Přejít na výpis diskuzí
Best of 2013: Výsledky čtenářského hlasování o hru roku
30.1.2014 | Redakce Games.cz
497 příspěvků
-
Risk of Rain se nakonec neumistil nikde? A ja pro nej hlasoval snad vsude kde to slo :(
-
-
Podle mě to zatím skoro nikdo nehrál, což je velká škoda, protože to je jedna z nejlepších indie-her za 2013 :)
-
-
Vidím, že kdybych chtěl žebříček nejhorších her roku, tak stačí jen otočit pořadí
-
Hra roku jednoznačne Last of Us !
-
-
A s velkým náskokem! Škoda, že vštšina hlasujících ji asi nehrála...
-
-
Proč vlastně všechny tak zajímá které hry baví ty ostatní?
-
-
Docela dobrá otázka. Jeden z důvodů může být to, že se chtějí dozvědět o hrách které neznají. Třeba já jsem se tu dozvěděl, že kdyby se u mě nějakým zázrakem ocitla konzole, tak asi bych si měl koupit TheLastOfUs, protože zde někteří by očividně za tohle strčili hlavu do ohně.
Nicméně tvoje otázká by se dala ještě rozšířit třeba o náaledující:
Proč někteří chtějí, aby vyhrála zrovna ta hra, které dali hlas?
A proč jsou tito ochoti se kvůli tomu hádat?
Proč nejsou ochotni v klidu akceptovat odlišný názor?
Holt asi děti musí(me) dospět než se začneme chovat trošku moudře a tolerantně.
-
-
Stejně nechápu výběr, jak redakce tak hlasování, co se týče AC IV, osobně mám AC hodně rád a pirátské bylo hodně povedené, ale přeci jen je to stále to samé a je tam hodně moc cest jak by mohlo být lepší a přitom ta kvalita stoupá hodně pomalu. A jako hodně nedoceněné mi přijde Last of Us, Tomb Raider, Beyond a nový Bioshock všechny tyhle hry byli lepší než AC IV a zařadil bych je asi na stejnou úroveň jako GTA V. Osobně jsem volil nej hru jako Last of Us a akční hru Tomb Raider.
-
-
Dle mého by AC IV nejvíce prospělo, kdyby úplně vypustila to "AC" z názvu a veškerou assassínsko-templářskou tématiku ze hry.
-
to že ty bys něco někam zařadil ještě neznamená, že by to tak zařadili všichni. proto se dělá anketa, aby v ní každý hlasoval podle sebe. to že se výsledek liší od tvého hlasování znamená jen to, že mělo víc lidí jiný názor než ty...
-
-
Jde spíš o to, že stále dáváte přednost stereotypním hloupostem před originálními hrami a nápady. Jednoduše řečeno každoroční hra se nemůže měřit s hrami na kterých se pracuje několik let a vývojáři do toho dávají všechno a ne jen rutinní práci a cíl jak si namastit kapsy na nepřemýšlejících davech fanoušků jedné hry. Zapřemýšlej nad tím jestli opravdu AC je kvalitnější než dříve zmíněné tituly a vezmi to i zpětně všechny AC vyhrávají tyhle hlasování. A vždy tam jsou lepší hry. Podobně vydělává i Call of Duty a WoW.
AC mám docela rád, ale určitě není lepší než ostatní hry. A třeba jsem nepochopil kritiky AC III, které mi přišlo jako druhé nejlepší. -
-
lidi dávají přednost tomu, co je baví. to je celkem logické. to že ty máš jiný názor a baví tě víc jiné hry neznamená, že to těm hrám ubírá na kvalitě. prostě hlavní proud je jinde... zcela zbytečně o těch hrách říkáš, že to jsou hlouposti, jen proto, že máš jiný názor. neumíš tolerovat názory jiných a chceš jim vnutit ten svůj "správný". to je poměrně hloupý a dětinský přístup.
-
"každoroční hra se nemůže měřit s hrami na kterých se pracuje několik let"
Další, co si myslí, že na AC se pracuje rok... Jenže, víš, ono se na AC4 pracovalo tři roky, on totiž není jeden velkej tým, kterej by dělal úplně každý AC. To si vážně myslíš, že jako dodělali trojku a sedli na čtyřku s tím, že to za rok teda vydaj?? Proboha když už chceš o něčem mudrovat, tak si o tom něco zjisti. -
-
Já si rozhodně nemyslím, že na ní dělají jenom rok, ale v hlavním hledáčku je jeden rok, spousta studií pracuje na více projektech zároveň, ale vždy se jednomu musí věnovat především, tedy větší část studia, ale hry které vychází každoročně jsou minimálně několik dílu na jednom enginu a ta inovace v enginu a celkové kvalitě se od druhého AC moc nezměnila.
Rozhodně se nesnažím nikomu vnucovat svůj názor, jen bych byl rád, kdyby se lidi nad tím více zamysleli a neprosazovali stále to svoje a nezkusili něco jiného. Jako nikdy nemůžu říkat že CoD je lepší než Battlefiel, když jsem nehrál obojí (nejlépe několik dílů) Pak je taky rozdíl dívat se na to co mě baví a to co je evidentně lepší. Dlouhé roky jsem dělal i recenzenta filmů, her a knih, takže do toho můžu mluvit a upustil jsem od toho právě kvůli tomu, že spousta lidí nezkouší něco nového a stále jednou to svoje.
-
-
-
Jediné co anketa dokázala je fakt že 90% návštěvníků je bez názoru a klikají na předhozené volby ...
-
-
Jasně, tím se uklidňuje. Může za to výběr, může za to redakce, můžou za to hloupí lidi. Všichni jsou ovce, jen ty máš názor (ten správný) *2*
-
-
Prostě typická veskoslavovina...
-
-
-
-
-
Respekt všem trollům, kteří hlasovali pro LoL a DoTu. Po diskuzích, které byly pod redakční anketou, je tohle jednoznačně nejlepší trolling roku *1*
-
Zajímavé, že nikdo nezmiňuje Antichamber. Zajímavější ale je, že nejlepší logická hra, kterou jsem kdy hrál, zde nemá ani recenzi. Vskutku zajímavé.
-
-
Antichamber jsem dohrál tento týden. Jako jo, je to poměrně neokoukané, slušné, má to nápad, ale že bych to nějak extrémně vyzdvihoval, to asi ne...
-
Tak tomu se nedivím. Když není zařazen v nominaci a ani tu nemá recenzi, ne každý si na něj vzpomene, i když to byla jedna z nejlepších logických her minulého roku. Opravdu pochybuji, že Teleglitch by byl na pátém místě, kdyby nebyl v nominaci. Ale vem to čert. Nejsou to žebříčky her, které musíme všichni povinně hrát.
-
-
No taky se podělím - pro mě je nejlepší hra roku GTA V (a nejenom tohoto roku). Na TV a možnosti PS3 perfektni atmosférá (co vymáčkli z PS3 za grafiku je fakt mazec), perfektní rádia a dá se tam řádit do nekonečna. Když přijde známej na návštěvu, tak se otevře nějakej ten chlast nebo se dá brčko a zapne se GTA V, kde si i sami vymíšlíme různý úkoly a je to nekonečná zábava.
-
-
Dav hlasoval dle očekávání a jasně se dokázalo, že diskutujících lidí je menšina oproti těm, kdo nediskutují ale hojně hlasují. To je ale známé.
Taky je vidět, že velké hry a reklama prostě funguje i když si to většina lidí nepřipustí. I v anketách u filmů, hudby dav většinou volí profláknuté věci, bez ohled na menší ale klidně objektivně lepší možné volby.
- Pro zajímavost bych rád viděl počet hlasů pro všechny tituly aby byl vidět, ten rozdíl. Kolik lidí volilo hry o kterých se hodně píše a kolik si lidí jednalo jinak. *4* -
-
Co je to ta objektivně lepší možná volba? Není to náhodou tak, že tohle je záležitost čistě subjektivní a každý si vybere podle toho, co má rád? Sorry, ale já jsem hráčem už třetí dekádu, hrál jsem hromady hardcore i "normálních" her a stejně jsem jako hru roku dal Assassins Creed, protože mě prostě bavil nejvíce. A může si nadávat kdo chce, jak chce. Je to subjektivní a lidi si vybrali, co je baví nejvíce, navzdory různým pseudointeligentním diskuzím.
-
-
Lehce porovnáš inovace ve hře a lehce porovnáš, bugy a také lehce porovnáš technickou stránku hry.
Další porovnání je obtížnější ale jestli hraješ 3 dekádu tak určitě víš jak hry vyšli a nebudeš mít problém to objektivně zhodnotit. -
-
Jo, inovace a technickou stránku objektivně zhodnotit můžeš. I když neznamená to, že čim víc inovací, tim víc adidas. Porovnej třeba změny mezi Baldur´s Gate 1 a 2. V podstatě nulový, protože proč se šťourat v něčem, co funguje. Jenže krom inovací, bugů a technickýho zpracování tady jsou ještě věci jako příběh, postavy, stylizace, hratelnost, soundrack, a podobně, který objektivně posoudíš těžko, ať hraješ 3 dekády, nebo 3 minuty.
-
Ne, hodnotit budu subjektivně. Je mi jedno, jestli má nějaká hra lepší provedení, příběh atd., když pro mě je prostě nejzábavnější a nejchytlavější hrou roku zrovna Assassins Creed. Nepotřebuji hipstersky vytahovat něco, co mě prostě neoslovilo. Takže jsem prostě hodnotil tak, jak mě daná hra oslovila, i když vím, že by se našla spousta vad. Primární je samotný pocit ze hraní.
-
-
-
Za počty hlasů bych rovněž plédoval. Ale myslím si, že z taktických důvodů (čtenost) zveřejněny nebudou.
-
-
Tak stačily by %. Jde mi o ten poměr. I když odhaduji, že náskok profláknutých her bude velký.
-
-
-
Když se tak koukám na ten výběr, tak jediná hra, která mě zaujala a dal jsem hlas, byl jen Patch of Exile, to ostatní je opravdu jen houšť a smetí, asi už jsem na tyhle neustále se opakující polovičaté novodobé hry starý, anebo co je horší, není z čeho vybírat :)