Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • conflig
    Pěkná recenze. A nevím co furt máte proti tomutu přehrávači mně to běží krásně a načetlo to hned
    • Jako funguje, ale obcas se zasekne a neda se posouvat, treba dojde video do konce, ja ho dam znova a chci skocit na nejakou cas a to video se spusti pokazde od zacaku.
    • ono by stačilo, kdyby popřemýšleli na které straně je chyba :)
  • Trol.diskuzni
    Díval jsem se na tu videorecenzi a jakožto naprosto neznalý hráč bych se chtěl zeptat:

1) To, co jsem viděl, že má být single "player" = přesně označená místa, kam dojít, co rozstřelit + mačkání mezerníku jak u Summer/Winter olympic games z roku 92 nebo kolik, to je jako normální dnešní herní trend? o_O

2) To, co jsem viděl, že má být multiplayer = bombasticky vypadající obrovské mapy a na první pohled spousta možností, jak si hru užít, je jen grafické pozlátko, nebo je to skutečně taková zábava?

Ptám se proto, že je to snad první střílecí hra po Quake 3 Arena, která mě zaujala... Tak jestli to má smysl zahrát pro mě. Díky *4*
    • 1) Jak jinak udělat SP pro fps akční hru? Klasický koridor a důraz na příběh je podle mě správná volba pro podobné hry a pro jejich SP. MP samozřejmě musí být zcela jiný. Mimochodem, takové jsou víceméně všechny podobné hry a vlastně úplně všechny hry. V žádné hře není 100 % volnost.

2) Tady melše více věcí dohromady, které spolu nijak nesouvisí: velikost mapy, styl hraní a grafiku. Mapy jsou fakt velké a volnost pobyhu tedy značná. Herních možností a a možných herních stylů je teda více než dost. Míru zábavnosti si musí každý poměřit sám.

Quake 3 a BF3 jsou naprosto odlišné hry.
      • "1) Jak jinak udělat SP pro fps akční hru?" No nevím, třeba zábavně? *16*
      • Trol.diskuzni
        1) To mi jako chceš říct, že jediná možnost, jak udělat střílecí hru, je pomocí dvou následujících modelových postupů (smyšlených):

a) "Uvědomte si, seržante, že jste ve válce! Pokud nechcete zemřít, musíte hodit bombu na nepřítele a to uděláte tak, že budete opakovaně mačkat mezerník a poté šipku dolů!"

b) "Pro splnění mise je rozhodně nutné zničit hlavní muniční sklad - je to sice ta největší budova uprostřed ničeho, ale pro jistotu, aby nemohlo dojít k omylu, jsme Vám ji předem označili a až řekneme TEĎ, můžete stisknout enter a mise bude úspěšně dokončena!"

WTF???
        2) Velikost mapy a styl hraní spolu nesouvisí? A já myslel, že právě u FPSek na tom záleží snad úplně nejvíce ze všech herních žánrů (ale je možné, že se pletu).

Za srovnání Quaka a BF3 díky, ale tak nějak mi moje trolí inteligence ještě stačí na to, abych rozpoznal, že "určité" rozdíly mezi těmito hrami budou *5*
        • ad 1 samozřejmě že ne. Můžou te vyhodit z letadla a říct ti, že cílem mise je najít nepřátelského velitele, dát ti přibližné info. a už si ho hledej sám na rozsáhlé mapě. Toto je možné, ale nehodí se to k BF3, kde je SP jen doplňkem a nic více a hlavní je MP. Koridor je rozhodně dobrá volba. SP typu army 2 by pro BF3 byl zbytečný a přehnaný. Dalším dobrý řešením SP pro BF3 byly prostě MP mapy s boty, ale víme, jak špatně to dopadlo u BF2.

ad 2 žádné jen grafické pozlátko neexistuje. Buď má hra dobrou grafiku, nebo nemá. Hra má velké mapy atd. Co k tomu dodat? Co sakra čekáš? Prostě máš mapu, máš vozidla, máš tým a hraješ. Nic více bych nehledal. Co taky dodávat? Mě vůbec nenapadá, co bych do podobných her přidával. Hru stejně nakonec tvoří hráči, kteří jí často dokáží naprosto odrovnat a udělat hru nehratelnou.

Závěr: Přijde mi stupidní, porovnávat SP BF3 a nějaké prastaré sportovní hry. Ano, obojí jsou hry a ano, obojí díky tomu podléhá určitým zákonitostem. To je snad jasné. Všechny hry jsou si prostě logicky v něčem podobném právě proto, že jsou to videohry... *7*
    • jesusek
      Má to smysl kvůli multiplayeru. Single je spíš jen takový interaktivní film. *4*
  • Snad to tu ještě nepadlo, ale ty hodnosti z BF3 jsou fakt strašný. Proč k sakru vymýšlí nová a nesmyslná hodnostní označení a nedají reálné hodnosti, jak to bylo v BF2???

Je mi jasný, že se tu 99 % lidí nezajímá o army a ranky apod., ale pro to 1 % je to fakt utrpení tohle vidět.

I když podotýkám, že jsou ty ranky aspoň lepší, než byly u BF BC2. Za takové ranky bych celou DICE poslal do afghánistánu aspoň na rok. *4*
    • Aby si náctiletí mohli navzájem honit, o přestávce *7*
    • Master sergeant of most important master sergeants of sergeants ?
      • Zelenej
        sergeant sergeant master sergeants the most important sergeant extreme sergeant, to the max
      • víceméně ala COD a jejich gold colonel first star či jak to tam ty blbouni měli *1*
  • Trochu OT, ale hodně lidí tu psalo, že si kvůli BF3 pořídí novou grafiku. Jen tak náhodou kdyby vás napadlo šilhat po MSI GTX 560ti HAWK, tak radím držet se dál. Dal jsem si ji do nový sestavy (ne kvůli BF) a je to hlučnější než vysavač. Výkon i teploty za danou cenu super, ale to není snad ani hluk, to je přímo rachot. Slavnej Twin frozer 3 mi byl akorát tak čert dlužnej *16*
    • Upřímně: reklamuj nebo ji vrať, to je "vada, bránící běžnému používání" - vůbec nevadí, že to tak je schválně. To video, co linkuješ, je šílené, mít tohle doma, tak letí okamžitě. *4*
      • VŠE VYŘEŠENO. Díky moc za rady, počítač jsem odnesl, kde jsem ho koupil, a jediný, co s tim kromě výměny prý můžu dělat, je sundat levou bočnici. Teplota na GPU klesla o slušných 10-15° C, takže větráky nemusejí běžet na víc, jak 60 % (klidně zkousnou i 50 %, kdy jsou opravdu tichý - rachot přichází od 60 výš - a teplota na GPU a pamětech nepřesáhne 80° C, což je pořád na tak taktovanou kartu hezký). Není to bůh ví jak estetický, ale stejně je to odvrácená strana, kam se nikdy nedívám, a konečně se dá hrát i v noci. Výkon karty jako takový je špičkovej. Takže jsem konečně spokojen *4*
        • No jo, to chce mí v bedně udělaný průvan, dva větráčky to řeší.
          • Ale houby, bedna byla chlazená dobře *3* cooler master centurion 534+. Jeden intake zepředu, druhej zboku, ústil přímo naproti grafice, trychtýř k větráku na procesor a jeden exhaust vzadu, vše 120mm. Plus samozřejmě zdroj má svůj vlastní - skřín byla chlazena poměrně dobře. Ale stejně je tam vcelku propastnej rozdíl proti tomu, když právě sundáš jednu bočnici.
            • No když si doma sundám bočnici, tak grafice i procesoru teplota maličko stoupne :/
    • Normalene ju vymen za iny kus-ten isty typ ale iny vyrobca-je hlučna-nevyhovuje-predajca by ti mal vyjsť v ustrety...alebo kup lepši chladič-ale zbytočne vyhodeny liter ak extremne netaktuješ-no a tym prideš o zaruku ...!
    • FiCTive-MAN
      @text komentáře smazán uživatelem FiCTive-MAN@
    • Ringwraith
      Tož když už máš na takovou grafiku, tak snad najdeš prachy i na kvalitní sluchátka, co ten zvuk vytěsní.

Taky mě štve větrák notebooku při hraní, tak jsem si pořídil Sennheisery HD201 za 600 a je to v pohodičce. A to jsou podle všeho low-end sluchátka a můžeš jít i mnohem výš.
      • Trol.diskuzni
        Oproti Denon AH-D7000 to lehký low-end je *5*
        • Ringwraith
          No jo já vím. Výš jsem jít nemohl a v té cenové kategorii jsem usoudil, že jsou nejlepší volba. A jsem s němi spokojený.
          • Trol.diskuzni
            Sennheisery určitě nejsou špatné, jen si nejsem zcela jistý, jestli jsou zrovna na hry ideální... Ale na druhou stranu je fakt, že v téhle cenové kategorii je to celkem jedno, co zvolíš :-)

Takže bych určitě neměl strach, že bys za ty peníze mohl koupit něco o moc lepšího.
      • No, kromě toho, že mám počítač přes AUX připojenej na věž a repropedny hrajou na můj vkus hezky, a teď abych si cpal něco do uší, tak jde taky o tvoje okolí. Pokud bydlíš v rodiným domě a máš pokoj jen pro sebe, jsi šťastnej člověk. Pokud tě od vedlejší místnosti dělí jedny dřevěný dveře, tak se v druhým pokoji prakticky nikdo nevyspí. Ty podělaný lopatky na chlazení ten vzduch klasicky neženou, ale doslova ho řežou - takovej hvízdavej zvuk. Jak kdybys měl za zadkem formuli 1. Což u karty za 6 tisíc považuju za dost velkej humáč. Navíc zas tak prachatej nejsem. Jsem se na něj ně co napracoval.
        • Accelero Twin Turbo Pro. Jen najít správnou verzi na tuhle kartu. Tichá, výkonná, nijak zvlášť drahá.
          • Díky za radu, asi se s technikem, co mi to stavěl, na nějakým alternativním chladiči domluvím. I kdyby to mělo spolknout nějakej ten tisíc, řekněme tisíc a půl max., tak za ty trable mi to určitě stojí. S výkonem jsem totiž jinak opravdu spokojen.
            • Já to dělat nebudu, ale nechám si to hezky namontovat se zárukou. Do součástek jsem vrazil 20 tisíc a aby mi kvůli mýmu zásahu propadla záruka, to fakt nebudu riskovat. Takovej střelec nejsem. On ten chlap co mi sestavu pomáhal stavět hloupej nebyl a i mě varoval, že ta karta je jedna z hlučnějších. Škoda, že mi neřek, co si pod tím mám představit. Že vysavač proti tomu hadr mě totiž ani ve snu nenapadlo. Si teď můžu nadávat do dolů jak chci *1*
            • Jak říkám - jedinej problém je vybrat správnou verzi. Jo a potom si taky dát pozor na to, abys to zapojil na nižší napětí. Jsou tam dva kabely - je potřeba trochu experimentovat. *4* Ten na nižší napětí v pohodě stíhá chladit kartu a je skoro nehlučnej.
        • Ringwraith
          Hmm, no jo, taky fakt. Sorry, na to jsem nepomyslel. To sluchátka na tvých uších nezachrání.
        • Paul_cz
          Udělal jsi chybu s HAWKem..mám taky MSI gtx560Ti, ale TwinFrozr 2 a je tichá, přitom výkon paráda.
          • Jo. 6k v konečníku a jeden brutální rachot na stole. Při práci ve windows o ní nevim. To jede do 40% otáček a tichoučká jako myš. Ale na 60 to začne hvízdat a je po pr...
            • Pro doplnění. Video není moje, ale přesně takhle strašný to je!!!
              http://www.youtube.com/watch?v=xzGMMH9Tq7U
            • No zaujimave je, ze hnusny zvuk z recenzii viacmenej nevycitas, respektive ze sice je, ale pri testovani sme sa na taku teplotu ani nedostali. By som zakazal testovat v klimatizovanych miestnostiach :)
            • Snížit otáčky v afterburneru můžu, ale to bych ji upek. Problém je, že jsou fany hlučný už od nějakejch 55 - 60 % maximálních otáček. A při hraní běžně dosahujou 80 - 90 %. Snížit to na pohodlnou mez by skončilo jedním velkým požárem. Těch pár procent paradoxně moc nepomůže. Jak jednou začne hlučit, tak prostě hlučí. To se blbě popisuje, kdo tu kartu neviděl. Když to řeknu hloupě, ale výstižně, tak běžnej větrák dělá něco jako fůůůůů a jde jen o to, jak hlasitě. Tohle dělá takový vzííííí a je to protivně vlezlý, těch posledních pár decibelů to nezachrání. Fakt to v MSI podělali. Měl to bejt vrcholovej model a je to vrcholová ostuda.
            • Ak mas teploty v norme, tak si otacky zniz cez MSI Afterburner, pripadne si to este podtaktuj na 900MHz. Ja mam taktovanu dvojvrtulovu 560Ti od Gigabyte a tiez som si to tak poriesil.
  • Masa-san
    jinými slovy pokud chcete hrát multák je to ted asi nejlepší volba, pokud single, je lepší investovat do něčeho jiného *4*
  • Cahir
    Tak co hoši, zvládnete vyzvracet další desítky zbytečnejch komentů, aby to bylo 400?? Abych vám pomohl, přispívám taktéž do této plodné diskuze a potenciální pako, které mi prozíravě vysvětlí, že nejzbytečnější koment je ten můj, bude další.
    • Je mi líto, ale Jindra zase zazářil a bohužel tedy tvůj koment není ten nejzbytečnější. Jindru nelze překonat. *1*
      • Trol.diskuzni
        Chtělo by to zavést něco jako "herní karmu" a vést tabulky největších herních guru vs. padouchů... *1* Že by se třeba sčítala veškerá +/- ze všech diskuzí u jednotlivých uživatelů či počet hvězdiček apod. :-)
        • Cahir
          Zbytečné, je jasné, že by vyhrál člověk, který by plácal nesmysly typu: 1) Jó dneska je to hnus ty hry, samý zjednodušování kvůli casual hráčům. To já ještě pamatuji ty pravý komplexní a náročný hry. Bohužel se už dneska nedělaj, páč všichni chtěj jenom prachy, takže jsem musel přestoupit na teoretickou fyziku - to abych si tu ztracenou komplexnost něčím vynahradil. 2) Strašná recenze, hrozně neobjektivní. Dát šestku, tak to ještě beru... Ale dát pětku?! Vrchol! Recenzent by měl být alespoň trochu objektivní! Ale nezapomeňte prosím, že to je jen můj subjektivní názor. 3) A samozřejmě nesmí chybět oblíbené téma Pc vs Konzole...
          • Koukám že ti já a potažmo Space Marine stále ležíme v žaludku...
          • Trol.diskuzni
            Tak mě osobně by ty diskuze tím docela hodně bavily, když bych mohl sledovat vývoj svého skóre či naopak vědět, s kým mám tu čest... Myslím, že určité propojení například s žebříčky nejlépe/nejhůře hodnocených či s TOP10 příspěvků vůbec by mohlo výrazně pomoci, co se "sociální" stránky webu týče (a po tom přece samotní redaktoři volají, když nám dávají možnost vlastního profilu, fotky atd.).

Pro tebe je to možná o ničem, pro mě by to mohla být i výzva a zábava, dodalo by to nový rozměr. Takhle jsou ty diskuze v podstatě jen plácáním do větru, o kterém silnějšími slovy mluvíš v jednom ze svých příspěvků na této diskuzi. *4*
          • smejki
            to je panečku trefný koncentrát, stačí zalít horkou vodou *1*
          • Skoda ,ze prvni bod je u mnoho her smutna pravda .Ale jinak dobry *1* .
        • Psychotic
          Skvělej nápad. Stačí napsat do každý diskuze "Konzole smrděj, PC je nejlepší!" a máš tisíc plusů/týden :-)
          • Cahir
            Ha! Vidím, že kolega to vidí podobně.
    • Trol.diskuzni
      Kdybys tady nepřišel, nebyla by žádná motivace té čtyřstovky dosáhnout... Ale když už jsi nás takhle popohnal, směle do toho! *5*
    • Rád bych ti tímto prozíravě vysvětlil, že tvůj koment je úplně zbytečnej!
  • Já to koupil kvůli multáku ale je to dost frustrující , utíkám, utíkám, jsem mrtvej, utíkám,jsem mrtvej ....... *3* Já jsem asi neskutečná lama,ale ostatní jsou fakt dobří, stačí jim 1 rána a už ležím a na to,že to odstartovalo včera mají už dost divoké hodnosti
    • Tak utíkej, utíkej, pri tom drz prst na spousti a krop a krop a razem budes mit hodnost Ultra-MEGA-Master-Chief-General of Generalls.

BTW tie hodnosti jsou jenom na to, aby si deti mohli ve skole pres prestavku navzajem honit *7*
  • No nicméně jsem jediný koho ti Rusové jako největší záporáci, nukleární zbraně, američané bratrsky bránící Paříž už docela nudí? Zatímco v reálném světě USA stahuje ocas kde může, ve hrách jsou stále ta hyper-super ultravelmoc...napravující světové bezvládí, figuruje tam třeba NATO? Poslední hra, kde se tento koncept snad dal ještě zkousnout byl úžasný World in Conflict se svojí alternativní historií...i když bych nechtěl zbytečně vyvolávat flame a nehrál jsem to ještě, takže je možné, že se to opravdu vykluše do ultra thrilleru...
    • JohnyTheZik
      Tady se presne ukaze, kdo neumi anglicky (viz hlaska, ze se chlubej tim, ze jsou teroristi.. yet a ton znacici otazku uz jaksi nezaznamenali), kdo to nehral nebo kdo to nepochopil..

Rekl bych, ze to nic Lynchovsky slozityho neni, tak co se tady objevuje sto hlasek, ze jsou hodni americane proti zlejm rusum?
      Snad abyste to psali do uvodu recenze..
    • Az na to, ze tu Pariz brani rusove, ne americane...
    • Nevím, možná si to jen moc bereš ..
      • Možná jo .)
  • Zlatá RO2 *5*
  • Mazec :o), děkujeme Lukáši za recenzi .)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit