Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
I kdyby mel, nevadi, konecne tady nekdo napsal i kriticky nazor. Vetsina tady v diskuzi jen blbe keca a kritizuje, ale aby nekdo svou kritiku podlozil takto obsahlym clankem se hned tak nevidi :)
-
Kdyz tomu nerozumite, tak radeji drzte hubu a bezte si litat *2*
-
pardon ale věčí plky jsem ještě načetl. Hry hraju jen málo na odreagování (i když u Skyrimu jsem dost vykydl)zahraju si na par hodin uvolnim se u toho a du se venovat mim koncikum atd.A netrham si vlasy ze nemam stiny ve hre. Hry sem hral jeste v casech kdy sem po monitoru honill dve cernobyly kostky, tak nechapu proc bych mel bulet nad tokovyma malichernostma. Jestli vás to privadi do nepricetnosti tak se na hry vykaslete a delejte neco jinyho treba zacnete litat s paraglidem je to super relax a nemusite plakat nad pokazenou UI.
-
Děkuji panu Vávrovi, že je. Konečně někdo, kdo nepodlehl názoru většiny a napsal holou pravdu. Ta hra stojí za vyližkapsu.
-
A čistě teoreticky, nezkusil někdo jít od toho kluka bez odpovědi přímo k Jarlovi? To snad dneska zkusim. Jinak nevim přesně kolik je ve Skyrimu pevnejch q a kolik maj možnejch průběhů a řešení, ale to číslo by určitě bylo čistě statisticky zajímavý pro srovnání s jinejma kouskama na trhu.
Jinak jak píšeš to "příliš mnoho", to by mě teda fakt zajímalo. Dej aspoň deset konkrétních příkladů pls. -
Ja pořád čekal že budu mít možnost napráskat kde se ten malej fakan skrývá a přivedu ho zpátky do děcáku na převýchovu. Je pravda že questů a rozhodnutí které bych řešil naprosto odlišně kdyby tady taková možnost byla je ve hře příliš mnoho.
-
Bod 110. To mi nedá. A navíc ... no posuďte sami:
SPOILER!
No, na chlapečka jen tak nenarazíte. Získat tenhle úvodní q, který odstartuje vaší kariéru v Temném Bratrstvu vrahů přepokládá zvídavost, která vyplyne buď z natrefení na jiného chlapečka, který na ulici hovoří s maminkou o strašidlech v jednom domě, nebo poslouchání drbů po hospodách, následně objevení toho domu a VYPÁČENÍ zámku zcela běžného ale hlavně soukromého(!) a zamčeného(!) obydlí. Takže hráč už v tuhle chvíli musí být morálně minimálně chmaták ;) Ano uvnitř je chlapeček, který provádí, ovšem nikoliv nekromatský rituál k oživení mrtvoly nebo vyvolání démona, ale v zemích TES chorobně známý rituál volání k Matce Noci. Jak se takový rituál dělá, popisuje kniha, která leží společně s mrtvolou, srdcem a dalšími proprietami přímo před chlapečkem. A tenhle rituál slouží k tomu, aby prosebníka kontaktovalo Temné Bratrstvo a vykonalo za úplatku klientovu objednávku = vraždu. Chlapeček si tudíž nemyslí, že jste démon, ale člen Temného bratrstva a chce objednávat a nabízí odměnu. Pravda je, že rozmluvit mu to nemůžu. Můžu jen odejít, nebo kývnout ač(!) členem žádného bratrstva nejsem, čili druhý morální konflikt z hráčovi strany, a pokud neznám předchozí díly TES v podstatě ani stejně příliš nevím, o čem tu je řeč. Vychovatelka se pak opravdu nedá nijak přesvědčit, ale zavraždit je jí možné nejen před zraky dětí v sirotčinci, ale dokonce i úplně tajně. Příběh pak pokračuje dál a dál....
A zdaleka to takhle není v každém druhém questu, už sem narazil i na pár trojitých(!) :D dialogů, nicméně čemu v tomhle případě říká nejpřirozenější reakce pan Vávra, když né tomu, že hned jak spatřím mrtvolu a chlapečka vezmu nohy na ramena a navždy na vše zapomenu, opravdu netuším. Tohle je prostě iniciační úkol pro sérii nasledných vražd a kariéru masového vraha. Opravdu nemá odbočky pro nápravu světa, ikdyž přiznávám, uzamknout to celé nápravou chlapce či vychny by možná bylo vtipné a tím by to pak i celé skončilo jako nudný městský quest :D. No chybička no, pro klaďáky teda. Vrahouni si určitě libujou. ;)
P.S. V rámci série TES jde poprvé o iniciaci v Temném bratrstvu, která má pěkně morbidní příběh a questíte vlastně ještě dřív, než vás vůbec bratrstvo kontaktuje a vy se (neméně morbidně) přesvědčíte, že opravdu existuje. Dřív stačilo prostě kohokoliv, kdekoliv zabít a v noci si pro vás přišli. V Oblivonu v rámci hromadných šarvátek kolem bran sem dokonce zabil nechtěně vojáka, který semi přimotal do rány a šup, už sem byl v guildě vrahounů. takže Fan se raduje z příjemného zlepšení, ale Vávra trefuje plivancem zrovna tohle místo, no neni to prča? :DDD -
Deamons Souls neznám, z videí by mě to asi ani nenalákalo. Z toho co píšeš, má ke Skyrimu nejblíž asi to WoWko první zaklínač možná taky trochu, druhej už moc ne. Já bych ti Skyrim doporučil, ale já jsem Fan a Nerd a ještě dost málo kritickej člvěk ;) Ale Skyrim je podle mě pecka ;)
BTW k zajímavostem a novinkám ve Skyrimu: Už to pomalu vyplouvá na fórech, jak se snažej hráči psát návody na questy. Tak třeba úkol, který se česky jmenuje Řezník, a jde o městský quest, má zřejmě dosti odlišné průběhy a zatím není moc jasné proč. Každopádně jsou hráči, kteří stopovali krev na ledu, až někam došli (i můj případ) a jsou hráči, kteří hlídali v noci temnou uličku... kdo ví odpoví ;) -
Když kupuješ PS3, doporučil bych spíš tohle:
http://www.gamespot.com/demons-souls/videos/demons-souls-video-review-6232014?tag=summary%3Bwatch-review -
Mám otázku *1* chci si koupit Skyrim a ps3 k tomu , (konzole jsou pro mně výhodnější nejen finančně) budu spokojený s tímto rpg po letech hraní WoWka, Final Fantasy (7,8,10,12) a zaklínače na nejnižší grafice ?????? *1*
-
První vietcong byl hodně dobrej a mam k němu super příhodu. Mam kámoše, kterej v tý době s compem začínal a chtěl pařit. Tak sme mu tam rozbehli vietcong, pak sme ho dlouho neviděli a když se zas obejvil, řikal jak je tu super hra, ale hrozně těžká. že ty tunely dělal snad měsíc. A já jakože cože? Woe a von prostě nepřišel na to, že má v inventáčři baterku a že jí může rozsvítit a celý ty tunely dal s nožem potmě :DDDD normálně zkoušel odbočky, řezal do tmy, savoval a loadoval, až se prořezal ven :DDD
-
ROFL Zimodrž :DDD ale možná lepší než Ledohrad. Mě už manévr většinou ani nestíhaj, jak si sednou 1xmocnej úder palcátem z rozběhu se skokem (což mě mimochodem pořád hodně baví) a 4x-5x mocnej úder na místě nebo s otočkama a soul je muj. A dokud lítá, tak zvednutej vymaxovanej štít společně se znamením Dámy a vůbec nic mi neubejvá.
-
ad 7) nevím o čem mluvíte, mapy interiérů jsou dle mého názoru vcelku přehledné, jen by se mohly otevírat na celou obrazovku
ad 10,11) máte quicksave, menu na ukládání je na jedno tlačítko + klik myší, to opravdu nezvládáte?
ad 30) kolik her okna v interiérech má? myslím taková, kterými je vidět ven (ne pouhou texturu)?
ad 32) byl jste někdy vůbec na prohlídce nějakého hradu?
ad 39) horským jezerům se říká plesa, to asi znáte že a opravdu existují
ad 63) Vaše neschopnost, já s postupným levelováním lockpicku neměl sebemenší problém
ad 64) to že máte dobrý meč znamená, že nepotřebujete kovat?? A co brnění? To si namalujete na papír?
ad 67) berte to jako bazarové ceny, když něco někde najdete, nikdo Vám za to plnou cenu nedá
ad 74) natáhněte na sebe brnění a řekněte mi pak, jak dlouho jste s ním vydržel sprintovat.
ad 93) že si pane Vávro po 30 hodinách hraní nedokážete našetřit na dům za 12k, to je problém Váš, ne hry. Mně to nečinilo žádný problém a podotýkám, že to nebylo z kráděží. -
cos dokazal ty? on pracoval na mafii 1 a vietcong a hidden and dangerous atd *5*
-
ja myslim ze je lepsi stezovat si i na blbosti a dat hre nizsi hodnoceni nez ji prechvalovat *14* *14* *14* uz se tesim na vasi dalsi hru i muj tata *3* *3*
-
Zvláštní, okamžitě se mi vybavil tento obličej. Ten článek jentak někdo v počtu příspěvků nepřekoná, což de.
-
Zaklínač byl fajn, ale moc open nebyl a extra dlouhej taky (uznávám, že se taky dohrává několikrát, takže to nevadí)... každopádně po Skyrimech bych ho dal hned na druhý místo.
Ovšem srovnávat asijský rpg se Skyrim je asi jako srovnávat ohaře a vlka - chápu, že každý bude mít rád něco jiného, ale je to prostě naprosto jiná kategorie (nemluvě o tom, že jestli si někdo pořídil Skyrim na konzoli, tak si zaslouží k těm bugům ještě nakopat do pre!e). -
Jednou, když jsem poprvé potkal ....nevím, jak je to v češtině. Draka předků? Starého draka? Staršího? Pak jednou chytil (slabší verze) nějakého strážného ve Winterholdu. (Asi Zimodrž, nebo co). Jenže vzhledem k absolutní nevyváženosti perku Impact / ...Náraz jsou pro mě boje prakticky s čímkoliv naprosto primitivní záležitostí. Takyvý drak si ani na mě nedýchne, pokud neudělá ten manévr přelet+bleeee
-
Mě se to stalo ze začátku taky asi jednou, le tuším, že záleží na nastavení a jde se toho zbavit :) asi máš prostě dobré PC :) mě už taky nic nelítá.
-
Hmm tam sem asi smolař. Dokud byla moje postava na nízké úrovni, zabil mě na jednu ránu a teď prostě nic. BTW kolikrát vás sebral drak do tlamy a pak odhodil? Mě se to stalo jen asi jednou/dvakrát zezačátku a teď už kluci šupinatý na mě nějak nestíhaj :D