Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hodnocení je čistě subjektivní záležitost. Jen vypdovídá o dojmech z hry (a jelikož dneska musí být vše honem honem, dávali se desítky, protože prvních několik hodin tak skutečně vypadá)

Co ale od her chcete? Já jsem velice rád odložil AK47 a vzal do ruky meč. Místo naskriptovaných uliček máme otevřený svět plný nápadu. A funguje, žije. Hraní je pro mě zábava a veliká. Jak jednou začnu, nemůžu jen tak vypnout. Nepamatuji, kdy naposled jsem si říkal ještě jednu místnost a jdu spát.... Jestli má hra dostat 10/10 nebo 7/10 ... jde přeci o zábavu.

Za mě je to velice kvalitní hra. A je mi bližší, než poslední Fallout. Osvěžení herní svény a už ted se hra zapsala do herní historie (subjektivní názor)
    • Já jsem odložil meč a do ruky vzal penis, s ním si užiješ více zábavy než s mečem ve Skyrimu *14*
      • To já už mám zasebou. Tuhle ruční práci raději nechávám na něžném pohlaví.
      • Po pár minutách to ale začíná bejt nuda, Skyrim vydrží přeci jen o trochu dýl :))
  • To není možné, já si tady chtěl v diskuzi najít nějaké to pěkné trolení ke čtení pro inspiraci, a ono se tady i tomhle roce dál diskutuje *15* . Tak já teda přidám svůj názor, naprosto s panem Vávrou souhlasím, Skyrim je špatná, hra, je to jako hrát v generátorem vytvořeném světě. Bohužel jsme neměl sílu to dohrát celé. Ale co mi zůstane v paměti, je tok vody v řeco, něco tak otřesného jsem neviděl ani nepamatuji, ta voda tam proudí, proste z bodu A do B a neregistruje břeh ani koryto řeky, je to prkotino, detail,ale uvízl mi v hlavě ze všeho nejvíce. I starý Gothic I to měl řeku udělanou lépe.
  • Zajímavé čtení:-) A rád se připojím k tomuhle parodickému protestu. Jsem člověk PC hry aktivně hrající přes 20 let, z toho tak posledních deset hrající v drtivé většině pouze RPG žánr a za hry pravidelně utrácející. Tudíž taktéž si dovolím se zařadit do cílové skupiny.
    I mě už celkem nudí a mrzí (ne-li uráží:)) naprosto nulový technický či principiální posun téhle herní série a přehlížení totálně směšných kiksů, které se s nadšením daly přehlížet někde v dobách Morrowindu. Dnes už na mě Bethesda Softworks působí jako banda investorů a hlavně nehráčů, bez jakéhokoliv zájmu svojí hru posouvat někam kupředu. Nebudu se nějak rozepisovat v článku je to shrnuto celkem srozumitelně a s nadhledem. Souhlasím přibližně s 80 body v textu a klidně bych sám svých dalších 20 přidal. Nejde ani o to že tam ty bugy a blbosti jsou, ale o to že tam jsou už hromadu let, všichni o nich ví a rozhodně nejsou neřešitelné.
    Neřikám že je Skyrim špatná hra, ten systém open RPG světa je samozřejmě pěkný, funkční, pro nováčky či fanoušky žánru rozhodně i zábavný. Koupil jsem jí zahrál pár hodin....a vzhledem k nadšeným recenzím se akorát podobně "nas*al" jako pan Vávra:) Určitě se ke hře vrátím třeba za rok až vyjdou nějaké community patche a nebude co hrát.
    No jsem rád za tenhle článek, pobavil a bohužel je v něm velkej kus pravdy, alespoň tedy z pohledu člověka kterej už tohle xkrát viděl a nebaví ho to přehlížet. Doufám, že se Bethesdě někdy chytnou za nos a najmou aspoň pár lidí co má zájem hry někam posouvat, zlepšovat a né jen přelakovat starou zakyksovanou hru s nově vygenerovanou krajinkou, s naprosto šílenýma, zbytečnýma bugama kterou už se párkrát v minulosti podařilo dobře prodat. Za mě pro Skyrim 7/10 , ten kdo žádnou předešlou hru ze série (enginu) nehrál, ať si dva přidá. *12*
    • Napsal jsi dost radku, ale ja z toho ctu jen neurcite informace o necem co kazdy vi a co je jasne, ale nic nejmenujes :X
      Koupil jsi, zahral jsi, nasel jsi to co "pan" Vavra, cili vicemene jen pardon picoviny ( zelena ovce, fialova, cervena.... no uz to tu bylo ), nevim na jakou hru ty cekas, ale tyto malichernosti normalne labilniho cloveka nemuzou odradit :) Uz se budu opakovat, mam Steam Eng verzi Skyrimu a na zadnou z tech vasich "silenych chyb" jsem nenarazil - a to jsem je vyhledaval abych je videl na vlastni oci.

Co se tyce Bethesdy - nejde uprit, ze reklamu delaji vetsi nez je pravy obsah, screeny na dobre urcenych mistech porizene, predstaveni vseho hezkeho noveho, ale sed nechana v pozadi.

Pamatuje nekdo GTA? Myslim 3ku a vyse... open world, vele uspesne - tuna bugu. Normalni clovek pochopi, ze hra tohoto rozmeru a moznosti nemuze byt dokonala, aspon je serie TES perfektne otevrena modum ( no je pravda, ze jeden z modu co jsem delal crashoval Oblivion, ale dodnes se nevi proc :X ). Pokud TES resite jako Vavrovci - nejste hraci, nejste rpg hraci, jste jen herni kritici, co nainstaluji a musi to vypadat pro oko dokonale po graficke strance a nesmi se v te hre stat nic chybneho a nedej BOZE ( jsem ateista pro rypaly ), aby nekdo propadl texturou nebo mu letel drak pozadu!

Jinak prosim redakci Games.cz, aby aspon tento clanek mel pravy nazev a to 77 duvodu...bla...bla...bla, sice Vavrovec jich uvede 120 a nejake drobne, jenze skoro kazdy 5-7 je pokracovani predchoziho - jen dalsi neseriozni projev rozhorceni "pana" Vavry.
      • Jak poznáš že nejsem hráč, nebo že nehraju RPG? Miluju crpg a skoro nic jinýho nehraju. Nikdy jsem neřekl, že by Skyrim měl bejt dokonalej, jde mi o to, že by práce na něm měla bejt dotažená...

A že není jedinej důvod, proč by měl dostat desítku, kterou si nezaslouží...
        Tu sedmičku bych viděl reálně...
      • Jen dodatek. Co dela Skyrim na PS3 kvuli velikosti save pozice je vazne FAIL a melo to byt testovano dopredu, moc neverim, ze nikdo z autoru nesel v savu pres 8MB, aby nevidel co to na PS3 dela, jako hrac co si to koupi za 2k na PS3 bych byl asi velmi nasrany.
    • Podívej se, jak dopadly hry, které se "posouvaly dopředu". Dragon Age, Neverwinter Nights (ten teprv dopadne), Diablo, AvP.....nechce se mi vzpomínat dál.

Jen ať Bethesda dělá co jí jde s pár drobnými úpravami.
      • Co dělá ve výčtu her co posouvaly dopředu DA? Pokud se (podle těch uvozovek by to mohlo být) nejedná o ironii, pak bych ale nechápal důvod, účel tvého příspěvků. Dragon Age se pokusil navázat na tradici oldskůlových infinity rpgček, pohořel (u mě, jako fandy BG série) svojí neuvěřitelnou plytkostí, nezáživností a aplikací nepochopitelných a nevyužitelných herních principů...
        • Pohořel po jaké stránce? Nějaké navazování na old-school RPG ... to byly PR jen kecy. Jako kdyby NWN byly nějaké old-school. Nechápu naivitu lidí, kteří věřili v něco víc.
          Dvojka se posunula směr ME, tj. směr akce (v případě DA2 chaotická a nezábavná). Od toho tu už je ono ME. O nešvarech prvního dílu bychom tu mohli dlouho diskutovat, ale je to trochu OT... takže to shrnu do "mě a několika dalším RPG fans z mojí blízkosti DA1 víceméně vyhovovalo".
    • pekne napsano, tak nejak to cejtim taky, vavra ma pravdu, jen to trosku prestrelil s tou vyhrocenosti

ale decka si aspon muzou zapistet "cool"skyrim a "hnuj"vavra a vsichni jsou happy :p
  • Preed
    This is madness! madness? THIS IS VAVRA! jeden z najhorsich clankov na games,v podstate cisty trolling a diskusia jedna velka zumpa,nechcem sa ohanat cislami,ale zaujmalo by ma kolko vygeneruje takyto "kontroverzny" "clanok" prachov za reklamy ak to teda funguje tak,ze cim viac sa na to klika,tak viac prachov za to ide,urcite viac ako hocijaky iny normalny hodnotny clanok,ale ocividne staci par ludi nas*at nadavanim na jednu z najlepsich hier a nahrat na smec trollom.
    • Upřesni. Na jednu z nejlepších her TOHOTO ROKU. Protože žádné lepší RPG letos nevyšlo. V porovnání s RPG hrami za posledních 5 let už by asi nebyl nejlepší.
      Ano, za tu dobu to bude asi nejlepší Open-world. Dost mrtvý open-world.
      Ale jako RPG je to SLABOTA. Znám několik RPG starších 10 roků, co Skyrim strčí do kapsy svojí hratelností.
  • yuri337
    Jen jsem viděl nadpis článku, hned jsem si pomyslel: "To zase bude plodná diskuse." A vida nemýlil jsem se.. Tolik řevu, pro jednoho nafoukanýho Vávru se jen tak nevidí.
  • tak zejtra 1500+ přízpěvků... Dobrou noc *4*
  • Vecinou mam co delat abych dnesni hry vubec dohral do konce po par hodinach az na vyjimky dost nudi. Skyrim ne. Mam u nej uz neuveritelnych 100 hodin a porat me strasne bavi. Vsechny veci kuli kterym pisete ze stoji za ho.. s radosti odpoustim pac se na to vali takovych pozitiv ze to dela ze Skyrimu jednu z nejlepsich her vubec. PS. u mojie PC verze mam bugu minimalne co by jste na jedny ruce spocital *2*
    • No pokud jsi mimozemstan, ktery ma vice nez 5 prstu na jedne ruce, tak se neni co divit ;)
    • jeste jedna vec me osobne na skyrim (i oblivionu) hodne vadi, ze NEJDE ZABIT nektery npc, to je fakt traparna, hlavne ze na to aby nakej obchodnik otevrel kram musim cekat...

nez tady zas nakej fanatik zacne vykrikovat, ze to mam naprogramovat jinak, tak reseni jsou dve, udelat je tak silny, ze zabit nejdou (zabijou oni me) nebo jejich zabiti nezpusobi kolaps celyho scriptu (tak nejak si rikam, ze by to mohla osetrit jedna podminka, bud npc zije nebo nezije)
      • Vetsina postav jde zabit minimalne pote, co u nich udelas potrebnej quest... ono by se ta hra hrala asi dost blbe kdyby si na zacatku zabil postavu co te uvede do deje, nebo ti v pulce pribehu zachrani kejhak *3*
        • muze te uvyst jina, muzes se do pribehu dostat jinak, ale to by chtelo trosku zamakat (ne vydavat tyhle nedodelky ala bethesda)
          • Ano a ve spoustě případů se to takhle udělat dá, ale těžko můžeš zabít jediného člověka, který si ještě pamatuje staré dějiny čepelí a nebo člověka, který vede povstání proti Říši( kterého samozřejmě můžeš zabít, jakmile se přidáš na stranu Říše :) ).
            Ono je totiž strašně pokrytecké říct, že Bethesda dělá nedodělky, ale nikdo jiný nemá odvahu udělat takhle rozlehlou hru a sileně pochybuji, že by to někdo zvládl lépe.
            (Ostatně Stalker se odkládal ohromně dlouho a i tak ho člověk musel celý opravit než z něj byla dobrá hra)
      • Jezis ty jsi taky script... zkus uvazovat logicky - dejova linie - celou dejovou linii te napr provazi 5 postav, bez kterych se dal nedostanes, cili hru po hlavni dejove strance nedohrajes, tim padem je pro tebe nelogicke, ze tyto NPC nejdou zabit?

S prominutim si uz vymyslite picoviny a zacina to byt debata o velkem prd, proste za KAZDOU CENU najdu sebemensi blbost, ktera postrada logiku, hlavne ze to muzete zkritizovat. Mysli - tak se nerika jen tycince :X
        • v jinych hrach to jde a slo to i pred 15ti lety, dohrat hry bez dulezitych postav, z top rpg si neco podobnyho (nemoznost zabijet) pamatuju snad jen z baldurs gate, pak uz jen od bethesdy
      • Kdyby to šlo jednoduše udělat aby jejich zabití nezbořilo skripty dějoé linie, tak by to asi udělali. Ale tady je vidět, jak je občas těžký vymyslet řešení. Jim připadalo lepší je udělat nesmrtelný a je to nerealistická blbost. Uznávám. Ale nevidim zároveň moc lepších variant. Ty bys je udělat tak silný, že nepudou zabít? A jak? Kdyby měli omezenej život, tak je stejně kdekdo zabije...někam je naláká, bude po nich pálit odněkud schovanej apod. - v tomhle engine TES dovoluje fakt hodně. Tak snad jedině, že budou mít milión života, ultrasilný kouzla, hromadu magicky, budou si vidět i za záda, nepůjde se ped nimi schovat atd. - takže při útoku tě okamžitě zabijou jednou ranou. Ale pak je to zase jiná nerealističnost a hráči si budou stěžovat, že kdejakej somrák je tisíckrát silnější než oni na 60tém levelu.
        • a o tom to je, proc to nedokazali za ty roky vyresit (neverim, ze to nejde)
          • jj u falloutu me to taky stvalo
  • Mám nápad. Napiště 100+ důvodů, proč hrát Skyrim. S chutí se je přečtu. To platí hlavně pro kiritiky autora. Rád si přečtu Vaše dílo, kde nám přesně vyjmenujete důvody, proč Skyrim hrát. Aspoň budeme mít takovou tabulku PRO a PROTI. A chci přesný počet důvodů PRO:) A uvidíme, kolik jich dáte dohromady. Samozřejmě, že tam mohou být nesmysly jako záchody, ale aspoň polovinu bych rád viděl jako normální argumenty pro důvod hraní. A prosím důvod můžu si ukout železo je v sekci ZÁCHOD u pana Vávry:)
    • Já ti na 100+ důvodů házím bobek,mě ta hra prostě baví,nemusím hledat důvody proč. . . kdyby mě+ nebavila tak ji nehraju,to dá klidně i za 1000 důvodů.
      • To bylo míněno na ty, co neustále kritizují autora, pokud jsem dobře pročítal diskuzi, tak ty jsi nic takového nepsal
        • Takze abych dokazal ze autor je totalne mimo,musim napsat podobne nesmyslny clanek? Hmm,zajimava logika
          • Ty určitě, po tom, co jsi tu napsal. Víš sice je tak 1/2-2/3 blábol, ale ten zbytek je pravda. A dávat 10 z 10 může opravdu jenom zasplepenec.
            • Nikde jsem nikdy netvrdil ze si tato hra zaslouzi 10/10. Tvrdim jen ze tento clanek je blabol nad blaboly.
              Hru mam jiz dohranou(cca 45 hodin),tak snad muzu posoudit co je pravda a co ne.
        • ok,už mlčím
    • Pokud si mame vymyslet stejne jako autor clanku,tak neni problem.
      • Napiš, rád si přečtu a věřím, že pokud by to bylo slušné, mohla by to reakce i zveřenit. Do té doby je to jenom tlachání do větru.
        • ok. bod 1.-ve hre jsou zachody a jsou hned na zacatku hry. (pro mene chapave jedince zduraznuji,ze zachod z te doby nevypada jako dnesni toaleta a taky fakt,ze je nenajdete vsude. Ale jsou tam)
          • Mě napadá mínus.. Že je hra od 18ti a nejsou tam nahatý štětky.. Vlastně žádný štětky.. Což je celkem fail:-D
          • No tak dalších 113:-D A záchody vím, že tam jsou:)
            • bod 2.-nepratele neignoruji pasti a pomoci pasti je naopak muzete z trochou zrucnosti krasne zabit.
              ....
              bod 114.-ma PC verze hry mi nikdy!!!!!!! natvrdo nezamrzla X-BOX

vazne mam pokracovat?
    • Tem co se libi Skyrim nemaji cas na takove voloviny, jako vymyslet 100+ duvodu. Hrajou Skyrim ;)
  • Podle me by se tahle diskuze mela uzamknout, už to nikam nevede, je tady zbytečný flame a to zakladní, a sice že Vavra timhle článkem hodne prestrelil, bylo receno jiz na první stránce.
  • Mno až na to že ve světě New Wegas jsi tu hru svyma činama ovlivnoval. To se mi ve skyrimu nestalo a myslím že to tak ani neni koncipované. Prostě jsi typek v drsném světě a zjištuješ že jsi drakorozený a je jen na tobě z jaké strany budeš poznavat svět kolem a příběh.

Já vlastně žadny jiný TES než tohle nehral a pravě se mi libí že to ma Falloutovské znaky. Hold myslim že je to od Bethesdy ekonomické rozhodnutí. Mají takto dvě stejné RPG z ruzných světu.

Na druhou stranu ano jde to dělat i lepe v tomto zase mužeme chvalit Ubisoft protože to nejsou jen hloupé konverze a nejsou ani zabugované. Ale také je to stale to stejné. Na druhou stranu je assassin celkem linearní hrou.

On by asi Dan chtěl prostě skloubit tak otevřeny svět jako Skyrim. Ovlivnovaní světa rozhodnutím ala New Wegas a preciznost Zaklinače 2. Ale takové studio se ještě nenarodilo :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit