Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Nevim proč tohle komentuje zrovna Vávra, ten jehož hra (pro mě nejočekávanější česká pecka) Mafia2 dopadla jako naprosto šílený propadák. Zkrátka ať chce nebo ne a nesnáší Skyrim bude určitě kandidát na hru roku, a Mafia 2? Vávra by radši měl jít brečet do kouta, tohle se mi zdá jako čistá závist...
Jasně, v něčem má pravdu, a jestli se člověk zaměří na hledání bugů nebo si Skyrim chce užít (tak jako já) to už je na něm.
Tenhle článek naprosto zbytečněj a trapnej, radši by se měl soustředit na tu svou novou hru, aby to nedopadlo jako minule... -
-
Jakej propadák? Ta hra v lecčem překonala i jedničku.
-
-
to by mě zajímalo v čem, myslíš v tom že ráno zazvonil telefon, pak se někam jelo, cestou to bylo nudný a pak ses vrátil zpátky?
btw, jedničku sem miloval pro mě jedna z nejlepších her vůbec, kéž by se 2 nejmenovala Mafia... -
-
Když ráno jedeš do práce, tak se skvěle bavíš?
-
-
Treba v hardwarovy narocnosti :)
-
-
Skoro všechno tam bylo lepší a náročnost se k té krásné grafice hodila, ne?
-
-
Nic nebylo lepší, možná trochu lepší engine, ale jinak propadák!! Ale nemůžete to házet na Vávru, ten za to nemůže!!!
Už jen ty tuny DLC, co měli být ve hře rovnou a ne za ně dražit dolary... -
Nejsem zrovna hater Mafie 2, koupil jsem si ji a nektery casti hry se mi libily, ale rikat, ze vsechno bylo v Mafii 2 lepsi oproti jednicce to teda urcite ne. Mafia 1 mela i z dnesniho pohledu technicke zastaralosti lepe odvypraveny pribeh, s kterym se hrac mnohem lepe ztotoznil, nez ve dvojce.
-
-
Jednička byla taková pohádková. Dvojka je v tomhle lepší a určitě nikdo nestál o to, aby byl tupej zabiják. Můžeš si to prožít nebo nemusíš.
-
-
-
-
-
-
Trvalo to dlouhých sedm let. Zítra konečně pustím v mechanice tu slavnou Vávrovu hru, a vezmu si k ruce tenhle seznam 100 věcí co jo serou, abych porovnal, jak se jim sám vyhnul. Moc se těším
-
-
Kde se ten clanek da sehnat? Nikde ho nemuzu najit, je stazenej
-
Chudáku
-
-
no hraju uz od patku a myslim ,ze vic zabugovanou hru jsme v zivote nehral :D:D ale jediny co je teda spatny je ten technickej stav jinak je to naprosto apraden napsanej pribeh,ale z tehlech 110 bodu je KC vhodny zastupce pro 109 z nich :D no jestli to neopravi zitra ten druhej patch tak tvl fakt nevim no :D:D to dostane hrozne sezrat :D
-
-
Nehraješ náhodou betaverzi? Plná hra ještě nevyšla.
-
vetsina tydytu nechape, ze elder scrolls vycita predevsim to, ze ty chyby delaj opakovane
kdezto vavrovci delaj prvni rpg, takze tam se daj chyby ocekavat
ovsem pokud to udelaj i priste, uz bych je taky vypeskoval *1*
-
-
-
-
50. Čo je fakt hrozné keďže po otvorení dverí následuje prechod do novej lokácie. 51. S animáciami problém nemám. 52. Tak prestaňte hrať Skyrim a dajte sa na modeling. 53. Pardon ale kôň zo Skyrimu sa vážne nepodobá vašim psom. 54. Čo je na nich zlého? Mračia sa, usmievajú sa, dá sa z nich vyčítať nálada aj postoj k vám. 55. Toto sa mi nikdy nestalo a keď prebieha bitka malo by sa bojovať a nie kecať. 56. Hudba je v poriadku. Dodáva atmosféru. Hudba v oblivione bola úplne odlišná len koreň piesne ostal. 57. Kde? 58. Nepostrehol som. 59. Khajiit a Argonian majú odlišné prízvuky od ostatných pretože sú z inej krajiny. Ostatní bývajú dosť blízko pri sebe tak majú spoločný prízvuk. Fakt by som nechcel aby Redguardi rozprávali ako nabúchaní americkí gangstri len preto že tak vyzerajú. 60. A čo majú akože robiť? to má každá NPC v hre mať 1000 preddefinovaných ciest čo bude robiť a z nich si bude vyberať poprípade kombinovať?. Ak sa zaseknú v kolízii väčšinou ju obídu. 61. Isteže pretože používaním zbrane sa s ňou učíte lepšie narábať a ak ešte do nej dávate perky je to prirodzené. 62. S talismanmi je to bieda ale v enchantingu sa dajú vytvoriť vlastné. 63. Na lockpicking existujú učitelia tak ako na každý iný skill. 64. Ako môžeš kovať lepšie meče keď sám tvrdíš že máš najlepší? Tento bod nedáva zmysel. 65. Žiadne lockpicky som nikdy nekupoval a nikdy mi ani nechýbali. 66. Dá sa použiť pri rozhovoroch pri presviedčaní. Dá sa tak dostať z rôznych situácií. 67. obchodníci dávaju myslím že len 1/3 z plnej ceny. Ale peniaze mi nikdy nechýbali aj keď som kupoval dom, koňa, skilly. 68. Dá sa to kúpiť späť za plnú cenu. Holt keď je niekto nešikovný... 69. Všetko čo je navyše v Apparel je nanič a Quest itemy sa aj tak nedajú zahodiť. 70. Stačí si do Googlu napísať Skyrim Vampirism a je to. 71. Ako ktorí. Niektorí si tu vec jednoducho zoberú späť. Stačí dôjsť ku prvému Guardovi a zaplatiť smiešnu sumu. 72. Neviem ako inak by sa dala vyriešiť minihra takéhoto typu. 73. Perky v Marksman žerú staminu a to dosť. 74. Som zvedavý ako dlho dokáže priemerný človek bežať šprintom.
-
Při přehrávání těch chybových videií jsem několikrát vyprsknul smíchy *1* .
-
Článek je to víceméně pravdivý, něco bylo přehnaně zkritizované, ale jinak bych se s tim ztotožnil. Asi bych ještě přidal jeden bod, a to je debilita spolubojovníků, kteří se někdy ta kšikovně postaví do dvěří či do jakékoliv jiné (jediné) cesty, že je pak horkotěžko odstrkávám, někam stranou, abch mohl projít (to mi opravdu saje krev). Jinak pro ty, co se Skyrimu tak zastávají - nebuďte tak nenáročný. Za ty hry platíte nemalý prachy (opomíjim fakt, že některý za to neplatěj). Je to produkt jako každej jinej, od kterýho logicky očekáváte, že bude kvalitní. Některý z bugů, který Bertseida do dneška neopravila, rozhodně zárukou kvality nejsou. A nikdo by jí to asi tolik nevyčítal, kdyby se z nich poučovala a v nových a nových hrách je už nedělala - bohužel zdá se, že opak je pravdou. Fajn hraní přeju.
-
Skyrim hraju a baví mě, ale vic jak 80-85% bych jí nedal. Tou spoustou chyb(hlavně interface) mi nedovolí abych si hru na 100% užil. Nad spoustou z toho co bylo v članku zmíněno sem až tak nepřemýšlel, ale je v tom hodně pravdy.
-
-
Je v tom hodně pravdy? Je vidět že ty nepřemejšlíš nikdy.
-
-
Nejsi ten dodo co pracoval v Krkonosich sveho casu jako pingl ci kuchar v jednom z hotelu ci chat?
-
-
Děláš to správně! Nepřemýšlet!
Dan Vavra jen vytahuje kraviny, který si ani nevšimnete pokud vás na ně někdo neupozorní! -
-
miss click
-
-
-
když sem prošel článek, bod po bodu, nabyl jsem dojmu, že příští Vávrova hra bude naprosto dokonalý trhák bez jakýchkoli bugů, nesmyslů a samozřejmě v rozsahu skyrimu, ne-li větším. Už se těšíme *14*
-
-
O tom snad neni pochyb, ta hra bude proste DOKONALA. Jen mam pri obvykle delce vyvoje jeho her obavu, aby ji stihl dooncit za sveho zivota.
-
-
Ale aspon sa tam daju chytat motyle *1*
-
Článek možná místy účelový, ale s pointou souhlasím. Mnoho přemnoho je Skyrimu prominuto "protože Bethesda" a "protože modeři". S takovou za chvíli bude Bethesda za těžké $$$ prodávat jenom základní jádro enginu, ani to ne, jenom doporučení jak by celý produkt měl vypadat, a hej, však modeři to dodělají, ne? -_-
-
-
Mozna je jim to prominuto, ze nekdo udelal funkcni zabavny projekt, ktery svete div se, netrval 7 let, jako u jedne ceske nejmenovane hry s 8 hodinovou hracu dobou (ano, melo to mit puvodne 14hodin a vyvijet se to s takovymi pristupy melo dalsich 14 let), na ktere autor take delal. Ze to ma bugy? Ale jiste. Jenze ja se u toho bavim. Neni duvod proc to nekoupit... Budes se divit, ale nehledam dokonalost, nybrz zabavny funkcni projekt. Pokud nekomu vadi jinak koncipovany healthbar, at to jednoduse nehraje a pripominky posila pokud mozno autorum, o cemz pochybuji, ze se v jeho pripade stalo. On si rad keca akorat v ceskem rybnicku.
Mozna by lide, jako pan Vavra, mohli nekdy ze sebe vypotit i sto duvodu, proc nekterou hru ma rad, coz by byl dle meho nadlidsky vykon. *3* Nakonec zdrave smyslejici clovek si vetsinou stavi proti sobe protiklady. -
-
Vývoj a zejména finální podoba Mafie II má s panem Vávrou společného velmi málo. Je to sice lehce překvapivé, ale je to tak.
Pan Vávra na scénáři Mafie II pracoval a ano, jeden čas vystupoval v herních médiích tak trochu jako "duchovní otec" hry Mafia II. To ovšem velmi rychle vzalo za své a tento post postupně obsadila dvojice Denby Grace a Jack Scalici. Dan poté od projektu odešel úplně. Můžeme se jenom domýšlet, proč asi...
-
-
nechápem čo všetci trepete bethseda bethseda... keď som hral oblivion ani som nevedel čo je to bethseda a pokiaľ toto má byť to isté tak prečo som to potom hral? pretože žiadna iná hra mi neponúkla toľko hodín hracieho času a tak chytlavú hru... vy mi skôr prídete ako ovce pretože jeden človek povedal... 100 krát opakovaná lož sa stáva pravdou... až ťa obmedzí nejaký bug tak potom píš z vlastnej skúsenosti prosím... čítam článok a dostávam sa do časti kde som si práve uvedomil že Dan už iba búcha do steny a plače pretože čakal niečo viac... asi normálne realizmus kde sa mu elfka vyzlečie a on sa bude môcť konečne odbaviť keď mu to prvé 4 časti nedovolili...
každopádne to neber úplne osobne nechtiac som to smeroval na tvoj príspevok ale myslel som to vo všeobecnosti na celú komunitu -
-
Můj názor můžeš nalézt v materiálech týkajících se Skyrimu už z doby, než hra vyšla. Hra vyšla, zčásti jsem se mýlil, zčásti se obavy naplnily. Článek pana Vávry jsem přečetl nyní a do jisté míry odpovídá mému náhledu na tento kus softwaru.
Pan Vávra místy opravdu "mlátí slámu", nicméně jak jsem psal, pointa zůstává - pokud by produkt v takovém stavu vydala malá začínající firmička z Běloruska, tak nevěřím v hodnocení 10 a výkřiky o excelentní zábavě. Spíš bych viděl 7-8, maximálně 9 a slovní komentář "po patchi hra možná bude lepší". -
-
Nic ve zlym. Ale zadna mala firmicka z Beloruska by takovou hru nevydala. Ono vytahovat jedno ad absurdum za druhym, jen kvuli tomu, abych se mohl po necem svezt, je opravdu strasne levny a pohodlny.
-
-
Saboteur? Hratelnostně podobné jako Assassin's Creed ale ouha, hra za sebou nemá silnou firmu a nákladný marketing. A tak se musí se známkou dolů.
Paralelně uvažuji i zde v případě otevřeného RPG.
-
-
-
-
-
Teď jsem si všimnul, že jako jeden tag je napsáno "filipika", to mě dostalo *1*