V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
"Po
dvě desetiletí ovládala Roland Garros trojka Nadal, Djokovič, Federer,
ale tomu je podle všeho konec. V budoucnu čekám velký souboj o trůn mezi
Alcarazem a Sinnerem. A byl bych rád, kdyby mezi černé koně patřilo
i naše trio Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík. Stále ale platí,
že nejdůležitější je být zdravý.V
této antukové sezoně naši jen vystrkovali drápy. V Madridu Menšík
porazil Dimitrova a Lehečka Nadala, Macháč v Ženevě Djokoviče. A myslím,
že ve třetím kole French Open měl na to, aby vyřadil i Medveděva. To
byla škoda."zdroj: https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-smece-jana-kukala-zda-se-mi-ze-vondrousova-nehraje-s-chuti-obhajoby-ve-wimbledonu-by-se-ale-nemela-bat-5029978
tohle jsem psal taky, mám stejný názor jako tenisový expert a trenér pan Kukal. -
Vzhledem k tomu, že Španělé platí zejména za vynikající
antukáře, je trochu paradoxní, že Alcaraz dobyl nejprestižnější oranžové
kurty až jako poslední.Ale
tento fakt jen potvrzuje, že typickým borcem pro nejpomalejší dvorce
rozhodně není. A proto také míří mezi absolutní velikány.„Vždycky
jsem chtěl být jedním z nejlepších tenistů na světě. A k tomu musím
hrát dobře na každém povrchu, jako to uměli Roger, Novak a Rafa,“ zmínil
legendy Federera, Djokoviče a Nadala.Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/roland-garros-finale-pariz-carlos-alcaraz-vitez.A240609_200231_tenis_ten
no to paradox teda je.. :) taky jsem čekal, že Pohár mušketýrů bude mít Carlitos doma ve vitrince jako první. A mít ho mohl. Jestli si pamatujete, Djoko byl úplně vyřízený v tom jejich vzájemném zápase na Roland Garros, ale Carlitose chytly křeče, že nešlo hrát. Jinak to vyhrál už tehdy, tvrdím. On je na antuce těžko k poražení, pokud ho nelimituje zdraví.
Ti titánové byli bez debat nej generací tennisu, ale Carlos je ještě před nimi tím, jak láme ty rekordy, v jak nízkém věku ty úspěchy už dosáhl. Vždyť mu chybí už jen 3 ty nejcennější trofeje a mohl by skončit, bude mít vše nejcennější, včetně toho poháru Next gen, ten turnaj někteří jeho konkurenti ani neabsolvují, on ho vyhrál hned napoprvé. :) Z toho olympiádu má za měsíc na stejných kurtech jako nyní, Turnaj mistrů na konci roku a Australian open to může v lednu uzavřít a vstoupit ve 21 letech do Síně slávy, jak to říkal Alex Zverev, když mu gratuloval, že tam určitě míří.
Roger nebyl antukář jen na doplnění právě, Rafík se naučil na betonu až někdy okolo 28-30 let, jediný Djoko se mu blíží, ten byl taky všestranný od přírody, ale pořád je dost daleko díky tomu věku, ve kterém Carlitos září, protože to chce mentální nastavení, což je základem tennisu (hlava). V tom jsem ho obdivoval nejvíce, měl už to v 16ti letech, když porážel na antuce Ramose v jižní Americe a další podstatně zkušenější hráče, jako by nic..
To jsem si říkal, že žiju v krásné době - jedny multigenerační legendy za sebou zavřely oponu a přišel ještě někdo více magic, za což si může ATP marketingově gratulovat, stejně jako za Jannika, u kterého jsem rád, že ten talent taky už pod Darrenem a jeho týmem potvrzuje. Už jsem kdysi před 4-5 lety psal, že zápasy těchto dvou vejdou do dějin tennisu stejně jako ty mezi Rafou, Rogerem, Nolem a Andy Murray, což se potvrzuje. Sám Carlitos říkal, že je to pro něj nejtěžší soupeř a hrává s ním nejtěžší zápasy..
Jsem zvědav, kam až ty rekordy bude posouvat, vydrží-li mu zdraví. ale už teď je legendou, v podstatě každý ten rekord, který do téhle chvíle udělal, tak půjde těžko překonat věkově.. Teď je výzvou doplnit ty 3 zbylé poháry a pak už ten rekord Noleho na tisícovkách, kterých vyhrál snad přes 40. :) to bude mít Carlitos, co dělat. A samo překonat počet grandslamových vítězství, což taky není nereálné zapsat jich 25. Snad se ještě někdo jako Jannik objeví, aby mu nebylo vyčítáno, že byl příliš dobrým ve své době, neměl dostatečnou konkurenci, proto těch 25 slamů má.
Ale hlavní je, že ho tennis zase baví a může bavit lidi, protože on je fakticky alien, má všechno, to jsem nikdy u žádného hráče neviděl.. promítal jsem ho x kamarádům, i mimo tennis, že to je zázrak, teď na něj koukají i ti, kterým sport moc neříká, věnují se strojařině, fyzice, vědě, což je úúplně mimo jejich záběr - hrají max. šachy nebo turistika. Zkrátka tyhle zázračné muchachos nejen tennis potřebuje.
navíc je to fajn člověk, rodina je super, zázemí lidí okolo něj jsou suproví lidé na první pohled, Juan Carlos Ferrero inteligentní chlap, což bylo vidět i na jeho herní inteligenci, připomínal mi MIloše Mečíře tím pohybem, akorát obouruč, měl jsem ho fakt rád, hodně technický hráč s x variantami servisu - teď to předal Carlitosovi, má jich snad 15. Ale mně se líbilo více Španělů - Rafík samo, Bruguera, Alex Corretja, líbí se mi, že ta jejich tenisová škola je postavena na výborné technice, fyzičce a pestrosti hry. Ne nadarmo mají tolik legend tennisu, možná i nejvíce na světě.
A mám to tak, protože si myslím, že opravdu kvalitní hráč se pozná jen na antukovém povrchu. :) tam vás to donutí ukázat vše z úderového rejstříku, fýzy, mentální odolnosti, protože to tam bývají i maraton zápasy. -
-
„Ve věku 21
let je lepší než Federer, Nadal i Djokovič,“ chválí ho McEnroe. „Snad
se bude dál zlepšovat, i když už je dobrý ve všem. A nejvíc se mi na něm
líbí ten jeho úsměv. Carlos přináší na kurt radost ze soutěžení.“Sám
tenista po finále o možném překonání Srba prohlásil: „Teď o tom nemůžu
přemýšlet. Uvidíme, kolik grandslamů budu mít na konci kariéry, na 24 se
snad můžu dostat. Ale teď si chci užít svůj třetí.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/roland-garros-finale-pariz-carlos-alcaraz-vitez.A240609_200231_tenis_ten
to, co jsem psal výše, článek jsem dočetl až teď. souhlasím s Johnem. A na tom vyjádření, že nemůže přemýšlet o tom, jestli těch 24 slamů Noleho zvládne překonat, jde zase vidět, jak je zralým. V jeho věku jsem nebyl teda takhle mentálně vyspělým. Alien.. Doufám, že se jednoho dne neprobudím a tenhle Carlitos nebude najednou pryč..
-
-
"O tom jsem věděl. Hned po semifinále jsem si to zkontroloval
na telefonu,“ prozradil. „Není to sice něco, nad čím bych chtěl před
finále přemýšlet, ale znamená to, že hraju dobře na každém povrchu, což
jsem vždy chtěl umět.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/alcaraz-zverev-finale-roland-garros-preview.A240608_205808_tenis_ikuc
tak Carlitos je ještě vůbec nejmladším hráčem, který kdy zkompletoval finálové účasti na všech nejdůležitějších grandslamech sezony, to jsem taky zvědavý, jestli někdo někdy překoná, protože to bude muset být zase komplexní hráč. Jak jsem o něm kdysi psal, že on má hru na všechny povrchy, i tím, že je komplexním právě, tak se to nyní potvrzuje. Může mít velice brzy všechny nejcennější poháry, které jsou v tennise k mání.
Alex je už po těžkém zranění zpět. Psal jsem, že to bude taky favorit antukové olympiády. Ta momentálně vévodící pětka světového tennisu - Djoko, Carlitos, Jannik, Meďa a Alex, o které jsem zase psal před 2 lety, že to budou tihle a ještě se dotáhne i ten Alex po tom svém těžkém zranění, tak ta už bude mít přes 2tis bodů náskok před 6. hráčem v pořadí ATP, což ukazuje na jejich dominanci na každém turnaji, tzn. i konstantnost jejich výkonů v sezoně.. Jsem na ten zápas zvědav, ale na antuce by měl mít Carlos, pokud je zdráv, navrch nade všemi na světě. Tou pestrostí hry, možností doběhnout cokoliv díky jeho rychlosti a skluzu k míčku, by tohle měl být ten přeci jen jeho dominantní povrch.. :) -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/semifinale-roland-garros-2024-sinner-alcaraz-ruud-zverev.A240607_091750_tenis_kazdt
teď nevím, jestli by Carlitos neměl vynechat Wimbledon, který už beztak vyhrál, připravovat se na antuce, odpočinout, aby si došel i pro olympijského šampiona. To je na zvážení týmu. Má totiž dost zranění poslední dobou a teď je to fakt hektické i se změnami povrchu, nevím, jestli by nebylo lepší zvolit klidnou přípravu, zůstat na antuce, tím získat i výhodu před ostatními, kteří se budou muset přeorientovávat zase z travky zpět na antuku v šibeničním čase. A olympiáda je cenná, zase tak často se nehraje.
Tak aby to měl v portfoliu pohárů nejlépe vše už v lednu příštího roku i s Australian open. Pač letos čekám krom útoku nyní ve finále na pohár mušketýrů, taky to zlato z olympiády + už i vítězství na Turnaji mistrů. A mít ve 21 letech vše, to by byl rekord, který tady zase nikdo tvrdím už nikdy nepřekoná, stejně jako ten, kdy se stal Carlitos jedničkou v pouhých 19 letech. :) obrovský talent, ale to píšu stále, už od 15-16 let, nikdy jsem takového juniora neviděl a už asi ani neuvidím..
Táta mé kamarádky, který nekouká na tennis, tak sledoval dnes celý zápas a napsal mi jen sms - to je ďábel! :D zase to pěkně rozjel, už je to zase ten starý Carlitos. Musí být zdravý a ty zranění má už brzy, je třeba odpočívat a upravovat program tak, aby hlavně dostal do sbírky všechny poháry co nejdříve a už hrál v klidu jako legenda tohoto sportu. Juan Carlos ale ví, co má dělat, vždycky to byl inteligentní chlap, proto má takové úspěchy takhle brzy i jako trenér. Měl jsem ho rád už jako hráče s tím jeho úderovým rejstříkem a hodně variacemi v podání, to vše předal Carlitosovi. :) -
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-lehecka-o-svem-zraneni-nenapadlo-me-ze-to-bude-tak-zle-ale-porad-muzu-stihnout-wimbledon-5029807
držím palce, ať stihneš i Wimblas, Jiříku. :) Hlavně to ale pořádně doléčit, ať se to nestane chronickým! Záda jsou v tenise nejdůležitější podle mě.
-
-
Mimochodem, podle zpráv za něj
španělská Girona nabízí dokonce 12 milionů, což jen ukazuje, že ceny na
Transfermarktu jsou doopravdy orientační.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-krejci-za-ctvrt-miliardy-kolega-z-obrany-stoji-jeste-vic-titul-sparty-zvedl-cenovky-5029711
a hlavně tohle nejde absolutně nacenit tam, kde jsou přítomny dva právnické subjekty s vlastními představami o konečné ceně za hráče. Někdy je limitují i jejich vlastní možnosti, nebo finanční stropy - Sparta třeba jde správně cestou, že nedá za hráče cokoliv..to si Rosa dobře nastavil jako manažer.
je dobře, když se o tom, co píšu, přesvědčí novinář sám, má to pak větší vypovídající hodnotu v článku, který publikuje, protože se může za ten nyní již svůj názor i postavit. :) transfermarkt je opravdu analyticky něco, co si tady můžete založit kdekoliv v redakcích, třeba jen pro potřeby českých lig. Označení specializovaný, jak jej uvedl autor článku výše, je pak tedy na místě. Prestižní nikoliv, pač se pletou prostě často..a dost často o raketu, jak vidíte.. -
Co tenhle zlatý úspěch znamená pro celý český hokej?
Je
to závazek do budoucna, když teď vidím, jaký to má ohlas a jaký je
o hokej zájem. Musíme ho využít a začít pracovat ještě intenzivněji,
hlavně aby nám zbytečně neodcházeli mladí kluci do zahraničí.
Potřebujeme pro ně vytvořit program, který má smysl a logiku. Prostředky
na to určitě budou. Nechci říkat, že je hokej u nás číslo jedna,
protože s fotbalem je na tom podobně, ale teď cítím, že to je prostě
jednoznačně národní sport.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-chemie-se-z-knizky-vycist-neda-tym-na-ni-stal-vi-rulik-prezident-na-nej-udelal-dojem-5029646
fakt to tak vadí, když mladí kluci odchází do těch juniorských zámořských soutěží? Nikdy tady nebudeme mít tak kvalitní juniorskou soutěž jako ty univerzitní zámořské ne? pak je lepší, když se měří s nejlepšími ve své kategorii a zrají na Západě ne? Podobně se vyjádřili i agenti nedávno.
Vždyť MS 20tek s Radimem vyhráli coby vícemistři kluci právě ze zámoří. Nyní nám dost pomohli kluci z NHL, z těch zámořských juniorek je to podle mě do NHL taky blíže.
nechal bych tomu volný průběh, pracoval tady na juniorské soutěži, aby šla kvalitativně nahoru, kluby měly peníze na kvalitní profesionální trenéry, školy pracovaly s kluby, aby tam bylo i to vzdělání ruku v ruce se sportem. Ale ty odchody do zámoří těch nej jsou podle mě přirozené a vyústěním kariéry mladého hokejisty - aby se mohl ještě zlepšovat, musí už na vyšší level než co mu dá juniorská liga tady, to mi přijde, že dává smysl..
a víme, že velmi málo čs. extraligových klubů zařazuje mladé kluky byť jen do 4. lajn. POkud to dáte jako povinnost pro všechny kluby do rules contest, pak to, co říká Radim výše, bude mít oporu. část těch nej juniorů půjde do ligy, ale část stejně odejde, protože to je už manažerské rozhodnutí toho hráče, rodičů, agenta..cest k úspěchu je vždy vícero -
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-slavia-i-plzen-na-lovu-druholigova-kometa-ma-namireno-mezi-elitu-5029619
tohohle mladého Svátka, jak jsem psal, ještě s jedním 18letým klukem z Líšně sleduji taky. :) tak mě Slavia i Plzeň s Libe předběhly, ty už ho mají na scouting sheet. :)
-
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-don-carlo-si-muze-vychutnat-dalsi-doutnik-urcite-nepujdeme-spat-hlasil-po-rekordnim-triumfu-5029491
já Carla s Guardiolou beru, ale oba jsou pro mě až za Special one Mou, pač ani jeden z nich nedokázal zatím vyhrát pohár s průměrnějším týmem - pořád pracují v top klubech, s top hráči, top nákupy. Je to sice taky umění dát do kupy kabinu hvězd. Ale Mou ukázal tohle, i práci s málem, tam by mě museli oba ještě přesvědčit, že jsou schopni vyhrát Ligu Mistrů třeba s týmem jako Porto, a to hned 2x raději :) , popř. pohár s týmem jako AS Řím, kde budou mít k dispozici 15 kvalitních hráčů, tzn. nikterak široký kádr, na který jsou ale zvyklí z těch svých top klubů typu Realu nebo City, či Bayernu, AC Milan, kde mohli postavit málem dvě vyrovnané jedenáctky..
Top trenéra dělá podle mě to, že umí pracovat s týmem, který dostane. V tom je Mou stále nedostižitelným na světě. :) -
Na zahozenou šanci reagoval větami ke
svému boxu v češtině. „Nedostaneš žádné prize money. Za co taky. Smeče
vůbec netrénujeme. To zase musím s něčím přijít já,“ seřval s nadsázkou
svého kouče Daniela Vacka, což v lóži berounského tenisty také vyvolalo
pobavené úsměvy.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-machac-serval-trenera-primo-na-kurtu-na-penize-zapomen-5029485
😂😂 ještěže je Dan Zenon -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/daniil-medvedev-tomas-machac-roland-garros-3-kolo-preview.A240531_144821_tenis_ikuc
ale trošku by ses Meďo bát měl... pro oba to není jejich nejoblíbenější povrch, může se stát opravdu vše dnes.. navíc Tomáš teď otáčí zápasy jako ti Titánové. Už Djoka otočil 5 gamy v setu, pak mu dal dokonce kanára 6 gamy po sobě, poté zase 5 gamů v řadě v úvodním kole a nyní zase kanár nebezpečnému antukáři Navonemu.
meďa antukář není, ale zase je to špička současného tennisu, tzn. udrží koncentraci po celý zápas, na tohle nemůže Tomáš spoléhat, že by mu Meďa něco dal nebo povolil, bude ho muset prostě přehrát.
A Meďa to řekl obdobně, jako to říkám já. Jen v opačném gardu. Když nezahraje on svých 100%, může mít s Tomášem už problém. To poznal i Djoko.. A Tomáš v tom zápase přitom nehrál taky nějak dobře, nebyl to hezký tennis.
Navíc už sejmul snad 3 nebo 4 bývalé světové jedničky, Tsitsiho měl třeba ve Vídni taky na lopatě a dnes už by takový zápas dotáhl, čiže pro tu TOP 10 je velmi nebezpečným hráčem. Psal jsem před rokem, že až se dostane trvale (bez kvaldy) na ATP tour, tak to tam bude pěkně větrat se svým talentem úderové techniky, komplexností a mrštností v tom celodvorcovém pojetí hry + slušnou fýzou.. :) -
-
no kdyby dnes nedal Méďa ne 100, ale 120% toho, co je na antuce schopen dát, tak to projel. Na antuce na něj Tome 100% máš, hrál fakt naplno. Tak se dlouho s nikým nespotil jako už po prvním setu s tebou.
A líbil se mi i ten Lojza vedle Zenona Dana Vacka. Pokud to nebyl náš velvyslanec ve Francii, tak v pohodě týpek. Rozjel to tam pěkně, točily tam s ručníkem i Francouzky v důchodu v hledišti. Asi marketingový manažer ne? Myslím, že ti přihrál pár tisíc nových francouzských followers a sobě nějakou reklamní smlouvu.
Pak se někam ale vypařil, a to jsem myslel, že už ho podepsali na reklamu Societe Generale, jako toho týpka co dělá lambádu v hledišti na NHL tady u nás Komerční banka.
Moc hezký zápas a reklama pro tebe. Méďa nemá vůbec hru na antuku, ani pohybem tam není, máš mnohem lepší pohyb jako neantukář na clayi než on, což ti taky dává výhodu do dalších clashes s ním na tomhle povrchu. :) -
-
Na začátku třetí sady přišel Macháč
znovu o servis a za stavu 0:1 se obořil na svůj box s trenérem Danielem
Vackem. Od té chvíle ale začal Medveděva přehrávat a vývoj otočil.
Získal dalších šest her po sobě a vrátil se do hry.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-french-open-machac-si-zahraje-s-medvedevem-o-premierovy-postup-do-osmifinale-grandslamu-5029440
no jo, i Méďa dostal vlastně od Toma kanára dnes. :) ty epické otočky už budou asi pravidlem zápasů Tomáše.
-
-
-
Ti, co jsou venku a mají jiný názor, ať už kritik nebo expert, nevidí myšlenku, s jakou tam trenéři přichází.
Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/milan-antos-expert-nehoda-lecba-rozhovor-cesko-praha.A240529_124123_ms-hokej-2024_huda?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
no já jsem psal zrovna na tohle, že trenér vybral podle mě bojovníky, kteří tam vypustí duši, když jsem ta jména viděl.
Pak dále v textu - že když přijeli Pasta a spol, že máme velmi silný tým, možná i na zlato..
A k té havárce Milane. Pokud je v populaci 80% ADHD jedinců, jak se odhaduje, prakticky každý starší 18 let dnes jezdí v autě, a to ADHD řeší (tím metylfenidátem) jen zhruba třetina, jak se odhaduje, pak statisticky je prakticky zázrak, pokud na tom skutru teda absolvuješ každé mistrovství, že jsi byl sestřelen až nyní po 13 letech.. Do toho je třeba počítat i ty, kteří to sice řeší, ale tak nějak si zapomenout vzít každý den tuhle krystalickou oporu proti nervozitě, roztěkanosti, posilující pozornost, což se u účastníka silničního provozu vítá, když ji vykazuje v průběhu řízení...
Já bych dnes řidiče jednostopých vozidel jako účastníky provozu měl strach i pojišťovat, být ředitelem pojišťovny.. ta pravděpodobnost srážky s jedincem vyloženě trpícím jen tím ADHD (což samo o sobě stačí..) je velmi vysoká a vy jste pro ně snadná kořist.. A tím pádem jednou nohou neustále v hrobě..
A ještě jedna statistika, kterou už nevím, jestli jsem zmínil - ADHD jedinci mají dle statistik až o 50% vyšší nehodovost.
Ale čtu, že se jednalo o cizince, statistiku z ciziny neznám.. :) pokud je ale registrovaný v našem soc. systému, pak ho zahrnují výše zmíněná čísla, i kdyby měl původ z Kjota jako třeba Mirai nebo Tomio.. :)