Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V článku je docela dost překlepů a ty překlady z angličtiny taky místy haprují. Kvituju s povděkem odkaz na rozhovor na začátku i na konci, autor myslí na komfort čtenáře a to je fajn.
  • Nejlepší spisovatelé jsou alkoholici atd.. to neplatí jen o současnosti, ale i minulosti ;) Sapkowski je živým důkazem ...
  • Kr.Pa
    Článek zrovna když vyšel poslední díl od Leonarda ve vázaném provedení. Po 6 letech konečně kompletní serie *3*
  • Zaklinaca som precital jedinu knihu.. Nikdy viac.. Smiesne jednoducha az primitivna dejova linia.. Nezachrani to ani ten kvazi drsnejsi slovnik.. Vsak to je ako rozpravocka pre male deti.. Ti narocnejsi sahnu napr. po Eriksonovi.. :-)
    • Zomri, troglodyt.
      • ?
    • Myslíš toho německýho psychiatra
    • Jen jestli ti jen nedělá dobře povyšovat se nad ostatní na netu. *4*
  • 4 knihy povídek Zaklínače? Něco mi uteklo?
    • Amylee.Anderson
      Máš 3 a pak 2 novější vydání. V 1. vydání jsou napůl známé a napůl jiné, než v první 3 povídkách.
      • Aha aha... Já to četl asi v roce 2003 nebo 04, a to až v tom novém vydání. Proto to znám jako dvě povídkové knihy Poslední přání a Meč osudu. Je v původních vydáních něco, co v nových chybí?
        • Tikov
          No tak abych se v tom zorientoval sám- wiki uvádí (a povídky dohledány):
          Povídky o Zaklínači – původní vydání
          Zaklínač – Stříbrný meč ISBN 80-900912-5-3 (Winston Smith, Praha 1992) (povídky: Zaklínač, Zrno pravdy, Otázka ceny, Cesta, z níž se nevrací)
          Zaklínač – Věčný oheň ISBN 80-85643-22-7 (Winston Smith, Praha 1993) (povídky: Hranice možností, Střípek ledu, Věčný oheň)
          Zaklínač – Meč osudu ISBN 80-85643-23-5 (Winston Smith, Praha 1993) (povídky: Trošku se obětovat, Meč osudu, Něco víc)
          Povídky o Zaklínači – nově uspořádané vydání
          Zaklínač I – Poslední přání ISBN 80-85951-14-2 (Leonardo, Ostrava 1999) (povídky: Cesta z níž není návratu, Hlas rozumu, Konec světa, Menší zlo, Otázka ceny, Poslední přání, Zaklínač, Zrnko pravdy)
          Zaklínač II – Meč osudu ISBN 80-85951-23-1 (Leonardo, Ostrava 2000) (povídky: Něco končí, něco začíná, Hranice možností, Meč osudu, Něco víc, Střípek ledu, Trochu se obětovat, Věčný oheň)

Takže koukám, že mám ještě pár věcí dočíst *4*
        • Amylee.Anderson
          Druhé nové vydání jsem nečetla, ale z toho, že první knihy jsou tři, soudím, tam budou nějaké, co v nových nejsou.
  • DeDy
    Joj, Sapkowski může za nejden ujetý autobus nebo vlak nebo přejetou zastávku nebo frajerku v posteli nebo ...
  • to bylo pro Amylee.Anderson
  • tak ja si prisadim jeste jednou
    Vladimir Lem - Solaris
    Ukazte mi "zapadniho" autora, co byl schopnej napsat neco podobnyho. Napada me jenom Dick a ten taky vecne resil existencni problemy lidstva...knizky dobry, ale ne tak, jako Lemovo. Myslim, ze jsem tu srovnal dva nejvetsi. I kdyz dneska asi zijou lidi vic casopisema o Halo, Starwars, Zamilovani upirci...
    • Watts - The Island, líbil se mi ještě Ostrov mrtvých od Rogera Zelaznyho.
    • Magister_Peditum
      Watts - Slepozrakost, Simmons - Kantos Hyperionu. Třeba. Samozřejmě úplně stejné téma to není, ale jen jde o příklady knih, které jsou podobně "přemýšlivé".
  • Vždyť už podle fotky je to polodebil :D
  • Co to je za pšonka?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit