Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bože on je Blade Runnerem nepolíben ..... tak SHUT UP KID!
  • Frostbite 2 - http://www.ign.com/articles/2012/11/12/mass-effect-4-will-use-frostbite-engine
  • Mass Effect ? ... to není marketingové zaříkávadlo v názvu produktu ?
    Z celé trilogie bych za dobrou hru označil pouze jedničku .... zbytek jsou ždímačky a plochý FPS koridor s animačkama na pozadí :(
  • Viktor_H
    Z toho, co píšeš, plyne, že nic odehrávající se v daleké budoucnosti a s tématikou mezihvězdného cestování, nemůže být sci-fi. Takže valná většina toho, co se za posledních 50 let označuje jako sci-fi, jím podle tebe není a to ani takový Star Trek. Nechápej mě špatně, měj si kritéria jaké chceš, ale přijde mi to vzhledem k všeobecně zažitému úzu dost nepraktické.

Mám jen několik věcí... 1) Hranice toho, co je z hlediska vědy možné jakožto kritérium pro označení sci-fi, je hodně vágní, protože z hlediska současných technologií jsou plně ovladatelné syntetické končetiny stejná pohádka jako vesmírné lodě. Jasně, člověk má tendence považovat to a to za menší fantasmagorii než tamto, ale to nic nemění na tom, že ani jedno neumíme udělat a že ani nevíme, jak na to... Jak si chceš s tímhle poradit? Kde je hranice mezi tím, co je silně inspirováno vědou a co už nikoliv? A nevadí ti, že taková definice je proměnlivá v čase? Totiž že dnes jsou laserové flinty pohádka, nikoliv sci-fi, zatímco za n let to už budou technologie natolik blízké a představitelné, že budou spadat do kategorie sci-fi? 2) Logika je věda, která nijak nezávisí na zkušenosti. Je to analytická disciplína o vyplývání, takže je úplně jedno, jestli na místě premis stojí laserové flinty, nebo střídmé pseudovědecké teorie. Tím chci říct, že to, jestli jsou problémy řešeny logicky, nemá nic společného se settingem. I fantasy může být ve vztahu ke svým pravidlům naprosto logické... Pokud ve svém univerzu určím, že v roce 2085 byla vyvrácena teorie relativity a nahrazena modelem X, nemá to s logikou co dělat... A to platí i pro "logiku" v širokém smyslu slova. Naopak, pokud mám univerzum, v němž se všichni lidé umějí během sekundy teleportovat na jakékoliv místo na světě, je naprosto "nelogické" takové vyvrcholení zápletky, v němž hrdina nestihl zachránit osobu Y, protože mu cesta trvala hodinu...

Mass Effect přišel s tezí, že Catalyst je skrze Citadelu schopen celoplošně ovlivňovat DNA živých organismů. To není nelogické, to je možná tak nevěrohodně podložené (a že je to mnohem více nevěrohodné, než létání ve vesmírných lodích, je jenom iluze - oboje je pohádka > jediný důvod, proč hráči nemají problém s vesmírnými loděmi je ten, že vesmírné lodě jsou součástí popkultury už sto let...nic víc).
  • 1tka mala lepsiu atmosferu nez 2ka. Iked zasa 2ka bola prepracovanejsia. U mna je cislo 1 atmosfera a feeling z herneho sveta.
  • Ano? A v cem? Ze z genialniho akcniho RPG udelali dalsi tupou strilecku?A co teprve ten genialni pribeh zabijeme hlavniho hrdinu, abychom ho 5 minut nato ozivili a nechali ho pracovat pro vesmirnou Al Kaidu a jemu to ani na vterinu neprislo divne... A dvojka je celkove genialni v tom, ze kdyby neexistovala, nic by se nestalo. Neznam (ale mozna se pletu) zadnou trilogii, kde by se vypustenim druheho dilu absolutne nic nezmenilo.
  • Robotron3
    Mass Effect je inspirován snad všemi možnými sci-fi seriály, od Star Treku, Hvězdnou bránu, až po Babylon 5. Nevím, proč by to nemělo být sci-fi.
  • Proti kravce se jmenem CoD je ta ve staji Bioware jeste mlade telatko.
  • nahraď si Zemi za Drellskou planetu, pokud si vzpomínam tak ty si v ME zničili vlastní planetu přílišnou industrializací bez cestování vesmírem ... a třeba i nějakou tou atomovkou! ... ha! máš v Mass Effectu postapo *15*
  • Kein
    Bože to je kec...
  • "Protože teď přecházíme na úplně nový engine a musíme předělat většinu herních systémů ..."

Osobně to vidím na Frostbite.
  • smejki
    ME nepovažuju zrovna dvakrát za sci-fi. Stejně jako Star Wars je to pohádka v budoucnosti. Sci-fi se vyznačuje vědou silně inspirovanými zápletkami a logikou řešenými problémy, ne laserflintami, lítáním ve vesmíru a řádně protočeným kalendářem (to jsou jen zažité berličky, pro žánr nikoliv nutné). Z Robotronem jmenovaných bych mězi sci-fi zařadil Deus Ex, System Shock a pouze z části i Fallout. Blade Runnera jsem nehrál ani neviděl, tož nevim.
  • Nový "Mass Effect" poběží pravděpodobně na Frostbite 2. Tady na Games.cz už to v jednom článku psali.
  • podla mňa ME1 - 9/10, ME2 - 10/10, ME3 - 9/10.. dalsi ME - 10/10 ...
  • To jo, ale v ME1 byly hrozně teplý uniformy
  • Viktor_H
    Já to sem netahám, jen mi přijde mimózní klást vedle sebe univerzum ME a Falloutu, toť vše...
  • Viktor_H
    Sázím na to, že to bude Frosbite - viz EA
  • trolo
    sci fi nemusi byt len z vesmiru.
  • safra je tu chyba melo bejt "starickem Unreal Engine 3"
  • Ale zase podstatně lepší příběh.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit