Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 3 by v MP zvládl 256 hráčů, ale prý to není zábava
9.3.2011 | Aleš Smutný
94 příspěvků
-
Tak velký počet lidí je problém hlavně pro map designéry. Zbytek se dá řešit třeba půl minutovým respawn timem.. klidně nějakým interaktivním, kdy by aktivní hrači měli častější resp atd. V době čekání by mohli být nějaký minihry, které by ovlivňovali hru v menším měřítku a člověk by se nenudil. *7*
-
Tady se musím zastat konzolistů. Omezení 64 hráčů na PC nemá nic do činění s konzolovým portem.
-
takze mi chces povedat tim ze isli poctom hracom v slapajach COD,znamena ze zazitok musi byt rovnaky... hral si vobec Bad Company 2, pocet hracov rovnaky a hra je to uplne ina, takze skor mi pride tvoj nazor ako priliat na mlyn ludom ktory nemusia COD..... *7*
-
Jistě, to jsou jen osobní názory, já se nesnažím někoho lámat :) Já si to umím představit celkem dobře - ale pravda, neumím si představti, že by to fungovalo zároveň se stejným konceptem i v nutných hrách pro 12 až 24 hráčů, protože vyřadit tyto oblíbené módy by bylo dnes sebevražedné.
S tím mainstreamovým jsem myslel spíše hráče tradičních multiplayerových FPS (ostatně patřím tam také), které neustále opakují jeden zaběhlý koncept a unifikují se. Musí být team deathmatch, capture the flag atd., vše to přejmenujeme a přidáme systém classů a zkušeností. Přijde mi, že inovace v tomto případě spíš degeneruje. Což neznamená, že to nemůže být dobrá zábava :) -
Že by 256 hráčů byla zábava??? Zajímalo by mě, jestli autor vůbec někdy hrál BF. Už těch 64 hráčů je dost a na mapě díky tomu dokáže být občas chaos. Při 256 hráčích by bylo tak 60 jen sniperů, 50 anti-tanků, 20 lidí by bombardovalo mapu ve stíhačkách a pár desítek by kolem sebe neustále házelo granáty. Člověk by nevydržel na živu ani sekundu. Jestli si tohle představuje autor jako zábavu, tak jeho vkus opravdu nechápu. Souhlasím se Soderlundem, ten počet kolem 30 je nejlepší.
-
Sice s Vámi stále nesouhlasím ( nepřesvědčil jste mě *1* ), ale je to spíše věc názoru a osobního vkusu. Mám velkou fantazii, ale BF si v konceptu 128 lidí, natož 256 nedovedu dost dobře představit ten mumraj, díky kterému by tahle hra ztratila atmosféru.
Každopádně děkuji za osvětlení.
PS: ještě, že nejsem maistreamový hráč. Doma nemám ani jeden titul ze série COD -
Autor se k tomu na žádost vyjadřuje ještě v 9.3.2011 13:55 a bude rád, když to budete brát i jako rozšířenou odpověď :)
-
Tak, snad přestat cpát zrovna titul jako Battlefield na konzole. Já myslím, že dobrý řešení, ne?
-
Ten clanok nema vobec zmysel. Autor tu tvrdi nieco co nevie vobec dokazat. Pise tu iba svoje nazory ktore ani moc dobre nepodlozil. Viac neznamena vzdy lepsie!!! Ked chlapik povie ze to testovali a ze to nieje taka zabava tak asi vie o com hovori. Tieto teorie su fakt smiesne a hlavne zavadzaju!! Ked niekto robi hru na 64 hracov a popri tom musi mysliet na chuderky konzole kde bude iba 24 tak si neviem predstavit ako by robili mapy na PC vs Konzole????? To nedava vobec zmysel. Aj keby to bolo zabavne tak technicky by muselo ist dve ine hry pre multak kvoli mapam! Mapa pre 128 hracov asi tazko bude hratelna pre 24!!
-
No myslím, že je to v článku celkem vysvětleno, ale pro větší srozumitelnost ještě jednou a trochu jinak.
Jde mi o to, že jde vytvořit velmi zábavnou hru i s 256 hráči. Pár měsíců jsem v ní strávil a bylo na ní skvěle vidět, jak moc se designově odlišuje. Ale, jak píšu, je to náročné. Vyžaduje to mnohem složitější design celého konceptu a hlavně - mainstreamový hráč je ten, který kupuje CoD:BO. Nic proti němu, prostě chce od hry něco jiného. A DICE chce pokračovat v cestě de facto stejného paradigmatu, který se nám tu opakuje v multiplayeru všech FPS. Zase nic proti tomu, nejsou tu, aby ukájeli mé touhy, ale aby vydělávali.
Jenže prohlásit, že něco, co se nerozhodli zkoušet je špatně a není zábava je nestoudnost pro mne. Zábavnost není otázkou pouhého počtu hráčů - je to otázka inovace, schopností, designu a v neposlední řadě i publika. Vadí mi snaha DICE vydávat rozhodnutí z rozumu za rozhodnutí od srdce a lásky.
A problém je samozřejmě v tom, že velká část publika si ani moc neumí představit jak taková hra vypadá. Že to není deathmatch jen s větším množstvím hráčů, ale koncepčně zcela odlišný zážitek. A to je zase na vývojáři...a já se budu opakovat:) -
Pochybuji. DICE neuvolní nástorje na modifikování *3*
-
Takové kouzlo bych chtěl vidět. *1* Ono i v 64 lidech se to kolikrát řeže o jednu vlajku.
-
To uvidíme až to vyjde, já jen doufám, že převládnou zaběhlé věci z BF2 a do hry minimálně zasáhne BC.
-
Je jedno co jsi! Jestli PCčkář nebo konzolista. Důležitý je mít nadhled a zdravě uvažující rozum a nehandrkovat se jen tím, co jsi nebo kým je tamten ( PC / konzolista ). Na všech platformách se vydávají špatné hry a ty dobré. Bohužel teď PC scéna trpí tím, že je IN konzole a vývojáři, potažmo distributor chce podojit všechny! Tak vydá nekvalitní port, který jen převede a neupravý ovládání. Maličkost, ale jen tohle dokáže pěkně otrávit. Neberu ani stížnosti, že PCčkáři jsou zloději a stahují si hry. Pokud vím, pirátí se i konzolové hry, ale holt v menším měřítku. Jestli ono to není tím, že PC má doma více lidí než konzoli?
-
Stejnak lidi vydaji modifikace pro 256 hracu, tak co resite :D
-
Bude to znamenat nejakej zasadni rozdil? Ja teda BF3 zatim chapu jako fuzi BFBC2 a BC2.
-
Takze samozrejme ten kdo hral BF 2 a ne BC musi vedet ze v takovym karkandu kterej bude taky v BF 3 takze asi takhle >>>Granat>> Granat>>> Granat>>> supply drop>>> Granat>>>granat>>>>> MEDIC! >>>> Clear! >>>>>> Granat>>>>Granat .. asi takhle to dopadne....Sakris i 64 lidi uz je docela dost, by si nikdo nezahral pomalu...
-
lol :D
-
Sorry, ale tohle je Battlefield 3, ne Bad Company *1*
-
LOL 256 hracu... dokazete si predstavit tu frontu na objectiv pri Rushi?
:o))))