Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Autor je v mnoha bodech naprosto mimo jen to vsechno demonizuje pritom ty chyby tam ve skutecnosti ani nejsou nebo minimalne urcite ne v takovym rozsahu v kterym tam pise . PS: pokud si autor nevsiml zachodu tak at se lepe podiva.
-
Odpoviem na body Vávry mojím subjektívnym pohľadom čiže ma nemínuskujte preto lebo to nevidím tak ako vy. 1. Áno. S GUI som mal problémy aj ja ale po pár hodinách som bezproblémovo hral. Hnusne to nevyzerá je to aspoň prehľadné. 2. Súhlasím. 3. Veď je to menu kedy sa hra zastaví tak načo mám pozerať? Na zastavený obraz na pozadí? 4. Väčšinou je to pod Apparel kde su len Quest itemy aj neberieš každú hovadinu pretože itemy v Apparel nemajú reálne použitie. 5. Ako v každej druhej hre. 6. Prosil by som ukázať ten chaos. Sám som žiaden nenašiel. 7. Nie sú tragické, sú prehľadné. 8. Ako kedy. Ale vadí to aj mne. 9. Preto sa to volá kompas. Je to len na určenie smeru. 10. Pokiaľ viem sú tam tri druhy autosavov + kedykoľvek Quicksave stlačením F5. 11. S ukladaním nemám problém. 12. Štatistiky sú v hviezdnej sústave. Je tam aj pokrok v leveli každého skillu. Čo viac ešte chcieť? 13. Ale je vidieť že je na vás a aj kedy zmizne. 14. Pretože nie je dôvod na dlhé ponáranie. 15. Áno ale stačí kliknúť na požadovaný perk. 16. Lebo je v strede obrazovky. 17. Favorites. 18. Itemom stačí priradiť číslo a kedykoľvek počas hry prepínať bez nutnosti kdekoľvek ísť do menu. 19. Svet Skyrimu je rozmanitý a mení sa. 20. Pretože sú to hry hrané z 3. osoby a Skyrim primárne z 1. osoby. Preto sa dajú vidieť textury z blízka. 21. Keď to má ragdoll tak je mi to jedno. Lepšie zastaralý Engine ako 3 predskriptované animácie smrti. 22. Asi preto lebo tiene nemajú ostré okraje ale sú trocha rozmazané? 23. Iba v niektorých situáciách. Čiernobiele veci som nikde nepostrehol. 24. Kvôli obmedzenej pamäti Xboxu a veľkej mape sa muselo niekde ušetriť miesto. 25. Ehm, prečo by človek pozeral na svoju postavu z boku pri jazde na koni z kopca? 26. Práveže to vykreslilo dojem skutočného jazdenia na voze po kamenistom teréne. Holt v stredoveku neboli odpružené kolesá. 27. Vyzerajú lepšie ako v Oblivione. Aspoň nemajú jednofarebné tváre ako deti. 28. Dungeony sú rozmanité. Jedíné minus je preddefinovaná trasa z ktorej nemožno ustúpiť. Krajina je taktiež rozmanitá. 29. Všetko v Skyrime má nízku kvalitu textur. Samozrejme že budú hnusné. 30. Nejako mi chýbajúce okná nevadili. Ani som to nepostrehol až kým som si o tom neprečítal tu. 31. Taktiež som nepostrehol. 32. Odporuje si s bodom 33. 33. Odporuje si z bodom 32. 34. Nepostrehol som. 35. Nepostrehol som. 36. Fantázii sa medze nekladú. 37. ... 38. Kým človek nie je znalec v Dejepise nepostrehne to. 39. Napr. Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách?. 40. Nechoď sa tak často ožierať. 41. Je tam istá odlišnosť. 42. Nevyzerajú. 43. Zvonku? Zvnútra? 44. No neónové žiarovky by boli fakt asi lepšie. 45. Obmedzenie konzolami. 46. Nechápem. 47. Všade vedie cesta. 48. Skok z 20 m výšky? Pripravte si posledný save. 49. Ak by to urobili bod 49 by vyzeral takto: "Postavy vchádzajúce do budovy vchádzajú do černoty a nie do interiéru."
-
Je očividné, že ten článek psal hodně nasran...ehm, emotivní člověk. Článek to trochu degraduje, jelikož spousta těch výtek je podle mého opravdu hnidopišství. Na druhou stranu spousta z nich je velice oprávněných.
S tím souvisí moje znechucení se zdejšími diskutéry, jelikož se chytli (už po pár hodinách kultovního) bodu se záchody a snaží se na něm dokázat nerelevantnost celého článku. Chci vám vzkázat, že to je nefér přístup bez jakékoliv reflexe. Ano, Dan přestřelil, ale místo kopání a držení se prkotin bych raději diskuzi o bodech, na kterých rozhodně něco je.
Já např souhlasím s Danem v bojích, v animacích (plavání tam furt je, ne že ne - postavy při boji stále těkají, jejich pohyb je neodhadnutelný - jestli chtějí ten samý engine použít i na nový Fallout, bude střílení stejně nepoužitelné, jako bylo v F3 a F:NV), naprostá nezajímavost a nevýraznost postav, opakující se model asi pěti archetypů osobností, s čímž souvisí dokola se opakující fráze, minimální rozhodování v rámci questů, nelogičnost questů, špatné GUI, zmršený kůň (jeho pohyb mi nevadí, ale že utíká, útočí na všechno kolem sebe, ostatní útočí na něho, nedá se z něj bojovat, tak to už mi vadí hodně), lineárnost dungeonů, špatné textury.... je tam toho prostě dost.
Navíc už jsem i do jiné diskuze psal - a v tom se shodnu s Danem především - že spousta negativ je v případě Skyrim krokem až dvěma zpět ve srovnání s jinými RPG hrami. Místo, aby se inspirovali třeba inovacemi v New Vegas, úplně je ignorovali a jedou si svoje...
Na druhou stranu přiznávám, že (asi) nejsem tak náročný hráč, jelikož mě Skyrim baví. Na druhou stranu New Vegas se mi zdál o hodně lepší. -
-
Naproti tomu ale kritika podobných blbostí, jako byly ty nešťastné hajzlíky, byla nefér vůči hře. *3*
Boj - nesouhlasím, minimálně magické souboje jsou to nejlepší, co lze dnes ve fantasy vidět.
Animace - souhlasím
Nezajímavost postav - souhlasím, ale najde se tam pár výjimek, ale u hry s 1000+ NPC je to málo, to uznávám.
Fráze - nesouhlasím, je jasné, že u tolika NPC nelze udělat dialogovou nabídku jako v ME, ale většina NPC aktivně reflektuje dění kolem nich.
Questy - Souhlasím, vždycky až na pár vyjímek je to velká slabina série.
Dungeony - SouhlasímZbytek jsou prkotiny.
Souhlasím, že se mohli více inspirovat u NV, hlavně v silnějším zapojení schopností do dialogů. -
-
Dobře, ale stejně mi připadá chytřejší se snažit najít v nefér článku relevantní body, než se předhánět v hnidopišství.
Boje - Přiznávám, že magickými jsem netknut, hraju válečníka. A tam je boj opravdu mizerný.
-
-
Ja nevim. Ale New Vegas mi inovativni moc neprislo. Libilo se mi stejne, jako F3. Jen si slo jinou cestou, nikoli lepsi, ani horsi. Nejvic mi tam vadila absence jakekoli pribehove kostry - ve trojce fungovala aspon linie s otcem, ale u new wegas... popravde si z neho uz moc nepamatuji a nejaky vetsi otisk to ve mne nezanechalo, mnohem vic mi prirostl k srdci Liam Neeson s jeho charismatickym hlasem ve trojce.
-
-
Hlavne ze pan Vávra udelal tolik prevratnych her s kterych kazdemu padala huba prijde mi ze byl nastvanej na celej svet tak si to vylil tady nebo proto ze ho stve ze se ta hra tolik lidem libi?Pane Vávro urcite se svyma zkusenostma dokazete tak uzasne veci tak laskave zacnete delat mody do Skyrimu at se na to teda lepe hraje!Vy určitě nejaky mody zvladnete ne? nebo si je vytvorte jen pro vase uziti at uz se dale neztrapnujete.
PS:sry jestli se to poslalo 2x -
-
Mafie byla cool a ty jsi kr*pl stejně jako kůň ve Skyrimu.
-
-
A ty ses id*ot.
-
-
Jakou hru si udělal ty pane nikdo?
-
-
Piskvorky v C#. Coz je o jednu hru vic, nez ty.
-
-
Já jsem udělal asi 15 nebe-peklo-ráj, bro! *5*
-
To jsi v prváku nějaké střední školy? Gratuluji.
-
-
-
-
-
-
Víte, co je nejhorší? Prostě spousta hráčů jenom nad tím mávne rukou nebo se naváže do autora. Jim je jedno, že prostě kdyby Skyrim vyšel před dvěmi léty, byla by to i po grafické stránce pecka, teď je to zastaralý design (opravdu neporovnávám podle grafiky, protože i přes stáří her hraji AoE II či SC), postavy, které by měli žít, se chovají jako zombie, co běhají z bodu A do bodu B. Města rozhodně nebudí pulzujícího, živého města. To víc živé město bylo v Zaklínači a to i přesto, že tam byli opakující se postavy. Dialogy jsou na úrovni základní školky (takový nový Deus Ex je oproti tomu naprosto brilantní). Popírání jakýkoliv fyzikálních zákonů (moc her, kdy by kuň byl jako spiderman neznám, Vy snad ano?). To, že to dobré, co bylo na Oblivionu (inventář, systém skillů) naprosto zmrvili konzoloidním ovládáním, to je hráčům jaksi jedno (nikoliv skutečným hráčům, co vytvořili už program na přetvoření inventáře). To, že postavy vypadají jako uměle vytvořené zombie, kdy obličej byl věrohodnotnější už v HL 2 a to je už "stará" hra. Hráči holt nepřiznají, že oproti Oblivionu to sice je posun, ale pořád je to nedodělek. Jim je jedno, že se hlavní postava pohybuje jako kdyby mu někdo zlomil lýtní kosti a pak špatně narovnal, jim je jedno, že z koně se dalo vždy bojovat, i když Skyrim to nenabízí. Jim je jedno, že když někdo před Vámi vstoupí do místnosti a Vy hned za ním, tak daná osoba už tam není. Spousta výtek je nesmysl, je to spíše rýpnutí, ale spousta ostatních výtek je oprávněná. Ale to fanboys to nevidí či nechtějí vidět a to je jejich problém. Skyrim bude perfektní hrou, ale za přispění hráčů a nezávislých vývojářů, kdy to bude jako u Oblivionu, kdy mi samotná hra zabírala cca 6 GB, ale dalších 15-16 GB byly opravné či přídavné baličky. Za ty nedodělky si hra nezalosuží víc, jak 80 % a kdo dává 10 z 10, tak a't mi promine, ale je zaslepenec a naúprostý fanoušek, nikoliv objektivní recenzent (hodnotitel). Osobně nahráno 20 hodin.
-
-
Já vám nevím - tady buď opravdu každý hrál jinou hru, nebo na každého působí tak diametrálně jinak. Já z 90% toho co napsal Dan i toho co píšeš ty zásadně nesouhlasím. A nepatřím k fanboys ani nikomu neberu jeho názor. "Jim je jedno, že se hlavní postava pohybuje jako kdyby mu někdo zlomil lýtní kosti ..." - jeden příklad za všechny - podle mě prachsprostá lež, alespoň moje postava se pohybuje naprosto přirozeně a její animace se mi líbí. Takže vážně nevím. Na druhou stranu, pokud hodnotíš 80%, souhlasím s tebou. Ale mě by tedy nedostatky, které popisuješ vadily mnohem více, takže si opravdu nejsem jist, kolik z nich je skutečně oprávněných a kolik zveličených stejně jako v článku mistra Vávry. Nicméně, peace. *3*
-
Oblivion mel dobrej inventar? To je nejakej vtip? Mozna s tema 16ti gigama pridavnych balicku...
-
-
Co to je objektivni recenze? Nemel by byt nejdulezitejsi aspekt hodnoceni u recenze proste ten, do jake miry hra recenzenta bavila? Cim ho oslovila, atd? Tedy veci ciste subjektivni?
-
-
No objektivní recenze neexistuje:)Ale dle mého ta, která i kritizuje, nejenom chválí.
-
-
Presto byl asi lepsi nez TOHLE. Nejvic mne nasere, kdyz uz si clovek zvykne na to tlacitkove konzolove ovladani, tak na par mistech se musi kliknout mysi. No proste GUI je chaos.
-
-
-
We didn't start the Flame War!
-
Vávro ty jeden HAJZLE, jak si dovoluješ mít vlastní názor na hru *1*
-
-
*15*
-
-
Trol.diskuzni: Co z toho diskutování máte? Vyditelně jste zde dlouhou dobu a všem tady vadíte... *12*
-
-
-
Skyrim fanbojové máte to blbý...KC:D trpí hodně na bugy a vůbec technickou stránku všeho, ale když se zaměříme na to jestli vlastně dává hra a věci ve hře smysl tak myslím že rozhodně ano a 90% bodů seznamu KC:D splňuje. To že KC:D má třetinovej rozpočet a destkrát míň lidí oproti Skyrim týmu je další věc..myslím že Vávra udělal to nejlepší co mohl a podle mě tyhle body splňuje už jeho první mafia. Jinak Vávra sám řekl že se mu skyrim líbí a že mu dal 7/10 což je podle něj na jeho standardy dost vysoký hodnocení. Tento seznam napsal proto, že kdyby se bethesda snažila víc, tak by tyhle věci neničily tolik ponoření do hry a Vávra by Skyrimu dal 10/10...ale samozřejmě si můžete stěžovat že v KC:D zdraví npc hl. hrdinu i když ho nikdy předtím neviděly...peace
-
Je fakt, že Skyrim má řadu bugů. Je ale taky fakt, že článek přehání. Je pravděpodobné, že je účelový - právě kvůli této diskuzi.
A hodnocení? O tom se tu snad nejvíce mluvilo - Skyrim je super, ale zaslouží si absolutní hodnocení? To je otázka pohledu a systému hodnocení. Ano, hodnocení má velmi relativní vypovídající hodnotu, resp. rok za rokem nižší a nižší. Pokud je 10/10 známka dokonalosti, žádná hra na ni nemá nárok. Ovšem to hry minulé, které jsou horší? Nová lepší hra má nárok dostat vyšší hodnocení (a ano, počítá se do toho i technická stránka hry, pro hodnocení je irelevantní, že vyšla třeba o 8 let později).
Proč se nikdo nerozhorluje nad Deus Ex: HR? Je to třeba dobrá hra a mnoho lidí baví, mě přišel jako celkem kvalitní kousek, ale velmi brzy mě omrzel. Mě osobně nebavil zdaleka jako Skyrim. Přes všechno mi nabízel méně - sériově dávkovaný příběh a svět, nenabízel ani lepší grafiku, které je u Skyrimu kritizována, prostředí bylo zpracováno hůře ...odehrál jsem pouze kousek, ale město například ...dobré před 5 lety. Ale ok, jako celek třeba nakonec lepší než jiné, takže 10 s rezervou (!) beru.
http://games.tiscali.cz/recenze/deus-ex-human-revolution-recenze-56741
Když dostane slabý Dead Island 8, předchůdce-Fallout:NW 9, atd ... a Skyrim je lepší než tito jmenovaní, tak si zaslouží víc, než oni. Pak může dostat 10. A co příště? Holt tento jednoduchý, avšak nekvalitní systém hodnocení bude muset být změněn ... -
Ja bych napsal radsi clanek "Tisic duvodu proc miluju Skyrim" ale nemam cas hraju Skyrim *1*