Přejít na výpis diskuzí

Tomáš Holý

OSOBNOST 31.12.2006 
170 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tomášku k zítřejším narozeninám všechno nej!!!!!!Těším se až se tam nahoře setkáme!!!!!!!!!! *14*
  • ruza59

43.narodeniny.

Dnes by sa Tomas dozil 43 rokov,ti co Ta mali radi-spominaju na Tvoj usmev.
    Chybas nam,cest Tvojej pamiatke!

*4* *4* *4*
  • moc mi chybí a nezapomenu ne něho *13*
  • Byl dobry herec a bude pořat dokud se lidi budou divat na ty filmy tak tady bude pořad.Jestli pana holeho je jeste maminka tak at je pysna že se divali i mladsi generace i mala generace s pozdravem divačka s moravy *4*
  • Nevíte náhodou, kde žijou Tomášovi rodiče?
    • Nevim Daisy kde bydlí Tomašovi rodiče
      • Nežijí společně. Maminka v Nuslích a tatínek někde v Líbeznicích tuším . Nejsem si jistá jestli to jsou Líbeznice nebo ta vesnice vedle.Rodiče se rozvedli, když byl Tomáš dítě.
        • Nerozvedli se zahynuly všichni v autě na rodinné dovolené
          • Tak to tedy máte velmi špatné informace. Oba žijí.
        • díky moc za odpověď. *4*
  • tohle nemá chybu: http://www.youtube.com/watch?v=zvUU7WZFXH0
    *15* *14* *5* *4*
  • Nemám ráda Tomáše protože on původně nechtěl být herec a když nechtěl tak nechápu proč dotoho šel a neřekl rovnou ne.
    • *14* To já ho zase ráda mám, bral hraní jako zábavu, po svém. On nehrál, hrál sám sebe. Tomáš byl výjmečný tip herce - neherce. Jako malý klučina měl v sobě něco nesmírně osobitého něco z něj samého. Co ale rozumně použil ve svém kratičkém životě. Musel to být moc fajn a chytrý kluk. Tak se tam nahoře třeba potkáme. *4*
      • To je pěkně napsané. Tomáš skutečně nikdy netoužil být hercem. Hrál, protože ho to bavilo. A když ho to bavit přestalo, tak prostě hrát přestal. Když jsem byl mladší, tak jsem to taky moc nechápal ale teď myslím, že Tomášovi rozumím. Ono je prostě něco jiné hrát pro zábavu a něco jiné mít herectví jako povolání.
    • Děvče plácáš nesmysly. když někam nastoupíš do zaměstnání, taky nevíš co tě tam všechno potká. A třeba za 2 roky utečeš někam jinam a budeš chtít zapomenout žes tam byla. Ale tys něco takového ještě nezažila, tak plácáš.
    • Milá Evo, Než se tady rozhodneš plácat nesmysly o tom, že ho nemáš ráda, zkus si uvědomit že k tomu mohl mít třeba i důvod proč přestat s herectvím. Začal jako malý kluk s obrovským talentem. Ale život přece není kariéra.A do života liem nemluv. Byl to nejlepší český dětský herec. Kam se na něj hrabou herci dnešní doby typu Sofie Filippi..Ale to už je vedlejší.
      • Jsou dva důvody, proč ukončil kariéru. Jednak se bál, že ho jednou přestanou obsazovat, až už nebude roztomilým dítětem. "Představa, že jednou budu neúspěšným hercem je nesnesitelná". Tohle řekl ve 13 letech. Jiní kluci v tomhle věku myslí několik dní dopředu a on přemýšlel, co bude za deset let.

Druhým důvodem bylo chování tehdejšího vedení ČsT. Koncem roku 1980 připravovali k nějakému stranickému výročí televizní adaptaci Olbrachtova románu Anna proletářka. Poslali Tomášovi scénář a pohrozili jeho rodičům, že budou mít potíže, když to Tomáš nevezme. Tomáše to hrozně naštvalo. Po poradě s rodiči se rozhodl, že dotočí, co má rozděláno a odejde. Nechtěl, aby tátovi právníkovi dělali potíže a taky byl tak trochu rebel a takové jednání se mu vůbec nelíbilo. V tom s ním cítím, já bych to asi udělal taky.

Oni si pak uvědomili, co podělali a snažili se Tomáše nalákat zpět. Nabídli mu třeba roli v seriálu My všichni školou povinní. Měl hrát roli osmáka Olivy, staršího bráchy prvňáka Jirky Olivy. Jenže Tomáš už nechtěl.

To byl taky důvod, proč Tomáš tak nerad mluvil o filmování. Když ho později někdo poznal a dožadoval se historek z natáčení, tak se Tomáš koukal radši ztratit. Myslím, že ani s kamarády o tom moc nemluvil.
        • Vůbec bych na takovéhle tupé blbky nereagoval.Neví nic,ale píše nesmysly a hlavně se mi zdá,že srovnává herectví a jeho tragickou nehodu,jako by to mělo souvislost.Tomáš byl po lidské stránce dobrý člověk a nostalgie na jeho filmy je pořád živá.Je mi ho líto,snad je mu nahoře dobře..
  • Nezabil se v autě

Tomáš se nezabil v autě, ale na motorce,a ani to nebylo v Kytlicích ale v zatáčce mezi Polevskem a Kytlicemi.Mimo katastr obce Kytlice.
    • Re: Nezabil se v autě

Dnes jsem vydala po stopách Tomáše Holého. Našla jsem v Polevsku strom, do kterého narazil osobním vozem, nikoliv motorkou.Mluvila jsem s místním pamětníkem, který byl u nehody jako první. Nedalo se prý už nic dělat, měl od volantu proražené plíce.Jeho spolujezdec to přezil s odředinami.Ten pán, co mi to vyprávěl, vypadal věrohodně, takže se nemyslím, že by si vymýšlel.Je ho škoda. Byl skvělej.
      • Re: Re: Nezabil se v autě

Ahoj,pokud vím,tak se nezabil někde v Polevsku,ale za obcí Kytlice.Byla jsem se tam podívat.Neví někdo kde je Tomáš pohřbený.
        • Re: Re: Re: Nezabil se v autě

Vím, kde je Tomáš pochovaný.Zítra je to 20 let co odešel. Ta nehoda se stala v obci Horní Prysk.
          • Re: Re: Re: Re: Nezabil se v autě

Ahoj,nebylo to v té obci.Opravdu to bylo u Kytlic.V zatáčce má na stomu,do kterého narazil,křížek.Je to mezi obcema. *4*
      • Re: Re: Nezabil se v autě

Taky se chystám, že až pojedu tím směrem zastavím se u místa, kde se stala nehoda. když ses vydala po jeho stopách nevíš, kde přesně leží ta chalupa z polepšovny. Měkde na filmových místech psali , že je to v rytířově lhotě, ale že je to zaprvé na samotě a těžko se to hledá a za druhé, že je již chalupa opravená a je těžko k poznání.
        • Re: Re: Re:

Kdo by věřil Bílé, že s ní Tomáš chodil, by musel být blázen.
  • žádost

Ahoj jak se dělají další složky např. filmografie???
    • Re:

Jak může Zaňáková říkat, že s ním chodila? Taková blbost, on byl na rozdíl od ní inteluigentní kluk. Je ho škoda.
  • foto

Zdravim, nevíte, kde bych našla fotky Tomáše Holého když byl starší? dík

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit