Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Konečne mi niekto prehovoril z duše. Nie som Skyrim hater a mnohé body v tomto článku boli prehnané, ale v podstate má pravdu. Táto hra má mnoho nedostatkov, a to nenarážam na bugy, ale skôr UI atď., a preto si nezaslúži, aby skoro jednomyselne dostávala plné hodnotenie...

Som zvedavý koľko mínusov dostanem :)
  • pardon ale věčí plky jsem ještě načetl. Hry hraju jen málo na odreagování (i když u Skyrimu jsem dost vykydl)zahraju si na par hodin uvolnim se u toho a du se venovat mim koncikum atd.A netrham si vlasy ze nemam stiny ve hre. Hry sem hral jeste v casech kdy sem po monitoru honill dve cernobyly kostky, tak nechapu proc bych mel bulet nad tokovyma malichernostma. Jestli vás to privadi do nepricetnosti tak se na hry vykaslete a delejte neco jinyho treba zacnete litat s paraglidem je to super relax a nemusite plakat nad pokazenou UI.
    • Kdyz tomu nerozumite, tak radeji drzte hubu a bezte si litat *2*
      • Fly, Fly, Fly Away!
      • Když nemáte argumenty, tak radši buďte zticha : *3*
  • Paulcz
    Souhlas s panem Vávrou a to z důvodu, že mám rád, když je herní svět, ať už je v jakékoliv podobě, uvěřitelný a hra technicky odladěná alespoň v základních bodech (interface a ovládání, stabilita atd.). Bethesda udělá paskvil a většina lidí to vesele žere, Bethesda vydělá milióny a další hra bude mít úplně stejné chyby ne-li horší. Je úžasné jakým vývojem prošly např. hry od Rockstaru a teď to srovnejme s Bethesdou.. :) Nechápu fanoušky, kteří jsou naprosto slepý k tomu co hrají, i když hodně lidí nemá cit chápat věci v širším měřítku tak bych řekl, že profesionální dílo od lidí, kteří odvedou svou práci pořádně a přidávají k tomu nějakou hodnotu dá větší potěšení, uspokojení a něco si z toho odneseme.
  • Ten článek funguej jako Skyrim. Naprosto upředňostňuje kvantitu nad kvalitnou. Ale až na to, že Skyrim svobodně dýchá a krásně se hraje jak chci já, zatímco tenhle článek je fakt prostá sračka, většina z těch bodů jsou nesmysly a nedovoluje to naprostá většina her (toalety?! ehm..vážně?!), pokud člověk co tohle udělal fušuje do her, zajímalo by mě, co chce vydat. Simulaci života? Trapas. Klíčový dírky..luk..váhy...A NEBO KRYPL S TVRDÝM Y!!! Nemám rád přehnaný vynášení do nebes, ale tohle? Tohle to je prosím pěkně názorná ukázka ubohosti. Asi by měl lidem v Bethsedě ukázat, jak umí dělat hry. Třeba Mafia 2, že? Bravo.
    • Simulace zivota =))) vypada to tak, ze by se mu asi libila .)
      jj seznam chyb je blbost, zvlast pokud je tam jeste 156448441354 dalsich chyb, ktere se do seznamu nevesly, ze...
      pravda ale je, ze bez konkurence neni kvalita... ale pravda taky je, ze konkurence v tom spravnem slova smyslu je utopie :o

lol ty chybejici zachody... to jsem si ani nevsiml... asi jsem se nenechal dostatecne vtahnout do deje... nebo jsem cekal ze kdyz byly ve Falloutech tak na ne tentokrat snad nezpomenou :]
  • adahn
    Víte, pane Vávro, někdy Vám to docela pálí a máte dobré nápady a jindy, jako teď, plácáte nesmysly jako nějaký cvok. Zaujatost z toho článku přímo čiší, ztráta sebekontroly při psaní taky. A aby toho nebylo málo, z těch 100+ důvodů (z nichž by se dalo udělat tak 60, kdyby se spojily ty téměř totožné) je relevantních tak 20 a zbytek je úplné hnidopišství.

BTW +1 tomu, kdo pozná původ první věty.
    • Jenze co tohle Rimmer rikal, tak to Listerovi zrovna palilo ;)
      • adahn
        Však to taky nemusí sedět přesně, dál jsem to rozvedl ve zbytku příspěvku ;-)
    • Red Dwarf kejmo ;-)
  • Článek je opravdu výbornej! Je to jasný styl Dana Vávry a proto je potřeba se na to dívat jako na článek Dana Vávry ... pobavit se, zamyslet se nad tím, že ten Dan má sakra v nečem pravdu, kouknout kolik příspěvků je pod takovým článkem a zase se vrhnout na ten zpropadenej Skyrim ...
    • ale prosimte dit si ty problemy uplne vycucava z prstu a to ja se neberu za nejakyho hatera ktery se snazi vyvolat flamy ale tohle je opravdu moc ... ja se skyrimem mam jen jeden problem a to ze tam neni historie ukolu a ukoly sou shrnuty do jedne vety takze kdyz si nechate naky na potom tak uz ani nevite o co slo ... to ani ten vas slavnej vavra nezminil
    • Říct si, ten borec mele strašný nesmysly. je tam víc lží než pravdy, stěžuje si tam na oblivion a davá to za chybu skyrimu atd... a už od něj radši nikdy nic nečíst
  • Lidi jste na hlavu? Vám to opravdu přijde normální? Třeba ten boj - hned úvodní sekvence, kdy se ten zloděj koní, co s vámi jel vozem, snaží utéct a sejmou ho lučištníci - trefí ho šípem do paty a on se okamžitě mrtvý zhroutí k zemi. Cože???
    Těch věcí je tam spoustu. A jestli někdo tvrdí, že tam jsou rozmanité úkoly, tak jsem asi hrál jinou hru, protože ten Skyrim, který jsem hrál já, se skládal z úkolů zabij a přines. Bylo tam minimum zajímavých úkolů a Vávra to vystihl naprosto přesně - Skyrimu smrdí z držky a má kapavku, hrál jsem ho jen proto, že nic jiného prostě není.
    • Asi budes mit jinej Skyrim, protože u me to dostal zlodej koni do zad. A ukoly? Myslis ten s mluvicim psem, nebo ten o vlkodlakovi co rozsapal malou holku, nebo třeba ten o mrtve hledacce pokladu s kterou hledas bajny poklad dwemeru?..hmm..tak nevim...mozna bys porad nemel dokola delat opakovaci fetch radiant ukoly a zkusit tyhle, třeba se ti zalibi:)
  • Včera večer se mi stala zvláštní věc. Hodně spojitá s hrou a mentalitou hráčů. Asi začnu závěrem, hra nám dává to co chceme, je děravá jako ementál a stejně chutná a návyková.

a) lov bílého jelena - narazil jsem na něj náhodou, lekl jsem se, v ruce jsem měl meč. Samozřejmě jeho hitpointy daleko přesahají možnosti mého úderu. Po ráně odběhl. Zoufale jsem jej pronásledoval a k mému údivu se zasekl v soutězce kde na 15m metrech hěhal tam a zpátky. Stačilo jen sekat a sekat, dokud neumřel. úkol splněn = ale já jsem byl dost smutný z jeho průběhu, takže load!

b) zvolil jsem jinou trasu, jelena objevil z velké vzdálenosti. Vzal do ruky luk (náhodně jsem si ho naskiloval při objevení chaty dívky Aeriny - alespn myslim, že se tak jmenovala). Otrávil jsem šíp jeden pro paralizaci. Po tom, co jelen zamával nožičkama do vzduchu jsem k němu přiběhl a než se stačil postavit ho dvakrát přetáhl obouručákem. úkol splněn

co z toho vyplývá? Hra má chyb jako máku. Ale to neznamená, že jich budem využívat, že neakceptujeme jeho pravidla. Naopak je pro mě velké plus, jaké otevřené možnosti k provedení úkolů dostáváme. Jak už tu někdo napsal, skyrim neni dokonalá hra, ale je to umělecké dílo
    • Kdyby byl dokonalý, tak bych u té babky v chaloupce mohl dělat víc než poslouchat monolog a ukrást ji co se dá. Kdyby byl dokonalý, mohl bych s ní pár věcí vyměnit. Kdyby byl dokonalý, mohl bych jí něco dát na přilepšenou a získat něco zajímavého (třeba informaci jak najdu něco zajímavého). Takhle je to mrtvá chaloupka s neinteraktivni stařenkou a jediná možnost je okrást ji. Což prostě nechci. Takže zvrácení úchylové a přesvědčením zlí si to možná užijou. Ostatní se jen nase*ou, že to tam je k ničemu.
  • A me se clanek libil, docela jsem se nasmal, ackoli jsem Skyrim nehral a ani nebudu (fantasy svety me nebavi). Jak uz tady nekdo psal DV ma rad kontroverzi a psat clanky umi jako malokdo, at uz tady na games nebo v "papirovych magazinech". Sveho casu me takhle bavil jenom Andrej, Rybka a par dalsich. Dan proste tvrde ruluje a pres 1K komentaru to zde jenom potvrzuje :-) A ty jeho "kydy" v podcastech taky nemaji chybu :-)
    • Andrej by takovej clanek nenapsal, ten je ze Skyrimu totalne odvarenej ;)
      • jasny, jen jsem vzpominal, ze jeho recky byly taky fajn :-) Osobne jsem treba ted naposledy nahral skoro 20 hodin v Rage a bavil jsem se skvele (az na ten odflakly konec). kazdemu, co jeho jest :-)
  • Faolan
    Dneska sem si v práci konečně poslechl Fight Club - podcast 55tku a kromě dobré porce smíchu jsem měl velkou radost, že konečně někdo trefil Vávrovu recenzi :) opravdu to nemá nic společného s nějakou profesionalitou, oběktivitou a seriózností... je to prostě normální odpad a "pamflet", který by si měl Vávra vydávat na vlastním blogu a ne na Games.cz, kde to bude stejně prezentováno jako postoj redakce a snižuje to tak serveru pověst (ne každý si poslechne, nebo přečte následný distanc) .
    Mě opravdu nevadí, když si někdo jako Lukáš Grygar udělá srandu z couvajících draků, protože to udělá vtipnou a chytrou formou *15* . Skyrim samozřejmě chyby má, ale má mnohem víc kaldů.
    Co mi vadí je, když se nějaký druhořadý vývojář rozhodne vytrollit tady... že ze sebe udělá idiota výroky typu: na horách nejsou jezírka/v plátovce nuběhnu víc než pár metrů a nebo si dokonce neumí nastavit ani autosave, je sice k smíchu dokonce bych překousl i fakt, že je to sexistické hov@do.
    Každopádně je problém když tyhle svoje žblepty ( a to není případ jen Skyrimu, hry od Bethesdy strhává pravidelne a to až s podezřelou neoběktivností ) po hlavičkou serveru... jenže když někdo ohodnotí Skyrim 7/10 a pak napíše čtakovýhle článek, je to podezřelé samo o sobě. Třeba lidi z redakce věděli že někde potřebuje udělat tvrďáka a tak mu dovolili upustit trochu toho ega sem.
    • Jazz
      Gayrim má nějakej klad ? Wow!
    • Trol.diskuzni
      Až na to, že to není recenze, ale téma... A až na to, že mu to redakce vydala zcela dobrovolně, jelikož o to měla zájem.
      • Faolan
        Doporučuju si poslechnout ten Fight Club :)... a pokud jde o recenzi/článek tak to nic nemění na faktu, že svoje čistě osobní názory by měl pan Vávra ventilovat na svém blogu a ne tady :).
        • Rozhodně, souhlas.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit