Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní
    odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za
    sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů. Nepochybuji o tom, že v
    tomto složení dokážeme při rozhodování na poli disciplinární komise LFA
    plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování:
    objektivita, odstup, nadhled a férovost,“ dodal předseda komise.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/disciplinarni-komise-ligove-fotbalove-asociace.A240723_155220_fotbal_rou

tož ba, v disciplinárce by měli sedět právníci, jak jsem psal. Proč to tak nemá hockey, to mi hlava nebere..

• Bývalý mládežnický reprezentant byl
    velkou část uplynulého ročníku jednou z opor Teplic. I díky jeho výkonům
    se Skláři vyhnuli skupině o záchranu.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-navrat-jako-hrom-talentovany-cahoun-naskocil-poprve-v-sezone-a-sokoval-spartu-5040720

no to výše je úplnou pravdou. Jsem zvědav proto, kdo tohoto Knapíka koupí. Tlačím ho už 2 roky a nevím tedy, že by po něm někdo šel z toho, co novináři pouštějí. Přestože uskákal už snad 2x slavisty a včera i sparťany + je velmi nebezpečný v ofenzivních standardkách. žádné překvapení, že se hned po tak těžkém zranění vrátil do původní formy. Kvalitní trenér Frťala ho dobře dotáhl, tohle může být jeden z elitních stoperů ligy. :)

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/lehecka-zraneni-obratel-olympijske-hry-wimbledon-neucast.A240619_214704_tenis_ikuc

Jirko, držím palce, ať se co nejdříve vrátíš. Je dobré tohle zranění vyléčit 100% i pro ty možné další účasti na olympiádách. Jsi mladý, ještě můžeš v pohodě 2 stihnout. :) Navíc už jako zkušený hráč, tzn. s větší šancí na medaili. Vše je v životě tak, jak má být, si vždy říkám v takových situacích. V budoucnu se ti to vybaví určitě taky.
    Teď máš být s partnerkou, která už tuším dostudovala, tak máte čas na budování vztahu = taky důležitá etapa života. :)

• https://infotbal.cz/hancko-miri-do-juventusu-jeho-agent-uz-jednal-v-turine-feyenoord-ma-jasno-o-cene/

ač to Hancimu přeju, pač je to sympoš, tak tohle je jedna z nejhorších voleb, kterou mohli s agentem udělat. Juve obecně nyní nedělá dobré kroky na přestupovém trhu, jeden z nich bylo i nechat si utéct Chiesu, což je podle mě výborný hráč, kterého zvláště Juve potřebuje, aby to tam někdo ubojoval. Odchod de Ligta jsem taky moc nechápal, navíc pokud nyní berou Hanciho, je to opravdu nepochopitelné.. :)
    není pak náhodou, že Hanci v minulosti v té Itálii neuspěl, tohle je taktická liga, tohle právě není jeho zbraní ta herní inteligence a bude tam podle mě velmi hořet + bude taky pod velkým tlakem, což jeho povaze bohužel nebude vyhovovat a k té adaptaci nepomůže. Horší už by byla jen ta Anglie, kde je ta liga ještě rychlejší.
    Juve je navíc v krizi, což není náhodou (špatná scoutingová rozhodnutí posledních let), nemá teď v kádru žádné obranné ikony, čiže to tam na Hancim bude dost stát a nikdo ze zkušených mu bohužel nepomůže. Bremer je zraněný, a to je nyní asi no.1 obránce v Juve, už tam chybí ty ikony minulých let, o které by se mohl Hanci opřít typu Chielliniho, i toho de Ligta, což je podle mě kvalitnější a pořád ještě navíc mladý stoper než ti, kterými nyní Juve disponuje. Asi se tam nyní dosti šetří, Hanci tam jde i ve velmi špatnou dobu tedy, kdy ten tým nebude tak dominantním na míči jako v minulosti a v zápase bude více tlak tedy na obranu.
    Itálii jsem ale nyní nesledoval, to jen ze jmen a statistik. Teď jsem navíc četl, že i Feye hodně inkasuje, že je to problémem téhle sezony, zkrátka Hancimu vyšla jedna sezona, kdy navíc soupeři v holandské lize měli problémy, podle mě má své limity, i v tom Atleticu bych se trošku bál, ale byla by to nejlepší varianta i typově ligy + by tam měl i čas na útočení, jak jsou ve Španělsku podle mě nejhorší stopeři z těch nej lig světa. Bral jsem i za rozumné, že i díky výše kontraktu zůstává tedy ve Feye, tohle podle mě nebude pro něj šťastná volba a destinace. Doufám, že se pletu.
    Moc ani nechápu, proč Feye tehdy nepustil Hanciho do toho Atletica, když nyní jde prakticky snad za velmi podobnou cenu. Ale bohužel do taktické, vyrovnané ligy, která mu velmi nebude sedět a už to i v minulosti poznal právě..
    no jsem na to zvědav, ale jeho agent měl zkusit obnovit to jednání s Atleticem podle mě, když už ho Feye chce tedy pustit.. tohle bude fiasko, se obávám

• https://infotbal.cz/kolik-vydela-sparta-v-hanckove-smlouve-ma-procenta-z-prestupu-do-juventusu-utrzi-balik/

pokud jsou ty podmínky nastaveny takhle, jak píše tenhle redaktor, pak tohle byl nej obchod minulých sezon a přeskočí to i Jurase, pač ta částka by šla snad přes 400 mio, kterou Sparta ve finále utrží, navíc za hráče, který ve Spartě hrál, jak hrál a tohle nebyl vůbec důvod proto za něj tolik nabízet.. Proto ty výsledky byly i takové. Ten přestup pomohl oběma stranám (nebo všem třem) zkrátka objektivně a ukazuje se, že i co do finanční stránky. :)
      S Feye by Sparta měla dealovat dál, udělali tam i s trenérem Priske snad k půl miliardě, což je fakt neuvěřitelné, jak je Rosa podojil.. Opravdu výborná manažerská práce, nikdy bych si nemyslel, že zrovna Hanciho půjde takhle prodat. Navíc ta nabídka byla podle všeho jedinou na trhu, čiže jsem si to nemyslel jen já a je úplně nepochopitelné, že Feye na tahle čísla přistoupil, pokud tam nebyla konkurenční nabídka v podobné výši, stejně jako je ale nepochopitelné, že dal za příchod Briana snad skoro 70mio.. Je to sice holandské "hansovní" město, ale ekonomika klubu se dělá všude stejně, tohle bylo hodně riskantní. Ale vyšlo jim to, jednu sezonu brali titul a jestli ho nyní prodají s dobrými bonusy (byť ty nečekám, že budou využity, byť bych to Hancimu přál, aby byl ikonou italské ligy, ale spíše tam asi ukončí kariéru, nebo se pak ztratí hostováním kdo ví kde už okolo 30tky, pokud by to bylo, jak píšu výše), tak budou asi vlej vylej, pač Hanci měl i výborný kontrakt ve Feye, podle svých slov - tzn. vysoké mzdové náklady Feye se musí taky započítat..
      tak jako má Slavia svoji Benficu, Rosa má tenhle Feye.. :)

• kua my máme teď silné lajny, to je možná i na zlato, pokud budou takhle bojovat pořád. :) Kanada není tak silná, máme šanci je porazit. Nejlepší jsou Švédové, USA, kteří budou přidávat, jak se teď bude blížit play-off a nebezpeční můžou být Švýcaři. Slováci umí překvapit, ale mají ještě nezkušené lídry. čekám, že to bude mezi těmi čtyři, co píšu výše včetně Kanady, ale moc mě včera nezaujali se Švýcary. Švédi a USA se mi líbí více.

• kua minutky nás dělilo od clashe s USA, teď nám musí pomoci Finové a uhrát bod, kteří už ale nepotřebují... ináč jdeme na USA fix.. dnes jsem FIN!

• a jo, my jsme se Švýcary prohráli vlastně, Robert Záruba má pravdu. No tak to je v pytli asi. Finové hrajou pěknou tužku, Švýcaři se mi líbí, s tou Kanadou jim chyběl Fiala dlouhou dobu, to je výborný hráč z L.A.
        Naši dnes nehráli tak jako minulé zápasy, zkraje zápasu nebruslili, se mi zdálo, přesto jsme s Kanadou dali bod, mně se zdá Kanada zranitelná, nelíbí se mi jako jiné roky. Mají tam individuality, ale dělají strašné chyby, dnes i se Švýcary to bylo vidět. Kluci mají ještě jet lag, snad se to pozítří zlepší, hrát 100%, tak jsme dnes vyhráli, si myslím.
        Kanada, která má založenou hru podle mě, že vše tlačí do brány, měla v půlce zápasů snad jen 10 střel..😯😀

• no a ve 3. třetině je taktika jasná, synci - šecko na toho Austina Powera.. a aspoň 3 před branku Kanady dorážet, pokud to netrefí rovnou teda..

• gratulace Slavii k titulu, už s Banikem si to uhrála a hrála dobře, nicméně pořád budu tvrdit, že tohle neni ani z 80% ta Slavie z předchozích slavných let..
    Slavii drží obrana... Má tam výborné hráče evropske urovně, možna bych mohl napsat i včetně Peleho, ktery dopředu neni sice schopen trvale obejit hrače, dnes dal snad zase jen jednu přihravku za obranu po křidle, nějake vypady po křidle od něj nevidime vubec (vymazal ho jak Buchtič, tak i dnes Memič), ale směrem dozadu si věci plni..Neni to ale hráč za pul mld s kvalitami Igyho i dozadu, a ty penize přitom Jarda dostal za něj nabidnuty.. 😯Byť jen od Crystalu, ale měl si to Jardo vzit, ta jeho cena už neporoste, pač hraje pořad stejně už skoro rok.. a dopředu je bohužel nulovy stran kreativity, nema na to ani tu individualni techniku, bohužel..
    U koho bych ale šponoval cenu i za pul mld s bonusy je Igy, naprosto kličovy chlap Slavie současnosti. Libil se mi vždy stejně jako Holeš nebo Oscarek, ale potřeboval se zbavit těch uletu z velkych zapasu, dozrat.. Nyni je na vrcholu, Slavia by si za něj měla řict RAKETU..ve 25 letech je to pořad mlady hráč, zvlaště na stoperu..
    Popravdě ale nechapu, proč si Plzeň a předtim i Banik ty zapasy se Slavii neodložili. Banik pulka kadru po nemoci, Plzeň naročny program, možna to dnes i bylo postupem času vidět, ve světě se tyhle šlagry běžně odkladaji, klidně až na konec jara, kdy jsou už zaručeně kvalitni tereny, mohli mit uzdravene hrače - Adu, Durosinmi natrenovano..
    Mame takoveho polovičniho mistra, ktereho dostali do sedla sudí a trošku tyhle bezradnosti konkurence. Za posledni roky totiž Banik se Slavii nedržel krok jako letos (zapas doma zcela určitě), popř vysledky a vykony Slavie v evropskych poharech taky hovoři samy za sebe a žadna nahoda to nebyla, byť někteři novinaři psali, že neproměňuje jen šance - v Bilbau žadne neměla, s Frankfurtem taky teměř ne, tam jich měla vice i Plzeň a vykon proti Anderlechtu taky každy viděl, stejně jako proti Ajaxu do 65.minuty..
    Neni to zkratka ta mistrovska jizda Sparty z minuleho roku nebo Slavie z těch zlatych let, ještě tam maji, na čem pracovat, stejně jako ale i konkurence..
    Ukazal to i dnešni match, že vice než kvalitou naše tymy boduji v Evropě tim tymovym pojetim a organizaci hry.. Musel jsem si dat druhou večeři, abych dnes u te fotbalove rugby bidy neusnul.. stejně jsem tu nakopavanou nedokoukal..
    Nejlepši na hřišti byl tak zase sudí Rouček, ktery miři do mezinarodni listinu a bude to nej sudi v dějinach čs fotbalu na mezinarodnim poli, vam řikam.. Vubec nepřipustil nějake šilenosti, byť nervozita byla.. Podava tyhle vykony totiž neustale.. I fotbal je totiž o intelektu..
    To dnes ukazal ostatně i kolega Vašulin.. tak hloupou penaltu vyrobit v takovem zapase, to ho asi u Ady jako manažera popravi.. Bohužel se nikam neposouva a až Ada objevi někde na Balkaně dalši levnou devitku, tak podle mě skončil, pač ty jeho limity i ohraničuji tu možnost pusobeni v nabitem kadru, jakym i tahle dnes tim jeho uletem zaskočená nebo unavená Viktorka, disponuje. Jakože přes Rafia se nedostane, až to dotrenuje. Nevim, jak na sobě ten kluk pracuje, podle mě moc ne, čekal jsem, že zesili, bude to vidět v soubojich, to jej limituje na jeho pozici a tak jako Peleho ta individualni technika i zabije směrem k možne karieře venku, bohužel..

• navíc v mrazivem počasi, ktere nyni panuje, dochází síly rychleji zvlaště tymu po nemoci nebo v tak naročnem programu, jaky ma nyni Plzeň. LFA by jim to určitě odložila, pokud to odložila Karviné nebo Slovacku, kteři neaspiruji navic letos na pohary.. Podivejte, jak dopadla Karvina včera, tam lehla ale cela kabina. Ani 5 dnu navic rekonvalescence jim nepomohlo.. Z chřipky se nedostanete jen tak, abyste mohli pak podat vrcholovy vykon..
      Slavie nikoho nevalcuje jako ty sve slavne sezony. Je to vidět v Evropě i bylo včera ve vyrovnanem zapase i přes naročny program Plzně (v kvalitou navic v opravdu špatnem zapase bez kombinaci), ktery rozhodl svou hlouposti bohužel kolega Vašulin. Stejně tak Banik to Slavii usnadnil diky kratke rekonvalescenci, kterou měl, moc managementu obou tymu tady v teto věci nerozumim. Pokud by vyhrali, podali odpovidajici vykony, pak by si to obhajili, ale v zapasech, kde se to jen o kousek překlopilo na stranu Slavie, je to muže mrzet, že k tomu odkladu nedošlo..
      A taky to něco řika nevim, jestli o kvalitě nebo zatim ještě nesehranosti tehle nove Slavie. Jakmile by odešel Igy, Oscar ze středu, popř Provod, bude to okamžitě vidět, tak křehky tym to momentalně je, proto ta nevyrovnanost vykonu-vysledků liga (navic s pomoci sudich - Hradec, s Teplicemi měli obrovske potiže v obou zapasech, Spartu vubec nepřehrali doma, naopak byla ve 2.puli lepši, včera pomohla obrana a hloupost Vašulina, Banik je přehral doma ve 2.puli, což jsme tady teda zirali, jedine dva zapasy, ktere se tak Slavii objektivně povedly, co si tak pamatuji, tak byly v lize doma s Plzni a nyni s Banikem,kde to ale mělo objektivni duvody-Banik po nemoci, jinak je všude držela obrana nebo to překlapěli sudi ve vyrovnanych zapasech s těmi celky prvni poloviny tabulky, ještě Libe mě napada, kde taky nebyli lepši, ale pomohl sudi, těch zapasu bylo zkratka moc, kde mistr vubec nepřesvědčil, včetně Evropy, kde byl pry Jindra překvapeny, ja teda analyticky fakt ne..) - pohary..
      Slavie ještě zažije bolestne zapasy do konce ligy, ale už ma diky pomoci sudich v duležitych fazich sezony + nastaveni soupeřu tuhle sezonu nyni v kličovych momentech sezony takovy naskok, že si to ukope. ten naskok ale vubec tedy neodpovida děni a zapasum Slavie na hřišti. Včera byla snad 100% efektivni v te kopane, kterou taky předvaděla, opravdu ošklivy zapas na šlagr kola..

• ještě jsem teda zapomněl na zapas v Olomouci, ktery měla Slavie prohrat, to jsme viděli všichni..těch špatnych zapasu bylo v sezoně zkratka na mistra hodně.
        A k Pelemu zase použiji statistiku, co taky jineho v hodnoceni hrače směrem dopředu, navic pokud jde podle některych treneru o hegemona ligy, tzn daleko vyšši přiležitost nachomejtnout se ke golu, než kdyby hral i v tom Hradci, nebo ještě huře Bohemce..
        Za poslednich 20 zapasu jen 2 asistence.. Jinymi slovy - vyšly mu do ofenzivy 2-3 zapasy zkraje sezony s bilanci 4-3 a na to, v jakem tymu se nachazi, je tahle bilance čirym pruměrem teda.. v kontextu odehranych snad 30 zapasu za sezony už aktualně v tymu jako Slavie - hrač zakladu..
        směrem dopředu je individualně zkratka jalovym a Jindra muže dělat okolo něj s Jardou marketing, jak chce , srovnanim s Rosou nebo  Nedvědem si ale dělaji jen odborně ostudu, pač to byly ty nejdražši přestupy hraču v poli, ke kterym tohoto bohužel bez individualni techniky kluka přirovnavaji..a tu techniku v te se neposunul bohužel vubec, to by se objevilo hned na těch čislech pravě.. Za rok se už nemusime o něm vubec bavit, setrva-li na tomto skill.. jinymi slovy - ta cena už nepujde nejen vyše, ale bude Jardo naopak padat, jak pujde věkově nahoru, popř kdyby se Slavii nepovedl ten generačni přerod tymu (pač Igy i Provod celkem jistě odejdou, a to bude pro Slavii citelna ztrata dopředu i dozadu pravě, Oscara možna nahradi tim klukem z Karvine, ten je šikovny, ale taky kdo vi, jak si to v kontextu sedne), či se nedejbože kluk zranil.. to je manažersky pohled
        Byť bereme teda v uvahu valorizaci i průběžnou inflaci s pokřivenim trhu s hrači Arabáči.. Jinými slovy, dnes už by se i Rosa nebo Nedvěd prodavali možna za 750-800 mio, s bonusy za mld Ale tuhle nabidku čekal Jarda pravě na tohoto Peleho a zustal od ni teda čtvrt mld vzdalen, a to s nim byl ochoten teda licitovat o tomto podle kluku z Edenu zazraku jen jeden tym - Crystal.. a tu nabidku jste chlapci měli taky vzit, co ho tak sleduju :)
        pač je na postu, kde se po něm bude chtit jizda po lajně jako po modernim halvu, to vite sami..a on konči často v pulce hřiště, kde neobejde chlapa, natož aby se dostal k braně soupeře a využil tam te kopaci techniky k centrum. Je to Juras naruby, ale Juras nebyl tak špatny v defenzivě jako je tenhle Pele v ofenzivě prostě.. bez individualni techniky se ve sportu podle mě už dnes nehneš na vyšši urovni.
        Slavie hrala all in a vyšlo ji to tuhle sezonu. ty dalši ale bude favorit každy krom ni, pač je čeka skladani noveho tymu, a to trva vždy min rok + přibude spousta třicatniku tzn možnost zranění, pokud těch prodeju nebude vice tedy - Choras, Schranz apod

• trošku ta situace okolo Peleho připomina tanečky okolo Zafa.. u toho taky čekame, až se v něm probudi ten Nico.. už ale teda 3 nebo 4 sezony a uplně by to teda asi situoval trade list, kde to je možna jeden z mala hraču, o ktereho neni zajem, anebo za cenu, ktere se asi ve Slavii všichni divite při tom nastaveni v ramci evaluace hráčů obchodnim oddělenim na WANNA BE line..
          já jako manažer ale hodnotim aktualni stav, kluci..co vidim na hřišti a takhle to děla teda myslim i drtiva většina scoutu a agentu ze světa, proto na toho Peleho mate jen jednu podle vas odpovidajici nabidku, zbyle odpovidaji totiž te realitě a tomu memu pohledu jsou podstatně bliže - a to je 100mio a vysoke vykonnostni + přestupovy bonus z dalšiho kontraktu. kdyby mě teda někdo nutil ho kupovat, je to typicky hrač na follow up totiž, jinak musi byt ve světě x lepšich prospektu aktualně na jeho pozici, o čemž svědči teda pravě i to, že se vam na něho dveře netrhnou..čiže back to reality, novinaře oblbnete, agenty a manažery ale ne :) ti si ťukaji na čelo nebo se usmivaji, jak to na ně zkoušite marketingově..

• Nejbližší
    spolupracovník Vladimíra Putina, Dmitrij Medvěděv, vyhrožuje mně
    zabitím, ale vyhrožuje také celé České republice novou okupací. Reaguje
    tak na podvržený tweet, který jsem nikdy nenapsala.
    Budu citovat
    Dmitrije Medvěděva. Říká, že nad Českou republikou zavanou krvavé vichry
    nového pražského jara. Odkazuje tím tedy na to staré pražské jaro, roky
    1968 až 1989, kdy nás Rusové okupovali,“ vyjádřila se na v pondělí
    večer zveřejněném videu senátorka ODS Miroslava Němcová.

„Vlastně
    tím říká, že jsou ochotni a připraveni kdykoliv nás obsadit znovu,
    zničit svobodu, zničit demokracii a zabíjet ty, kteří tyto hodnoty
    zastávají. Ale nenechám se zastrašit. Nenecháme se zastrašit a budeme
    bránit svobodu a demokracii a bezpečnost naší země

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-nenecham-se-zastrasit-nemcova-se-vyjadrila-k-utoku-medvedeva-40507463

ono je to stejně fuk, co ten vodkou zlomeny Voloďa naťukal na tu socialni siť, soudružka Konečna vam to stejně popře, že to nenapsal, ale teda že to napsala kolegyně Němcova, to označi za diskutabilni... komoušska vychova je založena na tom šiřit lži a bludy zkratka. to zname od všech svazaku současnosti i minulosti..

• „Užil jsem si to já i kluci. Musíme poděkovat fanouškům, jak fandili,
    hrozně nám to pomohlo. Vyhráli jsme zaslouženě
    ,“ přidal se Bořil.
    Výhry si vážil. Upozorňoval na kvalitu Albánců, ale zároveň si
    pochvaloval, jak takticky český tým dokázal utkání odehrát. „Měli jednu
    střelu a Kovy ji krásně vychytal,“ smekl.

zdroj: https://infotbal.cz/boril-zaril-zavolali-jsme-ho-prijel-a-odevzdal-takovy-vykon-zasl-reprezentacni-trener-hasek/

Bořa je vysekaný, klobouk dolů, jak se dokázal vrátit, je to symbol těch zlatých časů Slavie, jak už jsem psal dříve.
    Ale zase to pošlu děcka trošku do reality.
    Není pravdou,že by Albánci měli jen jednu šanci. Právě na té Bořově straně měl tutovku ten jejich klíčový hráč. Kdyby dal, ten zápas byl jiný. Bylo to za stavu 1-0.
    Dále. Albáncům chyběl klíčový stoper, který tu obranu řídí (nemají zase dream team, že by měli plnou lavičku stejně kvalitních hráčů), bylo to vidět hlavně u toho druhého golu, kde ten jejich levý stoper nechal Chorase úplně volného = taktické selhání.
    Obecně se v řadách posouvali  velmi pomalu, nenapadali jako to dělávají doma, nehráli vůbec dobře, proto si Poborák dělal možná srandu, že ten jejich brazilský kouč je pěkně vytočený a řval tam na ně celý zápas, aby je asi vyhecoval.
    Naši sice drželi míč, protože Albánci jako by neměli zájem (ale to je v konečném důsledku problém jejich trenéra, ne náš), ale neměli žádné šance, koukněte se na to zpětně. Tzn. dost nám to ulehčili, ale přesto těch šancí měli jako my.. jen nedali. Je to stejné hodnocení jako s Ukrajinou, k tomu jsem minule nic nepsal. Ale Ukrajinci, byť taky nepodali ten výkon, co jsem od nich očekával, tak měli ještě více těch tutovek než my. čiže momentálně máme více štěstí, že soupeři neproměňují.
    Je třeba se koukat na to objektivně v tom hodnocení, je to ještě na míle daleko tomu, co repre hrála pod kolegou Šilhavým třeba a s tímhle bychom proti silnějším týmům Evropy neuspěli zkrátka. Albánii porážíme doma pravidelně ostatně statisticky, historicky..
    U diváků je to stejná iluze - svaz nemohl udat lístky pro nezájem českých fandů, tak dobrá čtvrtina šla do klubů malým fotbalistům, což je určitě chvályhodné.
    Děti tam pak křičely a udělaly tu atmosféru, čiže zase objektivně tu situaci popsat. Ale nešlo o komerční
    zájem čs. fandů zkrátka.
    Možná by měl svaz čistě z marketingového hlediska spíše posílat ty
    zápasy repre do regionů. Jsou tam jednak menší stadiony, čiže to spíše vyprodají a vypadá to opticky dobře, a něco mi říká,
    že  by tam mohla být už jen z vděku vyšší poptávka.

Jinak to asi bude hodnotit fotbalista ve studiu nebo jako spolukomentátor a jinak analyticky vybavený jedinec, který je nastavený na realistickou, až skeptickou notu, protože takhle analytici pracují, v konečném důsledku navíc tohle realistické hodnocení posouvá pak tu situaci kupředu spíše, než si mazat med okolo úst a pak se divit, kam se to dostalo, až přijdou silnější soupeři, popř. hodnotnější soutěž (ta kvalda na MS se nabízí, která nás nyní čeká). Není proč se ukolébat, soupeř nepodal zdaleka svůj standard, přesto tady mohl něco uhrát. Naši soupeře nijak nedrtili šancemi, měli jen územní převahu, protože jim to právě ten soupeř dovolil s tím, jak přijel naladěn.

• Cílem každé firmy musí být dělat zisk. Aby byl český fotbalový klub v zisku, musí nejen hrát pravidelně
    evropské poháry, ale také prodávat nejlepší hráče za velké peníze.

Zmíněný Hranáč je toho příkladem, byť v Hoffenheimu zatím nezažívá úplně pohodový start.

zdroj: https://infotbal.cz/majitele-viktorie-plzen-vysvetluji-fanouskum-prodeje-choreho-a-hranace-nevzali-jsme-si-z-klubu-nevzali-ani-euro/

taak, tohle výše je nutným předpokladem, abyste byli v čs. fotbale v zisku. A tohle se navíc musí opakovat několik let po sobě, protože ty fixní náklady na široký kádr a vše okolo režií vám nikdo neumaže..ty tady budou pořád. A z těch pohárů se finančně vyplatí jen Liga Mistrů + Evropská liga, ještě tvrdím.
    U Hranyho to není pro Viktorku žádný problém. Nyní by Ada měl přijít s nabídkou na Hoffenheim, že si Hranyho vezmou zpět za podíl na jeho platu a spočítat si to tak, aby to bylo úměrné tomu, co by mu platili, kdyby ho měli pod smlouvou ve Viktorce oni +- třeba něco mírně navíc přihodit, kdyby na Němce nevyšla první nabídka. :)
    Všichni budou spokojeni. Hranymu zůstane vysoký plat, vrátí se do známých sfér, Hoffenheim si trošku uleví a Viktorka nemusí hledat dalšího stopera, kdyby se jí v Evropě zadařilo. Tam totiž Hrany navíc nenastoupil ještě za Hoffenheim v té základní části Evropské ligy. :) fotbal je někdy krásný business...

• Mimochodem, podle zpráv za něj
    španělská Girona nabízí dokonce 12 milionů, což jen ukazuje, že ceny na
    Transfermarktu jsou doopravdy orientační.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-krejci-za-ctvrt-miliardy-kolega-z-obrany-stoji-jeste-vic-titul-sparty-zvedl-cenovky-5029711

a hlavně tohle nejde absolutně nacenit tam, kde jsou přítomny dva právnické subjekty s vlastními představami o konečné ceně za hráče. Někdy je limitují i jejich vlastní možnosti, nebo finanční stropy - Sparta třeba jde správně cestou, že nedá za hráče cokoliv..to si Rosa dobře nastavil jako manažer.
    je dobře, když se o tom, co píšu, přesvědčí novinář sám, má to pak větší vypovídající hodnotu v článku, který publikuje, protože se může za ten nyní již svůj názor i postavit. :) transfermarkt je opravdu analyticky něco, co si tady můžete založit kdekoliv v redakcích, třeba jen pro potřeby českých lig. Označení specializovaný, jak jej uvedl autor článku výše, je pak tedy na místě. Prestižní nikoliv, pač se pletou prostě často..a dost často o raketu, jak vidíte..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší