Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A1akhai
    Klasický ultimátní Dan Vávra se špetkou bulváru, ve spoustě bodech má 100% pravdu, ale ta se dá většinou lehce aplikovat i na předešlé díly TES.
    Já osobně jsem měl tenkrát velký problém přehlédnout spoustu nedostatků jak Morrowind vypadá a jak se chová, protože namlsán z obrázků mi došlo, že jsem byl (z)klamán v kontrastu s tím, jak to s ní je za pochodu.
    To samé u Oblivionu, který mimochodem pan Vávra vychvaloval v jámě pekelné a já si říkal, proč tu veškerou demenci, co ta hra umí, přehlíží? Skyrim je podobně postižená hra jako její předchůdci, ale je asi přístupnější? Víc hrající na efekt?
    Nevím, ale tak nějak mi přijde pokrytecký až dnes vykřikovat, lidi, proč tu demenci přehlížíte? Čekal revoluci? V rámci jedné generace? Pan Vávra s nohama na zemi?
  • Heh. Nemuzu uverit tomu, ze s Vavrou zcela souhlasim. Chtel jsem si koupit skyrim, ale diky bohu bylo vyprodano (Ano, diky bohu), tak jsem z nedockavosti skyrim stahnul a rekl, ze si ji pozdeji koupim. Po par hodinach hrani jsem si rikal "Delate si srandu, ze tahle hra dostava vsude hodnoceni 10/10?".
  • Nejsem zrovna hater Mafie 2, koupil jsem si ji a nektery casti hry se mi libily, ale rikat, ze vsechno bylo v Mafii 2 lepsi oproti jednicce to teda urcite ne. Mafia 1 mela i z dnesniho pohledu technicke zastaralosti lepe odvypraveny pribeh, s kterym se hrac mnohem lepe ztotoznil, nez ve dvojce.
  • Nějak zmizela moje reakce....

Není zas tak důležitý, že to kritizuje zrovna Vávra. Důležitý je, že se dokáže na hru dívat bez růžových brýlí narozdíl od drtivé většiny. To se právě té většině podaří až s časovým odstupem.
  • Z těch 100+ je asi tak 15 legitimních, rozebirat napřiklad jeden problém do 6ti bodů je dětisnké až hanba. Autor očividně šel hrát Skyrim s cílem všechno poplivat. Chtěl jsem se trochu rozepsat, ale asi to nemá cenu. Autor se jednoznačně chtěl ztrapnit, tak proč to dále rozebírat. Jinak musím říct, že bych něco takového čekal od jednoho z těch děcek co sem chodí dělat drama a nadávají na všechno, co je lepší než mají oni. Ne od dospěleho člověka... možná by bylo dobré hledat chyby na vlastním díle...
  • Phillios191
    Já se nejvcíc zasmál u smradlavé bloncky :D :D :D ale má recht a musím konstatovat, že Dan není sám, komu se hra nelíbí, asi jsme marťani, nevim....
  • najlepsia hra v galaxii
  • až ty napíšeš z poloviny tak dobrej článek jako Vávra, tak pak piš komentáře do diskuze *2*
  • Obyčejná symbióza. Oni přináší podněty, my přinášíme pageview.
  • Mě zajímá, jestli za to může i on, že je tak dobrá.
  • 13) Souhlas, ale to bude podle vseho opraveno v patchi.
    16) Toho jsem si nevšiml, ale chápu, že to dokáte naprosto pokazit atmosferu *7*

Myslím si, že bych se ve večine z tech 100+ bodech dokázal s Danem hádat, ale rozhodně tím nebudu dál marnit svůj čas, protože je to k ničemu.
    Dan si očividně občas vymyslel strasne kraviny, aby to bylo tech 100+ bodu dal a obdivuju ho, že tim dokázal ztratit urcite dost času, aby to toto mohl napsat. *1*
    Natož, že i pres tyto vsechny problémy hru porád hraje, což já bych urcite nedokazal, kdyby mě vadilo i to, že ukazatel zdraví ubývá z obou stran. *1*
  • Trol.diskuzni
    Beztak je to všechno dohodnuté předem... *3*
  • Paulcz
    z RPG třeba Fallout
  • Když ráno jedeš do práce, tak se skvěle bavíš?
  • Myslím, že už to udělal. První mafie posadila na pr*el dost velký počet lidí *4*
  • Skoro všechno tam bylo lepší a náročnost se k té krásné grafice hodila, ne?
  • calwin
    vec vkusu...
  • Přenastav si ty ruce v nastavení ovládání, jde to... *3*
  • Plytkost vidím hlavně v těch nelogickej qustech. V motivaci NPCek dělat to co dělají. Nelogická prostředí bez náznaku infrastruktury a ekonomického modelu. Prostě se na louku flákne pět baráčku a šup vesnice je na světě. Z čeho a proč tam ti lidé žijí... Řešení qustů, která jsou taková že by se tak nikdo nikdy nezachoval. Nesmyslné questy typu důl (bod 91) Upižlání tunového draka mečem. Proč tam těch draků je tolik. Mohlo jich tam být pár a mohl z toho být vrchol hry. Souboj s drakem mohl používat katapulty, pasti, kooperaci s NPCčkama a nevim co ještě.

A souhlasím i s technickou stránkou. Proboha vždyť to vydělává Bethesdě miliony a když už by všechno stálo za prd tak grafická a technická prezentace má být bezchybná.

Arenu jsem nehrál. Netvrdím že staré hry jsou ve všem lepší. I dneska se najdou skvělé nápady. Z RPG třeba Zaklínač nebo Risen. Ano jsou tam občas taky podobné věci, ale v poměru je to někde úpně jinde.
  • No říkat si můžete co chcete, ale v podstatné části to trefil naprosto přesně a má pravdu (ne v tom, že je ta hra úplně špatná, ale v těch jednotlivých chybách). Mimo to jsem se u toho článku výborně zasmál, takže jednoznačně +1 pro Dana *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit