V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/sinner-us-open-titul-alcaraz-rivalita-budoucnost.A240909_063605_tenis_ikuc?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
jj bude to o těchto dvou, jak jsem psal před 2-3 roky. Těším se na další tenisové roky a jestli se ještě někdo z juniorů přidá, o kom třeba v tuhle chvíli ještě nevím. Carlitos se srovná, po olympiádě ty výpadky těch nej historicky bývají.. :) Navíc je přeci jen ještě mladý, snad o rok a půl mladší než Jannik, jeden z nejmladších na okruhu, to ty výpadky ještě bývají. :) -
https://infotbal.cz/slavia-ulovila-perisice-utocnik-z-cerne-hory-chce-odemknout-svuj-velky-potencial-v-edenu/
to video neříká ani nic moc tak o něm, jako o té lize a jejím zázemí (trávnících), ze které přišel. :) Ale má fotbalovou inteligenci a slušnou kopací techniku. Není ale moc rychlý a nevím, jestli bude mít tolik času, co mu dávali protivníci v té podnikové lize, z níž jsou ty záběry. moc to o něm neřekne coby srovnání. Proto asi i Slavie volí tu cestu nejdříve ho zkusit v soubojové druhé lize. Ale soubojový asi bude, pár záběrů to tam ukázalo, jenom jestli mu to tady ti naši kluci v tom agresivním defenzivním pojetí trošku neznechutí jako balkánské hračičce, která je hodně ráda na míči. Tak uvidíme. Každopádně z těch záběrů si dokážu představit, že v té horské lize vyčníval a nešlo si ho asi scoutům nevšimnout, ta kvalita té ligy, ze které přišel, je příšerná, koukněte se sami..
ještě se mi zdá, že hraje spíše jako nějaký třicátník na konci kariéry, než mladý kluk.. :) ale to nemyslím jízlivě. U mladého kluka bych čekal jako hlavní skill rychlost, tu bohužel nemá, což moc do herního stylu Slavie není, pokud s ním teda nepočítají na devítku. tam bych ho asi viděl já -
Určitě nejsem ten, kdo se bude zuby nehty držet své pozice.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-teplice-trener-zdenko-frtala-v-ohrozeni.A240901_203821_fotbal_pbi
trenér Frťala je správný chlápek, tohle výše by se měli naučit jiní trenéři u nás. Problém není v trenérovi, to v Teplicích vědí asi všichni. Měli by ho podržet, mají výhodu, že letos tam bude dole na padáka vícero týmů a nikdo a nic jim neutíká.
V Teplicích je to o ekonomice, hlavním partnerovi klubu,kterého musí najít a kádru. Přiznám se, že jsem od Havla toho moc nečekal, on už je delší dobu na tom hůře s formou, vím, že teď dokončoval studium a stopeři nejsou, to ví i Plzeň, která musela lovit až na Balkáně. Vedení Teplic by mělo nechat trenéra Frťalu s tím týmem pracovat a vzpomenout si na minulou sezonu, kdy dokázal nemožné, má tam hodně nových hráčů, ještě si to nemohlo sednout na maximum možného.
Je to 100% jeden z nej trenérů u nás. -
-
kádr se obměnil minimálně. Náhrady přišly. Do zadních řad
Takács, do útoku Svatek a Horský, levou stranu jsme posílili o
Harušťáka. V poslední době přišli Havel a Sedláček. Každý post v sestavě
máme téměř ztrojený.“Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/teplicky-reditel-rudolf-repka-o-trenerovi-frtalovi.A240903_074835_fotbal_pbi
těch příchodů a tedy obměny kádru je ale dost, zvláště při tolika zraněních. :D kdy musí naskakovat zrovna tihle noví hráči, kteří ještě nejsou zapracovaní.. I proto správné rozhodnutí. V trenérovi to skutečně v Teplicích není.. :) měl by tam mít naopak dlouhodobou smlouvu, protože je to koncepční trenér, má kořeny v tom regionu, tzn. zná tamní mentalitu lidí, místních hráčů.. -
Na pardubické straně byl dost vidět drobný Dominique Simon. Zaujal i vás?
Měli
jsme na něj před zápasem speciální video a kluky jsme upozorňovali na
věci, kterými by nám mohl dělat problémy. Na první dobrou mi připomínal
Ibru Traorého, když u nás začínal. Simona jsme registrovali, ale po
tomhle utkání ho asi budeme muset sledovat podrobněji. Udělal na nás
dojem. Podobní hráči občas přijdou, vystřelí, ale nedokážou udržet
kontinuitu. U něj to ale vypadá na velkou kvalitu.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-pardubice-lukas-provod-malick-diouf-matej-jurasek.A240901_230236_fotbal_jic
na tohoto exotického chlapce jsem upozorňoval po minulém kole, po derby s Hradcem, vypadá zajímavě..
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-us-open-muchova-machac-a-mensik-se-pokusi-postoupit-do-druheho-tydne-us-open-5035677
Tomáš jen potvrzuje to, co jsem o něm psal už před 4-5 lety někdy v covidové době. Podle mě to tehdy byl náš nejtalentovanější tenista. Teď bych k němu musel přidat i Kubu Menšíka, který taky půjde vysoko. Jirka je zase dříč, máme zase 3 super hráče min. top 30, jak jsem před rokem psal.
Snad využije losu a půjde ještě dál, může se měřit se všemi těmi hráči, kteří tam na něj čekají až po Jannika Sinnera, ale i s tím hrál v Miami úplně vyrovnaný 1.set, než na něj došla únava, což bylo vidět z razance forhendu tehdy, byly tam těžké klimatické podmínky stran vlhkosti.
gratulace i Káji. :) -
-
A Rrahimi zase potvrzuje, že jeho revírem bude box, ví, kam se má postavit, ví taky, že není třeba ranka, aby padla branka, stačí hrát hlavou.. ještě nemá odehráno ani 90 minut a už má ve Spartě 2+1.. tomu říkám killer. Psal jsem to o něm, že Sparta bude dávat s ním moře branek, tohle byla fakt kudla do zad Slavii od Rosy, tohle je rozdílový hráč. Letos rozhodnou v boji o titul fakt totiž maličkosti..
I Ada hned zareagoval nákupem zřejmě kvalitního stopera - to jeho hráčské CV, jde z kvalitního klubu, odkud světové kluby nakupují budoucí hvězdy, jsem na něj zvědav. Ale Ada ví, co má v Plzni dělat, čekal jsem, že po tom postupu hned tohle dotáhne.
-
-
Bolka to dnes staví zajímavě.. :) mají v sestavě baskeťáky a více stoperů než tvořivých, což je příprava asi na ty dva urostlé Maďary na hrotu Pakse. A dopředu breaky. Jsem rád, že nastupuje duo Jawo-Vasil, oni si podle mě enormně rozumí.
Mára se asi dalo čekat, že nebude u nich odpočátku, i když na ně platil. Zřejmě budou hrát s úplně jinou intenzitou hry i směrem dopředu,a le v průběhu zápasu, kdyby BOlka dala branku, tak by tam mohl ty rychlíky posílat do brejků, Maďaři to budou muset totiž pak otevřít.
Tenhle tým by neměl být ale pro ten kádr, který Bolka má, fakt překážkou. Se vším respektem, tohle je nejhorší soupeř našeho týmu v pohárech, který jsem asi viděl, i ti Arméni proti Baníku toho uměli s míčem totiž více. Jsem zvědavý na nového švédského trenéra Bolky, s čím příjde. :) -
-
ten poslední gol Bolky, to je vymíchali, jak nějaké sedláky z dědiny. A zase bereme 0,8 bodu do koeficientu, nejlepší v Evropě. 😛 psal jsem, že to letos může být ještě větší jízda našich týmů. že ty kádry našich pohárových týmů jsou fakt kvalitní + to vedou kvalitní kouči.
Ještěže se nehrálo v tom Skotsku déle, Červík by je tam vyfauloval šicki. Dweha Plzeň nesmí pustit, on umí všechno, toho taky prodají za raketu, je i tvořivý, chytrý hráč. Dokud Ada nekoupí nějaké eso, které se s nimi vzadu zase sehraje, tak nesmí pryč, neměl by to tam kdo řídit, Hejdič už má věk. Plzeň teď nemusí šetřit, může jít fakt po kvalitě, klidně za 50-70mio na toho stopera. Furt zkoušet EKG trenéra Koubka taky nemůžou, musí mu někoho přivézt. :) těch zápasů bude ještě hodně. -
a Sparta má, už teď víme, pěkně těžkou skupinu - City, Atletico, Leverkusen, Salzburg Feye a dál už to člověk ani nepotřebuje vědět... škoda, že jim los více nepřál. Ale zase není třeba stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. :D Ale tohle jsou kádry nesmírně silné týmy, ty první čtyři i hrou konsolidované, nejtěžší možní soupeři za mě..
-
-
ale možná to nemusí být zase úplně bez šance tím, že je to tam nalosováno křížem. Feye má tak ještě vražednější skupinu než Sparta. :D
Sparta musí 2x vyhrát, má tam Brest, Stuttgart, s těmi se podle mě bude dát hrát a pak můžou překvapit. Dál tam jde tuším 28 týmů, tzn. ty zápasy s papírově nejslabšími musí Sparta zvládnout, protože ti budou při tolika zápasech (statistika) dost pravděpodobně na tom chvostu. Ten model je spravedlivý statisticky tím, že i přibyly zápasy a je to dlouhodobější soutěž. -
-
24 postupuje, ono by to nesedělo pak i početně. Slavia by mohla i mezi tu osmičku rovnou postupujících do čtvrtfinále, má fakt hratelnou skupinu. Pro Bolku i Plzeň to bude těžší.
-
-
-
-
nemáte se, za co stydět slavisti, byli jste lepší celý zápas, tohle je prostě fotbal. :/ super zápas, celou dobu v intenzitě, to se vidí málokdy mimo Premier league. Ještěže jste vyhráli, to už by bylo úplně nespravedlivé a do koeficientu se to hodí. Vyhrajte Evropskou ligu a mávnete nad tím rukou. Držím palce jako vždy :)
-
Jenže Vitíka mohutně lákají italské a německé kluby, které
za něj nabízejí odstupné, které se Spartě bude těžko odmítat. „Odmalička
jsem snil o tom, že bych jednou chtěl hrát v nejlepších ligách na
světě,“ prohlásil Vitík.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/martin-vitik-sparta-malmo-liga-mistru-odveta-prestup-do-zahranici.A240828_002408_fot_pohary_min
ale nebude, pane redaktore. Sparta míří totiž do Ligy mistrů a ta cena za Viťaze tak určitě nespadne, spíše si můžou ještě vyjednat k ní větší bonusy, pokud by se Viťaz předvedl. On sám pak může dostat lepší smlouvu, než by dostal nyní, pokud se v Lize mistrů předvede. Psal jsem to včera. Jediné riziko je možnost nějakého vážnějšího zranění, ale to by se Martin musel bát dennodenně a vůbec ten fotbal snad ani nehrát. Ale tohle je jediná oponentura té mé úvahy. Sparta je v komfortní situaci, kdy má čas si najít náhradu a v té kapitalizaci Viťaze přitom nic neztratí.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/sparta-malmo-liga-mistru-play-off-odveta.A240827_110654_fot_pohary_jic
tak Rrahmani si došel pro to zápisné.. :) on má X faktor v boxu, jak jsem psal, jde to vidět z těch jeho promo videí. Spartě to moc dnes nešlo, málem jsem u toho usnul, ještěže soupeř fakt není žádný Harlem. -
-
Sparta ale včera dobře napadala, což je hra téhle nové Sparty, jen to nešlo třeba Birmovi, klíčových hráčům směrem dopředu. Šulo si ale myslím přihrál nějaký kontrakt v té situaci před 2. golem, toho Švéda tam vymíchal neskutečně. :)
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/us-open-prvni-kolo-machac-mensik-bouzkova-muchova-pliskova-noskova-fruhvirtova-online.A240826_151128_tenis_czo
gratuluji Fouňovi k přestupu do řad nás blonďáků. Málem jsem ho nepoznal, vypadá jak Justýn Bíbr. Furt je to ale šéf. :) super výsledky našich kluci, neměli vůbec lehké soupeře na 1.kolo, těším se na 2. kolo. :)
-
-
https://infotbal.cz/na-vitika-prisla-dalsi-nabidka-posilu-pro-ligu-mistru-nahani-bologna/
tak pokud je takový zájem, tak cena samozřejmě roste.. :) a 12 už je v tuhle chvíli málo... Ale Rosa přemýšlí asi jako já v téhle věci, tady jde o sportovní hledisko, cíle klubu tuhle sezonu + Sparta asi nedisponuje adekvátní náhradou + Viťazovi nic neutíká - Sparta bude v Lize mistrů (Malmo navíc prodalo před odvetou klíčového hráče, jednoho z minima konstruktivních, tzn. už asi ani sami nepočítají, že by to dnes v Praze zvrátili), ukáže se tam, odejít může za rok, popř. v zimě, objeví-li scouting Sparty adekvátní náhradu na trhu - Sparta vyšponuje cenu za něj na maximum v případě dobrého představení v Evropě, agent Viťaze vyjedná maximum na smlouvě. Win-win situace pro všechny. :) -
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/karel-poborsky-dynamo-budejovice-prvni-liga-straka-kristek.A240826_133002_fotbal_pkr?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
nj z Budějek odešlo zdaleka nejvíce hráčů z ligových klubů. Psal jsem, že tu vlnu odchodu očekávám. Pokud by ten kádr udrželi, ještě o 2-3 hráče doplnili, tak jej měli podle mě lepší než třeba Dukla, byť respektuji faktor trenéra Rady, nebo Pardubice, navíc už byli narozdíl od Pardubic sehraní. Pardubky tam mají teď ale dva zajímavé exotické kluky, teď mě zaujali s Hradcem, čiže možná dobré scouting picks.doma ten minulý kádr Budějek porazil i takový Libe, a to už to tam měl Luboš poskládané tehdy. měli by zkusit zapracovávat i mládežníky, ta akademie je tam dobrá. Nemají moc co ztratit totiž v jejich situaci, a když jsem včera viděl mladé Švanciho s Polákem, tak by to možná stejně oživili jako oni včera. Zkušené kluky Budějky v kádru okolo nich mají. minimálně to odbojují, ale neznám kvalitu, tohle si Franz s kolegou Rožboudem určitě nastíní. Mně je to taky líto, Budějky mám jako tým rád, hráli hezký fotbal, zachránili se právem a zachránili by se i bez baráže, kdyby neproběhlo dost pravděpodobně zkorumpované utkání Bohemky s Karvinou.. což jsme všichni viděli, kdo sleduje fotbal takovou dobu jako já.
-
-
gratuluju!! Káťa myslím vyhrála ve čtyřhře už vše, co se dá. :) V tomhle taky gratuluju. A to ještě pár let budeš Káťo hrát. :)
-
-
https://www.idnes.cz/oh/pariz-2024/rozhovor-dmitrij-siniakov-otec-kateriny-siniakove-tenis.A240804_192548_olympiada-paris-2024_czo?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
podle mě mají mezi sebou s Tomem takovou chemii, že se k sobě nakonec vrátí. :) všimli si toho i novináři, nejen my tady nebo teda hlavně já. -
Možná až tam si uvědomila, na jak výjimečný výsledek s
Macháčem dosáhli. Její parťák se deblu pořádně začal věnovat až na
začátku letošního roku. A teď je olympijským šampionem.Zdroj: https://www.idnes.cz/oh/pariz-2024/tenis-machac-siniakova-mix-muchova-noskova-online-zpravodajstvi.A240802_074325_olympiada-paris-2024_ivt
když máš talent, není, co řešit. :) Káti chybí ještě teda nějaké medaile ze slamů ze smíšené čtyřhry, ale to není tak důležité, pokud v ní vyhrajete olympiádu, což je nejcennější akce v každém sportu díky frekvenci jejího konání. :)
-