Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Precetl sem si vsechny ty duvody a jediny co mi fakt sere jsou ty kone. Vsechno ostatni mi prijde jako naprosty nesmysly, kterych bych si mohl vymyslet ke kazde hre tisic. Doufam, ze ten svuj clanek nebere Vavra moc vazne.
-
-
Kralovstvi za kone!
-
No hlavne sem zvedavej jakej majstrstyk se vyvali z warhose, to abych si tenhle clanek nekam zalozil a vytahnul az to vydaj.
-
-
To dobou už tady bude minimálně TES VI a to už se třeba Danovi líbit bude víc
-
-
-
Tenhle clanek a komentare k nemu trhnou vsecky rekordy internetu. *1*
-
-
No, možná jeho účel ^^
-
-
64. Stejně tak, jelikož mám nejlepší meč, nepotřebuju kovat, ale abych mohl kovat lepší meče, musím mít úroveň kování 60. Jak se mám na tuhle úroveň dostat, když nepotřebuju nic kovat?
65. Obchodníci nemají skoro žádné lockpicky na prodej.
Ohledně bodu 64. Proč by mněl hráč kovat jen věci co chce nosit?
Já koval na prodej a nebo právě jen kůli skillu abych mněl větší.A nebo sem si vykoval brnění na figuríny v baráku.Prostě kování je good. :-)
65. Já mam momentálně přesně 126x lockpicky a u některych prodejců jsou vždy tak 4 a u některejch jsem jich viděl i 15 tak ad nekecá :-) Momentálně mam nahráno 113 hodin a ještě nejsem zdaleka u konce hry a k tomu se chystám to hrát znova od začátku a s jinejma volbama a profesí atd. -
-
Eště k tomu dodám:
Jak se asi učej kováři v realném životě? Tim že nic nevykovou dokud to nebudou potřebovat?
To jak Japonští atd kováři umněj Katanu jako jen tak? a Nebo to bude tím že to zkoušely a učili se atd? A copak je kovaj jen proto aby je nosily? NE ale pro to aby je prodávaly. Omlouvám se za moje Gramaticke chyby pokud tam nějake jsou. A podle toho jak se znám tak jsou. -
Přesně tak, možná ta xbox 360 verze hry je opravdu nějáká vadná, když tam obchodníci nemaj lockpicky :DDD
-
-
Spousta veci co pan Vavra sepsal me netrapi, spousta ano, ve Skyrimu mam nahranych 160 hodin (level 55, nejteztsi obtiznost) a nejsem ani v pulce.
Pro zmenu u nekterych veci se neshodnu vubec a nektere pro mne zakladni chyby vubec nezminil.
1. Dungeony jsou koridorove a pro mne strasne kratke (pro nej strasne dlouhe) Nenasel jsem opravdu hutny rozsahly "bludistovy dungeon" jako byvaly v Daggerfallu.
2. Hlavni mesta provincii nemaji vice nez 50 obyvatel, z toho polovina jsou anonymni straze. kazdy dung je husteji obydlen nez tato velkomesta. Pocet domku ve meste odpovida poctu obyvatel.
3. Celkovy pocet obyvatel Skyrimu (bez agresivnich protivniku) je mene nez 1000. Daggerfall jako velikostne srovnatelna provincie High Rock mela 15 000 mest a 750 000 obyvatel. Takze zabit anonymniho typka nebyl problem. Tady je kazda pojmenovana postava soucasti questu, anonymni civilove chybi.
4. Celou provincii Skyrim prejdete pesky z vychodu na zapad za 2 hodiny takze velikostne jako les u nas za barakem.
5. Nemoci jako by neexistovaly, fast travelem je v kteremkoli chramu smaznete, stastny to svet bez chorob :).
6. Hra, ktera tvrdi ze muzete delat co chcete vam zakazuje delat co chcete. Nektera NPC jsou nepochopitelne "nesmrtelna" protoze jsou questova. Nektere z questu delal zrejme psychicky naruseny sadista, protoze kliknutim na zadavatele Q se vam Q automaticky nastartuje a pak vybirate mezi dvema moznostmi z nichz jedna je zvracena a druha uchylna a obe po odkliknuti skonci prakticky stejne, pricemz nejlogictejsi moznosti v nabidce obvykle chybi a jiz zadany quest aby vam zmizel musite bud splnit nebo jej v journalu ignorovat. -
-
2/3. co sa tych miest a pocet obyvatelov tyka, to nemozes porovnavat. vtedy to bolo nahodne generovane (aj ked to asi vyzeralo lepsie ako teraz) a obyvatelia vtedy nezrali moc vykonu. daj teraz pocitat kompu 750k jedinecnych pic*vin pre kazdy AI. hej sice je ta AI uplne primitivna, ale uz ked ma pocitat s cenu s 50timi tak to "da zabrat".
Ale mne tiez strasne vadi ake je to vsetko prazdne, ja nepotrebujem 15k miest, ani 750k ludi. Ale tie mesta co tam su by mali byt podstatne vacsie, minimalne take ako solitude, lebo to je priserne trapne. Kazde mesto ma viac obchodov jak domov. A dediny... Dedina je vacsinou hostinec a 1-3 domy. Extremy su Hostinec a konec, alebo hostinec a pred nim par stanov.
4. Myslim ze na rozlohu sveta sa stazovat nemozem, imo je toho viac nez dost.
1. Dungeony... dalsia vec o ktorej Tod basnil (tak jak o dabingu) a vysledok je ziadny. Mne sa pacia, atmosfera tam je dobra, vacsinou sa tam bojim aj ked mi uz prakticky ziadny tvor nerobi problemy, iba naspeedovani magovia. Ale je to dost otravne, stale to iste, vzdy ked vstupim do dungu tak uz viem kde bude tajna chodba z konca na zaciatok. Vsetko je uplne rovnake, rovnake moby, rovnake pasce.
6. Hej, je to uplna tupota. Aj ten speech perk nema prakticky ziadne opodstatnenie, preboha ved sa zvysuje hlavne pri to ako klikate na itemy co rpedate/kupite. Sa to malo premenovat na haggling
+ miliarda inych veci -
Aj ty šukaš uplne blbu bloncku s pachnucim dychom a kvapavkou ?? *1*
No nič ked musiš, tak musiš, ale že ju šukaš už dosť dlho...
Tieto dristy sa ozaj dobre čitaju, ako aj Vavrove, daky tupec by to zobral možno važne,
lebo ročne vychadza desiatka hier, ktore su rozlahlejšie a tieto chyby vôbec nemaju, tak kto by hral taku p*čovinu...že?
Ono vždy je čo kritizovať na všetkom, zaujimave je, že najradšej kritizuju ludia čo su presvedčeny o svojej dokonalosti, no a to su prave ty največši dementi-podajte si s Vavrom ruky. *12* -
-
si mi ty ale riadny k*kot
-
-
Napodobne pane vedouci *1*
-
-
-
jestli tam mas nahrano 160 hodin od vydani tak to je smutny myslim
-
-
Řešíte pí-č*-vi-ny. Komu se to líbí tak hraje, komu ne tak řve. Navíc mám neodbytnej dojem, že mr. Vávru strašně baví chodit proti proudu :D (nic proti tomu)...
-
-
fakt je, že jeden čas sem si jeden časopis kvůli jámě pekelné s chutí kupoval a pak zas ne, no, nějak sme se názorově rozešli... :D
-
-
Vďaka Vám za tento impozantný článok. Bol to pôžitok čítať a ohromne som sa pri tom pobavil a nasmial. V dobe keď si väčšina recenzentov zamieňa tuposť s genialitou je takáto kritická alúzia naozajstným potešením. Nech sa darí s vývojom Vašej RPG hry. Po tomto máte u mňa predobjednávku.
-
-
Musím naprosto souhlasit s Peterem *3*
Úplně nejvíc mě, ale z toho výpisu chyb dostala ta klíčová dírka...já si furt říkal co je na tom divnýho...já jsem ale takovej de*** *1* , že mě to nedošlo.
Jinak perfektně sepsáno a když se nad tím člověk zamyslí opravdu tam ty chyby takové jsou, jen jim z důvodu opojení nikdo nevěnuje takovou pozornost. Hold je to tak. Snad to dá komunita brzo dokupy. -
-
Právě že americké zámky se otáčí celé, podobně jako ve Skyrimu, ale nikdo tomu designérovi nevysvětlil, že středověké zámky bez "fabek" na tom byly trochu jinak... *4*
-
Holt ty deb1le!
-
-
-
Koukám že teď je nejoblíbenější hrou Flamewar:tiscali Vavra strikes back *1*
-
75. Takisto ako po dopade nahratie poslednej uloženej hry. 76. K niektorým miestam sa inak ako po vode dostať nedá. 77. Aj kôň je len živočích a nie tryskáč. 78. No Mage postavy toho veľa neunesú. 79. Detail. 80. V hre je to zakomponované tým že meče švihajú najrýchlejšie, sekery sú priemer a kladivá najpomalšie. 81. Preto je to fantasy a nie simulácia života. 82. Oprava. Nazývajú sa Snowberries čiže Snehové borůvky. 83. Nordi sú proste odolní. 84. Súhlasím. 85. Súhlasím. 86. Nestretol som sa. 87. Nestretol som sa. 88. ... 89. Práveže ho vyhodí a ak postava neodíde dostane Bounty a majiteľ začne s postavou bojovať. 90. Ak sa vykrádanie začne ešte keď dochádzate ku truhle tak vás majiteľ registruje. Treba počkať až sa oko v stealthe zavrie. 91. To je len jedna z možností. 92. To je na začiatku hry takže je úplne pochopiteľné že vám nebudú do kapsy sypať tisíce. 93. Prvý dom ktorý dostane hráč k ponuke stojí 5000 čo je suma ktorú už dávno môže mať pri vstupe do toho mesta. Len treba predávať veci po padlých nepriateľoch a pozerať kontrast cena-váha. 94. Nemám páru o čom je reč. 95. Kámoš to bude ak nebudete doňho bezhlavo mlátiť jednu za druhou. Väčsinou vydrží 3 rany po sebe. 96. Môj kôň robí presný opak aj keby som si niekedy želal aby mi pomohol. 97. Nikdy sa mi nestalo. 98. Nestalo sa mi. 99. Nešlo ani v minulých hrách. 100. Holt mäso z koňa nie je k zahodeniu. 101. Bod 100 a 101 sú totožné. 102. Pomaly sa približujú a uhýbajú do strán. 103. Nestalo sa mi. 104. Proste jeden umláti druhého žiadna veda. 105. Drak dokáže otočiť hlavu tak aby chrlil oheň vedľa seba, metá chvostom a bije krídlami. 106. Nepostrehol som. 107. Ak pascu obídete vy vačšinou ju obídu aj oni a naopak. 108. Žeby to tí banditi prepadli babu mučili a zabili, potom našli chlast tak sa ožierajú a možno to je nejaká stará väznica tak preto tie lebky? 109. Prečo zabíjaš ľudí v meste? 110. Keby človek čítal rozhovory tak by získal všetky odpovede na kladené otázky. Ale pán Všeználek toto vedieť nepotrebuje a preto radšej nasype hnoj na hry pričom si nevšíma že ho v skutočnosti sype na seba. A deti sa radovali preto lebo ich vychovávateľka týrala fyzicky aj psychicky a využívala. 111. Koridory áno, stejné nie. 112. Mne sa ani jedna misia neopakovala a je dosť smutné že sa v dungeonu predieraš 2 hodiny keď ostatným to trvá max 15 minút. 113. Hra chce proste navodiť bitku o mesto. Keby tam hra hodila 20 obráncov asi by to veľmi dobre nevyzeralo. 114. Ani sa nedivím keďže Xbox ma obmedzenú pamäť a hra chcela z neho dostať maximum. 115. Žiadne zásadné chyby čo by zruinovali hru som nezaznamenal. 116. Každá nová hra má bugy. Každá. Holt Konzoly sú už dosť zastaralé preto hra vyzerá tak ako vyzerá. Ono dalo by sa z toho vyťažiť viac nebyť pamäte Xboxu. Tieto chyby sa vzťahujú asi len na konzolové verzie hier pretože na PC som so Skyrimom nemal žiadne zásadné chyby ani nič podobné čo by mi nejako zabránili v tom aby som si hru užil alebo ma vytrhli zo sústredenia ako napr. blikajúce textury. Tak to je všetko a ešte raz podotýkam že je to len môj subjektívny názor a nenájde sa ani jeden človek na tejto planéte ktorý by so mnou súhlasil vo všetkých bodoch takže prosím nedávajte mi zbytočne mínuská za to že som napísal niečo čo sa vymyká vašej predstave. Odo mňa všetko.
-
To mas pravdu Zaklinac ten jentak neomrzi
-
-
Jo už se těším až 2ka vyjde v roce 2012 na Xbox na PS3 bohůžel později.
-
Mě omrzel hned! Nejsou tam žádní draci! To je jak kdyby v CoDku byly jen pistole a žádný sapíky.
-
-
Ve světě zaklínače je spusta draků. Jen do hry je nedali, přečti si knížky.
-
-
Spoustu? Zdá se že on není jediný kdo by si je měl přečíst
-
-
-
-
Musím se spoustou věcí co Vávra napsal souhlasit. ALE. Stejně je to dobrá hra a dokazují to příspěvky v diskuzích u recenzí a článků nejen tady na games.cz, ve kterých drtivá většina diskutérů Skyrim vychvaluje. Dokazují to prodeje, nad kterými se člověku narozdíl vedle těch CoD čísel, nechce plakat.
Navíc tento článek napsal člověk, který stojí za druhou Mafií na kterou by si také kdekdo vycucal (některé i v recenzích vyvrácené) důvody, proč stojí za starou belu vedle o dva roky staršího GTA IV. Pár jich tu nadhodím: Pane Vávro, proč...
...je v Mafie 2 tak krátká?
...jsou k ní naprosto stupidní DLC
...jsou v DLC naprosto odfláknuté mise oproti základu?
...jsou mise v DLC hodnocené a na čas? Koho to zajímá a baví?
...je rozbitnost aut horší než v jedničce?
...je rozbitnost aut skriptovaná jako v GTA 3,VC a SA?
...je umělá inteligence nepřátel na stejné úrovni jako ve Skyrimu? -
-
zkusim ti odpovedet podle toho co jsem se docetl z internetu a tak:
protoze
...to koupili to lidi z take two a cely to zesraly
...to cely vymyslely lidi z take two
...DLC delal uplne nekdo jinej protoze take two
...lidi z take two
...to stoji to min penez na vyvoji
...to je uplne normalni
...ano -
-
No a? Vávru také nezajímaly důvody, proč je Skyrim jaký je. A Skyrim má v recenzích i diskuzích mnohem lepší ohlasy než Mafie 2. Prodeji se nehodlám zabývat, protože CoD.
-
-
Jaké důvody?
-
-
No že vývojáři Skyrimu asi taky museli válčit s vydavateli. A s konzolemi. Ty už prostě přesluhují.
-
-
-
-
Já bych řekl, že Vávra od Mafie 2 odešel a na její finální podobě se nepodílel, ale možná se pletu, přeci jenom to ve FC říkali jenom asi 50x.
-
-
Tak proč reaguje zrovna na Skyrim? Na Mafii 2 nereagoval takto kriticky a ani na CoD MW3 a další. Zhanit takhle zrovna tuhle hru, když vychazejí mnohem horší desítkové a devítkové přeceňované hry je prasárna.
-
-
Možná proto, že Mafii 2 nikdo neprohlašoval za skvělou, perfektní a dechberoucí hru. Kdyby se Skyrim dočkal vlažných recenzí a metaskóre se dostalo někam pod 75%, měl bych nutkání se ho zastávat. Takhle jsem rád za články tohoto typu, neboť dokazují, že jsem si nezakoupil jiný Skyrim než zbytek světa.
-
Třeba proto, že se na ni opravdu těšil. A máš pravdu Skyrim je přeceňovaná desítková hra.
-
-
Je, ale co dnes není. Když CoD sbírá devítky, tak si Skyrim nic jiného než deset nezasouží...
-
-
Skyrim odpad/10 - MW3 6/10
-
-
-
-
-
...nepřátelé jen zmateně pobíhají po bojišti a nejsou schopni zůstat v krytu?
...se nepřátelé chovají jako zbavení pudu sebezáchovy?
...je město naprosto nevyužité
...je město menší než v GTA IV?
A mohl bych psát dál, ale chci koukat na Partičku. -
Takže kdyby to podepsal pan NejsemVávra, napsal by jsi ten samý příspěvek? Co takhle k tématu? To už nikdo nemůže napsat kritiku na tu Vaši božskou hru, co si hraje na RPG pro dospělé a přitom by ji pomalu pohlo hrát i 5ti leté dítě, protože krev a sex tam není?
-
-
Tohle taky nechápu, co to máte s tou krví? Nemáte registrovanej steamovej účet na svou pětiletou ségru? Já mám totiž palcát furt krvavej a když se mi poprvý aktivovala fatalitka ve 1st pohledu která normálně dělá stětí, jenže já měl v ruce svuj milovanej palcát a tý pohledný redguardce jsem takříkajíc urazil palici a z krku jí stříkala krev, trochu sem řžaludek zhoupnul, ale asi sem moc měkěj na vás, každpopádně mýmu pětiletýmu synovi to fakt hrát ani koukat na to nedovolim.
-
Krev tam je. Vávra je můj oblíbený vývojář a publicista a kdyby tenhle článek psal někdo jiný, napsal bych stejnou reakci. Myslím, že několik těch bodů by se dalo sloučit do jednoho a některé byli vyvráceny v recenzích. Některé jsou dle mého ctěného názoru lživé. Jinak jsem Vávrův fanda.
-
-
Krev si představuji, že když někomu seknu do hlavy (ve Skyrimu opravdu nereálné), že krev bude i na stěně:) Jenom si myslím, že to, co jsi napsal je míeno přímo na Vávru, kdyby to byl jiný Noname recenzent, tak už by jsi to napsat nemohl o to se mi jedná. A na to, že Mafie měla tak 1/3 rozpoče, co Skyrim, tak za ty prachy udělali mnohem více. S chybami, ale udělal.
-
-
Když měla Mafia 2 1/3 rozpočet Skyrimu, proč nemá Mafia 2 alespoň 1/3 herní doby a obsahu Skyrimu? Jinak je Mafia 2 pro mě srdcovka.
-
Samozřejmě, že to bylo psané Vávrovi, on psal článek. Ale kdyby to psal někdo jiný, napsal bych to taky. Nechápu, že ti to musím opakovat jako tvrdohlavýmu mezkovi. A nedal jsem ti důvod myslet si, že lžu.
-
Až se doplácáš trochu dál ve hraní a odemkneš si perkama a fatality, možná budeš spokojenější
-
-
-
-