Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Je s až s podivem, že internetový magazín, který má speciál o této hře a který nechal dát tomuto RPG nejvyšší ohodnocení, vydá i takto kritický článek. Samozřejmě, že je to dobře, protože je potřeba se dívat na každou minci z obou stran. Možná, že by to prospělo každé další recenzi. Takové velké shodnocení, proč hrát a proč si nezahrát, ten anebo ten právě vycházející titul. Možná by to oživilo vydávané recenze, aby se z nich nestali pouhé kopie se zavěrečným neslaným a nemastným všeschrunujícím hodnocením...
Zkusme se hodnotit stejně... Pepíček je 100% muž, ale má velké obočí, proto mu udělíme výslednou známku 99, to za to obočí... Škoda, že se hodnocení dnešních her se zkrátilo jen na to nejnutnější, nejdnodušší a strohé celkové vyhodnocení, protože dnešní doba si to žáda a je to prostě IN (na sr... není čas)...
Ale zpět ke skutečnému komentáři a k tématu. S recenzí a i s kritikou, lze v některých bodech či odstavcích souhlasit, ale u některých bych autorům článku doporučoval několikrát si ověřit to co píšou a pak to teprve finálně zobrazit... A to především platí u tohoto článku. Je téměř neuvěřitelné, že pan Bárta u Skyrimu strávil více jak 40 hodin času, když přichází nakonec s takto kritickým komentářem. Viz. body 10, 12 (mnohem menší statistiky poskytují některé sportovní hry), 16, 20 (obvzláště přirovnání v závorkách na konci... Takže vlastně jabko je to samé co hruška, obé je ovoce), 33, 34, 114 (nemám XBOX, a i kdybych ho měl tak bych to hrál stejně jen na PC, protože vím, že se málo čím šetří a že existuje spoustu modifikací, např. na stránkách skyrimnexus.com),... (body k invetáři bych shrnul do jednoho bodu, stejně je to o jednom a tom samém, že je pro někoho prostě nepoužitelný, i když mě vůbec nevadí...), apod...
Už jsem si zvykl, že se na oficiálních removaných webech objevuje v článcích na prvních stranách spoustu překlepů a chyb, které by měl někdo překontrolovat před jeho samotným vydáním, ale na to není čas ani nejsou přece lidi. No, a také jsme si zvykl na košatou, peprnou a rádoby zajímavou češtinu, se spoustou cizojazyčných spojení s různými větnými i slovními obraty... Recenze je dobře napsaná, kdežto kritika byla psaná nejspíš na rychlo a ještě k tomu v afektu... Četl jsem i jiné články od pana Vávry, ale rozhodně se jednalo o lepší počtení...
A tak na závěr... Raději bych od pana Bárty viděl novou a pořádnou Mafii než tyto články (a nemluvě o promarněných šancích na jiných titulech). Ty ať klidně přenechá nějakým jiným pisálkům... -
Odkaz na začátek diskuze, kdyby měl někdo zájem:
http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/100-duvodu-proc-dan-vavra-nesnasi-tes-v-skyrim-57711/?page=65 -
Souhlas s autorem recenze Skirim si možná zahraju, ale určitě za nej nezaplatím.
Pár blahem kvičících pubescentů na tom nic nezmění - ti budou kvičet i kdyby se jim Todd vysr.. do kapsy. -
-
dalsi souhlas
-
-
Tak neprofesionální a nereálnou kritiku jsem už dlouho nečetl. Doporučuji, aby si autor vzal svůj plakát s perfektní "blonckou" a odkráčel si zahrát takové malé RPG na toaletu, protože je mimo mísu až to vyráží dech.
Vydávat za kritiku to, že namátkou vyberu pár set aspektů hry a ke každému, ať už je dobrý nebo ne, vymyslím proč by měl být ukřižován na bráně kyberprostoru, je pobuřující pro každého, kdo kdy napsal alespoň jediný publikovaný řádek. Drahý autore, rádoby "cool" a "in" styl vkládání vulgarismů do psaného projevu a pubertální metafory jsou argumenty silné jako krabicové víno...co zkusit příště zapracovat trochu objektivity?
Skyrim hraji už několik týdnů a minimálně čtyři pětiny Vašich negativních komentářů jsem ani okem nezahlédl, ten zbytek pak je zde nafouknutý do obludných rozměrů.
Závěrem, snažně prosím, vykašlete se na psaní kritik, jste v tom dobrý jako kočka ve štěkání.
*10* -
-
Když jen pár týdnů jo to pak chápu...
-
Chcel by som vedieť tvoje povolanie a vzdelanie ty profesionál
-
Ámen
-
Souhlas, je to obycejny koste Daniel Vavra, koste z kosteci zeme. Kosteeeeeee!
-
-
clanek misty opravdu pobavil. Ja skyrim nehral, ale premyslel jsem o tom. Ale byl jsem si nejisty jestli to vyzkouset nebo ne. Na jednu stranu nejsem skalni fanousek RPG a oblivion jsem par hodin hral u kamarada a moc me to nechytlo. Na druhou stranu ta hra ma hodne dobre hodnoceni. Nakonec ale po precteni tohohle clanku, jsem se presvedcil o tom, ze to neni hra pro me. Za prvy nemam desitky hodin to hrat, radsi neco kratsiho a frekventovanejsiho a za druhe z clanku mi prislo, ze hra je v podstateten samy oblivion, akorat trochu vylepseny. Ovsem pripoustim moznost, ze tomu tak neni, nehral jsem to, opravte me jestli tomu tak neni.
-
-
Já bych řekl, že je to spíše zhoršený Oblivion... Ale jinak se nepleteš. *4*
-
-
no pane chytrý tak nám všem řekni co by sis představoval :) Která hra je podle tebe dokonalá ? :) Spoustu chyb za které tady skyrim kritizuješ májí i další hry , menší možnosti , nereálnost atd atd ... -_- opravdu miluju lidi jako ty
-
Hold moc odstavců (i jeden je moc asi)
Souhlasím s těmi chybami, Bethesda to mohla udělat jinak, spousta věcí byla vyřešena i v jiných hrách (Gothic-kování/alchymie, Mass Effecty-dialogy a následky v nich, Assassin Creed-animace/fyzika hrdiny)
Dejte mi stejné peníze co do toho vrazila Bethesda a a já za to udělám lepší hru... (jde to, jen chtít, prostě jak bylo napsáno, Bethesda v tomto "nemá" konkurenci. -
Tak prošel jsem si vše zmíněné body. Strašné na tom je, že některých jsem si nevšiml ani když jsem je vyloženě hledal něco s kamerou v úvodní animaci, dále jestli se ubírá stamka z jedné strany magicka z druhé a život s obou *1* .Tomu jsem se jen zasmál, připadá mi to takto ok. Nějáké bugy bych našel a xbox mi zamrzl 2x. Textury jelikož hraju na xku nemá ani cenu řešit, mě se celkové líbí (jsem nenáročný). Prostě nejsem hnidopich a pro normálního konzumenta gamesky mi to přijde jako úžasná hra. Jsem jenom hráč a 60% chyb výše zmíněných jsem si sám od sebe ani nevšiml. Názor je holt názor. Jinak v celku dlouhý článek *1* .
-
Jeste si Dana Vavry a recenzentu obecne nevazim a proto muzu svobodne napsat ze tento clanek je bohapusty flame, jehoz smysl nechapu a rozhodne neni objektivnim pozorovanim. Tvrdit ze autor hral na xboxu a ne na pc je stejne jako tvrdit ze jsem jako soudce precetl jenom polovinu vypovedi a podle nich odsoudil cloveka.
-
Přečet sem si vod 1-20. Větší snůšku keců sem neviděl. Z toho sem usoudil, že buď 1) je pan Vávra extremní lama a nebo za 2) je hra na Xboxu tak na ho*no udělaná, že se nedá hrát.
A teď pár bodů.
4- Mě to problém nědělá, nejspíš neumíte číst.
6- Chaos? Kde, prosím?
8- Strašněj problém, že?
9- Tohle se mi ještě nestalo.
13- Hmm, daší ukázka , že pán Vávra neumí číst.
16- To bylo už i u Oblivionu(HP bar nepřátel), Navíc to vypadá hezky.
17,18- Rozkošné, to, že se vám to seká je váš problém :), nemáte to hrát na šitážní konzoly. Toť asi vše. -
-
Lama je ten, kdo si nepřečte celý článek, ale do diskuze blije o 106 *3*
-
-
Tovíš, nemam chuť číst zbytek :) . Obvzlášť po tom krásném úvodu.
-
-
A hlavně nezapomenout na závěr vyhejtovat konzole....
-
-
Pwned
-
-