Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
asi myslel první dlc vůbec, který vyšlo na tes daggerfall. Kvůli tomu taky bethesdě nedůvěřuju.
-
oprava: boj na koni je zdarma, jezdit na nem jde odjakživa....hmm..asi jsi myslel draky ze?
-
Jizda na koni je zdarma, vysla v jednom z patchu.
jinak to co pises je jen povrchni pohled člověka pro kterého tahle hra není urcena, myslim ze hledas něco uplne jiného nez Skyrim. A jasne, miliony zoufalych hracu co stravily ve hre několik set hodin je ajsnym důkazem toho ze by o ni nezakopli..pises bludy..sorry -
Podpora! Skyrim je... nechcem pouzit nevhodny vyraz, ale skusim - tragedia herneho priemyslu s peknym obalom. Hral som, ale vdaka vsetkemu vyssie uvedenemu nedohral. Nebyt mojho prvotneho nadsenia z dobreho napadu a vlastnej imaginacie, ktora si ziadala takuto tematiku, tak hru hodim do kosa. Toto je iba dokaz toho, ze hraci su viacmenej zufali a siahaju aj na hry o ktore by normalne nezakopli. Skoda len tych penazi, co vdaka takemuto zufalstvo sa leje do nespravnych ruk. Neustaly financny problem Bethesdy je toho priamym dokazom.
AD: Jazda na koni vydana s platenym DLC je vysmech zakaznikovi a nadrzanej spolocnosti, ktora trpi nedostatkom kvalitnych RPG. -
65. obchodnici sperhaky prodavaj, jen Vavra je nenasel:)
76. kdepak on to Vavra mysli tak ze by byla velka zabava před kazdym vstupem do vody lezt do inventare a sundávat si zbroj a po vylezeni jit zase do inventare a nandat si ji:)
Dopadlo by to tak ze by radsi nikdo do vody nelezl.
83. v datadisku dragonborn jsou uz Nordi radne zabalani do kozesin jako eskymaci:) Mimochodem, pomerne dost banditu se vyskytuje i v teplejších castech skyrimu a to obleceni tam pusobi adekvatne, holt udelat to vic rozmanitejsi podle konkretni teploty co ve hre zrovna je, mi prijde sileny. Protože banditi v teplejších castech by v eskymackym obleceni byli taky jak pest na oko. Tohle spis patri do hry jako je Sims.
No..Uvidíme jak dopadnou vavrovi husiti, třeba nam ukaze 100 duvodu jak na to:) -
66. Pravda
75. O to tu ale vůbec nešlo! Žádné přirovnání není dokonalé (resp. žádná hra).
76. Důvod dát to do další? Opakovaná chyba je furt chyba.
83. Narodit se na Měsíci, tak nepotřebuješ kyslík? Eskymáci taky nelítaj v bederních rouškách. -
99... v době napsání čánku žádná legndary edition nebyla, takže asi tak
-
A neudělala snad?
-
Pravidlo 65. proč by obchodníci měli prodávat šperháky ? to by bylo přece proti nim protože by je s nima někdo vykrad.
Pravidlo 75. a v assassins creed skočíš z padesáti metrové a on udělá kotrmelec a jde dál.
Pravidlo 76. ve spoustách her plaveš v těžké zbroji a nic se ti nestane.
Pravidlo 83. bandité jsou nordové a ti se v zimě narodili.
Pravidlo 99. na koni jde bojovat stačí si koupit legendary edition.
Kolik lidí si myslíš že četlo tendle článek a kolik ten co považuje skyrim za výbornou hru.
a to je jenom můj názor pane Vávro :) -
Hra samotná je podle mě dobrá, jen bych ji možná trochu víc vyvážil - v pozdějších fázích chybí motivace - právě tak, aby hra byla udělaná stylem, že tam bude vždy někdo o něco mocnější a bohatší než já, koho nebudu moct porazit, nebo např. udělat kovářství podobně jako vyháčkovávání s nějakou minihrou, kdy bude těžké vyrobit zbroj "správně".
-
No po roce těžko můžeš očekávat, že tě to bude bavit jako na začátku, jiné hry stejné ceny jsou na jeden den.
Co se týče toho, že si není už čeho vážit, tak to je holt tak trochu problém všech co mají moc a peníze...
No a grafika v TES byla vždy na vrcholu právě kromě Skyrimu, tady je problém s tím, že už je hodně ovlivněná starou generací konzolí a u hry takovýhlech rozměrů je těžší ji celou přetvářet pro PC a konzole... Každopádně bych zase grafiku přirovnal kněčemu jinému než AC z roku 2007, protože mezi nimi je fakt rozdíl. -
Mě ta hra baví, ale už to hraju asi rok, teď mě to bavit přestává... Mám nejlepší zbroj jakou tam můžete mít, nejlepší vybavení, hraju to na nejtěžší obtížnost... Je pravda, že obtížnost nepřátel se také trochu zvyšuje, nicméně po této době hraní, už je přece jen rozdíl znatelný, tj. problémem pro mě je to, že hra už pro mě není výzvou, na začátku sem musel vymýšlet spoustu taktik atd. abych přemohl nepřítele, teď je hra příliš jednoduchá...
Když jsem na sobě měl poprvé orkskou zbroj, byl jsem radostí bez sebe, strašně sem si přál abych v dungeonech našel ještě nějakou další takovou skvělou výbavu. Ale na mé aktuální úrovni už si není čeho vážit. Když někde najdu ebenitovou zbroj, klidně jí prodám, protože si můžu sám vyrobit deset dračích (zabít draka po roce hraní není problém).
Co se týče grafiky, měl jsem na mysli srovnání s jinými hrami... Např. Assassin's Creed, z roku 2007 (tedy o čtyři roky starší než Skyrim) má lepší grafiku, a především animace. -
Před deseti lety se hral Morrowind, jestli mezi nim a Skyrimem není rozdil v tom jak vypadaji tak jsem asi slepej:)
Motivaci si v TES si dost často clovek musí najit vlastní. Pro nekoho je motivace pruzkum světa, pro nekoho hledani souvislosti v knihách a někdo třeba jen chce udelat všechny ukoly. Spousta ukolu zapletku ma, hlavne ukoly pro hlavni frakce. Opakovaci ukoly jsem nikdy moc nedelal, není to potřeba, protože ve hre se da najit plno ukolu které mají hlavu a patu.problem je ze dost často nejsou proste na ocich, najdes třeba nekde v dungeonu knihu a když ji prectes dostanes úkol který vede přes pet dalších dungeonu a po ceste narazis na npc které mají s ukolem spojitost. TES hry proste nejsou hry na 30 hodin s tim ze si clovek rekne uz to vse znam a vse jsem zazil. Hodne hracu se ve hre ztraci a nevedi jak z ni dostat to aby je to bavilo, pak si reknou ze to je blbost a daji ruce pryc. Mezi ne patri i Vavra:) -
Skyrim mam rád, ale musim přiznat že Dan Vávra má pravdu. Skyrim je hra která působí tak krásně spíše proto, že není s čím jí srovnávat. Obrovský herní svět a spousty úkolů a možností, stačily Bethesdě k omluvě toho, proč hra vypadá jak 10 let stará...
Kromě toho, ve hře chybí motivace... nemůžu si pomoct, ale jediné, co mě ve hře motivovalo, byl hlavní příběh... Teď se ale čím dál více setkávám s generovanými úkoly, nebo s kraťoučkými nudnými úkoly, bez jakýchkoli zápletek, nebo pořádného děje.
Čím více odehraji připravených úkolů, tím více mi Skyrim připomíná - a teď vážně nepřeháním - Mount & Blade. Nemyslím grafikou, ani celkovým zpracováním, tam je samozřejmě Skyrim mnohem dál, ale pravdou je, že v obou těchto hrách postrádáte jakousi motivaci je hrát.... -
Zvlášť se těším na Vávrovu hru kvůli důvodu 33, protože když tam nebude záchod tak recenze musí s hodnocením okamžitě jít dolů! *1*
-
Víceméně s tebou souhlasím. Určitě jsem na to nechtěl nejak narážet, že bych se nad tím pozastavoval jako nad blbostí. Rozhodně je to hra, kterou si stojí za to zahrát! Máš rozhodně s tím kruhem. Na druhou stranu ty situace a toho co se tam děje mi přijde takové nedotáhlé. On je to velký svět a byla by to asi fuška udělat to celé takové víc propletené asi jako fallout 2, tvoje činy by měly být více odměněné. Tady se musíš spokojit jen s atmosferou a průběhem úkolu. Neviděl jsem tam motivaci pro tu postavu. Je tedy fakt, ze legendarni obtiznost o tom vůbec netuším. Nechtěl jsem říct, že by to byla úplná facka si tu hru projít a určitě tam budou náročné questy. Ale dohrával jsem stylem který jsem používal od začátku a když jsem se snažil dělat cokoliv jiného, bylo to pomalejší a nebezpečnějsí. Vytrácel se mi tam význam si vymakávat postavu, to mi chybělo, někdo to tam prožívá hodně, jinému o to zase vůbec nejde a užívá si atmosféru ať je jakákoliv. Hledal jsem v tom asi něco jiného
-
Tak ono se tam toho deje spousta, jen se to hraci necpe pod nos. Hra dokaze vytvořit neskutecne množství situaci které se stanou třeba jen par lidem ze všech co to kdy hrali. Jenze tyhle všechny věci nevyplavou na povrch po par hodinách hrani. Obtiznost souboju je nastavitelna, na nove pridanou legendary obtiznost by ti kouzleni zakladniho kouzla moc nepomohlo. Skyrim je dost narocna hra na to aby z ni clovek něco mel, a tak nejak tam plati ze jaky si to tam udelas takovy to tam mas. Takze kdo chce vidi v tom blbost a ztratu casu a jiny u toho prosedi stovky hodin. Parit jako před lety? Tohle je takovej kruh, když ti je 12 ses z her na vetvi a hral bys je furt, to trva tak do 18-19, pak prijdou zensky, kamosi, clovek se rozviji a zacina na hry koukat jinak, no pak se ozeni ma deti a buduje zivotni jistoty a na hry moc nemá cas a říká si ze nechape jak u toho dřív mohl sedet furt, pomalu starne a zjistuje ze to vlastne bylo fajn, a jelikož deti uz ma velky a když prijde z práce tak si klidne muze hrat stovky hodin jako když mu bylo 16..takovej kruh to je:)
-
Já jsem se na skyrim těšil neskutečně
Po prvních pár hodin jsem byl nadšený jako malý kluk. Asi po 12 odehraných hodinách jsem začal zjištovat, že je všechno úplně stejný.
Po dalších pár hodinách jsem neviděl absolutně žádnou motivaci kromě dohrání samotného main příběhu. V tý hře není důvod se dostávat na úrovně. Je to takový mrtvý gigantický svět, kde se nic neděje. Když se dívám na video, vypadá to bože. Ale je to prostě nuda. Questy jsou o ničem bez odměny, často nudný. Během prvních 30 minut člověk zažije všechno co mu hra nabídne. Kouzlo je nellepší hned z první úrovně, protože je za pár many a můžu ho valit Xx za sebou a ten rozdíl v dmg není dramatický a drak jde k zemi jako papír a zbyde zásoba na další šmejdy v zápětí, používat něco útočného pokročilého nemá žádný velký smysl.
Jak jsem byl na začátku super nadšený, tak jsem byl po těch 24 hodinách hraní zklamaný.. A překvapilo mě, kolik lidí si to stále vůbec nedokázalo uvědomit a prosedí u toho stovky hodin. Každopádně je to ale velký otevřený svět, který člověk může zkoumat, sice bez motivace ale zabavit to dokáže, vizuální stránka je hezká. Odnesl jsem si z toho i hodně krásných dojmů. Ale je to hra opravdu na chvilku nebo pro lidi, co neumí nic jiného než pařit kdeco a jen pařit, jako já před lety... -
Tak to jsou skoro dva roky co Skyrim vysel.A jak to s nim vypada dnes?
stranky gamefaq: Xbox a PC verze stále nejdiskutovanejsi hry
steam: přes 3 miliony prispevku od vydani v diskuzi, ve vsedni den hru hraje kolem 30-50 tisíc lidi
games: vavruv clanek jasne vede v poctu pripevku, i když clanek je negativni a i dva roky po yvdani sem občas někdo neco napise.
Popularita hry je obrovska i po dvou letech a v single player hrach nemá konkurenci ani obdobu.
jsem zvedav jakou popularitu mezi hraci ziska autorova hra o husitech, když nam tu tak pekne popsal 100 duvodu jak na to:) -
to urcite..