchání dveří a co já vím co ještě dovedou. A věř mi, že by jsi zešílela hrůzou. Navíc můžeš vyvolat úplně jinýho ducha. Kašli na to, než budeš litovat
      • nikkyt

Re: Re: Sen s MJ

Neboj vyvolávat ho rozhodně nebudu!!!!!!!Já na duchy věřim a vim co dovedou už s tim mam skušenosti a to sem ani nevyvolávala!!!! Navíc ho chci nechat v klidu.zaslouží si ho *4*
        • lina25

Re: Re: Re: Sen s MJ

Díky za něj:)
    • angie72

Re: Sen s MJ

Tak nejdříve prosím k tomu vyvolávání. Nedělej to!!! Ducha musíš umět odvolat a netrap ho. Nech ho v klidu.

A to další? Ano, mohla jsi mít živý sen.
      • nikkyt

Re: Re: Sen s MJ

Kdyby to byl živej sen bylo by to super *4* ale to se asi nikdy nedozvim jestli to bylo skutečný *9* Každopádně ten sen je 3 dny starej a od tý doby se ni zdálo zatim jenom o něm.Ale to už sou ulítlí sny jako třeba že byl u nás v obýváku atd... ale v těhle snech mluvil normálně česky.Jenom předtim mluvil anglicky.Třeba to byla vážně skutečnost *15* *14* *1* jenomže jaká je pravděpodobnost že by zavítal zrovna do mího snu *9* *9* *9* .Takže já vážně newim jestli to bylo skutečný nebo ne *7* *7* *7*
        • angie72

Re: Re: Re: Sen s MJ

Cítila jsi, že s ním mluvíš? Odnesla sis z toho snu něco? Pokud jsi cítila klid, tak byl živý.

Mám moc příkladů, ale tady se nedají psát. To je vážně na články, ale věř mi, že realita snůje možná a možná tím, že jsi u něj stála a povídala mu, tak přišel...
          • nikkyt

Re: Re: Re: Re: Sen s MJ

Myslíš jako že bych ho tim mluvením nechtěně vyvolala????? *7* *7* *7* Každopádně sem v tom snu myslele jako v realitě jako kdyby to sen nebyl.Když sem ho viděla tak jak stojí kousek vedle mě nechápavě sem se na něj podívala a on se jenom usmál a začal mluvit!!! Já sem měla co dělat abych se tam nerozbrečela štěstim že ho vidm *14* *14* *14* . Každopádně když sem se probudila nějaká ta slzička přece jenom ukápla *1* *1* *1*
  • angie72

pro:terinda321

Terísku, Majkí byl a je mimořádný člověk. Cítíš k němu něco jako úctu, obdiv, a proto ti je tak smutno. Víš čím prošel, v sobě máš cit, který bys mu chtěla říct, ale ono to nejde...
    Jde to, povídej mu, říkej mu co cítíš. On tě slyší. Neměj mě za blázna. Věř v posmrtný život. Protože on je. Smrtí život nekončí. Jak napsal Mikloško na svém blogu.

Já vám napíšu na web mé zkušenosti s duchy, jestli chcete. Ne, nejsem blázen, věřte mi, že ne :-)
    • Re: pro:terinda321

Určitě napiš Angie. Vím, že jsi tady postovala svůj web, ale připomeň ho prosím, dám si ho oblíbených, ať to pak nehledám.

Mám stejný názor na smrt, zřejmě formovaný budhistickou filozofií. Smrtí nic nekončí a modlit se můžeme za zesnulého, i když je mrtev několik let. Podle budhismu, mrtvý člověk potřebuje "vedení" po smrti až 48 dnů, aby se nebál, protože si z počátku neuvědumuje, že je mrtev. Takže pokud se modlíte nebo meditujete nad Michaelem, tak NE s lítostí, že je mrtev, to jeho duši stahuje na zem, ale upřímnou prosbou k Bohu (kterého vyznáváte), aby Michaela očistil od hříchů (každý je hříšník) a aby ho zahrnul láskou a pomohl mu v další cestě. Aby zůstal po boku Boha a nevracel se zpět a nebo pokud ještě musí projít "školou" tady na zemi, aby se narodil jako člověk a do rodiny plné lásky. Možná to zní hloupě, ale mě tyto modlidby pomáhají.
    • terinda321

Re: pro:terinda321

Děkuju za podporu!! Nejsi blázen!! Já taky věřím a doufám, že michael je ted ve společnosti prima lidí a směje se!! A hlavně je moc rád, že mi takhle moc milujeme!! Jeho, sebe navzájem a vůbec všechno! Je to prostě klasika!!!
      • angie72

Re: Re: pro:terinda321

Nemáš zač :-)

Je přirozený, že se lidé objímají. Moje kolegyně měla trápení a brečela. Hned jsem jí chytla a pevně jsem jí držela a hladila po vlasech. Nepřijde mi to divný. Nepřijde mi divný, když se muž rozpláče, naopak. Je to jen člověk. Nepřijde mi divný, když se muži obejmou. Mají také city a pocity a potřeby a pochopení...
        • lina25

Re: Re: Re: pro:terinda321

City, ty Majký uměl projevit, ty slzičky v očích, při těch emotivních rozhovorech, nebo ten stud, no prostě brouček:)
          • terinda321

Re: Re: Re: Re: pro:terinda321

Já si taky myslím, že zrovna Michael byl v tomhle mistr, i všechny písničky má tak procítěný, jako klip k you are not alone, to je jedna velká fantazie, nádhernej klip.... my the best
            • angie72

Re: Re: Re: Re: Re: pro:terinda321

Pamatujete z toho pohřbu, jak tam vyprávěl ten zpěvák, který složil písničku a přišel k Jacksonům a slyšel Majkího zpívat si jí? Majkí mu musel ukázat rodný list, protože nemohl pochopit, že tak malej kluk cítí o čem to je a procítí to.
            • lina25

To jo, dneska jsem si zase našla pár překladů, a fakt mě to dostalo!
    • lask1

Re: pro:terinda321

Ja tiež verím na posmrtný život.
      A občas som si myslela, že sa človek môže druhý krát narodiť, teda na minulé životy.
      • angie72

Re: Re: pro:terinda321

Když mi zemřela sestra, bylo jí 37 let, tak jsem chtěla vědět, kdo se v ten moment narodil. Kdo, nebo co...

Dnes jsem ráno držela Samuelka(kocourek)a řekla jsem mu "proč jsem ti nedala jméno Majkí" a začala jsem řvát jak pakouš:-)

Dnes mě naštval kámoš. Psal mi negativně o MJ a já měla stochutí mu napsat, ať táhne do háje, ale vzpomněla jsem si na Majkího, on by řekl, že mu odpouští, tak jsem to taky udělala.
        Michael Jackson mění svět...
        • terinda321

Re: Re: Re: pro:terinda321

Mě se zase všichni kvůli tomu smějou, ale mě to nevadí!!! Já jsem strašně ráda, že si o tom může pokecat s váma, jinak bych se pěkně dusila!! On dokáže měnit lidi i po smrti, to se každýmu nepodaří!!!
          • angie72

Re: Re: Re: Re: pro:terinda321

Oni nevědí co dělaj. Mají na to právo. Oni ho neznaj, třeba jim to jednou dojde.

Mě se líbil Majkí v tom dokumentu. Ten strom, jak to prolnuli s tou hudbou... Těším se na ráno, až si ho pustím.

Linuš jsi tady? Nějak mlčíš.
            • terinda321

Já se taky těším, pustím si ho taky hned ráno, dneska už na to nemám. To bych pak bulela jak želva celou noc!!
            • lina25

Jj. Jsem jen nestíhám reagovat:))
  • král Majkl

Taky tomu nemůžu uvěřit ,že tady už není mezi námi ale pořád zůstane v naši mysli a v našich srdcích všem kteří ho měli rádi.Byl skvělej ve všech směrech jako tanečník byl nepřekonatelnej jeho písničky měli něco do sebe a dají se poslouchat pořád.Byl to prostě jedinečnej člověk který něco dokázal,měl rád lidi,zvířata a dával nemalé peníze na charity atd...Byl to opravdu KRÁL popu.Ti nuly co sem píšou ,že ho nemaj rádi nejsou nic jiného než závistivý paraziti kteří nic neznamenaj a záviděj.Vůbec se s nima nezahazujte a neodepisujte!!! Mějte se fajn a POSLOUCHEJTE písničky od MAJKLA JSOU SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *14* *14* *4* *4* *4*
    • lask1

Re: král Majkl

Ja počuvam. Aj teraz cez sluchátka a súčasne sem píšem.
      Na kultura.idnes.cz/jackson.asp
      sú tam dobré hity - videoklipy.
      Keď dohrá jeden, naskočí sám od seba druhý.
  • Pro Aleksu

Nevím, jestli se vracíš zpátky k reakcím na Tvé reakce, napsala jsem něco, k čemu jsi mě inspirovala, je to pod Tvou odpovědí asi o stránku nebo dvě zpátky. Díky.
    • Re: Pro Aleksu

Jdu se podívat. *4*
      • Re: Re: Pro Aleksu

Odpověď máš na první stránce. Tedy prozatím, na první. čas cca 22:50
  • lask1

Michael

MADONNA o ňom povedala, že keď umrel nemohla prestať plakať.
    To sa mi od nej lúbi.
    • Re: Michael

Myslím, že pro nikoho na tomto světě nebylo prolito tolik slz, moře slz. A pro nikoho nebylo vysloveno tolik modliteb.
      • terinda321

Re: Re: Michael

tak to s tebou naprosto souhlasím, já už nemůžu a myslím, že tenhle stav ještě chvíli potrvá!!! nemůžu se z toho dostat!! Chtěla bych jenom, aby byl michael v pohodě a byl štastný. Doufám, že se to povedlo a je někde na nějakém krásném místě!!
        • Re: Re: Re: Michael

Já jsem vzala na vědomí co se stalo a že se nedá NIC změnit. To usmíření přišlo asi přede dvěma dny. Nicméně, pořád mám knedlík v krku pokud si pustím jeho muziku nebo pročítám jeho knihu. (Zase Vám něco v noci něco přepíšu). Jsem teď ve fázi, že MUSÍM něco udělat. Na mě to alespoň tak zapůsobilo. Nemůžu jen plakat, ale začít pomáhat v mezích svých možností. Vy si to možná ani neuvědumujete, ale tím, že si tady píšete, že se máte rádi (naprosto cizí lidi), tím jste udělali první krok. Láska k ostatním lidem, je taky jeden z odkazů Michaela Jacksona. Další cesta je jen na Vás.
          • lask1

Re: Re: Re: Re: Michael

Keď si potom pustím neaké klipy, ktoré sú pekné,kde sa usmieva tak ma smútok trochu prejde.
            • Re: Re: Re: Re: Re: Michael

Já si někdy říkám jestli už mi nehrabe jak na něj každou chvíli myslím. A ten jeho božskej úsměv *14*
            • lask1

Re: Re: Re: Re: Re: Michael

To je dobrý postreh. Tiež ma to napadlo.
              Ale niektoré celebrity tiež povedali, že ako keby im umrel niekto z rodiny.

Keď umrie niekto vo vyššom veku, tak ťa to tak nechyttí ako v jeho pomerne mladom veku.
            • terinda321

ty jo ale přesně mě to normálně ubíjí, ještě, že j¨sou prázdniny, to bych ve škole pochytala pětek!!! Mě je to tak líto!! Odpoledne jsem zrovna psala line, že nechápu, jak mě může takhle vnitřně ničit člověk, kterýho jsem neznala a nikdy jsem ho neviděla, ale prostě mě zabíjí!!
          • lask1

Mne sa zase stáva každé ráno, že keď sa ráno zobudím, mám taký hrozne nepríjemný pocit, lebo si hneď spomeniem na neho.
            To, že umrel a čím si prešiel.
            Keď niečo idem zjesť tak to ani nedojem.
            • angie72

Mám to stejný, pořád na něj myslím. Ráno, večer, před spaním, přes den, prostě pořád.
              Až jsem si dneska říkala, když jsem jela nakoupit, abych se vrátila taky trochu do reality, ale vzápětí jsem si řekla "a copak tohle není realita?" A podívala jsem se na nebe a povídala jsem v duchu Majkímu.
          • angie72

Jsem zpět :-)
            My si to uvědomujeme, už jsem o tom psala článek, ale na webu, sem jsem to nedávala, to by ani nešlo.

Já jsem taková povaha, že jsem vždycky pomáhala. I když jsem potřebovala pomoct já, tak jsem pomáhala druhým. Dokonce i v momentě, kdy jsem ležela doma po chemoterapiích, tak jsem pomáhala...
            • Re: Re: Re: Re: Re: Michael

Angie, jsi statečná holka. Já z Tvých příspěvků cítím širší pohled na věc. On člověk opravdu přehodnotí priority, když ho postihne taková nemoc. Mám taky zkušenost s bytím, nebytím a přesně si pamatuji myšlenky, které mi běžely hlavou na nemocničním lůžku. Směšné byly problémy, kterými jsem se před nemocí zabývala. Směšné a nepodstané! Možná proto přesně víme KDO opustil tento svět a jaká je to ztráta. P.S. mám taky kocoura+ kočku+psa. *4* Nalezenci. Přeji HODNĚ zdraví.
            • lina25

Vítej:)
            • angie72

Terin já se sprchovala víš a čistila očička kocourkovi, mám perské kotě, budou mu 4 měsíce. A on miluje meruňky, tak jsem mu dala meruňku ještě :-)
            • lask1

To je od teba pekné a nech sa ti darí.
              V tom počom najviac túžiš.
            • terinda321

vítej zpět!!! já myslela, že už nepřijdeš?!! já se taky snažím, jde o maličkosti a lidem to udělá radost!!
  • janinkaa

Dobrous kobrou

Dobrou noc všem! terindo321, zuzano159, luido, lino25, ... a všem co tady jste přeji sladké sny... *4* *4* *4*
    • luida

Re: Dobrous kobrou

dobrou a zítra tady!
    • terinda321

dobrou noc.... zítra taky se těšíím
    • lina25

Dobrou:)
    • Re: Dobrous kobrou

Tobě také papa zitra se už pooc těším
      • janinkaa

Re: Re: Dobrous kobrou

já také :)
  • terinda321

Děkuju

Já jsem taky zrovna chtěla psát, že jsem strašně ráda, že jsem si vás našla, nebo že jste našli vy mě! To je jedno! jsem moc ráda, že si můžu s někým povídat, o někom koho naprosto zbožnuju, ale moji "kamarádi" o tom nechtějí ani slyšet, mě to štve, mě když něco chytne, tak si o tom musím s někým povídat, a tady je to super¨!!! Ten člověk byl a je naprosto geniální a já vám to můžu říct a vy se mnou souhlasíte, pěkně si tu notujem!!! až na pár výjimek, ale takhle je to všude!!! Prostě děkuju, že jste se mnou, i když brečím, i když jsem smutná, i když se směju tomu, jak byl michael senzační!!

DĚKUJU I LOVE YOU *14* *3*
    • lina25

Re: Děkuju

Já děkuji tobě, a všem ostatním tady. Miluju vás!
    • Re: Děkuju

já jsem teké moc ráda a teké všechny miluji i Michaela. I LOVE JU
  • Něco se hnulo - a bylo to svědomí

Ahoj ve spolek.

Napřed díky všem, co si dávají práci s přepisem textů a básniček.Myslím, že právě v nich najdeme nejspíš Michaelovu osobnost a duši.

Vkládám odkaz na článek z dnešních Novinek. Je o člověku, v němž se hnulo svědomí (nejsíš pod vlivem stále rozviřovaných nepravd o MJ) a který po 20 letech stejně jako jeho sestra přiznává, že se nechal přinutit ke křivému svědectví ze zneužívání proti svému otci:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/173591-otec-stravil-20-let-ve-vezeni-za-zneuzivani-deti-ty-to-nyni-poprely.html

V diskusi sice lidé dost napadají ony dnes už dospělé děti, které uznaly vinu až po dvaceti letech - jeich otci to těch ztracených dvacet let, které neprávem seděl za zneužívání, samozřejmě, nevrátí - ale možná i chápu, že to tenkrát vytěsnily, zapomněly... a pak bylo težké připustit si, co vlastně způsobily. A navíc to možná i naznačuje tlak, který zažívali ti, kteří vypovídali proti Michaelovi. Přesto si myslím, že jim odpustil, protože i on znal sílu nelidského nátlaku, kterého jsou rodiče vůči svým dětem schopni.

Já sama jsem se na základě Michaelova projevu z Oxfordské univerzity rozhodla zkusit zlepšit své vztahy s matkou - a zdá se, že to půjde. Michaele, díky!

A ještě přikládám odkaz na Kazmovu One man show, v níž vzdal Michaelovi svůj hold:

http://www.stream.cz/video/303/323106-17-dil-one-man-show-pocta-michaelu-jacksonovi

A končím svým oblíbeným: ... a pak, že jsou mladí lidé povrchní...
    • Re: Něco se hnulo - a bylo to svědomí

Máš pravdu. Už jsem to myslím psala. Jeho odkaz je jasný. Pomáhat potřebným, zvířatům, přírodě. Nejde jen litovat a smutnit po Michaelovi, ale NĚCO dělat. ON udělal svět lepším. A co mě se týče, já odpustila své matce (je už rok mrtvá), ale stále jsem cítila blok. A najednou to šlo. Bože, to bylo osvobození! Takže, Michael pomáhá i z druhého břehu....
      • Re: Re: Něco se hnulo - a bylo to svědomí

... Víš, díky tomu, že jsem se minulé roky zabývala tím, jak pomoci dětem, které byly týrány (především svými spolužáky), ale i těm, kteří týrají, protože si z důvodu vlastních problémů neumí nějak jinak pomoci, celou dobu hledám něco (někoho), kdo by jim to ponížení nebo naopak nezvaldatelnou zlobu v sobě pomohl zvládnout.

Nutně to člověka přivede k osobnosti Ježíše, ale i k uvědomění, že pro dnešní dobu je způsob, jak je prezentován, příliš zastaralý - dva tisíce let je dva tisíce let. Podobenství říkají dnešním lidem spíš něco o pěstování oliv a lisování vína, než o tom, o čem ta podobenství ve skutečnosti byla.

Přemýšlela jsem, jaký by musel být "Ježíš" dneška? Určitě by musel nějakým způsobem stát mimo konzumní společnost, ale jako bezdomovec či příslušník ekologického hnutí by zase neměl možnost tolik ovlivňovat lidi.

A teď, doufám, že se fanoušků nedotknu, mám pocit, že něco z jeho podstaty nacházím v Michaelu Jacksonovi (v jeho básních, textech, písních z pozdějších let...) - něco podobného naznačil kdosi, když v diskusi napsal - je pro mě jako 2. Bůh. Dala jsem si dost práce, abych našla podstatu toho, co Ježíš doopravdy říkal, a došla jsem k tomu, že to hlavní bylo: "Milujte se jak jsem vás já miloval".

Když srovnám Michaleovo poselství lásky a sjednocení "we are the world" a další, jeho lásku k dětem stejně jako Ježíšovu, prostě mi tam určitá parlela vychází...

Michael, je skutečně ztelěsněním člověka, který dokázal své utrpení z dětství přetavit do pomoci potřebným. Jeho bolest z ponižování ho nezlomila, ale zúročil ji tím, že chápal bolest druhých. Přetavil ji do soucitu. A jsem jsem přesvědčená, jak říkáš, že jeho působení po smrti začne působit s neskonale větší silou...

Teoreticky - ve chvíli kdy došlo už prokazatelně k zázračným vyléčením, mohl by být mořžná zahájen nějaký ten proces svatořečení... (A teď by mě asi rozkouskovali i mnozí příslušníci křesťanských církví a společenství...)
  • janinkaa

Díky

Díky všem, kteří se zúčasnili dnešního večerního povdání. Tady je s vámi vždycky nejlíp. *14* Miluju vás i Michaela. *14*
  • terinda321

aaaahoj

páááá angie zítra

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit