Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
bohužel musím naprosto souhlasit s autorem.I me se mockrat stalo ze sem chtel odpovedet jinak ale na vyber sou vzdy jen dementni odpovedi(moznosti) Dungeony strasne nudny grafika se mi libi ale ze by byla v dnesni dobe nejak framozni ani zdaleka.Klidne me ukamenujte ale gothic 3 mel podle me lepsi grafiku. Jinak kdyz sem hru poprve dohral a zamyslel sem se hodne mi pripada podobny gothiku myslim tim pribehem draci,vyvoleny atd a kdyz sem slysel jak zalezi na rozhodnuti jaky clovek udela ze se to promitne jinde nevim me pride ze nikdo v teto hre nevi co vubec se deje za branama mesta.Spis v gothiku zalezelo jak clovek odpovi ale v teto hre urcite ne.Nejvic me asi nastvalo kdyz mi rekly cepele ze dokud nezabiju draka tak semnou konci a ja jim nemohl rict ze ho proste zabijet nebudu.po dohrani hlavni linie se vlastne nic nestane sem dal nejaky blb co chodi po svete a neco zabiji a shani lepsi veci ale nevim kcemu kdyz uz nemam zadny cil.Kovani zbrani parada uprime zbytecny ale totalne.nevim tahle hra je cela nejaka nedodelana.
-
-
Gothic 3 booooooooží
-
-
3 až taká není...tiež je zabugovaná riadne a lineárna...ale pestrá :)))
-
-
-
Dane Vávro, ve vašem případě je "zaujatost" slabé slovo. Chovám k vám úctu, ale napište raději, jak si představujete, že by se ty problémy daly vyřešit, neboť vaše (kolikrát celkem úsměvné) "důvody proč nesnášíte Skyrim" jsou silně nekonstruktivní. Až vymyslíte něco jak by to měla Bethesda dělat a případně uděláte nějakou RPG hru, která bude dokonalá, budou tyto VAŠE "problémy" nějakou váhu. Pardon, ale váš problém typu "předměty se v inventáři netřídí", jsou dost těžko řešitelný, když ve Skyrimu jde sebrat tuny různých předmětů. nemyslím si, že by to vyřešilo, kdyby se předměty třídily na nádobí, kytky, ozdravné lektvary, kouzla, jednoruční zbraně, obouruční zbraně, rukavice, helmy, knihy, lístečky, zprávy, náramky, řetízky, zbytky ze zvířat, předměty ke kování a další a další a další. Ještě, že to je tak jak to je...
-
-
Mohly by se tridit podle vahy, ze jo, a pridat podminku do kodu a klikatko do inventare tak prace na deset minut? To jen tak mimochodem :)
-
Já bych byl po průseru M2 taky radši spíš pokornější..
-
-
S některými body souhlasím, s některými méně. Je to o pohledu daného hráče.
Já například jsme si těch bugů, chyb, nedodělků, nelogičtností apod. vědom ale i tak mně Skyrim chytl. Dle mého názoru je to o přenesení se. Já se přes většinu chyb přenesl a Skyrim mám rozehraný už potřetí a stále mě baví. Ale panu Vávrovi to neberu, prostě ho to nechytlo.
Nemůže to bavit každého ;) -
-
Evidentne jeho to bavilo, keď napísal, že to hrá. *1*
-
-
Hlavne ma fascinuje, že Vávru stále lokálne herné médiá pretláčajú ako "uznávaného herného vývojára". Čo presne ten pán za posledných desať rokov vyvinul a aké to bolo?
Lebo posledných 10 rokov produkuje akurát húpe kecy na všetky mysliteľné témy od svetovej ekonomiky po dopad globálneho otepľovania na migráciu tučniaka patagónskeho a to je tak celá jeho tvorba.
Takých "vývojárov" nájdem na každý prst desať. -
-
a co za posledních 10 let udělala Betsheda? Dvě zprasený kopie Morrowindu. Ale já je chápu, nemají proč je vylepšovat, když jim je armáda blbů žere...
-
-
A možná taky nějaký Fallouty, Brinky a pár dalších bezkonkurenčních pecek :) *15*
-
-
No Brink a Rage Bethesda/Zenimax len vydávali, s vývojom nemali nič.
-
-
Dotaz nebyl co napsali oni :) a pokud vím, tak na Falloutu 3 dělali oni a mám pocit že na některých z dalších titulů se podíleli částečně, nebo aspoň prostřednictvím svých lidí.
-
-
hele zblaznil se O.o ..
Kdyz reagujes na koment o Rage a Brink, tak se ocekava, ze i ostatni reakce budou na to :D..
Pokud jde o Brink, tak ten delali vyvojari ze Splash damage :), ale to ty jiste vis, kdyz se tu tak urputne snazis :D.. -
Lol... o Rage sem nenapsal ani prd :) a pokud jde o Brin, tak tam delali vydavatele ne? :) " ... kdyz uz chces trollovat, tak at v tom aspon nemas nesmysly :)"
-
Lol.. Dotaz byl, co oni udelali.. A rage ani Brink praci Bethesdy neni.. kdyz uz chces trollovat, tak at v tom aspon nemas nesmysly :)
-
-
-
-
Jasne. nelibi se ti to,tak jsou vsichni ,co se jim to naopak libi, blbci. Co tak trochu tolerance? Oni treba zase nemusi ty ''tve'' hry.
-
Neviem, či si niečo hral, ale Skyrim a Shivering Isles sú oproti Morrowindu pokrokom. Pôvodný Oblivion ako v čom...
Armáda hráčov tie hry kupuje, lebo sú proste dobré. To je veľmi jednoduché. Ja som od Skyrimu nič moc nečakal, ale za svoje peniaze som dostal desiatky hodín vynikajúcej hernej zábavy (a to nie som ani v polovici hry). Mohlo by to byť lepšie? Áno. Je to pre mňa hra roku? Jednoznačne. Máš s tým problém alebo máš iný názor? Tvoja vec, hraj niečo iné. -
armáda blbů se baví, hraje, kdežto ti druzí se nudí a závidí armádě jejich zábavu tak jim tu hru zkoušejí protivit na fórech, ale ono to nejde nějak, a to je stve, ponevadz armáda blbů má super zábavu a pořád hraje :D
-
-
-
Skyrim už mám dohrán a tenhle článek mi ho nijak nezkazí. Neříkám že to je nejlepší hra s nejlepší grafikou a nejvymakanějším systémem čehokoliv. Je to jen další hra, u které jsem se pobavil. Jasně, ve Skyrimu jsou průsery. Taky nesouhlasím s hodnocením většiny recenzentů. Ale nejsem na tom tak špatně abych napsal takovouhle blbost. Dobrá třetina z nich je naprostý fail, kdy autor jen ukazuje vlastní pitomost ve hře, přehání nebo si jenom vymýšlí. A věřte nebo ne, na většinu zbylých ukrutně šílených chyb, jak jsou nám popisovány nenarazíte, nevšimnete si jich nebo se u nich spíš pobavíte. Je to totiž o přístupu, chci se u hry bavit, nebo vztekal a potom smolit takovýhle bláboly?
-
No říkat si můžete co chcete, ale v podstatné části to trefil naprosto přesně a má pravdu (ne v tom, že je ta hra úplně špatná, ale v těch jednotlivých chybách). Mimo to jsem se u toho článku výborně zasmál, takže jednoznačně +1 pro Dana *1*
-
Dan Vávra bude mít za tenhle článek v brzké době, návštěvu z Temného bratrstva. *16*
-
ja jako roleplayer si tu hru nemužu užít když vidím jak je to deláno bez rozmyslu, napr. jak tam chodí v snehu vyzlečení lidé a táboří tam a vývojári se ani neobtežovali tam dát táborák. Jsou to takové detaily ale praští to do očí.
taky co mne hodne štvalo je dizajn krajiny, kdy je neco par metru od vás ale nedostanete se tam protože jsou tam všude skály na ktere se nedá vyšplhat. -
-
hledej
-
Na to exixtuje cheat tcl
-
opet reseni toho jak jsou tam polonahy lidi v zime. Ja nechapu proc tohle nekoho irituje. Navíc banditi a další lidska verbez nezije jen ve snehu, jsou i teplejších oblastech Skyrimu, v lesich atd, tam by zase vypadaly blbe navleceny v kozesinach. Nebo si snad někdo mysli ze v Bethesde jsou takovy silenci ze budou kazdyho banditu designovat zvlast a oblekat ho podle toho kde zrovna je? Asi tezko, to by tu hru delali 100 let..
Pokud je nejaky místo kus od tebe a něco tam je tam se tam urcite dostat da, ale holt není to simulator horolezce, takze se to musi slozite obejit nebo se tam da dostat skrz nejakou jeskyni atd, stejne jako bys to obchazel v realu když bys nebyl horolezec:) -
-
Mody!! M.O.D.Y.
-
Jsou to predevsim idioti, protoze skyrim je vsude popisovanej jako oblast, kde je zima PORAD. Zajed si pres leto do Norska ... mozna tak 1-2 dny v cely sezone to bude na triko. Jinak budes chodit v minimalne dlouhym rukavu. Nemluve na tom, ze i maly decko umi detekovat v jakym biomu se NPC nachazi a podle toho mu pridelit odpovidajici sablonu obleceni ...
V realu by mi dost tezko nekdo tvrdil, ze Pragl ma problem s kouzelnikem ... a poslal me do ostravy ho kilnout. Presne takhle vypada 100% Qstu ve skyrimu. Kazdej cil je zcela mimo smysluplnou oblast, proste jen proto, aby hrac byl prinucen bezet (aspon jednou) pres celou mapu. -
-
meles blbosti..ty biome...když budes v himalajich a vylezes nekam vejs bude tam vetsi zima nez dole v udoli A když uz to tak debilne prirovnavas k realite, myslim ze je třeba celkem bezny ze americani měli za druhy svetovy měli problém s nemcema tak jim leteli vybombardovat berlin..přes pulku světa, kámošovi chodil za zenou chlapek z plzne, bydlel v praze a presto si tam za nim dojel atd atd...tak proc by se nesel zabit kouzelnik do ostravy zejo.
-
-
-
P.S.
taky je hodne smešné a trapné jak ruzni moderi delaji tzv. overhauly aby tu hru udelali jako lepší pro roleplay, napr. že prodlouží den a noc, spomalí levelování a pod. ale ty základní kiksy, ktere bráni roleplayu (a jsou vyjmenovane v tomto článku) tam zustanou
-
-
Skyrim hraju na střední detaily bez výraznýho trhání, můj PC už není co býval ale grafika mi tak strašná nepřipadá...spíš dost nádherná :)...možná jsou textury slabší ale když jdete např. zasnězeným lesem tak to je fakt kouzelný :D...achjo, kde sou ty doby kdy hry nebyly o grafice :P...skyrim má chyby, občas dost velký, ale jako celek je to fakt suprový RPG, jedno z nej co jsem za posledních pár let hrál, a nějakej Vávra můj názor nezmění.
-
-
tak textury sněhu na některých místech jsou fakt k smíchu a jde určitě o nedopatření. Na jednom TES foru se dokonce členové fora ptali, jestli nejde o bug, protože nemohli uvěřit, že by takové textury mohly být v této AAA hře. Já tomu taky nemohl a stále nemůžu uvěřit, že se něco takového ve hře objevilo.
Ty textury sněhu jsou něco jako originální tráva v Oblivionu. Když jí člověk měl zaplou, nebylo možné si Oblivion vůbec zahrát - extrémní lagy. Naštěstí ten sníh nemá žádný takový efekt. -
Tak to máš dobrý, že tak špatně vidíš. Ja když kouknu na ty papírové kulisy, co mají být stromy, tak zvracím.... Bethseda: dejte mod, kde budou stromy místo kulis a všechno ostatní překousnu. *1*
-
-
A co takhle si ten mód sám stáhnout pokud teda nehraješ na konzoli.
-
-
On uz je ? A KDE ?
Tak nějak mi Skyrim jako hra připadá stejná jako reálie v ní. Koupím si základ a pak jdu hledat do širého světa přísady. Aby to bylo chutnější a stravitelnější.
Sorry, fakt nejsem fan, takže zatím netuším, kde se v širém internet/Skyrim světě dají najít ty ingrediance/mody .. To bude dlouhej QUEST *1*
-
-
jo, kamenné stromy jsou fakt vtipné - všude to fouká a stromy ne a ne se pohnout. aspoň že ty keře se trochu hýbají.
-
-
-
Některé důvody ve mně budí dojem, že se jen nějak potřeboval dostat přes 100 důvodů. Nicméně s ostatními asi 90 důvody naprosto souhlasím. Skyrim rozhodně není dokonalá hra (i když velice dobrá). Rozhodně není dokonalá, aby dostala 10/10, nicméně jaká hra pak dokonalá je? Všichni jásají, jak je Skyrim super. Já si myslím, že je to způsobeno tím, že moc opravdu dobrých her v poslední době nevychází. Snad to spasí Trine 2.
-
-
A kdo tě nutí to hrát? Pust si Risen, Gothic nebo Baldurs Gate 2, to je to takovej problém? Potřebujete mít eno nuno grafiku aby ekonomick trh HW měl z čeho žít?
Příklad. Mám audi 80. Miluju ji, je dokonalá. Co natom, že je to 18 let starý auto? Přece nepoběžim každej rok kupovat nový model. -
-
Lebo na nové nemáš prachy heh. *2*
-
Jak to říct. Risen, Gothic a dokonce i Baldurs Gate časem omrzí. Už samotný fatk, že hraju na nejmenší možné detaily a dohledem staženým na minimum (kromě viditelnosti postav - není zrovna super, když na Vás někdo střílí a Vy ho ani nevidíte), vypovídá o tom, že opravdu nepotřebuju eno nuno grafiku.
A jak říkám, já to hraju rád, nicméně nechápu, jak tomu někdo může dát deset.
A srovnávat hry s autem je trochu ...k ničemu.
-
-