Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    http://www.gamespot.com/beyond-two-souls/reviews/beyond-two-souls-review-6415416/?tag=Topslot;Slot1

Kdo umí anglicky, tak se docela slušně zasměje. Jestli jsem někdy obvinil zdejší redakci z úplatků, tak nevím, co pak říct na toto.
  • Ugh, tenhle ortel jsem nečekal *8* Ale názor si udělám raději sám, z dema jsem byl nadšený.
  • Viktor_H
    Pěkná, analytická recenze Lukáši.
  • Magister_Peditum
    Kouknu na tiscali a tam recenze Beyondu s cca 200 komentáři. Říkám si: "Aha, zase 10/10? *7* " Mrknu na hodnocení 5/10 ("Wtf?") Tak takový fail AAA hype hry se jen tak nevidí. I když po Rome 2 se to dalo čekat, byť redakce asi dostala zázračně funkční verze hry, takže to ještě nezaregistrovala. *4*
  • Já sjsem trošku zmaten... přiznávám recenzi jsem ještě nečetl (nemám rád spoilery :) ) PS3 mám asi dva týdny a teď o víkendu jsou Heavy Rain dohrál a moc jsem se u toho bavil a zkusím si to dát znovu a udělat spoustu věcí jinak, na tuto hru jsem byl zvědavý, ale ale... teď nevím jestli mám kupovat nebo nemám :(
    • frantisek_nejezchleba
      přečti recenzi, nemám z ní pocit, že by spoilerovala (snad až na jednu drobnost). Jsem na tom podobně, jako ty. PS3 mám dva měsíce a to hlavně kvůli Heavy rain a Beyond. Osobně hru budu kupovat, ale asi jen v té normální edici, byť jsem původně chtěl v limitované (recenze mě odradila).
      • Jo, asi si to teda pořídím... je to hodně specifická hra (myslím HR) a musím uznat, že ta fimovost je na večery parádní... Díky za tip, recenzi přečtu odpoledne... :)
      • To sis koupil konzoli, aby sis na ni pustil dva filmy ? :o
        • frantisek_nejezchleba
          nevím, jestli tvou provokaci přetavit v hádku, nebo brát za hloupé, že vůbec reaguju. :) Ale snad si vystačíš s tímhle: 1. nemám ji jen na dvě hry; 2. HR a Beyond jsou fůzí filmu a interaktivity a vytvářejí specifický žánr, jenž je neblíž adventurnímu žánru, mému nejoblíbenějšímu.
          • Koukam, ze jste panove tady z tech nekompetentnich trollu ztratili smysl pro humor...
            • frantisek_nejezchleba
              no, to by mě právě zajímalo, jak vnímá ty rozdíly. :) Fahrenheit měl určitě taky dost velkou propast od nejvyšších po nejnižší procenta. Na Heavy rain jsem četl taky spoustu výtek, takže čekám, že i tato hra měla propast v hodnocení. Chtěl jsem si udělat nějaký průzkum, jak to s těma hra bylo v minulosti, ale nemám na něj čas.
            • Jeho ego u nej nastartuje tu sebereflexi, protoze ta rozdilna hodnoceni neunese :)
            • frantisek_nejezchleba
              je fajn, že to bereš optimisticky. Ovšem jestli je fakt Beyond to samé, co závěr Fahrenheitu, tak o nějaké Cageově sebereflexi do budoucna nemůže být vůbec řeč. *1*
            • Ja bych to tak nedramatizoval. Zadnej propadak to urcite neni a to, ze to dostalo na pul portalech 5/10 lze videt jako pozitivum do budoucna, kdyz si z toho tvurci vezmou ponauceni a veci, ktery lidem vadili se priste vyvarujou. I kdyz ted nebudes mit ten zazitek, co sis predstavoval, tak u dalsi hry ho diky tomu, ze se lidi nenechali uchlacholit obalem a byli kriticti budes mit o to lepsi.
            • frantisek_nejezchleba
              osobně jsem skleslý z hodnocený pana Grygara. Takže v mém případě se nediv.
        • to je snad jeho vec. Kdybys hral heavy rain tak bys vedel ze je to porad hra ty chytrej.
          • frantisek_nejezchleba
            no, hlavně by věděl, co je v herním průmyslu možné vytvořit. :) Když píše o těch hrách jako o filmech, tak je mi jasné, že o těch možnostech zkrátka neví.
  • Jack1947
    5/10 , uh to je teda docela necekana "sprcha" , ted nevim co si mam o tom myslet. *7*
    • Někteří lidi nedokáží přejít fakt, že se jedná spíše o interaktivní film, než tradiční hru. Přečetl jsem si recenze na IGN, Gamespot a Gameinformer a připadá mi, že pokud se člověku líbil Heavy Rain, bude se mu líbit i toto a pokud ne, tak nebude.
    • Malleth
      Někdo přijde do pekla. Buď Lukáš, nebo bratr mého oblíbeného bojovníka z Mortal Kombatu.
    • ucho
      tak až to budeš vědět, přijď se sem podělit o svůj názor :)
      • Jack1947
        Nejdrive , si potrebuju poridit PS3 abych si to zahral pak ten nazor milerad sdelim *15* .
  • Hanzales
    Ono docela i ta bleskovka koliduje se zdejším hodnocením ;o)
    http://www.dualshockers.com/2013/12/27/best-games-of-2013-according-to-japanese-devs-the-last-of-us-dominates-nintendo-games-shunned/
    Docela začínám mít chuť si tuhle hru taky pořídit, samozřejmě také díky mnoha komentářům.
  • Tak se bojím nejhoršího. Herní mechaniky mi nevadí. Takové Heavy Rain mě často hodně vtáhlo a to jsem ho hrál teprve letos, kdy už ani technicky nebylo tak dechberoucí. Jenže podobně jako pan Grygar jsem měl u Fahrenheitu problém s příběhem, který začal slibně, ale byl zabit závěrečnou částí hry a nánosem klišé. Heavy Rain bylo pro mě mnooohem vydařenější, tedy, až do závěrečného rozuzlení, díky kterému jsem nepřemýšlel zpětně nad příběhovými momenty, ale bohužel jsem (i má žena) začal nacházet logické díry a lapsy. A to ani jeden z nás nejsou lidé, kteří by například u filmů právě ty nelogičnosti hledali. Beyond vypadalo zajímavě a díky zkušenostem s předchozími hrami mě bohužel právě toto hodnocení nepřekvapuje. Pro mě tedy jasná koupě až po slevě, nebo z druhé ruky.
    • frantisek_nejezchleba
      vzhledem k tomu, že já jsem na žádnou vyloženou logickou díru nepřišel, tak bych tímto prosil o zveřejnění aspoň dvou. Díky.
      • Spoiler: To že se Madison při zjištění o koho jde tváří, jako by danou osobu znala, tohle je spíš maličkost, ale strašně zřejmá. Je možné, že jsem neviděl nějakou scénu, ve které je řečeno, nebo alespoň naznačeno, že vraha vlastně zná, ale je to scéna, která je udělaná jen proto, aby přidala na dramatičnosti, ne na logice (prý je to vysvětleno v DLC, ale vysvětlovat něco takového dodatečně, to si jen říká o klepání si na čelo).

A druhá věc je mnohem zřejmější a má to asi být berlička, aby lidi podezřívali mnohem více lidí ala knihy Agathy Christie, ale rád bych slyšel jak se Ethan při záchvatu vždy objeví poblíž místa, kde zemřel bratr detektiva a drží v ruce origami. Během těch blackoutů se samozřejmě mohlo stát cokoliv, ale pokud se neděje něco nadpřirozeného, těžko vysvětlit, jak se mu daří vycítit, co se v minulosti teda stalo?

Heavy Rain se mi opravdu líbil, až na ten konec. Právě proto, že mám rád Poirota a podobné práce Agathy Christie, tak pro mě odhalení vraha nebyla chvíle, kdy jsem se při vysvětlení plácal přes čelo, že no jo, tohle jsem přehlídl, nebo že to dává fakt smysl, a je jasné, proč jsem podezříval někoho jiného. Spousta scén je na konci "vysvětlena", nebo lépe řečeno překroucena, tak aby "dávala smysl" při odhalení vraha. Navíc díky tomu, že často při hraní člověk nahlédne při některých scénách do myšlenek právě vrahovi, a ty myšlenky vůbec neodpovídají tomu, co měl v danou chvíli opravdu za lubem, znamená, že se vrah bojí, aby mu někdo myšlenky nečetl, a proto intenzivně myslí na to, že se snaží najít vraha, ale není vrah? Celé to pak vyznívá naprosto nelogicky:\
        • frantisek_nejezchleba
          (spoiler) ad1: Madison je novinářka, logické vysvětlení si můžeš najít v tom, že ho znala z nějaké staré kauzy. I když uznávám, že mi to taky přišlo divné. Ovšem né nelogické.

ad2: Souhlasím, ale nikdy jsem se neodvážil to označit jako logickou díru. :)

ad konec: S koncem jsem taky nebyl maximálně spokojen, ale opět tam nenalézám žádnou logickou díru. Spíš nedokonalost autorů navodit mi pocity vraha (musím se k ním dopracovat skrz fantazii).
  • Docela sranda cist, jak se tady nekteri PS fanboys div nesesypali, protoze jejich vysnena hra nakonec nejspis neni takova pecka.
    Stejne si myslim, ze vetsinu z tech, ktere bavil Heavy Rain, bude bavit i tato hra, tak nechapu proc tady tak brecej.
    Proste recenzentovi tahle hra nesedla, nelibila se mu zapletka, coz je u "hry", ktera na zapletce stavi, docela problem. Ale je to jen jeho nazor, takze se nemusi nutne shodovat s tim vasim. To z toho prece nedela automaticky spatnou recenzi.
    Podle me je nahodou recenze napsana dobre, at uz s ni souhlasim nebo ne.
    Vetsina se beztak ani neobtezovala si tu recenzi precist, ale hned sla brecet do diskuse, ze jejich hra dostala jen 5/10 a jak moc je to nefer.
    • frantisek_nejezchleba
      co se týče toho PSfan fňukání, tak vysvětlení je jednoduché: Beyond mělo přepsat historii a určitě nejeden hráč od něj čekal víc, než od GTA V (s nadsázkou řečeno: čekal od něj víc než dokonalost *1* ).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit