Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Už se nemůžu dočkat na kingdom come. Předtím než všichni začnete odsuzovat KC: D, tak si uvědomte, že pointa tohoto článku je, že někdo kdo dělá pořád tu stejnou hru 20 let dokola, ji nedokáže dotáhnout skoro k dokonalosti. Stačí se podívat na GTA. Ano už GTA 3 bylo skvěle udělaný, ale GTA 5? Masterpiece. Ta hra je dokonalá (nemyslím online). Možnosti, detaily, graficky. Je tam vidět postup. Tady ne. Stačí se kouknout na Fallout 4.
-
Jako dlouholetý fanoušek TES série, který považuje tyhle hry za nejlepší co v RPG stylu hrál, musím i přesto bohužel v mnohém s panem Vávrou souhlasit, nicméně spousta věcí které zmiňuje za chyby považovat lze, ale je třeba si uvědomit, že jde pořád o hru, a né nějakou realistickou simulaci středověkého života. (viz. jeho poznámky k nelogičnosti architektury nebo hodně zmiňované WC) *1*
Na druhou stranu ruku na srdce já jako fanoušek bych určitě uvítal, kdyby postavy nadabovalo více lidí, zlepšily se textury, kůň nevyběhl kolmou stěnu, u pasu bych viděl obě své momentálně používané zbraně atd. atd.
Jenže sumasumárum tohle jsou v podstatě drobnosti, které celkový zážitek ze hry nezkazí, jen by potěšily kdyby tam byly.
A tohle je v podstatě asi to, co pan Vávra chtěl vyjádřit i pomocí zdařilého přirovnání oné "nemocné" dívky na pustém ostrově.
Myslím si, že obviňovat ho na základě vyjádření svého názoru z braní drog a ztráty soudnosti je trošku tvrdé. -
-
To já zase měl jedinou sekeru, štípal s ní dříví a druhá sekera (i když jsem žádnou druhou neměl) se mi houpala u pasu. Mám z toho pár obrázků. *3* Po uložení, restart a reload už tam nebyla.
-
Fanoušci sou na drogách a ne Vávra
-
-
Proč to lidi hodnotí tak vysoko ? Je to prostě novodobý fanatismus a kulty ! Všichni budou hodnoti dobře hry, protože je dělalo (kdysy) výtečné studio. Nikdo si přece nemůže připustit, že jejich vysněná hra může propadnou, budou si ji stále hájit i kdyby byla úplný propadák. Nedokážou přijmou realitu, nedokážou být objektivní. Je spousta herních serií a studií, jejich hráči/fanoušci jsou fanatici. Jak někdo hanobí/nadává na jejich hru, je zle, musí ji hned bránit. Ano, jako příklad můžeme nyní brát Blizzard (i když za to může Activision), většinu zničených herních serií vydaných od EA. Jak také lidi poznáte ? Stačí se rozhlédnou zde v diskuzích a hned je poznáte! Slavné obránce např. WoWka, CoD.
Nikdo nemůže věřit, že ty dnešní studia jsou stejné jako při svém vzniku/největší slávě. Mění se vedení (majitel), mění se personál - to srdce pracantů, co na tom dělalo a hlavně vše je dnes podřízeno reklamám a prodejnosti co největší mase lidí. -
-
Pláču za zničenou serii Command and Conquer, CoD, Gothic, Operaci Flashpoint.
-
-
Jak dlouho to asi vymýšlel *1*
-
Skyrim stejne jako Oblivion na me pusobi dost umele, pribeh je jednoduchy a do deje se jen tezko vziva... grafika neni nijak vznikajici... neni to hra ktera by cloveka opravdu chytla... narozdil od Morrowindu a Daggerfallu ktere ve sve dobe byly uzasne a velmi zajimave...
-
I když s většinou bodů souhlasím a myslím si, že je to jeden z vůbec nejlepších i nejvtipnějších článků co tu máme, tak mi to hru nějak neznechutilo i když souhlasím s článkem, tak jsem se u hry dobře bavil :)
-
-
Konečně člověk s mozkem. Nebojí se na to podívat střízlivě a ještě k tomu nemá kecy. Hlubokosklon...
-
-
Dan Vávra psával kdysi články nejen čtivý, ale i smysluplný, then he took an arrow in his knee...0_o
-
-
TOP komentář!! :-D
-
-
Ono by se stačilo podívat na MAfii 2 kde byla stejná textura trávníku po celém městě, možná jeden opakující se špatně vymodelovaný strom, stejné lavičky, jeden slunečník na trhu atd. Umělecký dojem mafie taky moc nezanechala, ale zapoměl jsem to určitě též seškrtal vydavatel.... Ale jinak má Dan Vávra ve 2/3 pravdu, zbytek pramení z jeho neschopnosti skyrim hrát.
-
-
Mafia II má jen cca dva nebo tři modely pro každou "vrstvu obyvatel", takže vůbec není problém narazit například na skupinu deseti siamských trojčat. Umělecký dojem je na bodu mrazu, ta hra (Mafia II) je ráda, že existuje. A ano, to seškrtal vydavatel, dokonce to jasně řekl pan Kolář na jeho přenášce minulý rok - vývoj se dostal do bodu, kdy ve 2K řekli DOST, MÁTE ODTEĎ "nějaký čas" NA DODĚLÁNÍ.
I potém, kdyby ve 2K nebyli oslíci, tak už moho být vše "opravené", ať už přes patche nebo námi modery. 2K se na Mafii II vyflákli zvysoka, nějaká česká ptákovina jim za to nestojí.
V tom je potřeba pochválit Bethesdu. A velice pochválit. Když už nic, tak nebrání lidem si produkt přizpůsobit. -
-
A ty cutscény, který skoro nemají konkurenci jsou co? Většina her takové nemá doteď.
-
-
Ale on od tvorby Mafie 2 v jejím průběhu odešel, takže je z obliga, ne? *1*
-
-
Ano.
-
Jenže Mafie 2 je svkělá hra, celkově jedna z nejlepších minulého roku. Teď právě nevím, jestli za to může nebo ne? :D
-
-
vec vkusu...
-
-
Mě zajímá, jestli za to může i on, že je tak dobrá.
-
-
-
-
-
Hra je to dobrá, ale upřímně, ve všech bodech má pravdu.
-
-
soubojový systém je uplně stejny jak předchozích dílech, a mě přijde naopak výborny, jelikož je reálný a dodržuje fyzikální vlastnosti (mužete všelijak úderům uhýbat, a ne jak v jiných hrách kde vás údery automaticky následují a zbraň se vás musí opravdu dotknout, což v jinych hrách taky nerespektují), dále kuň je rozhodně rychlejší než jít pěšky...že kradení je jen sbírání věcí, a jak si myslí že to vypadá v reálu?? když někdo přijde krast do obchodu, přijde k regálu pobere věci do kapsy a jde, co v tom chce proboha hledat za složitosti? a odemykací minihra mi přijde taky v pořádku, naročný zámky není jednoduché odemknout, a taky nevim jak jinak by si to představoval....NPC krom dětí strážných a pár lidí, maj každý svý hlášky a často aj reagují události, co se přihodili....a vubec nechápu co to borec hrál za hru, když tvrdí že ve hře není autosave - asi si ho blbec vypnul, protože se to savuje při každém vstupu do budovy nebo dungeonu a při každém spánku, a nechápu proč mu vadí možnost kdykoliv si to savnout v menu, což má každ normální hra (narozdíl od blbych checkpointů)...a nakonec jestli se mu něco nelíbí nebo mu tam chybí, proč si jako myslí že je tato hra tolik otevřená modderské komunitě?.....ostatně by si Vávra mohl zamést před vlastním práhem, než začne kritizovat díla druhých, když se podívám třeba na Mafii 2 - jediné co se v hře dalo dělat byl lineární příběh (a to bylo přitom keců před vydáním, jak si budete moc vybrat pro jakou rodinu budete chtít pracovat, že hra bude mít několik možných konců), uplná absence jakýchkoliv dalších možností a vedlejších misí na to že to je open world (wtf?, i v jedničce byl aspon Lucas Bertone), podstatně méně aut než bylo třeba v jedničce, tupej neomezenj arzenál zbraní v kabátě (opět mínus oproti jedničce), mrtvoly se vám po pěti sekundách vypařili...jako neřikám že mě ta hra nebavila, ale oproti jedničce to byl třeba skok dozadu, jediná plus krom příběhu pak byla už jen pěkná dobře optimalizovaná grafika, parádní jízdní model a tuning aut (i když na muj vkus trochu jednodušší)......ale myslim si prostě že on zrovna by neměl kritiziovat tak dobře propracovanou hru jako je Skyrim, kterej má příkladnej otevřenej svět, kterej skutečně žije a ne jenom bezvýznamnej prostor, kterej vám má tak maximálně spestřit cestu pro úkol
-
-
Ano, přesne tak. :)
-
-
no možno 80%-90% je pravda ale určite nie 100
-
Ve všech? Co třeba jeden z prvních? Ten s mapou interiéru.
-
-
Tak to jsou skoro dva roky co Skyrim vysel.A jak to s nim vypada dnes?
stranky gamefaq: Xbox a PC verze stále nejdiskutovanejsi hry
steam: přes 3 miliony prispevku od vydani v diskuzi, ve vsedni den hru hraje kolem 30-50 tisíc lidi
games: vavruv clanek jasne vede v poctu pripevku, i když clanek je negativni a i dva roky po yvdani sem občas někdo neco napise.
Popularita hry je obrovska i po dvou letech a v single player hrach nemá konkurenci ani obdobu.
jsem zvedav jakou popularitu mezi hraci ziska autorova hra o husitech, když nam tu tak pekne popsal 100 duvodu jak na to:) -
-
Zvlášť se těším na Vávrovu hru kvůli důvodu 33, protože když tam nebude záchod tak recenze musí s hodnocením okamžitě jít dolů! *1*
-
-
No,ale aj som tam jeden zachod nasiel.Je hned v tej jaskyni este nez prichadzate do Vorarova a napravo su v nej banditi.Tak v tej jaskyni najdete taku miestnost velkosti wc bez dveri,(taky vyklenok)je tam drevena podlaha a v nej v strede diera z vedrom (kyblem).Takze tam asi chodia ti banditi kakat:)
Skyrim vychadza zo staroveku myslim,takze splachovaci zachod ako je v Mafii a aky sa pouziva dnes by som tam nehladal.
Taktiez keby dali vsade tie zachody,tak by to bola taka hajzlovita hra:),tak si myslim ze je v poriadku ze som v hre narazil iba na ten jeden. -
-
Skyrim nevychází ze starověku a kdyby ano, ve starověku měl záchod snad každý městský dům. Já nevidím důvod nedávat do každýho domu záchody, vždyť záchod nezabere skoro nic. Problémem je neefektivní a nerealistický rozvrstvění domů.
-
-
-
Já jsem se na skyrim těšil neskutečně
Po prvních pár hodin jsem byl nadšený jako malý kluk. Asi po 12 odehraných hodinách jsem začal zjištovat, že je všechno úplně stejný.
Po dalších pár hodinách jsem neviděl absolutně žádnou motivaci kromě dohrání samotného main příběhu. V tý hře není důvod se dostávat na úrovně. Je to takový mrtvý gigantický svět, kde se nic neděje. Když se dívám na video, vypadá to bože. Ale je to prostě nuda. Questy jsou o ničem bez odměny, často nudný. Během prvních 30 minut člověk zažije všechno co mu hra nabídne. Kouzlo je nellepší hned z první úrovně, protože je za pár many a můžu ho valit Xx za sebou a ten rozdíl v dmg není dramatický a drak jde k zemi jako papír a zbyde zásoba na další šmejdy v zápětí, používat něco útočného pokročilého nemá žádný velký smysl.
Jak jsem byl na začátku super nadšený, tak jsem byl po těch 24 hodinách hraní zklamaný.. A překvapilo mě, kolik lidí si to stále vůbec nedokázalo uvědomit a prosedí u toho stovky hodin. Každopádně je to ale velký otevřený svět, který člověk může zkoumat, sice bez motivace ale zabavit to dokáže, vizuální stránka je hezká. Odnesl jsem si z toho i hodně krásných dojmů. Ale je to hra opravdu na chvilku nebo pro lidi, co neumí nic jiného než pařit kdeco a jen pařit, jako já před lety... -
-
Tak ono se tam toho deje spousta, jen se to hraci necpe pod nos. Hra dokaze vytvořit neskutecne množství situaci které se stanou třeba jen par lidem ze všech co to kdy hrali. Jenze tyhle všechny věci nevyplavou na povrch po par hodinách hrani. Obtiznost souboju je nastavitelna, na nove pridanou legendary obtiznost by ti kouzleni zakladniho kouzla moc nepomohlo. Skyrim je dost narocna hra na to aby z ni clovek něco mel, a tak nejak tam plati ze jaky si to tam udelas takovy to tam mas. Takze kdo chce vidi v tom blbost a ztratu casu a jiny u toho prosedi stovky hodin. Parit jako před lety? Tohle je takovej kruh, když ti je 12 ses z her na vetvi a hral bys je furt, to trva tak do 18-19, pak prijdou zensky, kamosi, clovek se rozviji a zacina na hry koukat jinak, no pak se ozeni ma deti a buduje zivotni jistoty a na hry moc nemá cas a říká si ze nechape jak u toho dřív mohl sedet furt, pomalu starne a zjistuje ze to vlastne bylo fajn, a jelikož deti uz ma velky a když prijde z práce tak si klidne muze hrat stovky hodin jako když mu bylo 16..takovej kruh to je:)
-
-
Víceméně s tebou souhlasím. Určitě jsem na to nechtěl nejak narážet, že bych se nad tím pozastavoval jako nad blbostí. Rozhodně je to hra, kterou si stojí za to zahrát! Máš rozhodně s tím kruhem. Na druhou stranu ty situace a toho co se tam děje mi přijde takové nedotáhlé. On je to velký svět a byla by to asi fuška udělat to celé takové víc propletené asi jako fallout 2, tvoje činy by měly být více odměněné. Tady se musíš spokojit jen s atmosferou a průběhem úkolu. Neviděl jsem tam motivaci pro tu postavu. Je tedy fakt, ze legendarni obtiznost o tom vůbec netuším. Nechtěl jsem říct, že by to byla úplná facka si tu hru projít a určitě tam budou náročné questy. Ale dohrával jsem stylem který jsem používal od začátku a když jsem se snažil dělat cokoliv jiného, bylo to pomalejší a nebezpečnějsí. Vytrácel se mi tam význam si vymakávat postavu, to mi chybělo, někdo to tam prožívá hodně, jinému o to zase vůbec nejde a užívá si atmosféru ať je jakákoliv. Hledal jsem v tom asi něco jiného
-
-
-