V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Jakub Menšík a Tomáš Macháč jsou mezi kandidáty na ocenění
tenisové asociace ATP za letošní sezonu. Devatenáctiletý Menšík je
jedním ze dvou kandidátů na cenu pro Nováčka roku, Macháč patří mezi
čtveřici nominovaných na ocenění pro hráče s největším zlepšením
Spolu s Macháčem na titul pro hráče s největším zlepšením
kandidují Brit Jack Draper, Francouz Giovanni Mpetshi Perricard a Chilan
Alejandro Tabilo.Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/oceneni-okruh-atp-jakub-mensik-a-tomas-machac.A241125_182947_tenis_ten?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
tak tohle jsme myslím všichni čekali, nebo v to alespoň doufali, už jsem o tom psal v minulosti, že si to oba naši kluci zaslouží.
Ta data ze sezony jsou jednoznačná, a pokud by tenisté měli volit podle nich, musí oba naši kluci v těchto anketách jednoznačně dominovat, protože Kuba zaznamenal největší skok na okruhu z hráčů juniorského věku a Tomáš zase největší skok z hráčů obecně + začal najednou porážet nejlepší hráče světa (skalpy Noleho, Carlitose, dvakrát i Tommyho Paula, Big Foa, Grigora baby Federera Dimitrova v zápase, kde se navíc Tomášovi nevedlo, Grigor byl lepší, přesto ten zápas Tomáš překlopil na svou stranu, nebo bývalé světové jedničky Gasqueta a dalších hráčů top 10 minulosti jako Stana Wawrinky, Goffina, Fabia, bylo toho fakt hodně a byla to jízda, včetně zlaté z olympiády + úspěchů najednou i ve čtyřhře, tohle zkrátka Jack v portfoliu nemá tenhle výčet skalpů a musí se na to brát ohled, sport je o férovosti, tyhle ankety by tu ferovost mezi tenisty měly kopírovat, navíc tenis považuji za jeden z mála čistých sportů i stran vztahů mezi aktéry, tohle ve fotbale třeba nevidím, zvláště u nás teda).
Pokud si na tohle vše kluci-tenisti vzpomenou, tak musí oba naše kluky dát na tu trofej úplně jednoznačně, ta konkurence tyhle jejich skalpy nebo úspěchy prostě nemá, byť Jack Draper šel nahoru, ale ne o tolik jako Tomáš, a s ním už se počítá několik sezon, navíc nevyhrál olympiádu, byť má zase trofeje turnajové. Ale v téhle anketě jde o největší wow skok a myslím, že Tomáše téměř nikdo z těch elitních hráčů okruhu, které letos porazil, neznal.
Carlitos ho dokonce poslal hrou do TOP 5, Jannik mu v tom v podstatě přitakal, Tommy Paul jen uznale popřál u sítě, aby ten turnaj vyhrál po tom, co mu na kurtu nedal vůbec šanci a připomenu i tu výhru nad Nolem ze Ženevy, protože ve stejné situaci, kdy byl Nole navíc ještě více indisponován (zničená češka v koleni, v zápase s Tomem šlo jen o žaludeční potíže), s ním byl v zápase i hráč TOP 20 Cerundolo a ten zápas nedotáhl.
Tomáš Nolemu naproti tomu vůbec nedal šanci, vzal mu v zápase hned 2x 5 her v řadě, což si myslím, že se Nolemu stalo jen v zápasech s těmi ostatními konkurenčními Titány - Rogerem, Rafikem, Andym, nejsem si jistý, že by tohoto dosáhl v zápase s ním právě i Carlitos nebo Jannik.
Nole zkrátka, když neleží, je to pořád Nole. Respekt ke všem ostatním nominantům (spíše jsem tam za Francii čekal teda Filse, který je podle mě nej francouzským tenistou současnosti, ale to je fuk), ale naši kluci prostě opravdu překvapili letos tenisový svět.
