Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kickstarter ti aaa titul neutahne ani nahodou.
  • Menttor
    No jo, jenže v EUSSR se takovýhle absurdní představy můžou rychle přeměnit v realitu.
  • Nechceš to trochu rozvést, jako zástupkyni žen-hráček si tu lidi rádi poslechnou, co si o tom myslíš (už jen fakt, že tu máš samé +). V čem je teda problém, podle tebe? A jak by se to mělo zlepšit?
  • To je dobře, že to u tebe funguje *3*
  • Verim ze tve sestry jsou jednodussi stvoreni, ty jsi zase primitivni - to bude rodova zalezitost :-).
  • :))) sem vyprsk smíchy:))
  • Menttor
    Haha, asi ti uniklo, že jsem narážel na tu přehnanou snahu o genderovou korektnost ve všech možnejch oblastech, i v těch, kde nemá co dělat - mj. filmy, knihy, hry, práce apod.

Zkrátka je naprosto zcestné, považovat pohlaví hlavního hrdiny za argument, proč mě hra baví, či nebaví. To by fungovalo možná u nějakého nevyvinutého dítěte s mentální poruchou.
  • Ty ses ale hysterka. Nikdo nikomu nic nerozkazuje. Chapes co to je verejna diskuse?
  • hehe, tohle byl docela dobrý pokus *15*
  • O čem to mluví? First person akce... tam je to skoro jedno, protože tu postavu stejně nevidíš a ženy tyhle hry moc nemusí. Strategie... ty jsou pro oboje. RPG... tam se dá udělat většinou chlap i ženská. Adventury... ty nikdo moc nehraje, ale když už, tak mi nepříjde, že by byly nějak pro-mužský. Hříčky typu angry birds... tam se taky neni o čem bavit. Sporty a simulátory... tam na to kadí pes.
    Jediné co jsem schopen připustit je, že v RPG a third person akcích jsou ty ženské stylizované podle představ chlapa, takže většinou jsou stejně spíš pro chlapy i když zvolíš ženskou (i ta Lara). Jestli jde o tohle, pak OK, ale v tom článku to nikde nezaznělo.
    PS: Gearsy byli a budou pro chlapy, to nikdo doufám měnit nechce.
  • Menttor
    http://kuc.cz/xyv3iw
  • Ženy jsou jednodušší stvoření, právě facebookové hry jsou pro ně jako dělané. Osobně si nemyslím, že mají nějaký kupní potenciál co se týká ostatních her. A hlavně nemají čas. Ty mladší 11-15 let se věnuji modě a kosmetice 15-25 se věnují blbostem,klukům pařbám a 25 let a více-kariéra, děcka, plotna. Mám tři sestry a všechny jsou to stejné krávy.
  • Menttor
    Když je ve světě tolik frustrovanejch militantních feministickejch hráček, tak by určitě rády příspěly na kickstarter, ne?

problem solved biatch
  • „Ženy nejsou malým, výjimečným typem trhu na okraji hlavní skupiny. Ženy jsou novou hlavní skupinou“, říká Abernathy.
    Nemyslím si. Je tu celá řada her, kde jde hrát za ženskou postavu. Jak hry z minulosti, tak i ze současnosti. Navíc nesmíme zapomínat i na příběh, kde ženský charakter taky často zasahuje do her, i když hlavní herní postava nemusí být žena.
    Jestliže např. ženská autorka nějakýho románu udělá hlavní postavu své knihy jako ženu nebo muže, je taky její věc. Jestli chlap spisovatel udělá knížku, kde převažují ženský charaktery nebo mužský, proboha, kdo se na to ptá?
    Nikdo nemá problém s tím, že to dotyčný autor udělal tak či onak, jak to cítil. Pokud je kniha dobrá, prodá se, a nikdo se nad tím nepozastavuje.
    Ale u her se vždycky objeví nějaký potroublý jouda (kvůli dceři a bůhvíčemu), který se někomu chce zavděčovat a jiným rozkazovat, jaký příběh a osazenstvo mají herní vývojáři začleňovat do svých her? Tak to sorry...
    Pro mě za mě, ať jdou ženský programovat, ať vznikají ženský herní studia, a ať si tam klidně do příběhu dají jen ženský. I další studia, kde převažují chlapi, ať klidně do her dávají víc ženských, jen hlavně ne na příkazy nějakých pomatenců, kteří chtějí ostatním autorům říkat, jakým způsobem co dělat.
    Ok, vlož kapitál, a pak můžeš spolurozhodovat o tom, kdo a co uvnitř hry bude a nebude, jinak nevidím důvod, proč se nad tím vůbec pozastavovat.
    Hra bude dobrá, když bude dobrá, tak, jak ji autoři udělali, nehledě na to, jaká hlavní herní postava tam je. Stejně tak jako v jiných oblastech mimo hry.
  • Zrovna jsem chtěl psát to samé, předběhl jsi mě :). Nadávat na průmysl k ničemu nevede, kde není poptávka nebude ani nabídka. Pokud poptávka je, tak toho může někdo využít.
  • Ale ono je to bohužel trochu komplikovanější - jelikož nemají k dispozici velké hry, které by je bavily, tak zůstávají u fejsbůčkových her. A jelikož hrají jen ty menší hry tak z toho spousta lidí získává pocit, že jim to stačí a nic jiného nechtějí. Je to taková neustále opakovaná logická smyčka.
    Osvěžit žánr akčních a příběhových her netradičními hrdiny by myslím nikomu neuškodilo (klasické akce s tvrdým bílým zabijákem by zůstaly ale mohly by se prokládat jinými typy hrdinů, kteří se třeba do rolí masových vrahů moc nehodí a tak by herní náplň získala úplně jiný nádech, třeba co já vím, jako ICO, Shadow of Colossus, Beyond Good and Evil, Mirror's Edge, Portal atd., kde ti hrdinové sice bojují také, alle dělá se to celé tak nějak jinak)
  • Takhle to bohužel funguje jen v pohádkách nebo v představách laiků (nemyslím to zle, člověk prostě musí být ROKY v oboru, aby aspoň trochu chápal souvislosti) - abys sestavil tým pro pořádnou hru, potřebuješ dost financí. Tím myslím v řádu miliónů, a to i když nechceš dělat nějaký megaprojetk ala Assassin's Creed. Takové peníze dá jen investor/publisher. A když začneš tyhle nutné peníze shánět, jsi zpátky v zajetých kolejích byznysu. Pomocí pár jednoduchých kroků z toho vylézt nejde.
    A projekt, který by zaplatila z vlastních financí nějaká odhodlaná vývojářka nebo vývojář, nemá moc šanci být "velkou hrou" - při tom, kolik skuteční vývojáři dostávají peněz (i na top pozicích), jsou schopní dát dohromady finance možná na nějakou malou mobilní hru nebo malý indie titul.
  • keigi
    Mám, špunt!
  • keigi
    Na tom něco je ... jen si nejsem jistý, jestli není problém i v tom, že tyhle herní DEBATNÍ komunity kolem herních serverů (třeba) se poměrně brzy mění ve stádo nadržených puberťáků a trollů - viz diskuse pod jakýmkoliv videem, kde je ženská - a stejně jako mnozí postpubertální 30 muži (včetně mě) pak nemají moc náladu být takové komunity AKTIVNÍ součástí (těch 50% je v českých podmínkách ovšem nesmysl, v tom souhlas)

- BTW, teď si tak uvědomuju, že něžnější polovičky kolem mě hrají častěji na konzolích a handheldech (a tabletech v poslední době) a taky si nevzpomínám, kdy by některá z nich měla potřebu řešit klasický PC vs. konzole flame ... možná bude háček i v tomhle, masáž EGA potřebujeme spíš my :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit