Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak todle Pavel dobrovský zabil: :D :D
    http://vimeo.com/85464564
    • Co přesně je na tom vtipnýho? Ptám se vážně.
      • Spíš bych řekla, že to je kousek nostalgie, než nějakej vtip *4*
  • prudislav
    Jak mohlo "Fail of the Year" vyhrát něco jinýho než "Ride to Hell: Retribution" opravdu nechápu ať to gearbox a timegate zhnojili sebevíc (MP tam je super)
    • Radioaktivni_surikata
      No tuším, že to je především proto, že ho hrálo minimum lidí narozdíl od populárních Alienů, který hrálo lidí mnohem víc.
      • Jack1947
        Ja jsem jedinej komu to prislo celkem ok... divny to svet.
    • Veskoslav
      Protože to většina nehrála a nikdo od toho nic neočekával. Navíc podle mě ta ketogorie je u her, co něco slibovali a nesplnili. Ne u her, které jsou debilní už při představení. On je rozdíl mezi zklamáním a nejhorší hrou.
      • prudislav
        ono asi bude věc to že já od ACM nic neočekával a ve finále když sjems e k tomu dostal mě to i překvapilo a dokonce bavilo víc než Ghost Dogs
        • Jack1947
          No ja cekal hodne... a dostal nic ale jo chapu. ( Nejsem skalni fanousek ale treba AVP 2010 me bavilo mnohem vice a bylo taky lepsi).
      • Jack1947
        Jako nic svetoborneho ale "Fail" roku? Vzdyt byly horsi hry (AVp:CM) a navic od tohohle nikdo nic necekal... jen takovou oddechovku ( no obcas se clovek celkem zapotil). Kolik her je dneska o motorkarich ano nula. *3*
  • angry birds friends ............... , je to masakr přetahovat se v pondělí ráno o score ............. *1*
  • Keyz
    Škoda, že Sherlock vyšel minulý rok

Jinak bych dal: https://24.media.tumblr.com/24d15edbc5bca0e1329ce0ca1d7518cd/tumblr_mz9gwapoHq1qjkzz8o1_400.gif *1*
  • vonTossis
    Na těchto výběrech je "nejhezčí", že ať dopadnou jakkoliv, stejně se kolem toho bude trollovat, naříkat a nadávat. :) Já jsem spokojený. Dvě druhá místa pro assassina a taky slušné umístění bioshocku jen potvrzuje, navzdory obsahu mnohých diskuzí, že jsou to skvělé hry. Ale je mi to jasné, je to prostě mainstream a "hlasující třída" nedokáže rozpoznat skutečnou kvalitu. ;)
    • Keyz
      "Dvě druhá místa pro assassina a taky slušné umístění bioshocku jen potvrzuje, navzdory obsahu mnohých diskuzí, že jsou to skvělé hry"

To přece není pravda. Potvrzuj, to pouze fakt, že se lidi subjektivně rozhodli takto.
      To nebyla přece volba nějakých odborníků, kde by jsi řešil jednotlivé aspekty hry. Přečti si něco o tom jak se dělají různé dotazníky a o statistice. Pak budeš vědět, tento výsledek nedokazuje, to co píšeš. Jo kdyby jsi napsal, podle většiny to jsou skvělé hry, to by ještě šlo a není co řešit.

Něco jako když lidi volili sedačky do MHD v Praze. Vyhrála to nějaká dřevěná a pak kecali, že to klouže. Kdyby to vybral, někdo jiný, tak dost možná by po zvážení mnoha aspektů vybral jinak. Taky všechny ostatní sedačky v MHD jsou jiné a ne dřevěné :)
      • vonTossis
        Dávám ti za pravdu. Napsal jsem to špatně. Potvrzuje to to, že jsou to populární, oblííbené a hráčsky vděčné hry. :) Jak jsou na tom s nějakou "objektivní kvalitou", je samozřejmě pro takové hlasování irelevantní.

EDIT: A ano, pro velkou část lidí jsou to tedy skvělé hry :)
        EDIT2: Ale hru nikdy nezhodnotíš objektivně. Tohle je prostě věc, která bude vždy subjektivní, i když si najdeš sto odborníků.
  • firebug
    Ach jo... Tak jsem zjistil, že průměrně jsem z každé kategorie (nepočítám nej hru a soundtrack) hrál jen 0.385 titulů. Hlasovat tedy nebudu, ale z toho co jsem hrál tak Tomb Rider, BioShock, Rayman Legends, Guacamelee a Antichamber byly fakt dobré a pohlcující, tady nedohrával jsem je z povinnosti, ale protože mě to fakt bavilo...
    • A myslis si ze vetsina lidi je na tom s poctem odehranych her jinak? To by pak nemohl hlasovat nikdo
      • firebug
        No vlastně jsem tím chtěl nenásilně naznačit, že to hlasování uživatelů je pi..vina. Tedy jestli jsou mezi námi borci, co hráli všechny hry z většiny kategorií, tak teda všechna čest. Takhle to nakonec vyhraje stejně hra s největším hypem a prodávaností, která se dostane mezi největší procento hráčů.
        Nechci teda všem stěžovatelům na hodnocení redakce brát iluze, ale ty výsledky o NEJLEPŠÍ (nikoli o nejoblíbenější či nejhranější) hru, bude od redakce super stěr! :-)
        A stejně by měl všechno vyhrát Rayman!!!
  • Jsem překvapen, že se v první pětce rpg neumístil Fallout: Resurrection. Zvlášť, když vezmu v úvahu, jaký bylo loni na tomhle poli sucho
  • Lidé jsou v těchto hodnocení „ovce“ a tak jakmile mají výběr z předem určených, tak po sérii vašich článků budou +/- hlasovat podobně čili větších rozdílů nenajdete. Zajímavější by bylo nechat příště hlasovat čtenáře ještě před vašimi výsledky; nedávat jim ani předvolby, jen ať se aktivně zapojí a ne pouze že slepě odklikají nějaká pole, a poté vždy během vašeho vyhlašování té či oné kategorie zahrnout i čtenářské hlasování. V mnohých případech by se zjistilo, že by rázem zvolené tituly byly zcela jiné. Mohlo by to být zajímavé a vlastně i přínosné; dostalo by se tak zviditelnění více hrám. Samozřejmě, že třeba ve hře roku by byly volby podobné, ale v těch „žánrových“ kategoriích a la OST apod. by myslím volby byly zcela jiné. A mimochodem nechtěli byste krom výsledků zveřejnit i nějaký „rozbor“; kolik hlasovalo lidí v té které kategorii, jak procentně rozdělili hlasy apod.?
    • Radioaktivni_surikata
      Přeháníte to. Lidi si to vybrali sami a pokud jsou podle tebe takový ovce, že nejsou schopný napsat svůj názor a musej tupě zaklikávat, dá se předpokládat, že podobně jednaj i při nákupu/kradení her. Takže bych nijak nezpochybňoval výsledek ankety a smířil se s tím, že ty názory, co jsou v diskuzích nejvíc slyšet nereflektujou názor většiny. Často to tak nebejvá a právě při těhle akcích se ukáže, že většina lidí vlastně mlčí a do diskuzí se vůbec nezapojuje. Občas jim to vůbec nemám za zlý...
      • Typicky kupříkladu Fire Emblem; umístil se mezi nej RPGčky; což je divné, hrál jsem ji a je to primárně a především tahovka, která na sobě má i něco RPG prvků. Přesto tím, že byla zařazena do sekce RPG, tak ji tu spousta "slepě" odklikla jako nej RPG. Což je divné; zvlášť s přihlédnutím k tomu, že dokonce pochybuji, že to nějak moc lidu u nás fakticky i hrálo...
      • Tak schválně; kolik myslíš, že slyšelo nominované OSTčka? Minimum; ono ostatně kolik lidí vůbec poslouchá herní OSTčka? Přesto, když už ta možnost je, tak věřím, že ji spousta lidí odhlasovala. Dejme tomu, že by totožná anketa byla na to samé před výběrem redakce a bez možností; opravdu myslíš, že by to bylo o těch samých soundtrecích? Já ne, myslím, že by to vypadalo úplně jinak. A úplně jinak by to vypadalo, kdyby tam redakce dala jiné tipy. Viz výše s přirozeností vybírání z předkládaného.
        • Radioaktivni_surikata
          Heleď, já jsem třeba pro žádnej soundtrack nehlasoval, protože letos jsem žádnej zdrařilej neslyšel. A stejně tak jsem nehlasoval pro stratigii, protože jsem žádnou nehrál. Jestli to někdo náhodně naklikal, je to normální kazišuk a redakce s tím nic neudělá. Čímž se dostáváme k jedhomu zásadnímu úskalí, který jsi právě načnul. Nikdo nehrál všechno, co tenhle rok vyšlo, takže celá tahle anketa už z principu nemůže bejt o nějakým definitivu a proto byste se nad ní neměli nějak zvlášť čertit, je to zbytečný. Já třeba nehrál GTA, protože nemám konzoli a nechci ji pořizovat. Ale dost možná bych to zvolil jako hru roku, kdybych si ho mohl koupit na PC a zahrát. Kdyby se soutěžilo o Ipad nebo nějakej smartphone za desítku, tak bych i věřil, že to spousta lidí klikala od boku jak se jim hodilo. Vzledem k tomu, že se ale soutěží o tričko "na doma", bych to neviděl vůbec tak černě. Podle mě jednou ovce, pořád ovce, pokud nedojde k nějakýmu zásadní změně myšlení. Takže si stojím za tím, co jsem napsal.
          • Radioaktivni_surikata
            Jenže jsi nemusel zaškrtávat všechno, což bylo tuším v hlavičce i napsáno a klidně se dala půlka kategorií vynechat. A pokud přesto někdo zaškrtnul něco, co nehrál, neslyšel nebo ani neviděl, tak je to kazišuk a jeho hlas nebude s největší pravděpodobností relevantní ať už napíše cokoliv. Navíc tohle bylo dobrovolný, nikdo k tomu nikoho nenutil a nic hodnotnýho za to nesliboval (kolik lidí to dělalo kvůli tomu tričku? Řekl bych, že málo, pokud vůbec někdo), takže to na tvůj příklad s "tady máte papír a pište" ani nesedí. Je to všechno na čistě teoretický rovině, ale podle mě to zbytečně přeháníš. S internetovou komunitou pár zkušeností mám a větší část se většinou nevyjadřuje. Proto pak výsledek nějaký takový ankety může lidi zaskočit. Z mýho okolí co znám osobně se např. Black Flag líbil úplně všem. Já ho ani nehrál a ani o to nestojím.
          • Odpovědné? Ano, ale na věci to nic nemění... Zcela jinak; vezmeš-li skupinku 20 (ne)hráčů napříč demografickým spektrem, dáš jim papír a zadání napište mi svou volbu na nej herní OST roku (a tedy spousta nebude vědět a nebude mít názor) a nebo té samé skupině předtím pustíš přednášku Grygara o nej soundtraccích roku i s ukázkami (a tedy i neznalý si vytvoří názor) a pak jim dáš stejnou otázku, tak dle tebe lidé budou hlasovat +/- shodně v obou případech, protože nejsou „ovce“. Dle mého bude v prvním případě mnohem větší diverzita a v druhém prostě bude mnohem více voleb na těch pět probíraných. Je jeden způsob lepší druhého? Není. Vypovídá to o něčem? Ano, ale každé o něčem trochu jiném. Jen jsem napsal, že pro mě by byl zajímavější první způsob, zatímco co tobě plně dostačuje ten druhý.
      • yenda1
        Nejkvalitnější příspěvek v diskuzi. Podškrabuju.
    • Co takhle přijmout fakt, ze ty hry lidi prostě bavi a nemá s tím nic společného predvoleni několika her? Pokud někoho bavila jiná hra, tak ji tam dopsal, ne?
    • vonTossis
      Souhlasím, že by bylo ideální hlavně kvůli žánrovým kategoriím nechat lidi prostě svou volbu vypsat. Vždy, když budou na výběr nějaké možnosti, tak to svádí vybrat primárně právě tam. Nebo to tak možná není a úplně zbytečně se tady z lidí dělají ovce. Pořád alespoň v koutku duše věřím, že většina prostě hlasovala podle sebe a když tam kandidáta nenašla, tak ho vypsala. :) Ale i tak ta anketa něco ukazuje. Minimálně to, že z výběru, který byl předložen, některé hry dopadly lépe a některé hůře.
    • Erien
      A ještě státního notáře. Nevim jak ty, ale já hlasoval podle sebe. To nic nemění na tom, že je to jen obyčejná anketa a když to podle někoho něco nevyhrálo, tak jsou lidi ovce, výsledky jsou zmanipulované, nebo tady byla podprahová reklama. *1*
      • A jde o princip reklamy; "dobrá" reklama ti prostě někam do podvědomí dá povědomí o tom výrobku a až budeš v obchodě kupovat něco ze sortimentu, kde se tak úplně neorientuješ (co já vím, když tě přítelkyně pošle pro vložky a nenapíše ti které vzít ,-) a budeš mít na výběr z více možností, tak podvědomě šáhneš právě po tom, co již (svým specifickým způsobem) znáš.
      • Je to zmíněno v uvozovkách; nebylo to myšleno nijak pejorativně, ale myslím, že není žádným tajemstvím, že když dáš šest možností a z toho pět předvybraných, tak u většiny způsobíš to, že budou vybírat právě z těch pěti možností; zvlášť když právě o těchto pěti možnostech předtím několik týdnů četli ve článcích. To není ničí chyba či hloupost, to je prostě přirozenost uvažování ,-)
  • Keyz
    Celkově nejlepší hra roku 2013: Shadow Warrior.
    Překvapení roku: Call of Juarez: Gunslinger.
    Zklamání roku: Remember Me.
    Nejlepší akční hra: Shadow Warrior.
    Nejlepší RPG: Expeditions: Conquistador.
    Nejlepší strategie: Europa Universalis IV.
    Nejlepší indie (nezávislá) hra: Papers, Please.
    Nejlepší online hra: War Thunder.
    Nejlepší DLC a datadisk: Crusader Kings II: The Old Gods.
    Nejlepší soundtrack: Expeditions: Conquistador
    • Veskoslav
      Celkově nejlepší hra roku 2013: Metro: Last Light
      Překvapení roku: AC IV: Black Flag
      Zklamání roku: Aliens: Colonial marine
      Nejlepší akční hra: Shadow Warrior.
      Nejlepší RPG: PoE
      Nejlepší strategie: Starcraft II HoTS (Europu jsem nehrál nemohu tedy soudit)
      Nejlepší indie (nezávislá) hra: Žádná mě nenapadla, nehlasovat jsem
      Nejlepší online hra: Nakonec jsem zvolil Dotu kvůli poslednímu patchi.
      Nejlepší DLC a datadisk: Far Cry 3: Blood Dragon
      Nejlepší soundtrack: Nehlasoval jsem.
      • Keyz
        O Metru jsem dost uvažoval, ale vyloženě mě tam sr*la jedna věc. Debilní konce a způsob jakým jsi musel jedna aby jsi měl dobrý konec. Naprosto nelogicky nestřílet nikoho a byl jsi nucen si dělat hru obtížnější. Také tam nebyla tak skvělá fyzika poškození NPC.
        - AC IV jako překvapení? Já čekal, že to bude mít minimálně 8 jako za většina AC :)

Ostatní také podle mého gusta. U RTS jsem uvažoval Wargame: AirLand Battle protože mám rád vojenské RTS. I když mě tak napadá.... To co jsem vybral není RTS je to na tahy :). Ale vybral, jsme protože je to skok oproti minulému dílu. I já co nemám rád všechny přes tabulky jsem to pochopil a je to dobrý.
        • Veskoslav
          No "dobrý" konec jsem ani moc neměl. Tedy ono záleží, co považuješ za dobrý konec. No já čekal hrůzu jako AC III (které tady má 7 myslím) a dostal jsem celkem solidní AC hru, kdy se to přiblížilo mým milovaným Benátkám a Římu.
          • Keyz
            To, že na konci ten ufon hráči zabrání odpálit bombu. K tomu je potřeba splnit naprosto divné požadavky.
            • Keyz
              Ocelot: Tak to jsi dobrák od přírody :)
            • Ocelot
              Ale prd divné požadavky :) Stačí lidi více uspávat než zabíjet, nezabít Pavla, nezabít zrádce, sundat si masku u Anny, zachránit toho bosse medvěda, vyslechnout aspoň polovinu vedlejších rozhovorů v metru, dát peníze žebrákům, a když jdeš s tim temnym tak se řídit toho co říká (nenapadat monstra která se tě bojí, nebo jen prochází atd. Já ani nevěděl, že to má 2 konce a měl jsem hned ten dobrej :D
            • Veskoslav
              Já ji odpálil:) Takže mě to netrápilo *1*
  • K tomu, abych mohl vyhodnotit hru roku, bych je musel všechny bez výjimky dohrát. Což se nestalo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit