Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Klidne si nemej BETHESDAackehry rad,ale s tou zabugovanosti to prehanite. A kdyz te nebavil Oblivion,proc zkousis Skyrim? Kazdemu snad bylo jasne ze ta hra bude hodne podobna.
A ano,kvalitnich RPG vychazi malo,ale stale jsou. Fallout:New Vegas,Zaklinac 2...to jsou nejlepsi tituly minuleho roku. -
Pravda. Inventář je nepřehledný. Hledání questů na mapě také. NPC jsou klonovaná. A jízdu na koni taky rád nemám. Ale řekněte mi proboha s čím to Dan srovnává? Kde je ta geniální hra, která jede na konzolích i PC se super stíny, plynule a nikdy nepadá. Kde je ta hra kde jsou desítky kilometrů krajiny detailně a bechybně otexturovány. Kde je hra, která má hratelnost desítky hodin a přitom se nikdy neopakuje? Je to snad Gothic 3 nebo Mafia 2? Hrál sem na plné detaily Cryisi,RAGE,SHOGUNA2 a stejně se občas zastavím a kochám krajinou, nasvícením dungeonu nebo detailností interiérů. a tak dál a tak dál. Já hraju na PC s detaily asi na 3/4 maxima. Hraju na gamepadu ikdyž sem byl zvyklí na něm hrát jen fifu. Zvykl sem si brzo a plynulý pohyb a práce s inventářem je parádní. Po asi 20 hodinách už sem trochu přišel o to kouzlo objevování nových aspektů hry a kochání se. Trochu se mi nahromadily questy že v tom je zmatek a místo nějakého plynulého příběhu spíš přepínám mezi mapou a questlogem a lítam sem tam. Ale stejně. Nejlepší rpg co sem kdy hrál.
-
Jako sorry, nechci nikomu brat nazor, ale co to je plytkost? Jak se pozna? Kde ji vidis? Arena, jako stara, tedy klasicka hra (z te ery skvelych her) treba tu plytkost nema?
-
jdu provést The Black Sacrament, pomodlím se k Sithisovi a pan Vávra může očekávat návštěvu z bratstva.. mwhahaha :D
-
tak toto je moc :DDDDDDDDDD riadne som sa zabavil pri čítaní :D je to bohová pravda čo tam píše.. ale aj tak je to stále hra ktorá má čím zabaviť.. ale mne osobne nejak viac sekol oblivion, viac som sa vedel doňho vcítiť a vžiť. tento skyrim je, ako by som to povedal, taký.. hrubý a chýba mu šmrnc.. no možno to bude len tými farbami
-
6. Mapa světa ve 3D je dobrý nápad, ale v provedení Skyrimu je to zmatený chaos.
Souhlas, ale oni extistuje komunita, která vsechno toto řeší třeba http://skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=145.
7) Hledej Dane, stežujes si na to, že v bethesede jsou líný a dávaj to do hry tím, že ubehnete jen pár metrů, ale sám nedokažes strávit 3minuty na internetu, aby jsi nasel mod/plugin, který to orpavuje.
8) Mne se vždy jako aktivní ukazal, asi más jiný skyrim.
9) Já se v tom vyznám.
10) No já ukládám hru asi každejch 15sekund :D :D Takže autosavy neřesim :D
11) Od čeho je to jiné než v jkékoliv jiné hre ?
12) Statisky čeho ? -
Vávro Vávro, tímto ses totálne zesměšnil. Každá hra má chyby, open world hry nejvíce, s pár bodama s Vámi souhlasim, ale většina jsou vyblité s..ačky po včerejší kocovině. Chci vidět tu vaší hru na které pracujete, až to zase dopadne (Jako většina českýc her) jako propadák, to se po Vás lidi svezou, to si to potom pěkně vyžerete. Takže se při tvorbě snažte, protože pokud to bude takovej odpad na kterej to vypadá, tak bych se bejt Váma někde zakopal a už nevylejzal :).
-
Legitimní výtka je i ta o záchodech? Nebo ta o tom, že se hudební motiv ke hře nehodí? Nebo, že se panu Vávrovi nelíbí architektura některých staveb? U historické hry bych to možná bral, ale u fantasy? Ještě že nekritizoval Úžasnou Zeměplochu! *4*
-
Ano. On utekl pred vydanim, jeho scenar se predelal, pac byl nerealnej a predpoved byl 14lety vyoj. Od ty doby se od toho distancuje. *2*
Samozrejme i o tom jeho scenari by se dalo dlouze polemizovat. Clovek, kterej lita po prednaskach, ze herni grafik musi umet zaklady architektury, pritom tam mel uplny bludy vcetne zcestneho popsani prostoru, kterym se dokonce museli ridit grafici v 2k... Nepocitam takove spymy, jako neco ve stylu "budeme mit vleky svet, bude realny a lide to budou chtit"
*2* -
Vea bodov ma spolocny zaklad a dali by sa zhrnut do jedneho. Aj tak by ich vsak zostalo dost. Mna napriklad ovela viac sklamala AI. Ta je vazne tragicka. Subojovy system je tiez nezaujimavo jednoduchy. A k tym bodom Dana by sim este pridal otazocku.
Preco sa vo vsetkych kobkach svieti ? Kto tam tie fakle zasvecuje a preco ? Zeby to duchovia, ozivene mrtvoly potrebovali ? Resp. dostal sa niekto do kobky, kde si musel svietit kuzlom alebo faklou ? -
Lebo na nové nemáš prachy heh. *2*
-
Ty hry taky většinou neměly hodnocení 10/10. Navíc byly rozhodně míň zubugované jako cokoliv, co vypotila Bethesda a netrpěly tolika dětskýma problémama, jako Skyrim, Oblivion, Fallout 3 apod.
-
No jak jsem psal, prostě TES je odteď "Call of Duty RPG žánru"... Hrají ho ti, co jej zbožně obdivují a taktéž ti, kteří jej za jeho nedostatky nenávidí, jenže nemůžou přestat. *5*
-
Kto sa tu navaza do ceska? Je Vavra cech? Je. Tak potom? V com je problem? Mne to proste tak pripada ze Vavra si mysli ze je najgenialnejsim game dizajnerom a vsetci ostatni su lameri. Proste tradicna charakteristicka crta cecha, co mu slava prerastla cez hlavu.
-
Souhlasím. Velmi povedený článek. Jen houšť :)
-
lidi, co máte mezi ušima? multilineární generický TES a multisíťovaný logicky uspořádaný F:NV? technologie a rozloha podobná, hry jinak totálně jiné.
-
Hele když mi člověk napíše že se mu nelíbí kůň, protože prostě nevypadá (asi) jako Anglickýho plnokrevník, ale jako Hucul tak ten člověk mne sere... *1*
-
Dalo by se říci hurá. Konečně to někdo napsal. Pod všechno se podepisuju a je to přesně to proč mě nikdy nebavil F3 a Oblivion. Zprvu nadšení a pak člověk přesně objeví podobné věci. Nelogická řešení qustů a celkovou plytkost všeho. Bohužel bude tenhle názor ušlapán masou většiny, kterým plytkost stačí, protože dnešní doba taková je. Všechno se dělá na efekt a uvnitř je to většinou prázdnota. Podobnej problém má ale spousta dnešních her a nikdo se nad tím nepozastavuje a recenzenti střílej jednu devítku za druhou.
-
Nejlepší článek co jsem četl za poslední dobu, hodně jsem se při čtení zasmál.
-
Hahaha, tón toho článku nemá chybu. Podle mě je autor buď masochista, nebo je to jen póza jak se vyčlenit z davu. Nedokážu si totiž představit, že by normální člověk napsal mmj.:
"A mě už to na rozdíl od zbytku herního světa nebaví. Necítím se ve světě Skyrimu dobře. Mám konstantně pocit, že ho vytvořili hlupáci a ignoranti a že je to celé taková podivná noční můra."
a zároveň přiznat, že to pořád hraje, protože mu "nic jiného nezbývá" (čímž Bethesdě dává najevo, že je opravdu zbytečný bugy opravovat).
Celý je mi to dost šumák, ale ta představa, jak se někdo hrbí nad počítačem a hraje, protože mu "nic jinýho nezbývá" a zároveň u toho "soptí vzteky", to mě teda fakt pobavilo :D