Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vycházím z toho, že sankce jsou dané právním aktem. A na prakticky absolutním obchodním embargu už není co zostřovat. Pokud v poslední době americké úřady více kontrolují dodržování embarga, není to zostření sankcí. Zostření sankcí proběhlo teď v létě a týkalo se ropy, ne software nebo el. komunikací. Asi si nerozumíme kvůli tomu pojmu. Že se Íránci nemaj úplně dobře, na tom se samozřejmě shodnem.
  • Víra ne, tresty jo. A ano, jde to oddělit, stačí se podívat do jiných islámských zemí.
  • Které _konkrétní_ stránky mám _zablokované_? Neumíš číst? Nepíšu o tom, že nějaký zbarvený nácek popírá holocaust, což je trestný čin, a proto je smazán konkrétní obsah, ale o tom, že na globální úrovni funguje státem vynucený filtr, který mi nedovolí takové stránky ani otevřít.
  • A Palestina je na území bývalého Izraele...
  • tebe vadi ich viera? Boze tak to aby si vyhubil 99% populacie. Pekne gratulujem si horsi ako Stalin
  • Su to super hospodari ale oni nemaju ziadnu zem kde by mohli zit. Teraz su na uzemi Palestiny a buzeruju tam arabov a perzanov. Nech radsej drzia hubu ked tam chcu ako tak zit. Mali ich vyhodit v indonezii je tam dost ostrovcekov a bol by pokoj.
  • ales.smutny
    Samozřejmě, že došlo k zostření. Nevím z čeho vycházíš ty, já z faktického neustále se zvyšujícího omezování služeb směrem do Íránu. Pokud se domníváš, že jde jen o zmiňovaná nařízení, jsi poněkud mimo reálná fakta. Víc a víc firem je nuceno přerušovat kontakty a přestat nabízet služby. Ne, není to veřejné, ale je to faktické a konstantní. Sorry, cestu do Íránu plánuju teď už rok a za tu dobu vidím, jak se to utužuje a odpadá jedna firma a možnost za druhou, ať už v bankovnictví, poskytování služeb, dovozu určitých potravin atd.

Navenek to možná vypadá OK, zevnitř se to fakt hodně zhoršuje.
  • Dobře..bylo tam pár nepřesností... Říct teď že jsem to psal rozespalej, při čemž jsem sotva vnímal, by si asi bral jako trapnou výmluvu.. *1*

Tim videem jsem zkrátka chtěl trošku sklidnit situaci, scénkou mýho oblíbenýho komika.. A tak trochu zkritizovat, bez zbytečných slohových prací, který jsem fakt dost línej psát, protože se to poslední dobou rozebýrá, teda co si tak povídáme mezi přáteli, často... Ale ..Jinak, tim že vystihl USA...
    Přesněji řečeno jsem myslel vládu téhle, "svět ochraňující, boží země". Ale přesto... Když se vrátim k tý pasáži co jsi napsal - "to se snad ani v jednom člověku nedá, a u komika už vůbec." S tim jedinym s tebou nemůžu souhlasit.. Napsal jsi to jako by jsi komiky opovrhoval, jako by proto, že je to komik, a né nóbl politik, nedokázal dokonale vystihnou USA... Co mu v této přednášce chybělo? .. Kritika vlády, kritika vládní propagandy, dále kritika otupělosti amerických občanů, např. v části s Americkými Gladiátory. Přičemž vše bylo podáno fámózním, vtipným způsobem, který zároveň při každém novém tématu vede k zamyšlení.
  • Vidím, že se tady diskuze rozpadla na malá ohniska vášně, jako obvykle pod podobnými články (zvlášť na zvědavci, který je rakovinou těch pravých názorů postižen přímo smrtelně).

Fakt, že cizí stát (v našem případě USA) může vyvinout tlak na firmu, registrovanou v jiném státě a donutit ji obchodovat podle svých nařízení a pravidel, je krajně nechutný (pokud to tak bylo s britskou bankou). Blizzard samozřejmě také nestojí o horentní pokuty a tak klopí uši, což je jediná věc, kterou může udělat.

Pokud jde o Írán vs. Izrael/USA, pak nemá smysl to sáhodlouze rozebírat. Myslím, že se většina lidí shodne na dvou věcech, které shrnují Vaše plamenné diskuze:

1. Žít v totalitním státě jako je Írán bychom asi nechtěli. Že mají jadernou hlavici mě neznervózňuje - šance, že to odpálí nějací zelení neocons v USA je asi jen o málo nižší, než že to odpálí fanatický fundamentalista v Íránu. Na to, co by z jeho země zbylo po odvetných úderech by se jezdili dívat ještě naše vnoučata. Pokud tam někdo provede revoluci (ať už záměrnou nebo spontánní), tím lépe. Ona ta revoluce však stejně případně povede jen k další totalitě, jak nás už několikrát poučila historie. A to za hustého collateral damage.

2. USA, Izrael, ani žádný jiný stát nemá právo zasahovat do suverenity jiného státu ať už politickým tlakem, či, nedejbože, vojenským zásahem. USA i Izrael to dělají běžně od konce 2.sv.v a odpovědní lidé by za to měli shořet na hranici.
  • Nevím jak je to v Íránu protože tu neukazujete nic na podporu toho co říkáte, ale u nás je cenzurován. Nezávislá média u nás také nemají na růžích ustláno pokud se "šťourají" v jistých nedotknutelných tématech. Případ V. Stwory by o tom mohl vyprávět, ale oni ho mimo bloknutí nedotknutelného tématu za to ještě odsoudili.
  • Např. velké množství stránek které se zabývají např. holokaustem z jiného pohledu než oficiálně schváleného, dále pak velké mnoství videií s tímto tématem na youtube. Nevím z jakého nařízení to je, ale je to tak.
  • iranci ted maj asi mnohem vetci problem nez hrat nejaky trapny hry ten jejich islamskej (cenzura zakazuje prave oznaceni) rikal neco o tom ze v zari zacne atomovou valkou proti israeli aspon to uz mesic rikaj na Cro6
  • To ne ale budu se vam do cr hlasite smat :D ziju totiz v UK !
  • azerbaidzan je spojenec Izraele a sever Iranu je uplne i etnicky a politicky jinej, nez ostatni casi. ty ludvo jsi hnup a o iranu nevis nic!
  • nejlepsi jsou vase keci ohledne Izraele. ve skutecnosti to byli hlavne anglicani a amici, kdo se je pokusil po druhe svetove valce zlikvidovat jako prvni. Paradoxne to byla hlavne Ceskoslovenska soc. rep. ktere je pomohla vyzbrojit a uhajit jejich suverenitu. Trikrat prezil valku, kterou vyprovokoval Egypt, Syrie a Irak. Po nejmene dva tisice let trpeli v krestanske evrope zidi pogromy. Nemaji snad pravo nekde zit? v zemi o neco malo vetsi, nez morava? Svet jim zavidi, ze jsou inteligentni a umi hospodarit? Nesmyslna ekonomicka situace je dilem nas vsech, ne jen jich.
  • Stojím na straně, která nezabíjí lidi za nevěru. A nechápu, jak mrtví Íránci souvisejí se Sýrií.
  • EDIT: Tak tuhle zvrácenost už nechám bez komentáře.
  • http://counterpsyops.com/2011/10/08/al-jazeera-prepares-fake-images-of-syria-just-as-it-did-for-libya/
    http://stopwarcrimes.wordpress.com/2011/08/22/al-jazeeras-fake-green-square/

Už konečně přestaň plácat blbosti a příjmi myšlenku, že stojíš na špatné straně!
  • Jistě, ti mrtví byli jen vymyšlení, nebo pomazaní kečupem!
  • neco takoveho muze napsat jedine promiskuitni jedinec ktery nedba na pozadavky a hlavne pouto s vlastni zenou manzelstvi je nad vsim ostatnim v zivote partneru a poruseni takoveho pouta by se melo trestat smrti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší