Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kritika je kritika, ale je rozdil kdyz je v "kritice" 3/4 absolutních krávovin, kterých by každej našel všude a na všem taky tolik. Rozhodne souhlasim s nekteryma bodama v clanku, ale jak rikam 3/4 z toho sou blaboly.
  • Já myslím že Vávra má pravdu... Kudla je to megalomanský studio a když už vydávám hru tak by měla bejt co nejlepší... a né použít to co už tu bylo a s takovejma chybama. Kdyby radší vývoj o rok dva prodloužili a vychytali chyby udělali by líp. Např. Blizard a Diablo 3... je pravda že už tu mělo být ale radší vydání oddálili a pořádně to promakají (snad) je to sice otrava čekat ale výsledek je lepší. Prostě potřebovali na lidech akorát nahrabat prachy a nezajímá je už nic ostatního .... jsou to senaři!!!
    • No tak 1, prodloužit vývoj jen o půl roku, a hráči blizzard zaživa sežerou. 2,Blizard bych jako příklad dobrejch her uváděl pokud bych chtěl dělat parodii, to jak domrvili Warcraft, to je téma samo o sobě, Diablo 3 nvm, nesleduju, a snad radši ani nebudu, stačil mi ten "neoficiální následovník diabla", jak to někteří nazývali, jménem Hellgate London, kterej považuju za dokonalej příkald toho, jak zmrvit hru ( vim nedělal ho blizzard, ale uvádim ho jako příklad něčeho, na čem by se Vávra určitě vyřádil ).

Moh bys taky uvíst, jak dlouhos Skyrim hrál, a kolika tědlech chyb sis všimnul. Mě opravdu praštily do očí asi 4, 1. Koně, 2. Nemotornej společník, 3. Krátký q linie. 4. Nevybalancovaný kovářství, ale když to porovnám se všema kladama co to má, tak Betsedě nemam za co nadávat ( považujte si mě klidně za TES fanatika, ano, Morrowind hraju doteď, ale zas můj názor na Oblivion, nad kterym se prozměnu rozplýval pan Vávra je asi takovej, jakej má teď Vávra na Skyrim. Pokud chceš Bethesdě nadávat, nadávej na Obla, to je nedodělek, s nudnejma bránama copy-paste, nedostupnym Lore, a banditama v daedrickym brnění.
      • Ehm sry, 1. ne Blizzard ale Bethesdu...
    • Ano, Blizzard s tím jejich úžasným novým Diablem určitě na lidech peníze hrabat nechtějí. Ta aukce za peníze tam je jen tak ze srandy.
      • sry na to sem pozapoměl to si mohli odpustit
  • Mily Pane Vavro,

co takhle misto prazdneho tlachani na webu a psani do pochybnych platku typu Games Tiscali VYTVORIT projekt, ktery by tyto Vami popsane nedostatky neobsahoval? Ktery by hry jako medium posunul nekam dal? Ktery by uplatnil vsechny ty LETA Vasich pripominek ke hram?

Prosim Vas, uz byste si mohl uvedomit, ze casy kdy jste byl povazovan za autoritu v oblasti gamedesignu UZ JSOU DAVNO PRYC a Vas nazor ma zhruba stejnou vahu, jako nazor kdejakeho Tondy z Horni Dolni. A podle toho se doporucuji i zacit chovat! V opacnem pripade totiz riskujete, ze jediny, kdo bude nesnasen, budete Vy (coz uz se Vam castecne dari).
    • Mily pane Marek,

co takhle misto prazdneho tlachani na webu a psani do pochybnych diskusí na plátcích typu Games Tiscali VYTVORIT projekt, ktery by tyto Vami popsane nedostatky neobsahoval? Ktery by hry jako medium posunul nekam dal?

Prosim Vas, uz byste si mohl uvedomit, ze casy kdy jste byl povazovan za autoritu v oblasti gamedesignu JEŠTĚ NENASTALY a Vas nazor ma zhruba stejnou vahu, jako nazor kdejakeho Tondy z Horni Dolni. A podle toho se doporucuji i zacit chovat! V opacnem pripade totiz riskujete, ze jediny, kdo bude nesnasen, budete Vy (coz se Vam prave zacina darit).
      • .. vypni celé ynternety a máš svatý pokoj, Marku! *1*
  • Proč radši Vávra nenapíše 100+ důvodů proč se stal z vývojáře zahořklým remcalem?
    • Kdo je to Vavra? *8*
      • Jeden je skvelej filmovej reziser, bohuzel uz zemrel a druhej architekt a sklepak. Kteryho myslis? *3*
        • septicflesh
          ...a třetí bohatý mlynář *1*
  • pyshta69
    Mám odohraných cca 80 hodín a už viac nevládzem. Stále to isté dokola, stále nový quest, otvorím mapu, portnem sa na najbližšie miesto, potom sadnem na koníka, šup do dungu, v dungu neskutočná nuda, na konci dám dole bossa, vezmem predmet, odovzdám predmet, dostanem odmenu a takto to ide hodina za hodinou. Fakt by som sa chcel tešiť z hrania Skyrimu, ale častokrát ma to neskutočne vytočilo a mal som len zbytočné nervy, tak som si na ukľudnenie zapol w3ft a už. Ten článok je podľa mňa na 90% presný a veľmi by som bol rád, keby to niekto poslal bethesde preložené, ak sa to už nestalo... *3* ... určite by som chcel nový diel, ale bez niektorých zásadných chýb...
  • owny
    Dan má ve spoustě bodů pravdu, i když některé jsou už vyloženě jen do počtu. Ale ta hra má jednu velkou výhodu, spoustu těch zmiňovaných nedostatků brzo vyřeší nějaký mod (výhoda PC), už teď jsou některé, co alespoň trochu vylepšují ten inventář a to ještě ani nevyšel editor! I když Bethesda kazí mnohé, tak aspoň nekašle na svoji komunitu. Takové 2K na komunitu Mafie 2 zvysoka se*e a to způsobem, že žádné mody ani netoleruje, co může, tak hází modařům klacky pod nohy. Skyrim se bude jenom zlepšovat, zato taková Mafia 2 zůstane nedodělaná asi navždy (ne, ty trapné DLC tomu vůbec nepomohly).
    • Jo to máš naneštěstí pravdu. Vrcholem byla situace, kdy jsem dokázal (viz zde: http://www.youtube.com/watch?v=P2xSxYSNfLs), že komunitní manažer Jack Scalici veřejně lhal, když tvrdil, že zbraně na blízko NIKDY NEBYLY VE HŘE.

Reakce 2K byla taková, že nyní se již nedají melee zbraně do inventáře nacpat ani přes LUA skripty, prostě jako by předměty neexistovaly.
    • Paulcz
      erm.. oni vydají domrvenou hru a přitom nekašlou na komunitu ? :D Nevšimnul jsem si, že moderům, kteří opravují jejich průsery něco platěj :)
      • Lenže tu ide o to že modifikáciam absolútne vychádzajú vstriec a podporujú ich. Len tak mimochodom , hra je velmi dobre hratelná aj bez patchov a modov , len sa človek občas stretne s nejakou tou chybou alebo bugom , ALE rozhodne nieje pravda že by sa hra nedala hrať a bol by to nejaký megaprúser ( aj ten interface síce nieje uživatelsky moc prívetivý ale je to hrozne nafúknutá bublina ohladom toho že by bol nepoužitelný ) Oproti takému Oblivionu alebo Gothicu 3 je to odosť lepšie. ( hrané na PC , 20 hodín neopatchovanú verziu len s dvoma pádmy a občas nejakou chybu textúr )
    • Hairy_Ass
      To moc omluva není, že musí komunita hru vylaďovat, to by měl dělat výrobce, ale je to alespoň nějaká záplata (byť jen pro PC).
      • Přesně tak. Pokud koupím, bude to na PS3. Bůhví jak to tam bude s modama. Hra má být udělaná pořádně a nemá se spoléhat na vyladění od kupujících. *9*
        • owny
          To je fakt, když už, tak by mohli zařídit, aby se tam ty mody daly aspoň dávat. Když vytvářet je na konzolích by byl asi vopruz.
      • owny
        Omluva to není, ale taky by to mohli nechat tak jak to je, takhle z toho hráč vyjde lépe.
  • Mno s technickými problémy s Vávrou lze souhlasit, ale co dělá svět Skyrimu jedinečný je několik kilometrů herní plochy bez buzerace tohle nesmíš tamhle nelze dojít a tak. Zřejmě ta svoboda co budu ve hře dělat je doslova návyková *14* Vávro nebrblej a žij Skyrim *3*
    • Že jo, Vávra nad vším moc přemýšlí... měl by vypnout hlavu, zahodit svoje zkušenosti jako herní vývojář a nechat se odnést do říše draků panem Howardem!
      • calwin
        na tom nezíde ale tento článok je podľa mňa až príliš subjektívny na to aby patril na herný server tohto kalibru... pán Vávra si tu z toho spravil blog... aj keď aspoň mám čo čítať...
        • Souhlas, tohle je článek hodný nějakýho heního Blesku nebo blogu.
  • To zase bude diskusia. Ale teším sa keď sa objaví pán Vávra v podcaste.
  • Dostává mě, jak tu p.Vávra šlápl spoustě lidem na kuří oko a ti se teď snaží skyrim obhájit, nebo Vávru pošpinit.
    Ovšem cenu o největšího ubožáka vyhrává chlapec, co se podepisuje v diskusi pod Vávrou. Epic Fail
    Tak to lidi pochopte, že maj lidi taky jinej názor
    • Myslim že tu nikdo skyrim proti članku neobhajuje. A tento členek není přímo proti skyrimu ale proti bethesdě protože stejné chyba ma každá jejich hra ale přitom se dobře prodavá. Mají se s jedním díle sr*t 6 let a piplat to když by pak stejně zaspaly vyvoj

On prostě jen sepsal to co je tu už dlouho a vybil si to na skyrimu.
    • Souhlasím, ALE... Jedna věc je názor mít, druhá prezentovat a třetí vystupovat. Je to jakoby někdo z Bethesdy šel a vymláskl Hellbovi do obličeje, jak zpackal vývoj M II... Věř mi, on by se na místě proměnil v draka :D
      • Ono je fakt, ze byt to vyvojar na zapade a s vetsimi zasluhami, tohle by obletelo svet.
        • a nemyslim to nijak pozitivne...
  • Zkuseny vyvojar si vazi prace svych kolegu ,jelikoz vi co hra velikosti Skyrim obnasi /vi kolik prace da vymyslet a zrealizovat ,potazmo produkci protlacit vsechny napady.
    Vyladit ai ,scripty , grafiku. Tak nechapu jak takovy zkuseny herni "buch" pan Vavra po osmilete drine na "rozsahle" bugu proste a uzasne Mafii2 nasel v sobe tu moralni nadvahu a jal se kritizovat.
    Leda ze by po cely vyvoj delal prd ,do vseho jen kafral , zviditelnoval sve ego a opravdove praci nic nevedel ? No alespon si nemusi kupovat velky auto:)
    • lol ses vul, proc asi Vavra davno pred dokoncenim mafie 2 odesel z tymu?
      • Projdi si jeho žvásty na webech a videa z doby kdy se M2 vyvíjela.
        • nemusim videl jsem je prakticky pri vzniku :)
          • A co říkal? Opravdu, pokud můžeš tak řekni, rád se dozvím něco dalšího o vývoji Mafie II. Prosím. I třeba jen náznakem...
            • ty jsi nejakej zvedavej :) *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit