Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Ja si myslim, že Dan je hlavně obrovskej detajlista a má hlavně zkaženej pohled z duvodu, že sám je vývojář a vidí tam věci, který mu strašně vadí přitom obyčejným hráčum to prostě tak nepříjde. Tohle je tak ve všem...např Webdesigner když vidí nakou stránku vidí ji uplně z jinyho uhlu pohledu než obyčejny navštevnik.
Přesto určitě souhlasim, že vy Skyrimu je několik fatalnich chyb, ktery by určitě ani nedali tolik práce, ale jsou spíš nesmysleně vymyšlené. -
Vždycky se najde nějaky negativně založeny človíček kterýmu se všechno nelíbí. Ano, Skyrim má plno chyb ale i přes to všechno když hodnotím jako milovník RPG všeobecně, ne jako fanoušek serie (což vyloženě nejsem), je to výborná, neuvěřitelně propracovaná a rozsáhlá hra která dostala ve většině recenzí 9/10 +. Komu se to nelíbí ať si radši zahraje Call of Duty :D
-
-
Jako fanoušek RPG si radši znovu zahraju NWN nebo možná i Baldurs Gate. Protože hratelnost je tam MNOHEM lepší.
-
-
50% připomínek je jen pitvání obecně známých nedostatků který mě osobně extra neprudí a i když nerad budu doufat že většinu napraví oficiální patche. Jde hlavně o bugy, AI, lehkou nevyváženost, a animace.
30% připomínek beru a ztotožňuji se (rozhovory, textury, interface, koridorový dungy, prázdná města). Tohle asi nikdo mimo komunitu nespraví.
20% nepostřehl sem, nerešim
VÝSLEDEK (pokud počítám že tady hra dostala nejdříve 10/10 a pak 0/10:)! Po 80 hodinách pro mě 100%-30% za chyby aaale jak správně autor podotýká +20% za exkluzivitu(kolik open RPG vychází že!:(. Tzn.Jásných 9/10
P.S. tohle je známka po opatchování ale bez módů.
P.P.S. taky mě nechávají poměrně chladným stížnosti že po 70hodinách hraní to začíná bejt nějaký jednoduchý:)
P.P.P.S Bethesdu moc nemusím Oblivion se moc hrát nedal a to ani s doinst OOO. F3 to samé. FNV mám moc rád ale za 6 hodin už budu dle STEAMU déle v severním království a končit teda rozhodně nehodlám.
HAWK *1* -
Už jen fakt, že se o hře dost píše, či dokonce hledá stovka nedostatků něco dokazuje. Abych řekl pravdu, radiš si koupím model letadla, který bude jako skládanka, dostanu k němu lepidlo a vesele si vše udělám jak chci. Rozhodně lepší než dostat "dokonalý" model, který je už hotový, ale žádnou legraci si sním neužiju. Stejnou analogii si člověk může představit s obrázkouvou knížkou, někdo rád knížky, já rád omalovánky...
-
-
Produkt který si koupíš MUSÍ fungovat. Editor bereme pro vylepšení ale ne abychom si dělali vlastní Patche.
-
-
a nefunguje snad? Žádný z výše uvedených "nedostatků" nepovažuji za chybu produktu. Spíše jde o to, že hra umožňuje každému, který brečí, upravit si pravidla podle svého, což považuji za geniální nápad a je jasný, že standarnímu konzumentovi se tento přístup nebude líbit. A proč? Protože, by musel přemýšlet, což není trend součásného světa.
-
-
To beru, pač já nejsem žádný standartní konzument, jen mám zahraný kus gameplaye a občas docela koulím oči. TES nikdy nebyl bez chyb a i tak si Skyrim užívám.
-
-
právě, už samotná "dokonalost" by hru kazila, protože by pak nikdo nic nedělal, nic by se neopravovalo, nebyla by dvoutisícová diskuze pod článkem na games apod. A stejnak beru většinu těchto "nedostatků" za usmevné na zpestření hraní, plus je o čem diskutovat.
-
-
Hmm, mně by dokonalá hra nevadila, alespoň bych se věnoval hraní a ne lovení informací jak tu chcíplotinu vyživit do použitelného stavu.
Jenže mně chování hry vůbec nepřipadá úsměvné a dost mně to irituje. A když je míra nasranosti vyšší než míra spokojenosti .. co asi nastane pak ?
Jasně, main theme týhle hry není pro mně. Ale tak nějak jsem počítal s tím, že využiju free-form a open-world. Teď se ale dozvídám, že si to užiju jenom, pokud to budu hrát podle nějakých pravidel tvůrce. Tak kam sakra zmizelo free-form ? *13* -
No právě, je o čem diskutovat. Já jsem zastánce téhle hry, jen se snažím na ni objektivně nahlížet z různých úhlů pohledu. To víš, že jsou úsměvné. Jo komunita je silná, jen bych byl nerad aby se na to v Bethesdě spoléhali jako na spasení.
-
-
-
-
Mám zatím hmm....neopatchovanou verzi. A nemám ten nejmenší důvod hledat nějaké opravy nebo něco kromě jednoho jediného záseku před dveřmi. Co že teda nefunguje?
-
-
Tak těch verzí je více i na různé platformy a můžou tam být rozdíly ale sám jsem zažil případy kdy jsem byl odmrštěn obrem na několik kilometrů, nebo jsem spatřil jasné ukázky umělé demence. Zároveň ale vím, že bych to lépe nenaprogramoval, takže přivírám očko *1*
-
-
UI je primitivní, ale to v každé hře kromě snad prvních HL a FEARu. A to odmršťování se mi naopak moc líbí! Když do někoho vpálím blesk, tak tak hezky odletí. *1* Ten výstřel do vesmíru od obrů je trochu divná věc, to jo. Ale kdo by se od nich nechal mlátit, že...
Podle mě to všechno půjde "opravit" jen v konfigurácích. -
-
No tak by si melo fofrem máknout.
Jak už jsem psal, v TW1 banda banditu se na mně vrhá inteligentně, napřed nejsilnější a nejodolnější, slabší mu jen pomáhají z boku. Lučištnící si drží odstup a utíkají, pokud na ně vyběhnu. Nejsou hloupí, ví že druhou ránu nepřežijou.
Ve skyrim se na mně vrhli všichni, lukostřelci se mi asi šli zblízka pochlubit jaký mají šíp v luku natažený, podivně se kolem mně všichni motali. A v půlce bitky ten nejsilnější odešel stranou .. asi sbírat borůvky nebo co. WTF ?!?!
-
-
-
-
-
-
Hele Hellboyi... tohle se ti fakt povedlo :) trosku me to ale mrzi, protoze jsem si tim vypestoval rezistivitu na ruzovy mlzny opar, ktery jsme meli pri vydani skyrimu. Nadruhou stranu ...
prvnich 50 je opravdu pravda, potom tam ale uvadis i bezne techniky, ktere se toleruji i u ostatnich her. Sipy bez vahy jsou prima, boruvky v zime taky nikoho nenaserou (zvlast kdyz to nejsou blueberries, ale snowberries :) Takovych veci je tam vic ale rozhodne ne tolik, abych ve vysledku nesouhlasil.
Par dalsich chybi. Tvuj pomocnik je mamlas a zaslouzi si srmt, zvlast, kdyz hrajes stealth a on nabehne po prvnim vystrelenem sipu do hordy nepratel, nacez si klekne a jakmile si stoupne, tak bezi za tebou, pricemz vsechny nalaka na tebe aby te prozradil. Tohle si imho zaslouzi vlastni bod.
Questy nejdou zrusit a i kdyz jsi o tom psal, tak je to snad na body 2. Protoze zabit nejakou ucitelku sice cloveka zamrzi, ale kdyz se pridas do 2 cechu a obema slibis, ze je budes milovat a chranit, dokud vas smrt nerozdeli a potom se ti objevi quest, kdy jdou proti sobe a ty si nemuzes vybrat za kterou stranu pujdes a ani z toho vycouvat, pak je to prujem. Takhle mi v questlistu hnije uz peknych par questu. Fakt se nechci stat vlkodlakem. dokaze to nekdo pochopit ?
p.s. HE :) prispevek nemohl byt odeslan, protze obsahuje zakazane slovo prus*r :) .. nahradil jsem ho prujmem, to snad pujde. -
no zda sa ze Vavrochovi na stare kolena zacina dobre zajebavat
-
..musim sa priznat ze "I just got trolled"
Vacsina bodov mi pride nie ako fakty ale ako osobny nazor autora.
Keby len niektore z navrhov boli zrealizovane, neviem si predstavit kolko by hra zaberala. Urcite nie tych cca 7GB alebo kolko vlastne ma.
Za cely cas co hram ( uz peknych par hodin - PC) hra spadla dokopy 3x. Co sa tyka vizualu - som spokojny. Autosave je podla mna skvely. Vzdy viem ze mam save pri zmene lokacie keby aj nie, klavesu f5 dokaze najst snad kazdy. Inventar je slaby, rozhodne ale nie katastrofa (nove Fallouty = katastroficky inventar). Tie peniaze co som za hru dal nelutujem, narozdiel od vacsiny toho co dnes vychadza ma dokaze drzat tak ze hram do noci. Konecne aspon nieco po dlhej dobe. ...a apropo "zachod" - neviem ci niekto hlada keramicku misu ale malych miestnosti len s vedrom a kopkou slamy je tam v budovach dost. -
Nechapu lidi co Skyrim povazuji za nejlepsi rpg vsech dob. hra je to vcelku dobra, ale jako rpg katastrofa. zabit draka na 5 lvlu mag na druhou nejtezsi obtiznost po ctyrech minutach boje a to jeden na jednoho, to je otresne. hraju rpgcka od dob Baldurs Gate, coz ja osobne povazuji za jedno z nej rpg, ale Skyrim, to je pro me bohuzel zklamani roku. grafika hry u rpg her me nikdy nijak moc nezajimala, vzdy me zajima hratelnost a pribeh a to Skyrim vazne postrada. rad Skyrima hraju - mozna proto ze v nynejsi dobe uz nevychazi zadne hardcore rpg hry- ale pokazde co tuto hru zapnu, tak si pripadam, ze spis hraju nejakou akcni hru nez rpg. tot muj nazor.
-
-
To je jasny, ac se snazili, nepodarilo se - stejnej problem jako Oblivion, svet leveluje s postavou. Neni to sice tak videt, ale existuje jen naprosto minimalni pocet mist, kam nemuzes jit na lv1.
-
no protože to je akční hra už od dob Morrowindu
-
-
Heh, máme před Vánocema, nedávno byl na Halloween na Steamu sale na Skyrim, tak proč si to nekoupit.. S mnoha body souhlasím, jako třeba grafika, AI naprosto k ničemu - viz kumpáni co vám lezou do cest a vám tak nezbývá, než je odhodit řevenm nebo se prostě prosekat.
Questů je tam neskutečná halda, navíc v Legendary Edici je tam další ostrov/poloostrov, Solstheim, kde se naučíte lítat na drakovi.. (to je totálně na ho*no. K čemu mi je lítání na drakovi, když ho můžu ovládat tak maximálně přepínáním cílů a na výběr mám jen tři rozkazy tipu: Utok, Klid a Na zem.. To je prostě nesmysl.. Ovšem je tu taky kopa módů co tohle upraví a z draka se tak stane naprostá raritka se zábavou na hodiny..Takže draka použiju vlastně jen k tomu, že mě zavede za prvním drakorozeným - Miraakem, který si hraje na ''bosse'' přitom usekat ho je jako usekat medvěda, naprostá hračka, jen to zabere víc času)
Pak tu je spousta Dwamerských ruin s mechanizmy a hádankami(Což nejsou vůbec hádanky...)
Lockpicking je taky k ničemu.. jakmile si to vylepšíte a přidáte si funkci, že vám to dá automaticky lockpick kousek od lokace, kde se to dá otevřít (Beztak je to většinou přesně na tom) tak je z minihry jen prachsprosté držení A/D/W..
Je pravda, že v DLC Dawnguard toho přibude opravdu mnoho, ale platit za boj z koně, který tak jako tak vypadá opravdu hnusně a koně stejně moc nepoužijete, díky jeho retardovaným pohybům? Ne díky..
K rozmanitosti Questů ještě musím uvést Ledovou Univerzitu, Temné bratrstvo a Vampire Huntery (dál sem se zatim nedostal).. Tyhle lokace/lidi vám přidělaj dost zábavy a starostí, takže za ně jasné +.
Ve Skyrimu mám nahráno okolo nějakých 90ti hodin a ještě mi toho opravdu hodně chybí, jediné co mne u toho tak drží je fakt, že jsem se do téhle hry i přes všechny nedostatky dokázal neuvěřitelně ponořit a naprosto mě pohltila. Také mě zajímá, co bude dál ..
Doporučuji dokoupit ostatní 3 DLC, pak se o tom dá mluvit jako o plnohodnotné hře. Bohužel už nemůžu napsat víc odstavců, tedy za mne 8/10 a to jen díky všem těm modům. -
-
Letani na drakovi si na Bethesde vyrvali fanoušci a podle toho to taky vypada, ta hra s tim nikdy nepocitala a nebyla na to udelana, proto to je takove jake to je. protze odehrát Dragonborn, získat draka a pak cely zakladni Skyrim prolitat na drakovi je nesmysl, jak pribehove tak topograficky a z pohledu designu světa.
Lockpicking je o tom ze se v nem zlepšuješ, takze ano..casem otevres vse snadno..proto se v tom zlepšuješ..myslim ze kdyby ses zlepsoval a stejne to porad slo blbe, bylo by to daleko horsi.
Boj na koni pridal patch který byl zdarma, nikoliv Dawnguard a je to další věc kterou si fanoušci vyrvali a proto není nic moc.
-
-
konečne :D drvivá väčšina opísaných bugov a nedokonalostí v hre je, no niektoré sú len výplodom fantázie pána Vávru a v hre je to úplne inak....super článok, pekne som sa zasmial, a teraz znova do Skyrimu *15*