Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to je tím že kupuješ ty větnamské, kvalitní propisky se otevíraj. V solidním IQ testu se jméno normálně vyplňuje
  • ucho
    k vyplnění IQ testu není potřeba vyplnit jméno, jde víceméně o anonymní testy a k výsledku jméno nepotřebuješ. Propisky se jinak ve většině případů neotevírají, drtivá většina má stiskací mechanismus.
  • Z nějakého záhadného důvodu se mi zrovna vybavilo nepřeložitelné pořekadlo "If you're gonna be a smartass, first you have to be smart. Otherwise you're just an ass."
  • ucho
    trolové jsou popletení neustále
  • To byla reakce na vlastik.plamínek. Bohužel znechucen některými názory jsem se hloupě uklikl a tak to dopadlo. Mno dokonce i někdo jako já se může splést.
  • To by možná i zabolelo, kdyby to pronesl alespoň někdo kdo se při vyplňování IQ testu dostal přes otázku Jak se jmenujete? Bohužel v tvém případě si se zřejmě ani nedostal k tomu abys zvládl otevřít propisku.
  • ucho
    "hra která je pro oldschool hráče, tj takové, které mají trochu skill" - a dál asi nemá cenu číst :) jakože současní hráči neumí hrát a jen strá generace jsou jakýsi mágové ve hraní? :)
  • Tak to bylo epický div že jsem se vůbec zvládl nadechnou. Skoro nelze uvěřit že se vývojářům podařilo dát do chodby pět zombíků a tři vojáky. Ujoviša to bylo fakt maso. A pocit ze střelby, no jako bych držel v ruce skutečnou zbraň.
    Jestli je toto nejlepší FPS tak je tento žánr mrtev.
  • Pokud je každej komu se nelíbí HL odpad, pak má tvůj přízpěvek stejnou váhu jako názor žvýkačky seškrábnuté z podrážky.
    Nevím jak vůbec může takový hňup mít na profilovce takový obrázek. Jen mu děláš ostudu.
  • No ale tak to prostě je. Dnes tu výjmečně netroluji a pouze tvrdím co si myslím a že mě někdo dá mínuska mi je celkem jedno.
    Na celém HL mě štvou zejména tyto věci
    1. Bezcharakterní postava. Vlastně jen levitující ruce, hl. hrdina nemluví, nejsou vidět jeho nohy, nijak nereaguje atd. jestli to někomu pomáhá sžít se s postavou dobře pro něj. Já měl akorát pocit že mě to celé od hry vzdaluje.
    2. Nezajímavý příběh. CoD, B3 atd. mají příběh který člověk může brát jako filmy od M. Baye. Je to béčko, ale dobře se u něj bavím a díky tomu že se v podobných hrách hraje za víc postav může se to i trochu zamíchat. HL si hraje na dospělý příběh, ale ve skutečnosti ho nelze brát vážně. Kdo někdy četl nějakou na příběh bohatou knihu nad HL se pouze pousměje.
    3. Nudné okolní postavy. To je prostě fakt. Kromě toho robopsa jsou všechny postavy nudné a nezajímavé, pouze odříkají svoje a zmizí. Ani nepřátelé nebudí respekt. Vojáci Combine jsou celkem dobře nadizajnovaní, ale jinak je to klišé a průměr. koho taky překvapí zombíci a mariňáci.
    4. Dobré zbraně, špatný pocit ze střelby. HL má sice dobrou fyziku, ale pokud jde o nepřátele a jejich reakce na vaše zásahy, je to jako střílet do plastové figuríny. Nemluvě o tom že ani pocit ze střelby není kdovíjaký.
    5. Nic moc grafika. To se ale dá odpustit takže to neberte jako chybu.
    6. Nezapamatovatelná hudba. Vzhledem k tomu že asi nestála za poslech si ji ani nepomatuji. 7. Hloupí nepřátelé, ze kterých hráči dělají génie. Nevím co se to tu rozjelo za diskuze ohledně skvělé AI v HL serii, ale pokud si vzpomínám byly enemáci tupí jak tágo. 8. Otřesný pocit jízdy ve vozidlech. 9. Nula zapamatovatelných momentů. 10. Nijaký pocit z okolního konfliktu. Pocit že válka mezi rebely a emzáky se odehrává i jinde než v uličce kde bojujete je nulový
    Jediné co se dá chválit je občas zajímavé prostředí, jinak je to obyč. průměrná hra.
    Vzpomínám si že když někdy v roce 2004 vyšlo kombo Doom3, Far Cry a HL2 koupil jsem všechny tři a první dvě z chutí nejednou dohrál, bohužel u HL 2 jsem se začal už v půlce nudit a u BM se nuda dostavila ještě dřív.
  • Ad Surikata: Co je? Nekdo Ti slapl na bebi Lamo eh Surikato. Crysis 1 a Warhead neni nijak tezky, prave diky obleku a pokud jej tam tvurci dali, pak neni duvod jej nepouzivat. Jinak Doom 2 na mys urcite hrat sel. Jen tak pro info. Ale FPS nejsou moji domenou, takze nevidim duvod proc hrat Dooma do konce zivota.

Ovsem Tvuj postoj je naprosto jasny: Autoheal slouží k překlenutí mezery mezi přestřelkami, kdy dává hráči možnost jít do další bitvy opět naplno.

Neboli prelozeno, jsem neschopny nest dusledky svych cinu a jako moula se hrnu do kazde bitvy bezhlave (ci bez mozku), a autoheal mi ma umoznit, abych kazdou bitvu zacinal se 100 a mel i ja moznost hru dohrat. A to, ze se dnes FPS delaji pro masy jako jsi ty mi nevadi, protoze se zameruji na RPG.
  • Hanzales
    Nene, jen úpravou v configu se dá k "chůzi" a sprintu přidat ještě klávesa na pomalou chůzi. Prostě když člověk jde a jen se kochá (zároveň nenadělá hluk). Mně to třeba přidávalo na atmosféře, některé lokace procházet a koukat kolem ;o) Taky se dá úprvavou configů změnit ta reakční doba AI a poladit zbraně, ale počkejme na vydání na steamu. Spousta neduhů, chybiček, bugů určitě pořeší patch (na základě odezvy od komunity), který má vyjít až na Steamu a podle mně i dojde na nějaký ten balanc, nebo přidání hejblátek do menu ;o)
  • 2GGG - rika clovek,ktery povazuje Killzone serii za jednu z nej fps her vubec *1* *1* *1*
  • K těm skokům.. je to prostě hra která je pro oldschool hráče, tj takové, které mají trochu skill. Crouch jump jsem schopný dát vždy s 99% přesností i spoužitím Shiftu na sprint (který jde v nastavení zapnout na perma-on). Všechno je to jen o tréningu. Jenže právě moderní střílečky tento tréning neumožňují protože tak krom WASD a jednoho tlačítka myši nic nepotřebujete. Co mě v Black Mesa osobně hodně chybělo je chytání a přesouvání objektů (beden) tak jak je to v původním HL. Osobně mám k BM přístup takový, že i to co mnoho lidí kritizuje (obtížnost protivníků) já vítám, protože v tom vidím výzvu. Byly pasáže které jsem dělal několikrát, ale vždy jsem si dal záležet, abych je dal akčně, bez trapného kempení (ostatně i to video ukazuje, že to akčně jde dát, sice zbyde míň hp, ale po všech větších bojích je vždy všude kopa lékárniček). A jako to, že mě to sebere 80% hp, když to dostanu z metru brokovnicí považuju za naprosto normální, prostě jsem idiot, že jsem ho nechal doběhnout blízko. Ta hra prostě není dělaná pro dnešního člověka, s tím musí člověk počítat. Btw, CSko jsem nehrál tak 4 nebo 5 let
  • DangerousDave
    áno sú tam problémy, kluci z Valve pri prvom HL samozrejme neboli žiadny hlupáci, hru riadne odladili a nastavil dmg a reakčné časy do sweet spotu, ktorý žial BM minul. Takisto (z môjho subjektívneho pohľadu) niektoré lokácie boli zmenené natoľko a spôsobom ktorý zrušil ich pôvodný ráz a atmosféru. Na druhej strane mnohé veci zmenili do neporovnatelne lepšieho stavu a celé sa to tak nejak vyvažuje... imho dopadlo to dobre.
  • Dík... Konečně někdo co něco napíše a nehází jen mínuska :-)
    Já vím, že to určitě bude jiné - ale pokud se člověk nadnese nad nějaké rozdílnosti pak nevidím něco zajímavějšího.

Kdyby řekli: Uděláme remake HL1, ale uděláme to trošku po svém, máme taky vlastní nápady a něco by se nám víc líbilo takhle - to bych byl mnohem víc nadšenej. Obraz Mona Lisa jde taky překreslit 400x, ale váhá a obdiv leží u originálu. S videí je vidět, jak i detaily jsou podobné.

Např.: Je vidět jak nesmyslně zase dali výbušné krabice za pytle s pískem. Někdo si postaví opevnění, aby byl krytý a za to hned postaví něco co ho odbouchne mnohem snáze.
  • walltar
    GGG .. tak dost lidí je háklivých na HL hry a já třeba HL2 vidím jako jednu z nejlepších FPS co sem hrál .. Hl1 sem pravda zase tam nemusel. Ale když napíšeš že radši MOH než BM tak to je prostě mínusková smršť na obzoru.
  • PS nevím jestli jde o nějakou sofistikovanou urážku, nebo ses prostě upsal, ale příště piš gamepad a né bamepad. Jsem na chyby v pravopise dost háklivej
  • No však já netvrdím že je gamepad lepší (sám dávám přednost myši) ani že by mi na BM vadila nepřítomost autoaimu a autohealtu. Nebo snad že bych tvrdil že jsou konzolisti obratnější než PCčkáři. Jen tvrdím že ten týpek co má na profilovce Ulquiorru nemá pravdu když tvrdí že je tak obrovskej rozdíl mezi rychlostí zaměření na myši a gamepadu. Nevím jak na xboxu, ale na PS3 si vždy nastavím citlivost na max a pak dokážu páčkama zaměřovat ještě líp než ten týpek na videu co jsem sem hodil.
    Hlavní důvod proč tu sbírám mínuska a vedu diskuzi s pleskoslavem je že jsem napsal co se mi nelíbí na BM a ani jeden z mých problémů nesouvisel s ovládáním. *5*
  • No ale to je právě o něčem jiném - Black Mesa je ve skutečnosti o dost jiná hra než byl Half-Life. Přijde mi, že lidi, kteří vykřikují, jak je BM skvělá oldschoolova hra a komu se nelíbí je blbec, který by měl hrát jen CoD atd., jsou trochu mimo. Původní HL byl hodně o pohybu a svobodě řešení daných přestřelek. V BM došlo k razantním změnam AI - v podstatě všichni nepřátelé mají vysoký damage a nesmyslně rychlou reakční dobu. Dobrý hráč mohl v HL většinu situací vyřešit bez zranění, tady to prostě nejde. Nejhorší jsou v tomhle vojáci. V původní hře to byli taky docela obtížní protivníci, ale dávali prostor pro manévrování - pokud si dobře vzpomínám, tak třeba nikdy nestříleli a neběželi najednou. V BM pokaždé, když se Freeman objeví v jejich zorném poli, okamžitě začnou běžet a střílet s absolutní přesností. Ty souboje jsou pak o tom někam zalézt a rychle klikat na příchozí panáčky, o tom je ostatně to video v článku. Absolutně se z toho vytratila dynamika původní hry. Nepomáhá tomu ani řešení skoků, které je taky úplně nesmyslné, normální skok je v té hře úplně k ničemu a ty krkolomné crouch jumpy vyžadující absolutní přesnost vedou ke quickloadovacím maratonům. Stejné maratony jsem zažíval, když jsem měl málo zdraví a musel jsem projít nějakou obtížnou pasáží. Něco takového se stávalo i v HL, ale tady jde kvůli změněnému AI tohle řešit jen opakováním jediné správné posloupnosti ultrarychlých akcí do zblbnutí. Nejhorší to bylo v místě, kde jsem měl asi 7 bodů zdraví, hra mi uzavřela možnost návratu, neměl jsem žádnou vhodnou uloženou pozici a musel jsem proběhnout mrazákem plným mimozemšťanů. Po dvacátém pokusu se to podařilo, ale kdybych měl toho zdraví jen tak o 2 body méně, tak to prostě už kvůli tomu mrazáku nejde bez cheatů udělat. Všiml jsem si pár dalších bezvýchodných míst, naštěstí jsem v nich na tom nebyl tak špatně. Nic podobného jsem v původní hře nezažil.

Black Mesa je samozřejmě neuvěřitelný počin, ale gamedesign podle mě fakt hodně skřípe, několikrát jsem to chtěl zabalit kvůli tomu, jak špatně se to hraje... Podle mě za to může nedostatek odstupu a externího testování - když někdo na něčem takovém tolik roků dělá, tak je pro něho fakt hodně těžké zjistit, že je něco špatně, tu hru má úplně zavrtanou v hlavě. Ostatně mám k tomu takové zajímavé pozorování - na různých fórech jsem viděl lidi, kteří kritizovali skákání a taky lidi, kteří tvrdili, že jim ten crouch jumping přišel úplně v pohodě - ukázalo se, že ti obhájci bez výjimky skoro denně hrají Counter-Strike.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší