Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Ne všechno je v tom článku pravda. Největší rozpor bych viděl v tom, že ta hra je o 100% lepší, než byl Oblivion. Tam mě štvaly dungeony, často side-questy a nakonec i quest hlavní. To mezi tím bylo fajn.
Ve Skyrimu je to o něčem jiném... která hra má jeden side-quest dlouhý a zábavný, jako průměrná střílečka? A nejlepší je rozsáhlost některých vedlejších linií, které by sami o sobě daly námětem i délkou na dlouhou samostatnou hru.
Stejně tak grafika hry... je možná průměrná, ale nápadité vymodelování světa a působivé scenérie tu jsou na denním pořádku - prostě je to svět hezký, je ho radost objevovat a celkově dává mnohem větší smysl než v Oblivionu.
Ok, mrtvoly nemizí, věc sebraná ze stolu je krádež,... ale že by spojenec zasažený mnou v boji šel proti mně? Tak to se mi nestalo. U nezúčastněných NPC je to jinak, ale ty se mi do rány připletly tak 2x. No, nemá cenu reagovat na vše, ale Skyrim ušel pořádný kus cesty a podle mě dovršil to, co Oblivion trochu nešťastně nakousnul, byť už grafika nebere dech (a to ani počítači :-) ) a staré chyby (často i vlastnosti) tu jsou opět v plné síle. A konečně je zábava být mágem - v Oblivionu mě štvala miliarda kouzel i jejich ostudné efekty (zejména ledové magie). Co by opravdu ve Skyrimu potřebovalo předělat, je interface, ten je opravdu tragický (až na oblíbené položky a rychlé volby na 1-9, to je super, včetně přepínání mezi jednoručním a obouručním kouzelní) -
no zda sa ze Vavrochovi na stare kolena zacina dobre zajebavat
-
Sialeny pocet komentarov tu je prave kovli obrovskemu poctu fanboyov. Pozri si o com tie prispevky su. Polemizuju snad naozaj o jednotlivych bodoch clanku? Alebo su to len utoky na Dana a Mafiu II? (za druhu mafiu si to aj zasluzi:P).
Nie, ziadna vacsina, je to podstatna mensina. Subjektivna bola aj lukasova dem*ntna recezia za 10/10. Bolo to detske neuvazene hodnotenie. Nikdy nic nebude uplne objektivne, aspon ked sa bavime o komentovani hier.
Faktov je tam naozaj drtiva vacsina, ty chytrej.
Kludne ho kritizujte za to co si vymyslel, alebo za to co tam dal nasilu len preto ze bol nasrany. Proti tomu nemam nic. Ale proti utokom na jeho osobu len preto ze si dovolil napisat nieco zle, proti tomu nieco mam. Aj ked ja som do Lukasa tiez p*coval za jeho hodnotenie, ale to len preto ze on zatvaral oci pred problemami jak 12 rocny fanboy. Nikdy mu neodpustim to ake hodnotenie dal skyrimu a DE HR, lebo to ukazuje ze bud je nekompetentny alebo podplateny. Ale aj tak som sa vyvaroval osobnym utokom. Az teraz na to podplatenie:P
Tak sa nad tym zamysli -
V podstate souhlasim ve vsech bodech,ale i presto,nevim proc ,me ta hra bavi a libi se me -)
-
Ja neviem co je tazke na tom co som povedal pochopit. Suhlasim s clankom ako s celkom, majoritna vacsina toho co vypisal je pravdiva. S clankom sa neda nic nez suhlasit:) ALE! Doj*bal to aj on, tym ze si nieco povymyslal, alebo ze tam dal nejake veci nasilu.
A zle alternativy si dal drahy moj. Ked si bethesda moze dovolit odkupit id software, tak ma penazi naozaj vela. A ta ich vela naozaj aj ma:)Failout s DLCckami im musel sam zaplatit vyvoj niekolkych AAA hier. Penazi maju dost na to aby nabrali dostatocny pocet zamestnancov a aby ti zamestnanci porobili to co porobit maju. Zle (asi najhorsie v historii) UI nemozes prisudit casu, ale len ich lenivosti a zlym rozhodnutiam. Maly, resp ziadny rozsah rozhodnuti v questoch zase iba lenivosti. Kvalita textur tiez (ale ok to prezijem, ale co to o nich vypoveda ked do mesiaca tu bude cely skyrim pretexturovnay v HQ od nejakeho random cloveka ktory za to nic nedostane?). Hra je vonku dva tyzdne a uz je kopec modov ktore podstatne vylepsuju grafiku. Neviem naco nathauju hernu dobu tym ze questy su zasadne robene tak ze musis behat medzi vziadelnymi lokaciami ked tam je aj bez toho dostatok obsahu <- dalsie zle rozhodnutie. Obrovske mnozstvo bugov, ktore by priemerny tester urcite objavil a ktore by sa dali relativne lahko opravit tiez hovoria o ich flakactve.
Prave preto aka oddana komunita fanboyov za nimi stoji.
Nikto nehovori, resp. ja nehovorim, ze ta hra mala vyjst bez bugov, pri tka rozsiahlom pocine to nemohol ocakavat nikto. Ale mala vyst s podstatne menej bugmi. A bugy nie su ten najvacsi problem. Najvacsi problem su hle designerske rozhodnutia, ci uz je to UI, AI, "novy system dialogov", bojovy system, mapa, dabing, atd.
Pozeral som video kde Tod hovori ze komunita sa stazovala na malo hercov v dabingu, a ze ich vypoculi a teraz zvysili pocet dablerov niekolko nasobne. Skoda ze som si to v hre nevsimol. A opat jak v predoslich hrach, mozes pocut u jednej postavy viacero hlasov, jak keby sa tie vety random vyberali. Nie z urciteho mnozstva viet nadabovanych jednym hercom, ale vsetkych viet nadabovanych muzmi. Snad to nepride az do takeho extremu ze budem od jednej postavy pocut aj zensky aj muzsky hlas. -
No chápu že se mu vše líbit nemusí, mě samotnýmu vadí hlavně to jak se Bethesdáckej engine štěká s moji grafickou kartou a už od Morrowindu má stabilitu Fukušimi, ale to se dá minimalizovat různejma nastaveníma .ini a patchema, popř stálého mačkání F5. V mnoha bodech nevim nač si stžuje, v mnoha bodech je to jen jeho lenostp odívat se na Nexus, kde už ted, před vydáním Creation setu existuje hafo plugů, co např měněj to herní menu ( připravuje se i plug na menu ala Morrowind ), spomalujou to raketový skillování, vyepšujou grafiku pro PC ( Vurtova práce je prostě už od Morrowinda naprostá lahůdka :-) ), a tak dále a tak dále. A to je 2 týdny po vydání. Ani, beteshda snad nikdy nevydala TES " plně dodělaný ", ale od toho je ten editor se kterým se dá dělat věe co ve hře je, a kdo s ním opravdu umí i dost věcí co tam ani nejsou a pomocí něho ty funkce vytvoří ( vspomeňme na módy pro 3, jako jsou crafting, water life, ultimate galeon, where are all birds going, vurtovy retextury atd ), a to je hra 10 let stará, a co se s ní dalo udělat, jsem zvědavej kde bude za půl roku Skyrim, TES si každej kdo má buď chuť modovat, nebo neni línej si mód co mu vyhovuje najít může změnit jak chce, a proto ať dou lidi jako tedle co psali tedle článek do řitě, a když se jim to nelíbí, ať hrajou zrůdnosti typu WOW. HOWGH *16*
-
ked nevies pochopit jednoduchy pisany text tak potom sa ani necudujem ze nevidis chyby na skyrime.
Suhlasim s Danovym clankom, lebo clanok ako celok je pravdivy. Ale rovnako ako nezatvaram oci pred chybami Skyrimu, nebudem ich zatvarat ani tu. A preto som mu vytkol nejake chyby.
Dufam ze uz si pochopil -
Serie TES neni o zachodech,neni o tom ze nesedi textura na stropu , nebo o tom ze inventar nejde ovladat telepaticky abych do nej nemusel lezt. Je o tom ze kazdy si v ni pise vlastni pribeh a ta hra mu to umoznuje . Na jedno tema existuji desitky moznosti. Pro priklad...jdu do dungeonu za ukolem..banditi pred nim...zacne boj , prileti drak .zakrouzi a neco sesmahne kousek ode me , preleti..za nim bezi savlozuba kocka kterou napadnul , ta zautoci na bandity...ja bezim za drakem...bojuju s nim , neco me kouse do zad...prisla ta kocka..zabijim ji...lecim se..dorazim draka...uff..najednou se objevi u stromu vrah od bratrstva..vyfluslej od boje predtim na nej ziram jak na zjeveni...samozrejme me zabije...hmm..tak co..komu se stalo tohle stejne ???..Nikomu?...a o tomhle ta hra je...stovky moznosti udelat si veci po svem ...bez blbych scriptovanych scen..zazit si veci jedinecne...To co jsem popisoval byl jen jednoduchy priklad , ale v jine hre ktera by podobnou situaci (ktere tady probehne ani nevite jak ) nabizela by se hovorilo o epickem momentu a vyvojari by se chlubily ze to scriptovaly 14 dnu:D
-
Nevím no... hrál sem hru nejdříve na xboxu a nikdy mě nezamrzl (nahráno 22 hodin). S pc verzí jsem taky spokojený a pro mě jediný do očí bijící bug je ten kůň. Jinak nechápu tak negativistický článek. Já třeba vůbec nemusím sérii Fallout... každýmu se líbí něco jinýho.
-
stačí jeden článek masivního trolla a hned je tady 850 příspěvků :D
-
Diky Dane, pri cteni jsem se perfektne pobavil :)
-
Skyrim neni zadny polotovar , je to finalni produkt ktereho s prrodalo nejvic na konzole a tam jak vime zadne moderske dodelavani mozne nebude . A jako clovek co se zabyva tvorbou modelu by jsi mel chapat ze limitace konzoli, zejmena jejich pameti neumoznuje udelat ve hre hyperdetailni textury. Skyrim je obrovska hra , osobne neznam RPG ktere by odpovidalo rozloze Skyrimu a pusobilo vic dodelane (staci vzpomenout na gothic 3).Bethesda odvedla dobrou praci , neznam zadne herni studio ktere by podobnou hru dokazalo udelat lip . Bugy ve hre jsou , ale zadny z nich neni zasadniho razu . A to ze lidi vyuzivaji exploitu a uvadeji to jako chybu je jejich problem..jak to rekl Grygar..jake si to v TES udelas,takove to mas..svata pravda.
-
Nedá se než souhlasi ... Dan si některé věci vymyslel - nebo jak to jako myslíš? Absolutně nechápu logiku tohoto příspěvku. Skáčeš od jednoho postoje k druhému a mezi odstavci si protiřečíš. Nejste tam dva? :D
-
Ja dufam len v jedno, ze rpg hry od bethesdy neskoncia ako COD seria, kazdy rok nove pokracovanie s rovnakymi chybami a s malo inovaciami. Nechapte ma zle Skyrim hram a mam ho rad, ale ak nikto nespomenie jeho chyby tak bethesda respektive vyvojari do dalsich dielov nepridu s nicim novym. Podla mojho nazoru recenzie nie su len pre hracov ale aj pre vyvojarov. Inak ma zaraza jedna vec ze nikto, alebo som sa s tim este nestretol nenadava na kratku hlavnu dejovu liniu. Viem skyrim nieje primarne o deji ale aj tak mi to pride dost kratke.
-
A ty sis nevšiml, že oni tam ty řezby mají? On přece mluvil o architektuře a né ozdobnejch prvcích. Když už chceš někoho kritizovat, tak si uvědom o čem mluví. Jde o půdorysnou strukturu budov. A ano, že jsem tam narazil na 3 stejně vypadající hospody znamená jenom jedno - že je prostě takhle stavěj z nějakýho důvodu.
-
taky reseni jak bojovat s piraty *3*
kdyz do hry "nic" nedam nic mi nevezmou. a fanousci zaplati stejne. *5* -
"Nicméně aby všechny komentáře byly buď "Vávra je debil" nebo "Grygar je debil" či podobného vyznění, je naprosto nepochopitelné."
Ano to tedy je, naprosto tu chybí komentáře typu "Smutný je debil". -
Tak jak uz tu bylo psano, Skyrim neni spatna hra, jen je to polotovar, ktery si pak musi hraci-fandove dodelat *6* Kdyz to vezmu z druhe strany, Bethesda vlastne timto podporuje zajem o tvorbu her, ne jen hrani *1*
Nevidel bych vse az tak uplne spatne jako pise DV, ale v leccem ma pravdu. Kdyz si vezmu, ze jako clovek co obcas dela modely a textury do her bych odevzdal klientovi nektere ( ok, mnohe :D ) modely s texturama tak jak jsou pouzity ve Skyrim, byl bych brzo bez prace *1*
Mne proste pripada, ze Skyrim meli udelany nekdy pred par lety, ted si rekli ze by ho mohli dodelat, ale nemohli prijit na to, co dodelat, tak to aspon vydaji a uvidi se *2*
A nez mne nekdo zacne kamenovat, ja sve kamarady presvedcuji, ze Skyrim je dobra hra... jen holt polotovar *1* -
Jejich stavby vynikali unikátníma ornamentálníma a zvířecíma, někdy i mytologyckýma dřevořezbama. Funkčnost? ano ale i krása, což ukazuje jen na to, že Tobě mozek chybí úplně a jen plácáš blbosti! *6*
-
to radsi nerikej nahlas..nebo nekdo zacne rejpat proc v nich teda nejsou hov.a :)