Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohužel Daník má svá nejlepší léta za sebou,a on to moc dobře ví ,stává se z něj,nebo spíš už je - maniodepresivní děděček - rozdávajíc rozumy kolem - snažíc se o pozornost na svou osobu.....nemá cenu se mračit na tím ,co tu napsal:-)
    • Trol.diskuzni
      Jj, další TES-ultras... *7*
    • Jazz
      Chlapeček se čertí, že mu kritizují oblíbeňoučkou "hru" ?
    • Paulcz
      napsal snad nějakou lež ? :)
  • Náhodou, výbornej článek.
  • Jak to ten Vávra dělá, že má vždycky pravdu?

Ve světě dostal Skyrim desítek jen pár, kdežto v tom zatuchlým českým rybníčku, dali deset úplně všichni. Je dobře, že Dan Vávra nemá zelenej mozek a růžový brejle, ale koule pořádnýho chlapa, který se nebojí říct PRAVDU!

Dan Vávra je umělec, génius, legenda, BŮH!
    • Pokud ty blbosti v článku psal on, tak ano, je to umělec. Pokud ty blbosti vyšly z jeho hlavy, tak ano, je to génius. Pokud tohle dělá u více her, tak ano, je to legenda. A pokud je to bůh........tak ho nemám rád.... *4*
    • Takhle to dopada, kdyz se nedavaji smajliky, clovek netusi, jestli je to ironie, nebo vazne :)
      • Samozřejmě, že je to vážně. Dan má svatou pravdu, která by se měla tesat do kamene!!!
      • Všechno je vážný! Ono se dá psát nevážně?

Nenaznačuješ snad, že tu někdo goblinuje?
      • To si mi doslova vzal z "huby" :D
  • Po cca 50ti odehraných hodinách jsem se už uklidnil a moje benevolence se vrátila do zaběhlých kolejí u téhle série, je opravdu ostudné, že bethesda zkouší trpělivost hráčů až na samou mez, které studio si dovolí vydat po tolika letech hru s naprosto stejnými chybami?? Pořád hraju Oblivion, mám ho prohnaný asi 20ti gb úprav, hrál jsem ho den před tim, než jsem si přinesl Skyrim.... když sem viděl načančanou grafiku málem mě trefilo, mizernost textur se nedala ani srovnávat s mým vytuněným oblivionem, a všechny chyby AI které jsem den předtim viděl v oblivionu sem viděl znova u úplně nové hry!! Nemůžu odpustit studiu stejné chyby které udělali už několikrát a neobtěžují se s nimi vůbec zabývat, však oni dostanou construction set a doladí si to sami! ano komunita tu hru doladí jako oblivion, jako morrowind ale opravdu to nešlo líp? Jinak je to TES a mám pro něj slabost a proto jsem naštvaný, že to takhle zvorali když k nim všichni vzhlíželi *16*
    • je otazka kolik dnesnich her ti da na "uklidneni" 50 hodin...
  • ale tohle se mu povedlo, to musíte uznat!!! rád se po ránu zasměju. : V levlovacím "galaktickém okně" se docela blbě honí některé perky. Hra přeskakuje na jiné, než chcete a výběr toho správného je často jakási nechtěná minihra. *1* *1* *1*
    • tak ta galaxie je fakt kravina, to musí uznat každej soudnej člověk. To se teda zrovna dvakrát nepovedlo..
  • Číslo! Kde je ksakru číslo?! Vávro dej tomu číslo!!!
    • Trol.diskuzni
      To je pravda, napiště někdo Vávrovi na facebook nebo kamkoliv! *15*
    • Naopak! Já jsem zásadně pro zrušení veškerého číselného hodnocení. Sice je to nutné když už k ničemu jinému, tak alespoň kvůli metacritics.
    • Hairy_Ass
      Podle té kritiky tak 3/10 - a to jen proto, že je to tak návykové, že i když se mu na tom nic nelibí, tak to musí stejně hrát. *3*
  • Vsechno jedno, at tu hru milujete jak chcete (a tady je vsechno v poradku), proste neni na absolutni hodnoceni. Ne, neni...
  • Tahle diskuse je zase jak magnet na idioty...hezky pokračujte ať si taky užiju trochu srandy..!
    • Trol.diskuzni
      "Tahle diskuse byla zase magnet na idioty" - tohle řekl v jednom z podcastů samotný slovutný pan Vávra, takže se mu to pěkně vrátilo. *5*
      • Zajímavý je že takové vášně rozpoutávájí hlavně články pod kterými je podepsán Dan Vávra.!
        • calwin
          dal dobrý námet pre trollov... jeho meno sa rieši... zviditelnil sa na plnej čiare a teraz budú všetci vedieť o tom že chystá WC simulátor... má moje uznanie že tak úspešne rieši formou tohto webu svoj marketing... a hlavne keď ide hlavou proti múru tak si to ľudia všimnú...
        • Hairy_Ass
          Dan Vávra = náš herní Venda Klaus! *2*
      • No ano, what a poetic justice.
  • Je mi jedno jakej to rozpoutalo flame, lidi prostě nejsou na tenhle typ článku zvyklí. Já jsem jen rád, že někdo s tak kritickým a detailním pohledem designuje další český projekt.
    • s kritickym pohledem ktery je v mnoha bodech naprosty nesmysl :)
    • rhomola
      JJ po týhle reklamě sem hodně zvědavej jaká to bude pecka. V podstatě je jasný, že naprosto přesně ví, jak to nedělat, takže mejlka je naprosto vyloučená Arnošte, to musí klapnout *1*
      • Já ti nevim Franto, ale podle Danovy kritiky mám pocit, že co nevidět vznikne nejen nová generace konzolí, ale i nová generace her, a Dan na ní bude mít patent.
  • Spanem Vávrou souhlasím přibližně ve Čtyřiceti bodech s tím že některé body jsem si sloučil, nebo spíše pan Vávra některé problémy hry rozepsal do více zbytečných bodů když stačil bod jeden.
    Hra je opravdu plná nelogičností, a do očí bijících nesmyslů, qesty jsou občas samoúčelné až to bolí, a některé prvky hry působí tak že mám dojem že původně měli vývojáři v úmyslu něco většího a lepšího ale nakonec se na to vybodli a nedodělali to.

Nejvíc mi asi vadí postavy které jsou ploché a bezvýrazné, nepřítomnost jakýchkoliv vztahů s jednotlivými frakcemi či postavami, nemožnost řešit qesty více způsoby. většinou jdou vyřešit pouze jedním nebo maximálně dvěma způsoby a to ještě takovými kterými bych je v reálu nikdy neřešil.

Po grafické stránce mi zase vadí osvětlení. V jeskiních kde má být naptrosto černo je světlo. Proč? A naopak jsem několikrát narazil na místo kde bylo světlo všude ale v koutě kde hořela lucerna byla tma.

Nic stoho ovšem nemění fakt, že pro mě je to nejlepší hra od Dob Gothicku II.

Jo a co se vám Nelíbí na stromech? Podle mě jsou zrovna stromy v této hře zpracovány poměrně dobře, na rozdíl od spousty jiných věcí.
    • Konečně někdo kdo dokáže polemizovat s kritizovanými body s chladnou hlavou a bez hysterie.
      -----------
      Ortodoxní svých utracených peněz nelitujou, a provokativně kritický článek svůj účel splnil. Tiscali games má nejspíš nový rekord a tak vlastně všichni mohou být spokojení.

Na zamyšlenou: Kvalitu hry určuje recenzent, vývojář, trh, hráč...hmm?
    • Zkusil ses někdy podívat na strom, když jdeš zrovna kolem ? Jak ty větve z papíru které vidíš z boku jsou jasně list papíru s tloušťkou NULA ? Na dálku .. jsou koukatelné. Protože i při ohledu na dálku znám pár starších RPG, kde stromy vypadají lépe. Na blízko jsou na poblití. Ale komu nevadí, že si hraje na hrdinu mezi papírovými kulisami a ne ve virtuálním světě, tomu to bude asi fuk.
      • spis je to fuk kazdemu kdo ma mozek (nebo vi aspon minimum o 3D modelovani) ze zvednout narocnost sceny o milion procent tim ze budes modelovat 3D plasticke listky a vetvicky coz neskutecne znasobi pocet polygonu, u veci kterou pak bude zkoumat 1% nejakych rypalu a zbytku je to stejne fuk a budes kvuli tomu muset omezit jine, dulezitejsi veci ve hre, fakt dava smysl. zamysli se v kolika hrach jsi uz ty full 3D listky i s vetvickami videl a proc to tak asi je :)
        • Snažiš se vypadat jako 3D developer guru, ale vidím, že nic nevíš. V ostatních hrách se taky nedělají 3D plastické větve. Jen engine zajistí, abych je neviděl v bodě zero. Funguje to tak v Risen, TW1+2 a dalších. Již mnoho let a kupodivu to vizuálně a psychologicky funguje. A není to náročné na výkon. Je to stará známá věc. Ale to se prostě do 10 rokú starého grafického engine Skyrim ještě nedostalo ..
    • yuri337
      Jen působí trošku legračně, že stromy se nehýbou (ani větvička) a tráva s křovím ano. Opravdu to budí dojem kulis na jevišti.
      • Kdyby se jenom nehýbaly. To je sloup s tyčkami a na tom papírové větvě. Jak kulisy stromů co si vyrobí děti samy. Ostatní vývojáři to dělají skoro stejně, ale nedají mi šanci, abych ten papír viděl z boku jako dvourozměrné NIC. Tohle nespraví jiné textury, Tady se musí předělat engina, protože ten s těmi větvemi musí natáčet proti mně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit