Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Konkrétní stránky totiž nemáš. Česká republika totiž žádný globální filtr na internetový obsah nemá, narozdíl od Íránu.
  • Mám rád svůj stát. Je to moderní, demokratický a právní stát. A to, že se v něm špatně žije lidem, jako seš ty, je jen takový příjemný bonus. Ostatně všichni jak tu jste se můžete sebrat a odstěhovat se do Íránu, země zaslíbené.
  • vzhledem k tomu, že se mi snažíš vnutit nějaký názor a podtext, který jsem nenapsal a nenaznačil ukazuje k tvojí omezené inteligenci. Ty jsi ze mě udělal třídního nepřítele za něco, cojsi si sám imaginárně vytvořil. Takový chytrý vlastenci jako ty zakládali SA.
  • Ptal si se na příklad zablokovaných stránek na úrovni státu a já ti odpověděl, nepsal jsem nic o smazání ale o blokování. Konkrétní stránky sem dát nemohu, nechci mít problémy se zákonem.

btw- bylo by úsměvné vidět jakou nálepku by si měl pro židy, kteří ho "popírají"
  • Jo, tak ta novela zákoníku mi utekla. Obecně mi ale jde o to, proč se podle tebe nedá říct, že v Íránu se aplikuje právo šarija. Protože nikde jsem nenašel, že by to tak nebylo. A jak jsem psal, vím, že tam neplatí v čisté podobě, že se převzaly obsahové kusy, a vedle toho platí i jiné předpisy. Ale na druhou stranu doufám, že to není jenom o tom, že pokud chybí/přebývá/je jiná část x, tak už se tomu nedá říkat "šarija", protože to by pak byl akorát ten pojmový spor. Pro mě, pokud tam jsou skutkové podstaty ze šarija a tresty ze šarija, tak to je šarija. Klidně se nechám poučit, nebo si to někdy víc načtu, když mi řekneš, jak se ty tvé články jmenujou.
  • Chtěl jsem něco napsat ale tobě láska k vlasti určitě nic neříká. Holt jsi už prolezlej propagandou ve které ti tvrdí že žiješ v demokracii. Jak se řiká 100x opakovaná lež se stane pravdou. Užij si svojí iluzi bude huře a té iluze meně.
  • ales.smutny
    První moratorium na kamenování vláda uvalila už v roce 2002, posílila ho v roce 2005, 2008 šlo jeho kompletní vyškrnutí před parlament, před pár měsíci bylo vyškrtnuto ze zákoníku. Samozřejmě je tu problém, že pořád může někdo z imámů vydat dobrozdání, na které se soudce může odvolat jako relevantní, ale od roku 2002 byly dva rozsudky o ukamenování, které stály soudce místa. Ty články jsou bohužel v plcených systémech s registrací, ale dá se to vykutat googlem :)

Jinak ta ženská dostala deset let a zaplacení díji zavražděnému a dneska už je na svobodě.
  • no tohle je herní web a ne novinky.cz
    Charakter textu, který jsi napsal tě definuje, co jsi asi zač a nezaslouží si ani žádný další komentář
  • Z lidí jako ty je mi zle. Vlastně ze všech co se zastavaj tohodle kapitalistonosačo režimu který s demokracii a svobodou nemá nic společného. No jo uzavřít dizkuzi a vše smazat protože neříkame co nam bylo řečeno že je správné tak je to hned nedemokratické.
  • Já bych řekl, že se opět neshodujeme na nějakém pojmu, ale pokud to máš načteno, možná ho blbě používám já. Jestli chceš, odkaž ty svoje práce, abych to měl s čím porovnat, a jestli nechceš... tak to nedělej. *4* V tom případě mi šlo hlavně o trest smrti ukamenováním.
  • Proč by měl admin diskuzi zavřít? Říkáti něco svoboda slova když se tady ohaníš svobodou. Bud jsi ovce, nebo nosáč.
  • teda já už obdělával pár manželek a byla to sranda. Když si jich manžele neváží a zanedbávají je... raději ale za to dostanu přes hubu, než se nechat linčovat. A zas na druhou stranu nevim, proč degradovat ženu na chodící pytel bez vlastního názoru.
  • ales.smutny
    Já to nemusím ukecávat. Já vím co obsahuje šaría, vím, jak vypadá formování´íránského zákoníku, vím jak vypadá praxe. Na téma formování současné legislativy jsem napsal tři práce a část diplomky. Sorry, prostě ne :) Je jen málo věcí, o kterých si dovolím říct, že jsem na ně odborník. Tohle je jedna z nich.

A ten trest smrti byl za účast na vraždě, ale to už ti ČT nepřižvejká. Sorry, ale nemám čas vyvracet už vyvracené, po padesáté mne to nebaví :( btw - ani ta fotka není, je to aktivistka ze Švédska, kterou si TImesy sehnaly, aby příběh měl šťávu... toliko k relevanci většiny těhle zaručených příběhů.
  • divim se, že to tu admin ještě nesmazal.
    názory některých lidí jsou skutečně zvrácené. Ono ale platí jedno zlaté pravidlo. Dokud "to" neztratíš, nevíš co máš.
  • He? Je tam aplikovaná. S určitými modifikacemi, ale všechny ty svinstva včetně smrti za nevěru tam jsou. Jako držím v ruce íránskej trestní zákoník, to neukecáš. *4* A tady máš přímo jeden case: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/106032-iranka-odsouzena-k-ukamenovani-bude-obesena/
  • ales.smutny
    ...která tam samozřejmě není aplikována... *7*

Zrovna o ní v češtině vyšla pěkná knížka, doporučuji :)
  • No vždyť píšu, že si nerozumíme jen pojmově. To zase v mém pohledu nejsou "sankce". Osobně doufám, že ten režim padne brzy, a s ním hlavně šarija.
  • Co je nechutného na tom, když si jako stát podmíním podnikání zahraniční osoby na svém území tím, že tato osoba bude dodržovat americké právo? Což je přesně to, co se stalo.
  • ales.smutny
    Ne, já mluvím o faktickém tlaku, který se vytváří přes soukromé společnosti i u zahraničních, neamerických partnerů. To jsou věci, které si nikdo nehodí na papír, ale je to čím dál zoufalejší :)
  • Komiky neopovrhuju, ale oni mají v popisu práce dělat legraci. A za tím účelem je potřeba vyhrocovat, vytvářet kontrasty, což samozřejmě snižuje objektivitu. A sám jsi v podstatě vystihnul, proč jeho vystoupení nebylo výstižné - "kritika", "kritika", "kritika",... I kdybych sebevíc chtěl, tak shrnout USA nebo i jejich vládu do jedné velké škatule "vše dělají blbě" nemůžu. Protože to zkrátka není pravda. A v tom případě je to minimálně jednostranný pohled.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší