Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bud jsem slepy, ale nevidim Dark Souls na PC! Rekl bych, ze tu 70% hracu skyrimu je na PC platforme, cili pro nas nezajimavy komentar :)

Pokud chce clovek na PC fantasy RPG se stredovekou tematikou ( receno ve skratce pro pripadne rypaly ) v provedeni open world, tak je Skyrim proste spice + neznam moc her, ktere by byly otevreny modifikacim v takove mire jako je TES serie, cili kazdy po urcite dobe bude mit doma unikatni kus Skyrimu jak ho chce presne mit.
  • Jasně Chucku *1*
  • Tohle se tady snažím vysvětlovat jak dlouho ale tady asi málokdo pamatuje Daggerfall.
  • Malleth
    To ale nedělá z nedodělaný a nedomyšlený hry klenot.

A lepší open-world fantasy RPG je Darks Souls.
  • At nekdo ukaze lepsi hru jako Skyrim, myslím stejný žánr a fantasy. Sakra NIC lepšího na trhu monentálně není. Ani se tomu zdaleka nepřibližuje. A to je nepopiratelný fakt. :)
  • danko ty si riadny kokoooot
  • Nic ve zlem, ale kybicovat umi kazdy a v nasi republice to tak krasne umime. VSECHNY dily TES byly zabugovane. VSECHNY! Daggerfall dokonce sveho casu nesel dohrat. Kdo cekal u Skyrimu opak byl blazen. A proc tomu tak je? No protoze TES hry byly vzdy neuveritelne komplexni a volne a to je sakra tezke naprogramovat a i pres tech nekolik desitek bugu je Bethesda pravdepodobne jedina na svete, ktera tohle dokaze.
  • Osobne, kazdou "chybu hry" beru s humorem. Napr vlezete do male mistnosti vzit vse co jen unesu a vase spolecnice stoji ve dverich, cumi jako by ji neco svedelo a nehne se, aby uhla. Cili skakanim v mistnosti vymetu aspon stare pavuciny a tim padem prinutim onu slecnu, aby se hla z cesty.

Samozrejme neni to jedina chyba jake si vsimam, ale diky tem chybam si aspon rikam, ze je to stale hra, u ktere se skvele bavim, a kdyz mne neco primo stve stahnu mod nebo si nejaky jednoduchy napisu jako to bylo u Oblivionu.

Ale co se tyce TES serie, ja si proste nemuzu pomoct, ale Morrowind byl proste jedinecny.
  • Masa-san
    Není to tak hrozné, je to jak s Bulvárem, každý vše zveličí, at už to dobré či špatné..
    mam kopii doma a je pravda že bugů je tam požehnaně, ale ani jednou se mi nestalo, že by mě to nějak brzdilo ve hraní, navíc je tu modařská komunita, která mnoho bugů fixnula a mnoho vylepšení vydala a to ještě ani nevyšel oficiální nastroj na mody *4*

Takže pokud nemáš vyloženě problém s hrami od Betsedy obecně, tak Skyrim určitě zkus, třeba později až bude levnější a bude stovky modů a vše bude fixle apod *4*
  • Vavra posledni dobou pouze kritizuje, bohuzel dost neprofesionalnim zpusobem. Tento clanek ma ton 15ti letyho fracka, kterej nedostal to co chtel. Nemuzu se dockat, az nam p. Vavra opet predvede, co v nem vezi a jak je jednoduche vyrobit perfektni hru.

Skyrim neni perfektni, je videt stejna sablona z predchozich dilu. Ale stejne tak obsahuje spoustu novych veci a rozsireni, ktere stoji zato to hrat znovu, i kdyz spoustu veci zname z predchozich dilu i jinych serii (Fallout).

I kdyz je engine hodne stary, porad z nej dokazali dostat dost na to, aby dobre vytvarel atmosferu hry a zatim neni vubec nutny kvuli tomu knucet.

Jedinej problem za ~40h hrani, nad kterym sem si povzdechl, byl quest z hlavni linky, kdy dulezita NPC nereagovala/nemluvila s vami a odmitala otevrit dvere, pro pokracovani v pribehu.

Kdo se chce bavit, tak mu to Skyrim dopreje, kdo hraje aby hledal chyby a nasledne kritizoval, i ten si uzije.
  • Masa-san
    Ah! My Goddess! (Nekoň mi tu název dobrého show *2*)
    Ale jo máš pravdu, vypadá to, že se to tam možná dostane.

Čím to je, že lidi reagují v takové míře na negativní posty?
    Nebo to mělo být
    Čím to je, že lidi reagují negativně v takové míře na posty ?

*2*
  • jak jsem to tak přečetl nemůžu se zbavit pocitu něčeho velice mi známého ( jak je to jen možné ? ) , skyrim jsem ještě nehrál , ale TES III , TES IV , fallout 3 ano ( jo proto ten známý pocit ) . Mno počkám na Risen 2 zatim ... Bethesda classic bugs kit *15*
  • Trol.diskuzni
    Oh my goodness... Tahle diskuze snad dá 3000 příspěvků! *8*
  • rhomola
    jj to bude vono, ale já to zatím neplnil, protože sem je potkal myslim kousek u Jitřenky a ten q vede někam na druhou stranu mapy a já s tím přebíháním prozatím přestal. Prostě to teď valím krajinou... *1* Afakt teda choděj po celý mapě jo? Tak to je slušný :D
  • Nebo ho proste ignoruj, a kdyz ti umre, otevri console - mysi klikni na kone - a dej resurrect

Pripadne si vygoogli prikaz na zmrazeni AI targetu, cili ten kun se pak chova jako sloup a jezdit na nem jde :)
  • Jestli to byl ten Quest od Khajita, že mu máš donést cosi, tak dohonit tu karavanu je fakt zajímavý. Nakonec jsem odhadoval podle šípky, kam asi míří. Ale asi stačí počkat v jednom z měst, kam chodí.

A mám pocit, že tam jsou ty karavany Khajitů dvě.
  • rhomola
    Ve Skyrimu chodí obchdoní karavany nebo jedna karavana Khajitů po celý mapě(!), ale choděj po cestách, takže neni tak těžký je sem tam potkat... no já moc po cestách nechodím, tak sem je zatim potkal dvakrát ;) a nestopoval sem je, tak nevim jestli fakt šíbujou fyzicky po celý mapě, děj se co děj, ale rozhodně to tak vypadalo. A jeden z nich mi dal malej q, asi generickej nebo nevim, ale sem docela zvedavej, jak mu ho, nebo spis kde, odevzdam. Bez šipky by to asi byl porod :D
  • Buďto si pořídit Stína(ten snad zabít nejde, alespoň se mi to nepodařilo ani ve slušné bitvě), nebo Mráze (ten zabít jde, ale vydrží opravdu dost). Oni časem určitě udělají nějaký mód, ale kdyby zůstávali na místě, tak zas lidi brečej, že si nepamatujou kd ekoně nechali a že se jim ztrácí.

Jinak je to kůň od koně... normální koupená herka mi zdrhala a Stína jako transformovanou temnotu zahnal snad jen drak (i když nevím, jestli utíkal a nebo chargoval :) ). Ono je nejlepší se na nějaké výlety do lesa jen pro bylinky vakašlat a mám pocit, že jako vlkodla je hráč rychlejší než kůň a nemusí se bát co ho překvapí :).
  • Masa-san
    Omlouvám se za double post
    EDIT.Hey hey, nechte si ty mínusky, omylem jsem double postnul, ale nejde to smazat tak to prostě přeskočte *16*
  • V pohodě, ja taky nechci nikoho napadat, jen reaguji, argumentuji a dávám do kontrastu svůj úhel pohledu. A jsem rád za úhly pohledu ostatních. Člověk se má furt čemu učit.

Jo, taky mi připadá smutný, že v RPG žánru mi zatím nic nepřekonalo 9 roků starou hru.
    Vím, že se ve Skyrim spousta věcí opraví, spousta věcí vylepší. Ale pár se jich určitě nevylepší a toho se děsím. Jsem trochu magor, co když se ponoří do RPG, tak se vlomí do té postavy. Ta postava má určité vlastnosti, mimo jiné "přesvědčení". Většinou jsem neutrálně spravedlivý co pomáhá slabším, bla, bla, bla (nutná znalost alespoň základních pravidel D&D). Takže například nejsem schopen okrást tu ubohou stařenku v pastoušce (jo až tak jsem magor). Pak mně samozřejmě zcela odradí quest, ve kterém můžu být jen zlý nebo hajzl. Ta hra mně přestane bavit. Nutí mně vydat rozhodnutí, které se příčí vlastnímu přesvědčení. Ano, můžu ten quest nechat plavat, ale až do konce hry mně tam bude strašit. Možná se udělá mod na odstranění nechtěných questů, ale z paměti ho neytěsním a bude mně iritovat.
    Jo, jindy si zvolím, že jsem chaotické zlo a uživám si "drsnějších" metod řešení questů.
    Mimochodem, v NWN, pokud začneš dělat rohodnutí, která nesouhlasí se zvoleným přesvědčením, začnou se ti odebírat body zkušenosti. Paráda.
    Ano, ve Skyrim nedefinuju ve vlastnostech postavy svoje přesvědčení, ale to prostě v sobě mám a nemůžu ho ignorovat. Takže i když ho nedefinuju, měly by questy mit řešení pro dobráky i hajzlíky. Tohle nikdo nedodělá. *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit