Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Všem se moc omlouvám pokud muj článek nějak pobouřil. Neměl jsem to absolutně v úmyslu.
-
To létání se stává, když tě zabije úderem kyjem shora přes hlavu. Jednou se mi to stalo, hezký výhled. Ale to jsem nedával pozor a nějaký obr se mi připlížil za záda :D
-
Clanek je psan zbytecne utocne, ale s vetsinou co rika souhlasim. Na internetu je tolik opevnych recenzi, ktere nesetri chvalou a nejak se nezminuje o design i klasickych chybach.
Me nejvic stval nudnej bojovej system. Chybela mu ta strategicnost a napeti, jake si clovek uziva v Dark Souls. Nakonec jsem skoncil u metani kouzel s obcasnym machanim mece. Destruction kouzla jsou jedno jako druhe, jenom s jinou animaci.
Questy jsou casem nudne a stereotipni (variace na jdi tam, vybij dungeon / oblast, dones predmet).
Levelovani je chaoticke a casem jsem mel pocit ze nema az takovej vyznam. Mnohem vic se mi libi stat based leveling ... clovek se pak aspon tesi ze az teda zvedne silu na 20, tak bude moct konecne rubat zelezem co nasel tam a tam. Tady se prubezne zvedaj statistiky, ktere nemaj primou navaznost na vasi vybavu a slouzi jenom k ceste za perkama.
Debilnost NPC, neprehlednej inventar, cutsceny v enginu nemaj naboj a casto do nich kecaji kolemjdouci. Zadna animace obliceju, mizerne animace postavy jako takove. atd.
Urcite to neni spatna hra, prvnich 20 hodin mne bavila. Ale mohla byt mnohem mnohem lepsi. Prijde mi ze ty herni mechanismy a soubojovy system jsou nedotazene / nedomyslene. Skoda, potencial tam je. Tak snad v dalsim dilu :). -
podle vseho stejne chyby jako v oblivionu, shanet tuhle hru po dlouhou dobu nema smysl..me osobne se libil Fallout 3 i kdyz to dvojka nebyla .))) a hral jsem ho a ze by to melo spolecne chyby s oblivionem nebo skyrimem s tim nesouhlasim..s daneckem souhlasim z 80% (stejne chyby s oblivionem + nejake navic pac je to novej dil :D ) zbytek jsou opakujici se argumenty a zast vuci tyhle firme
-
Proč Dan Vávra nemá rád Skyrim nikoho nezajímá, chodíme sem abychom četli novinky o hrách a ne výžblepty nějakého tribunového kibice, který nikdy nic pořádného nedokázal.
-
Jo rozumim, ale já teda v žádný TES, ani když sem hrál za silovou postavu, netahal u sebe vagón předmětů. Těžký vždycky čistím pravidelně po každý výpravě, páč kdo ví, co najdu v dalším dungu a nechávat to tam, nebo vracet se pak proto, je vopruz. A lehký šperky a blbinky čas od času prolustruju a prodám nebo uložím. A jsem si jistej, že každej větší pařan rpg tohle dělá, páč: "Čistit bágl, je základ, woe :D"
P.S. ještě se mi nepovedlo odnýst si domu to prastarý akavirský brnění z chrámu, anžto tam vždycky dondu s plnym báglem. Ale zajímá mi, jak moc půjde vylepšit. -
Lidi pomóc. Já chci taky lítat! Včera sem obětoval asi 30 minut zábavy tomu, abych si zalítal a nic. Našel sem si obra. Nastavoval se mu, otáčel se na všechny strany, zkoušel možné i nemožné a nic. On do mě bušil, kopal, šlapal na mě a já se vždycky jen dohealoval lektvarem a tak furt dokola půl hodiny a nic. Prostě nic. *9* To mi teda někdo vysvětlete.
Včera sem narazil (80 hodin odehráno) na první questovej bug, ale šel vyřešit ingame a dokonce bez konzole. Prostě sem měl něco odevzdat, měl sem to u sebe a npc to nechtěla. Tak sem šel znova do dungu, kde to bylo, byl pořád vymácenej, ale ta věc se znova objevila v truhle na konci, tak sem ji sebral znova a už to odevzdat šlo.
A zážiteček na závěr, včera sem teprve zjistil, že pes ve hře není jen v rámci daedrickýho q (te nje ovšem jako tank nejlepší, páč je nesmrtelnej) ale ře se dá i koupit v jedněch stájích a měli tam i pěkný bělouše, tak sem utrácel. Je to fakt super, klusat krajinou na koníkovi a sledovat jak kolem pobíhá a štěká vlkodav. A malý postřeh, pes je cvičenej, takže čeká na místě, kde mu řeknu, takžééééé hlídá koně a spolu včera zvládli i medvěda, než sem se vrátil. *3* -
Zajímavá snaha o vyburcování diskuze. Pan Vávra má na svůj názor určitě právo. Druhou věcí je forma, kterou článek napsal. Jestli má pan Vávra problém s očima a jeho parkinsonem třesoucí se ruka není schopná v menu perků vybrat co potřebuje, tak je to jeho problém. Osobně jsem hráll všechny TESy a vždycky měli chyby. Zatim jsem na levelu 33 a žádné zásední bugy jsem zatim nepocítil. Skyrim je velmi rozsáhlá hra a proto se některým chybám asi ani vyhnout nemůže.Určitě by ale Bethesda měla přidat na betatestingu. Hodnocení her moc nevnímám a radši si obrázek udělám sám a zatím je to super zábava. Až třeba firma VAVRA ENTERTAINMENT INDUSTRIES vydá TESům konkurenci, rád si jí zahraju. Do té doby je Skyrim nejlepší openworld RPG a pokud se někomu nelíbí, tak ho nemusí hrát, určitě to není jediná hra.
PS: Kdo z vás viděl draka a může říct, že neumí lítat pozadu *2* -
No vidis na to jsem uplne zapomnel, ze ona muze plnit moje rozkazy :D njn, tak jsem si to trochu ztizil :)
-
JJ pravda, nesmí se to brát tak drasticky vážně *4*
S tou společnicí ve dveřích stačí na ni mířit a držet tlačítko akce (E), jakmile se rozbliká zaměřovač, tak je ji následně možno opětovným stisknutím tlačítka akce poslat tam kde je je namířen zaměřovač *3*
Stejným způsobe může vybírat truhly, tahat za páky, utočit na konkrétního nepřítele nebo prostě stát někde dal, přivolat jí, když čeká daleko, bez toho by se tam musel hráč vydat sám a říci "wait here"/"follow me"
*5* -
100% suhlas... velmi dobry clanok
-
Hral jsem Arenu (nedohral kvuli bugu ve hre) a Morrowind (dohral nanestesti), oboji to byly zabugovane srack*. Rikal jsem si, ze vyzkousit Tes5, tak abych mel pokryte licha cisla v serii. No radsi se tomu vyhnu a koupim si Deux Ex 3.
Jinak souhlas Bethesda nedokazala nikdy vydat neco, kde by hraci nebyli betatesteri a ono, jak je videt to nikomu nevadi - no neni to bozi ;)? -
Zkus zabít zezadu, když se plížíš, to dost připomíná zabití ve VATS modu i ty zvuky mi vždy připomenou poslední falouty *2*
Ale ta hra je jinak sranda :D kde jinde letají draci po zpátku , nebo máš možnost se nechat katapultovat do výše mraků přerostlým modrým vágusákem :D -
Rekl ten, co ma pero od hoven
-
Zkuste Lord of the Rings - War in the North. Není to otevřený svět a možná díky tomu to nemá žádné bugy a má to pěknou grafiku.
-
My chceme článek "Proč Dana Vávru s3rou draci lítající pozpátku"! Kdy to chceme? HNED! *16*
-
Hraju přes 13 let...A 100% souhlasím...
-
přiznám se, nehrál :-)
-
Jako jeden z mála jsi alespoň trochu osvětlil pocitovej rozdíl mezi oblivionem a skyrimem. Proto jsem se pořád nerozhoupal ke koupi, protože mám zkrátka strach, že se zase spálím. Stejně ale počkám, co budou říkat hráči tak za měsíc až dva.
ad Danovo kritika - od toho kritika je, aby vypichovala nedostatky- Bohužel spousta lidí dává rovnítko mezi kritiku a nenávist. Bez kritiky (tzn. odhalování chyb) by vývoj nešel dál v žádnym oboru, proto je třeba ji brát pozitivně. -
Bonfire vyhasl...