-
Krásné narozeniny
Dobrý den,pane Svěráku!Jste dobrý herec.Vratné lahve jsem zatím neviděl,ale věřím,že je tento film moc dobrý.Dnes máte narozeniny.Chci Vám touto cestou poblahopřát k vašim 72 rokům. -
Pane Svěrák do doby než jste se prohlásil že budete volit Karla Schwarzenberga jsem si vás vážil a obdivoval jsem Vás.Přišel jsem ale o další iluzi .Protože volit člověka který podporuje Kalouskovu asociální
tzv. reformy a okrádá většinu národa , který podporuje klér v jeho hamižnosti a rozkrádání republiky jste u mně klesl na úroveň těchto pánů.Doufám že pokud bude zvolen Schwarzenberg zvolen, se nebude na hradě hajlovat!! -
Vážený,nedávejte už nikdy před celým národem svou inteligenci , tak najevo.Děkuji
-
Dobrý den.
Pane Svěráku chtěla bych Vám vrátit DVD Jára Cimrman ležící a spící,myslím,že jste v povídkách předběhl dobu a z Vaší strany to není aktuální a já nemám zájem archivovat Vaše sci-fi,neboť Heinlain už nepláče,jenom si mne ruce a tiše se chechtá.Pane "Vlastenče" !!!! -
myslím,že Jára Cimrman by se za Vás musel stydět...po všech těch oslavách "češství" jste tomu svému vlasteneckému celoživotnímu snažení opravdu nasadil korunu....
-
Dobrý večer přeju. Nejsem vyhraněný volič žádného ze zbylých kandidátů na prezidentský úřad, přesto už několik dní přemýšlím o tom, že bych Vám rád napsal. Jako umělce jsem si Vás vždy hluboce vážil a až toto období pomine, zůstane zase u toho. Naštěstí. Rád bych Vám přesto napsal, že jste mě v posledních dnech nesmírně překvapil,bohužel v tom negativním smyslu. Stal jste se zcela jistě z vlastního přesvědčení výraznou osobností v politické kampani. Politické kampani, ne občanské. Kromě Vašich filmů Vás vidím i v roli moderátora sbírek pro handicapované, měl jsem vždy pocit, že spolu stojíme na druhé straně toho, co současná vládní koalice prosazuje. Zřejmě jsem se mýlil a jsem z toho smutný. Jak můžete na jedné straně akcentovat minimálně v posledních dvaceti letech sociální problematiku a na druhé straně s veškerou svojí autoritou prosazovat člověka, který je místopředsedou současné vlády, předsedou koaliční strany a do ministerských funkcí nominoval tolik nekompetentních lidí? Opravdu jsem se mýlil v úsudku, jste příznivcem vládních reforem zejména ve vztahu k důchodcům, sociálně slabým i státním zaměstnancům? Víte, jsem učitelem, podobně jako jste kdysi byl i Vy.
Nechci vůbec řešit otázku koho volit. Od toho máme právo na svůj názor. Ani já Vám ten Váš neupírám. Vy jste však podle mého názoru udělal mnohem víc. Ovlivnil jste názory mnoha lidí z titulu své morální autority. Rád bych se Vás zeptal - opravdu jste si plně vědom koho nebo spíše CO jste tak razantně podpořil?
Je mi jasné, že takových mailů dostanete možná tisíce, ale pokud třeba za měsíc či tři budete mít čas, zkuste mi můj rozpor objasnit.
Zdraví
Ing.Jan Šenk -
-
Souhlasím s tímto názorem.
Z veřejně přístupného životopisu pana Zdeňka Svěráka je zřejmé, že od roku 1977 byl scénáristou na Barrandově... Řada scénářů a filmových rolí až do tzv. sametové revoluce... Že by byla strana zrovna v jeho případě slepá a přehlédla ho? Nebo snad,že by účel světil prostředky? Asi, tak jako vždy, u někoho světí a u jiného ne. Že by bylo v této zemi více lišáků, než ti dva, které dnes pan Zdeněk Svěrák jmenoval?
Zdraví Vás
LH
-
-
Vse nej. nej.nej. k Vasim narozeninam hlavne zdravicko stesticko preje Vas fanousek Kvasa Vlastimil.
-
Dotaz
Vážený pane Svěráku, jako skoro každou neděli byla jsem i tuto v místním kostele na mši. Odcházela jsem však dost pobouřená (nebylo tomu poprvé a zřejmě ani naposled). Náš kněz měl takový proslov k výročí atentátu na Heidricha a v souvisloti s tím mluvil o národní hrdosti, ale také "čecháčství" ("čecháček se pozná tak, že nemá rád Ameriku ...") apod. Na závěr sedmkrát zařval *16* na celý kostel větu, kterou jste prý řekl někdy v době udělění Oscara Vašemu filmu Kolja "NECHTĚL BYCH BÝT NAŠÍM SPOLJENCEM". I když náš kněz "vypadá" jako vlastenec, měla jsem spíš z jeho promluvy dojem, že se za nás Čechy stydí, negativně vyzněla i tato věta. A protože jsem na internetu nikde nenašla, zda a v jaké souvislosti byla vyřčena, prosím o malé vysvětlení. Ne že bych Vás kladla na roveň Bohu *4*, to ne, ale stejně tak jako se nemá "brát Boží jméno nadarmo", nemám ráda, když se někdo ohání jinými jmény a "zneužívá" je tak. A tak Vás prosím o vysvětlení významu této věty - nejen pro mě ale snad i našeho kněze. Vaše obdivovatelka. *14* Děkuji za odpověď a za vše co pro nás děláte. *4* -
Pane Svěráku,co kdyby jste natočil film-Kája Cimrman ve volební místnosti.
-
Paní Marie, já vůbec nezávidím Zdendovi. Ono ani není co. Svůj názor a ne zrovna nejlepší na něho mám. Nevím, jak jste na toto přišla. Já jen nesnáším podlézavé lidi vašeho formátu, kteří by vlezli svým idolům kde kam. Mě zuby nevypadnou, mám stále svoje a v dobrém stavu, na rozdíl od vás. Jo a ta houba smradivka, tak tu neznám. Asi roste pouze u vás na horách. Že by smradivka slizská?