Snad to vše tedy dopadne spravedlivě a dle dat, která jsou na stole a jmenoval jsem je výše. -
Mimochodem, Slavia má dnes v klubech první a druhé ligy snad sto svých hráčů,“ dodal Mikloško
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-karvina-to-je-ted-z-velke-casti-slavia-rypl-si-miklosko-priznal-zajem-o-mandouse-0fe09dff-4ae9-4abb-af0e-e7c45e028b40
to je to, nad čím jsem se podivoval i já coby dlouhodobou taktiku slavistickeho managementu. Kromě toho, že to působí alibisticky a nesignalizuje to směrem od managementu Slavie k té scoutingové sekci příliš důvěry v její schopnosti, tak to nese samo zvýšenou nákladovou položku + to nedává dobrý signal rodičům mladých hráčů Slavie, hráčům samotným + jejich manažerům, to dá asi všem rozum..tuhle taktiku Slavie popravdě nechapu stran managementu a už jsem se nad ni pozastavoval teda několikrat, už jsem si myslel, že ji opustili před touto sezonou, kdy spousty hráčů ze smluv uvolnili, ale zase jich pak nasledně spousty podepsali, popravdě nevím, proč drží v klubu Zafeirise, už tam měli na tom postu zkoušet jiné hráče, je už dlouho vidět, že desítka z něj nikdy ve Slavii už nebude, že tam jsou limity.. nyní rozjeli scouting navic už i v jižní Americe vedle Afriky, same špatné zprávy pro mlade v dorostu a juniorech Slavie a jejich manažery, kt asi budou hodně slyšet na nabidky klubu jako Banik, Plzeň a nebudou mit ochotu prodlužovat ve Slavii smlouvy, pač to v drtivé většině případu stejně nikam nevede + připad Kinsky trošku i děsí.. ta jeho další cesta mohla byt hodně krkolomnou, nezranit se Staněk a možná neřvat i já, co blazni a proč si ho už nezařadi do tymu - vychytal jim např derby navic, tam by Slavie nevyhrala nepochytat ty šance Sparty + nyní se stal nejdražšim hráčem ligy, ale malem manažersky renons zase, pač už neměl ochotu se Slavii podepsat a jit někam na hostovačku + ani nechtěl zároveň sedět na lavičce nahradniku ve svem věku.. Proč Slavie pořizovala Staňka,což jsem už psal, se jevi jako zahada, pokud ma tolik talentovanych golmanu + včera navic chytal v Soluni navic znovu Mandy... jsou to pro mě dosti krkolomne manažerske obraty, se přiznam a většině moc nerozumim teda...
-
Jirka je z toho skleslý, ani si pořádně neužil výsledek z
Madridu,“ líčí Navrátil. „Nejde o lehké zranění, řešíme ho s profesorem
Kolářem a jeho týmem, léčba probíhá u něj. Bude záležet, jak rychle na
ni Jirkovo tělo zareaguje.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-unavova-zlomenina-obratle-zraneni-pauza-zprava.A240510_110308_tenis_ikuc
kdo jiný by tuhle situaci měl zvládnout, než takový dříč jako Jirka. :) Držím palce, Jirko. Brzké uzdravení, máš toho nejlepšího k dispozici - prof. Koláře, čiže to půjde nejrychlejší možnou cestou. :) a ještě přítelkyni psycholožku, na kterou máš nyní více času. vše zlé je pro něco dobré. :) -
Talentovaný stoper Dynama Českých Budějovic Ondřej Čoudek (20), který před několika dny obdržel nabídku od ostravského Baníku, vzbuzuje zájem i za hranicemi.Hráč s vysokým potenciálem zaujal kluby v italské Serii B i rakouský BW Linz, kde momentálně chytá Radek Vítek (21) v rámci hostování z Manchesteru United.
Serie B či nováček rakouské ligy má být lepší nabídkou než čelo české ligy s téměř už jistou možností hrát i v příští sezoně v Baníku případně evropské poháry?? Pokud má kolega Čoudek příčetného manažera, tak asi bude vědět, na jakou nabídku reflektovat tak, aby se dostal i do hráčsky kvalitnějšího klubu coby motivace k růstu v rámci jeho další kariéry.. Toho bych se nebál. :)
A pokud jej nemá, pak Baník má možnost, a byla by to podle mě i lepší popř. souběžná varianta, usilovat třeba o Knapíka z Teplic, který by mohl hned do sestavy. S Čoudkem zřejmě počítali pro rozehrání hlavně pro záchranu juniorky ve 2.lize, a pokud tomu tak je, pak by ten /ne/přestup zase tak nemrzel. Budějovice spíše budou muset vymyslet, jak ten svůj táhnoucí se DLUH doplatit, popř. hráčsky nahradit tak, aby vůbec obdrželi licenci pro prof. fotbal pro příští ročník. -
Klíč k úspěchu je jasný. Přetavit herní převahu a sympatické výkony v
bodový zisk. K tomu bude mít Jindřich Trpišovský k dispozici téměř
kompletní soupiskuzdroj: https://infotbal.cz/kadr-je-ve-skvelem-stavu-hlasi-trpisovsky-pred-fenerbahce-chybet-bude-pouze-lingr-proc-se-vytratil-wallem/
jenom dodám, že Mou je na tom na druhé straně úplně naopak. Má sotva 15 hráčů do utkání, čiže to nebude, stejně jako u zápasu s AS Roma, úplně férový souboj těchto dvou kvalitních trenérů, na který jsem se těšil asi nejen já. Slavia je ještě větším favoritem, než byla v zápase s AS Roma, kde ty šance byly dejme tomu vyrovnané, ale řekl bych, že i tam byla favoritem, pač AS chybělo tehdy snad 5-6 hráčů, z toho 3 velmi klíčoví, do toho Dybala byl polomrtvý na lavičce, šel až ke konci zápasu, ne úplně zdráv, a Mou měl i v AS velmi okleštěnou soupisku.
Fene má problémy vzadu, čekám hodně branek, protože vepředu jsou zase velmi nebezpeční, ale Slavia by se měla určitě prosadit, Amrabat na šestce bude určitě chybět, Soyunci na stoperu taky a ta stoperská dvojka je podle mě slabinou Fene, tam by potřebovali posílit.
tyhle body bude Slavie potřebovat, mají k tomu zase veškeré podmínky. :) -
-
https://infotbal.cz/vydra-sestrelil-betis-mlada-boleslav-senzacne-vyhrala-kazdy-z-nas-by-chtel-hrat-v-lalize-co-navrat-do-sparty/
GRATULACE Bolce, jde vidět, že semka k nám se už musí bát jezdit každý světový tým. :D Zkuste ještě postup, chlapci, to by bylo škoda na tuhle senzační výhru nenavázat! -
a Pilsen má POSTUP jako první z čs. týmů!! :) tohle už bude bez problémů stačit.. gratulace i trenéru Koubkovi a Adovi. Teď se můžou soustředit na ligu a cokoliv z bodů navíc je může ještě přiblížit té postupové osmičce přímo do osmifinále, kterou by si snad i zasloužili. Jsou totiž právě v rovné osmičce týmů, která ještě neprohrála.
Líbí se mi, jak trenér Koubek našel místo pro Šulcíka a má směrem dopředu volnost - tohle přesně potřebuje (pamatuji se, jak jsem vídával na kraji, i v repre, furt někde u lajny), byť dozadu bránit musí, ale to myslím každý pod trenérem Koubkem. :D ten styl Plzně je hodně nepříjemný, můžou podle mě potrápit hodně každého, protože už jsou i zkušení, naběhaní, 7 se jich pravidelně vrací, mají už v té hře automatismy, jde to hodně vidět. Jsou z čs. týmů zkrátka nejdále i stran skladby kádru a zapracování do systému, který chtějí hrát. Proto už mají taky postup nejdříve z našich týmů. :) -
Z pohledu Baníku by šlo o zajímavý obchod, protože potenciál obou hráčů daleko převyšuje cenu 4 miliony korun
zdroj: https://infotbal.cz/dynamo-dluzi-baniku-ostrava-miliony-ale-penize-nema-jako-kompenzaci-nabizi-dva-hrace-pod-cenou/
no to teda. I kdyby se chytl jen jeden, bude to furt dobrý deal, jakože jsou oba mladí, minimálně mohou pomoci v juniorce. Kolega Koubek by nic zneplatňovat neměl, pač ten dluh jde v podstatě ještě za ním. četl jsem, že tam nechal spousty nedořešených, skrytých závazků, ale to je na druhou stranu chyba kupujícího, že si neudělal due deligence před uzavřením obchodu jako je tomu u jakékoliv transakce, zvláště v rizikovém prostředí čs. fotbalu, běžnou záležitostí.
Nevím, jak mají postavenu smlouvu mezi sebou oba pánové, ale tam budou asi padat žaloby na obě strany, jak tu vzájemnou transakci vnímám. Tenhle deal by ale měli oba potvrdit, protože dlužit není normální, kazí to vztahy nejen ve fotbalovém prostředí, ale obchodní obecně, tzn. tohle by mělo proběhnout s tím, že ze strany Baníku už bylo provedeno dávno plnění, mohl by za určitých okolností poslat Budějky i do konkurzu, pokud by se přihlásili ještě další věřitelé, což asi ani jeden pán nechce všem ostatním v klubu, kde výborně funguje mládež, provézt. Navíc neobdrží licenci od svazu, pokud tuhle pohledávku Baníku neuspokojí..
Na tenhle trade by měl Baník tlačit.. -
-
možná bych místo jednoho z nich chtěl ale Sama Šiguta do té dvojky hráčů, asi místo toho mladého Ziky, pač Čoudek už se vyhrává v obraně v lize, bude mít nějaké zkušenosti. :) to už je ale na jednání mezi kluby a zvážení scoutů a sportovního ředitele Baníku, mně to takhle vychází výhodněji pro Baník
-
-
-
dneska se mi moc nelíbí Souare.. neudělat ten poslední zákrok na Preciada, tak bych ho raději stáhl. Působí nějak zadrženě, nevím, jestli tíha utkání, takového ho fakt neznám. Snad už se do toho dostal ke konci poločasu.
Ten zápas ale není vůbec hezký, o víkendu to může ještě vyvrcholit ty odvety těch minisoubojů, zbytečně vyostřené.. -
-
vyrovnaný zápas, Plzeň byla důstojným soupeřem, ale proti dnešní Spartě, ve které je ten OHEŇ, se už těžko hraje, dokáže být efektivní, v určitých momentech smrtící. Psal jsem před 2 roky, když se to ve Spartě postavilo a rozpustil ten starý kádr, někdy po zápase na Bohemce, který Sparta drtivě vyhrála, že teď to začne vše sbírat a i v Evropě ty úspěchy. Plzeň ale pro ni bude pořád těžkým soupeřem, staví tam silný kádr, jestli dorazí Slon, uzdraví Durosinmi, přijdou ještě další, tak to budou krásné zápasy mezi těmihle týmy. Já to vidím mezi nimi příští sezonu..
škoda, že to bylo tak vyostřené a nehrálo se jako posledních 20 min. Gratulace Spartě. :) -
-
PLzeň má totiž taky vyrovnané všechny řady, teď už se jen 100% sehrát a budou velmi silní. Červík, Dweh, Hranáč jsou fakt výborní na to, jak krátkou dobu v klubu jsou.
-
-
-
V play
off jste obdrželi hned několik trestů od disciplinární komise a letošní
rok v tom nebyl výjimkou. Nepřijde vám to už zvláštní?Když
porovnám, za co dostal trest na dva zápasy Honza Ordoš a Tomáš Chlubna,
za co jednou stál Honza Štencel, a pak vidím zákrok sparťanského Michala
Řepíka, který dostal také dva zápasy, tak je naše důvěra k rozhodování
předsedy disciplinární komisi zase o něco menší.Jak vůbec může vést disciplinární komisi Viktor Ujčík, trenér prvoligového týmu Jihlavy?
(smích)
Tak, že je každoročně APK zvolen. Ono ale není vlastně moc o čem
rozhodovat. Nepamatuji, že by byl jiný kandidát. Při profesionalizaci
ligy by bylo jistě víc než vhodné, aby disciplinární komisi řídil
nezávislý šéf na plný úvazek. To je naše nejzásadnější připomínka k
obsazení postu předsedy disciplinární komise. I když je jasné, že s
rozhodováním bude i tak alespoň někdy panovat nespokojenost. Jde nám ale
o to, aby rozhodovací proces měl jasnou strukturu a nebyl závislý na
tom, kolik zbude předsedovi času na klíčová rozhodnutí vedle jeho hlavní
pracovní náplně, kterou je trénování úspěšného prvoligového týmu.zase jeden vzkaz Vikyne od těch, kterým de facto sloužíš.. Kluby extraligy, vy se máte domluvit na schůzi APK a prohlasovat si Vikynovo nahrazení nějakým právním zástupcem, nezúčastněným v hokejovém prostředí. Jinak se budete dohadovat donekonečna, koho má Vikyn rád, koho ne. To jeho rozhodování nemá opravdu racio, a to jsem do toho jen nakoukl.. navíc úplně nechtěně, pač hokej normálně až tolik u nás nesleduji.. Nějaký vámi oslovený právník to určitě za úplatu vezme, udělejte si mezi nimi tendr.. :) abyste ponížili cenu.
Spory budou minimální, pač právník chápe, co je to rozhodování precedentním způsobem + tím, že bude nezainteresovaný v hokejových kruzích, tak nějaká zaujatost pro tu či onu stranu nebude vůbec na stole.. Pokud by to byl antisportovec, což už dnes nevěřím, že i mezi právníky najdete (hokej je doslova národním sportem) a hokej nikdy neviděl, neznal pravidla, no tak mu tam k ruce bude sloužit šéf komise sudích pro to rozklíčování, co je a není faul. Trest už pak nechá kritickému myšlení a LOGICE najatého právníka. -
Sparta už je v jednání s Baníkem i samotným hráčem. V zákulisí se
spekuluje o částce mezi 1,5 až 2 miliony eur (40 až 50 milionů korun).zdroj: https://infotbal.cz/sparta-chce-defenzivni-eso-baniku-ostrava-zaujala-ji-raketa-sezony-uchenna-ktery-dal-prestupu-zelenou/
tohle je podle mě moc za dostatečně neprověřeného hráče, i když je to aktuálně asi opravdu nej stoper Baníku po tom, co Chalyho trošku provětrala tuším Plzeň tehdy. Ale mohl být unavený, odehrál prakticky do té doby snad úplně vše.
tohle bych za tohoto hráče nikdy nedal, pokud ta cena odpovídá a není to novinářská kachna, zdá se mi to hodně nadsazené. Tohle bych slíbil v bonusech, ale nedal bych více než 15mio. -
-
tak ne, že nevidím v lize žádného stopera pro Spartu tohle přestupové, ale už se jeden uzdravil. Už dříve jsem doporučoval KNAPÍKA, uskákal už několikrát slavisty, dnes i sparťany + je nebezpečný u standardek. Nelíbil se mi ani tak v mládežnické repre jako nyní pod trenérem Frťalou, který ho dotáhl.
Za tohoto bych dal klidně i 25mio + bonusy, určitě lepší než Uchenna, který ještě podle mě potřebuje čas.
Sparta musí nakupovat, dnes se to zase ukázalo. Vzadu dobrý, ale vepředu moc málo kreativity, a to ještě netuším, proč byl stažen Šulo, jestli ještě nemá natrénováno. Teplice jsou ale dobrý tým pod trenérem Frťalou, to poznala i Slavie, která s nimi měla taky ztratit.
Nic se ale neděje, Spartě teď nevyšly poslední scouting picks, ve scoutingu nejde být 100%, už jsem je měl za alieny. :) Tuhle sezonu budou mít zase konsolidační se zapracováním nových příchodů, jenom vybírat z prověřených hráčů!!
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovacko-miroslav-kadlec-konec-kariery.A240512_202316_fotbal_duff
končí jeden z nej obránců historie čs. fotbalu, stejně jako byl jeho táta. Hodně štěstí v životě, Káco. :) -
Měl výbornou levou nohu, techniku, rychlost, ale nebyl fyzicky vyspělý a neřekl bych tehdy, že tak vystřelí,“ přiznává Stýskal.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovacko-odchovanci-sadilek-kovar-matej-jurasek.A240614_101927_fotbal_ald?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
trenér myslí asi u Davida Juráska kopací techniku, to souhlasím. Ale individuální techniku nemá zase tak dobrou a mít ji, tak se podle mě prosadí už v tom Portugalsku, pač je to tam samý Brazilec a hraje se tam hodně na jednoho a od těch krajních beků se to chce ten přechod přes hráče do vápna právě.