V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
https://infotbal.cz/slavia-ulovila-perisice-utocnik-z-cerne-hory-chce-odemknout-svuj-velky-potencial-v-edenu/
to video neříká ani nic moc tak o něm, jako o té lize a jejím zázemí (trávnících), ze které přišel. :) Ale má fotbalovou inteligenci a slušnou kopací techniku. Není ale moc rychlý a nevím, jestli bude mít tolik času, co mu dávali protivníci v té podnikové lize, z níž jsou ty záběry. moc to o něm neřekne coby srovnání. Proto asi i Slavie volí tu cestu nejdříve ho zkusit v soubojové druhé lize. Ale soubojový asi bude, pár záběrů to tam ukázalo, jenom jestli mu to tady ti naši kluci v tom agresivním defenzivním pojetí trošku neznechutí jako balkánské hračičce, která je hodně ráda na míči. Tak uvidíme. Každopádně z těch záběrů si dokážu představit, že v té horské lize vyčníval a nešlo si ho asi scoutům nevšimnout, ta kvalita té ligy, ze které přišel, je příšerná, koukněte se sami..
ještě se mi zdá, že hraje spíše jako nějaký třicátník na konci kariéry, než mladý kluk.. :) ale to nemyslím jízlivě. U mladého kluka bych čekal jako hlavní skill rychlost, tu bohužel nemá, což moc do herního stylu Slavie není, pokud s ním teda nepočítají na devítku. tam bych ho asi viděl já -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-turnaje-vysledky-zpravodajstvi-souhrn.A241019_134527_tenis_czo
Jirka je mág ATP 250.. :) to má za tu smůlu se zraněním. Držím palce, ať to dnes vyjde! Koukal jsem na něj v zápase s Tsitsim a nevím, jestli Stefanos udělal dobře, že se rozešel s tátou, vypadal hodně bídně. Tak špatně jsem ho hrát ještě v kariéře neviděl, což ale nesnižuje Jirkův postup. Navíc se ani nerozčiloval, neviděl jsem tam vůbec ten jeho zápal. Kazil fakt snadné míče, celý ten zápas byl bídný i díky jeho výkonu. Doufám, že je v soukromí ok, přišel mi nějaký zkleslý, nezdravý.. -
"O tom jsem věděl. Hned po semifinále jsem si to zkontroloval
na telefonu,“ prozradil. „Není to sice něco, nad čím bych chtěl před
finále přemýšlet, ale znamená to, že hraju dobře na každém povrchu, což
jsem vždy chtěl umět.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/alcaraz-zverev-finale-roland-garros-preview.A240608_205808_tenis_ikuc
tak Carlitos je ještě vůbec nejmladším hráčem, který kdy zkompletoval finálové účasti na všech nejdůležitějších grandslamech sezony, to jsem taky zvědavý, jestli někdo někdy překoná, protože to bude muset být zase komplexní hráč. Jak jsem o něm kdysi psal, že on má hru na všechny povrchy, i tím, že je komplexním právě, tak se to nyní potvrzuje. Může mít velice brzy všechny nejcennější poháry, které jsou v tennise k mání.
Alex je už po těžkém zranění zpět. Psal jsem, že to bude taky favorit antukové olympiády. Ta momentálně vévodící pětka světového tennisu - Djoko, Carlitos, Jannik, Meďa a Alex, o které jsem zase psal před 2 lety, že to budou tihle a ještě se dotáhne i ten Alex po tom svém těžkém zranění, tak ta už bude mít přes 2tis bodů náskok před 6. hráčem v pořadí ATP, což ukazuje na jejich dominanci na každém turnaji, tzn. i konstantnost jejich výkonů v sezoně.. Jsem na ten zápas zvědav, ale na antuce by měl mít Carlos, pokud je zdráv, navrch nade všemi na světě. Tou pestrostí hry, možností doběhnout cokoliv díky jeho rychlosti a skluzu k míčku, by tohle měl být ten přeci jen jeho dominantní povrch.. :) -
Otevřela se možnost, že by prestižní
cenu mohl získat zpětně. V roce 2020 byl s Bayernem Mnichov mistrem
bundesligy, vyhrál Ligu mistrů i Německý pohár. Časopis France Football
se však kvůli pandemii koronaviru rozhodl Zlatý míč neudělit. O rok
později ho překvapivě získal Messi, v té době hráč Paris Saint-Germain.
Vítězství hvězdného Argentince se teď ovšem přezkoumává. Existuje
podezření na manipulaci a kupování hlasů. Francouzský deník Le Monde
přišel s informací, že tehdejší šéfredaktor France Footballu přijal
úplatek od PSG, aby ovlivnil hlasování ve prospěch jejich hráče.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-la-liga-lewandowski-by-mohl-zpetne-dostat-zlaty-mic-byla-by-to-velka-cest-rika-5027392
Leoš by to měl Lewovi předat sám, sportovně.. Pokud se tohle potvrdí, jsem zvědavý, jak zareaguje UEFA. Pač PSG vlastní katarští emírové a měla by z toho být nějaká sankce pro klub - napadá mě, že by byli na několik let vyřazeni z Ligy Mistrů, což??
Po korupci v Evropském parlamentu tady máme další korupční skandál Katařanů.. 🤮😠 -
„Šlo o pozdní dohrání a Sedlák měl
dostat trest na dvě minuty. Bylo by pro Třinec fatální, kdyby Marinčin
nemohl hrát, a Oceláři by tak po Jeřábkovi přišli už o druhého
stěžejního obránce. Marinčin hraje výtečně a patří k nejlepším obráncům
Třince. Nejen na rozehrávce a přesilovce, ale celkově v pohybu a chování
na ledě,“ ví Antoš.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/podcasty-zaostreno-na-play-off-to-co-predvedly-pardubice-uz-je-opravdu-za-hranou-zadina-nema-pravdu-cili-se-antos-5026609
to opětovné řezání Třince je strašný obraz čs. hokeje. Páník měl být potrestán znovu disciplinárkou nejen peněžně, ale i stopkou v zápasech. Nejen za to kopnutí, ale on tou holí do obličeje Hrehorčáka zajel úplně úmyslně, když se na to podíváte.
Vikyn to zase přešel a ten samý hráč udělal TO SAMÉ hned ve 2. zápase. A o tom ta nekompetentnost šéfa disciplinárky právě je. Nemá už respekt u hráčů.
A pak jsou tady ještě sudí. Každý viděl, že SEdlák dohrál Marinčina min. 2 sekundy poté, co už neměl puk. Nechápu, proč to nezmiňovali ani experti na O2. Považuji se za hokejového laika, ale hned jsme si to s klukama telefonovali, že z nás dělají pravidlové blbce. Jakože to pozdní dohrání kritizujeme, pač hokej je hokej, ale tady jsem pochopil, proč to bylo zavedeno, pač ten atak Sedláka byl úplně zbytečný a nesportovní. Moc dobře věděl, co dělá, že je Marinčin povolený, tzn. šlo mu o to jej zranit, minimálně vyřadit ze hry na nějakou dobu v zápase (nehraje hokej 1.den), a měl by být taky potrestán disciplinárkou.letos je toho fakt hodně, i těch chybných výroků sudích. Play off sleduju každý rok, letos je to fakt paseka. Dělejte s tím něco, než přijde úbytek diváků. Mně už se nechce ani dál na to finále dívat, protože Pardubice nehrají fér. TEn Mr. Bean Zohorna, ten by měl být na trestné snad stále..extrémně neférový hráč, dal bych mu přes papulu už při rozbruslení.. :) a nejenom já tady..
-
-
pak by mělo být dále v pravidlech zaneseno, že pokud se uděje taková událost jako v případě zranění Marinčina jinak výborným hokejistou Sedlákem a posoudí se to jako úmyslný čin, což je tady zjevné, tak ten poškozený tým, v tomhle případě Třinec, smí na soupisku dopsal jednoho obránce.
Není přeci možné, aby se jeden z týmů uchyloval k taktice zranit soupeři hráče na kritických postech ve snaze získat nefér výhodu, pač u Třince se ví, že je na štíru s obránci. Psal jsem před sezonou, že podle mě měli podepsat vícero beků, nejenom Kundrátka. To jsem ani netušil, jak se výborně rozehraje Adámek. Ale na tomto postu Třinec velmi oslabil těmi 2 odchody, nyní je to dobíhá. Ale částečně nezaviněně.
Tohle nemáte v hokeji v pravidlech vyřešeno a degraduje to pak ten produkt jako takový. Protože finále by mělo být vrcholem soutěže.. Nyní to vypadá, že akcie Třince spadly min. o 30% a hráč za to nebyl ještě ani potrestán..
Vůbec manažersky nechápu, proč tyhle všechny komplikované záležitosti (obsazení disciplinárky, obrovské chyby sudích - opakující se, evidentní navíc + tyhle taktiky týmů s útoky na kritická místa v sestavě soupeře) neřešíte.. devalvuje vám to ten produkt.. teď celá republika doufám fandí Třinci, pač Pardubice se snížily opravdu k neskutečným prasárnám.. -
-
kámoš hokejista to tady četl a pochopil to tak, že by si Třinec měl nyní vzít někoho z vlastních zdrojů. Tak to samo ne. To může vždy.
Měl jsem na mysli, že může udělat už dopředu přestup, určitě už nějaké hráče na novou sezonu mají dohodnuty, byť hrají dále, v tomhle sportovní management určitě nespí a ladí už soupisku takhle dopředu. Tak by si mohli, být to v pravidlech, už nyní nasadit nového obránce, který by jinak mohl nastoupit až v nové sezoně. Byl by sice asi už nerozehraný, pokud by to nebyl tedy někdo ze Sparty nebo Litvínova, ty týmy skončily nyní, tam ještě hráči budou v zápřahu. Anebo by trochu dotrénoval.
Tohle pravidlo by mělo být v platnosti podle mě od semifinále, kdy už jde do tuhého a sezona se láme-rozhoduje. -
Hurtado obdržel trest na osm soutěžních
zápasů za faul na Daniela Kaštánka z Hradce Králové v březnovém
23. kole první ligy, po němž byl vyloučen. Disciplinární komise mu
uložila vysoký trest proto, že soupeři způsobil zranění, které ho
vyřadilo ze hry. Kaštánek od té doby stále nehraje.
tady by pro Ujčíka měl být vzorem fotbal. Hurtado tam zranil Kašťánka, vyřadil ho na měsíce ze hry, a dostal za to 8 zápasu, nyní zkrácených na 6. Něco podobného by měl dostat i Sedlák, protože moc dobře věděl, co dělá, že je Marinčin povolený, navíc šlo o zcela jistě nedovolený zákrok (pozdní dohrání), což vše jen podporuje. Mělo by se dbát na důsledky těch zákroků, co z nich vyplynulo. Pač sportovní kariéra je krátká, to vědí všichni sportovci, hráči jsou OSVČ, v životě vsadili většinou jen na hokej (tzn bez vzdělání), sází na to, že je tento zajistí. Pak měsíce nehrají pro takové tvrdím taktické, nefér zákroky.
V hráčích se tak buduje respekt k soupeřům a fair-play. To Ujčík vidí u Páníka, že tohoto nedocílil. Letos je to fakt alarmující, takové play off nepamatuju. A ty výroky jdou dominantně proti Třinci, což je taky zarážející.. Přesto Třinec hraje fér, všímá si jen hokeje doposud..
-
-
-
nemáte se, za co stydět slavisti, byli jste lepší celý zápas, tohle je prostě fotbal. :/ super zápas, celou dobu v intenzitě, to se vidí málokdy mimo Premier league. Ještěže jste vyhráli, to už by bylo úplně nespravedlivé a do koeficientu se to hodí. Vyhrajte Evropskou ligu a mávnete nad tím rukou. Držím palce jako vždy :)
-
„Na základě chybné informace od druhého asistenta Michala
Volfa hlavní sudí nesprávně udělil druhou žlutou a následně červenou
kartu,“ řekla komise.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/martin-vitik-cervena-karta-sparta-slavia-rozhodci-szikszay-protest.A241008_160811_fotbal_min
a tenhle Volf taky, kdo ví proč, zvedl v Libe ten praporek u ofsajdu, který dobrý 1,5-2m nebyl a fandové Libe, kteří s ním byli v té lajně na tribuně, ho chtěli zlynčovat následně, to bylo z toho záběru O2 z lajny taky vidět.
Pak s koumákem Kocourkem poskytli ale už jen záběr zezadu té situace, popř. z diagonály přes celé hřiště (nepochopitelně), ze kterého by ani oni sami, díky optickému klamu, nemohli nejenom ten vymyšlený ofsajd poznat, ale i ty čáry se jim tam malovaly zhusta.. :)
Přitom při záběru z ofsajd lajny by to bylo úplně průkazné, ale to by musel, jak jsem psal, Kocourek okolo toho hráče Libe Letenaye vykroužit parabolu, aby ho do toho ofsajdu dostal.
To, že pak Xi vymýšlí historky o tom, za co tu druhou žlutou kartu dal a mění je za pochodu, to by mělo být pro kolegu Kovaříka z komise sudích taky dostatečným důvodem, aby oba tyhle experty poslal do amatérského fotbalu, někam k tomu Jardovi Starkovi do 3.ligy..
Ale mám pocit, že on si je bude i s Kocourkem chtít nechat právě minimálně pro ty zápasy Bohemky, kterou svaz (Fousek) v kooperaci s Haškem, jehož syn je v Bohemce asistentem + kámoš Veselý, tlačí. Jinak nás tady nikoho nenapadá, proč by okolo Bohemky mělo být tolik failů sudích, navíc jednoznačných. Viděli to všichni, stejně tak v zápase s Baníkem. -
a teď čistě z pohledu semiotického (jazykovědného), jinak nic pro jedince s myšlenkovým deficitem, neschopných odvozovat, popř. popírajících mnou níže napsané, ať už z nějakých antipatií k mé osobě, nebo příslušnosti k etniku Slavie, pač i slavisto se dá zahrnout mezi takové hodnotící podstatná jména, a tohle třeba sparťana může pravda urazit, pač to má taky v kolonce sprostých slov (něco ve smyslu - raději segra v bordelu, než brácha ve Slavii, dlouhodobě komoušské, podporující tendenci diskriminaci lidských práv dlouhodobě).
Tím, že ten výrok -cikáne- je stejně urážlivým pro příslušníka romské (cikánské) komunity jako výrok někoho vůči nám z dominantního společenského etnika, typu ty -bělochu- , nedá se to brát z pohledu disciplinárního ani jako prohřešek, snad jen v rovině - wanna be (mohlo se stát, byl tam záměr, ale rozhodně se to nedá pokutovat nebo disciplinárně posuzovat jako to použití všeobecně jadrných slov, které jsou považovány obecně celospolečensky za urážlivé).
Sám Lingi, pokud má romské předky, ví, o čem píšu (potkávám tady u nás cikány, znám jejich názory). No a pokud je nemá a urazilo ho to, pak byste jej museli považovat za rasistu, když se nad tím zamyslíte. Stejně tak se rasisticky chová každý, kdo ten výrok -cikáne- bere pejorativně, tzn. přikládá mu stejnou váhu jako v našem jazyce známým citoslovcům, které obsahují opravdu tu jadrnost.
Na margo toho vás nikoho už asi v duchu výše napsaného nepřekvapí, že jak u tohoto výroku, tak i u výroku odborně výborného trenéra Rady se agresivně neozvala, jindy fakticky stébla se chytající, Romská iniciativa, prostě protože je to neuráží. A tím se právě nikdo, kdo ten trest trenéru Radovi uděloval, už nezabýval. Pač je nezajímají nějaké fotbalové tresty, tomu nevěřte.. :) Jdou po pomstě, pokud je něco takového na stole, ale tady není mstít se zač zkrátka v rámci jejich komunity. Je to jen konstatování faktu, že tady mezi námi tohle etnikum zkrátka, ať už chceme, či ne, žije. Oni sami se tak oslovují, krom toho -more-..
Vše okolo té semantiky toho oslovení -cikáne- je tak jen demonizovaná společenská konvence, kterou si naše společnost BĚLOCHŮ vytvořila tak nějak sama, a vůči posuzování které etnikem, jehož se to oslovení nota bene týká, je navíc naprosto roky a roky hluchá, pokud nám ji sama cikánská komunita posvěcuje coby spisovnou, tzn., že by rádi, kdybychom je oslovovali nikoliv Romové, ale cikáni. Naopak Rom je pro ně pejorativum.
čiže pro uvedení do problematiky i disciplinární komise, jejichž členové s tímhle etnikem asi nepřijdou do styku ve svém společenském postavení. Já se pobavím rád s každým napříč společenskou stratifikací, proto vám to tady píšu a Lingi to určitě disciplinárce ferově potvrdí, pokud má cikánské předky, popř. by si měla vyžádat disciplinárka sama vyžádat stanovisko těch romských neziskovek k tomuto tématu, raději vícera romských neziskovek teda, anebo jim nesdělovat, proč je žádají - cikáni občas totiž prostě vypovídají tendenčně.. :) -
-
jejichž = jejiŽ členové.... ať netrápím místní češtináře.. :)
-
-
kua ani do hokeje bych nedal ani korunu, ti sudí jsou velmi špatní téměř každý zápas tohoto semi Třinec - Sparta, Ujčík velmi špatný coby disciplinárka. Tam by to měli pročistit kompletně, hokej byl vždy fér hra.. kopíruje to společnost. Dnes o tom mluvil i Petr Fiala na kongresu ODS.. Tohle ti sudí musí vidět, od toho jsou tam 2 hlavní. Ujčík pak dělá idiota akorát tak sám ze sebe, o tom už jsem psal..
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-valek-na-sjezdu-ods-kdybychom-nevladli-my-babis-by-lidi-jen-opichal-249772
-
-
https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-zkrvaveny-vozenilek-ostry-zakrok-na-dana-vse-bez-trestu-proste-dostal-telo-a-lezi-prekvapili-sudi-vytocene-ocelare-5026290
ti sudí jsou prostě zase MIZERNÍ.. na jednu stranu samo
-
2 neodpískané jasné fauly na Třinecké - Voža, Daňo. tohle byste měli rozebírat v tom O2 studiu.. férově, Pepici.. :)
ale ve fotbale nastupuje od příštího roku nový titulární sponzor, Fortunu se podařilo odstranit, tak třeba se změní i poměry.. :)
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/semifinale-roland-garros-2024-sinner-alcaraz-ruud-zverev.A240607_091750_tenis_kazdt
teď nevím, jestli by Carlitos neměl vynechat Wimbledon, který už beztak vyhrál, připravovat se na antuce, odpočinout, aby si došel i pro olympijského šampiona. To je na zvážení týmu. Má totiž dost zranění poslední dobou a teď je to fakt hektické i se změnami povrchu, nevím, jestli by nebylo lepší zvolit klidnou přípravu, zůstat na antuce, tím získat i výhodu před ostatními, kteří se budou muset přeorientovávat zase z travky zpět na antuku v šibeničním čase. A olympiáda je cenná, zase tak často se nehraje.
Tak aby to měl v portfoliu pohárů nejlépe vše už v lednu příštího roku i s Australian open. Pač letos čekám krom útoku nyní ve finále na pohár mušketýrů, taky to zlato z olympiády + už i vítězství na Turnaji mistrů. A mít ve 21 letech vše, to by byl rekord, který tady zase nikdo tvrdím už nikdy nepřekoná, stejně jako ten, kdy se stal Carlitos jedničkou v pouhých 19 letech. :) obrovský talent, ale to píšu stále, už od 15-16 let, nikdy jsem takového juniora neviděl a už asi ani neuvidím..
Táta mé kamarádky, který nekouká na tennis, tak sledoval dnes celý zápas a napsal mi jen sms - to je ďábel! :D zase to pěkně rozjel, už je to zase ten starý Carlitos. Musí být zdravý a ty zranění má už brzy, je třeba odpočívat a upravovat program tak, aby hlavně dostal do sbírky všechny poháry co nejdříve a už hrál v klidu jako legenda tohoto sportu. Juan Carlos ale ví, co má dělat, vždycky to byl inteligentní chlap, proto má takové úspěchy takhle brzy i jako trenér. Měl jsem ho rád už jako hráče s tím jeho úderovým rejstříkem a hodně variacemi v podání, to vše předal Carlitosovi. :) -
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-lehecka-o-svem-zraneni-nenapadlo-me-ze-to-bude-tak-zle-ale-porad-muzu-stihnout-wimbledon-5029807
držím palce, ať stihneš i Wimblas, Jiříku. :) Hlavně to ale pořádně doléčit, ať se to nestane chronickým! Záda jsou v tenise nejdůležitější podle mě.
-