Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • West - takže jádro pudla je v tom, že Blizzard se*e že to někdo komerčně prodává a ne to, že to údajně mění obsah hry, autorská práva a že se to zneužívá na BN, o tom celý spor jak se zdá je, protože kdyby vadilo to druhé, logicky by tu už byly tisíce žalob na všechny moddery. Takže jde o prachy a ne o nějakou férovost na battlenetu, fajn, už je mi to jasný, měli to říct rovnou a bylo jasno : )
  • gharty - v pohodě, kdyžtak se omlouvám za ten ostřejší tón : ) jj, slovíčkaření
  • gharty - ano, v případě takto špatných zákonů je víceméně na každém jednotlivci jak si to zařídí, nesmí to ale moc křičet, protože i špatný zákon je platný zákon. Postih je tušim 2x násobek ceny produktu jestli si dobře vzpomínám, což u PC hry i po udání nedělá zrovna moc.
  • Podle současných zákonů je to nelegální, ano.

v pohodě, opravdu se to kolikrát z psaného textu špatně pozná.
  • to netuším, S2 nehraju, ale určitě musí jít poznat kdo cheatuje atd., když kvůli tomu zabanovali ty účty, tak asi na základě něčeho.
  • Amylee.Anderson
    Jistěže by bylo míň hráčů. Společnosti si stěžují, jak se jim snižuje zisk z prodaných her. Proč? Protože lidi stahujou a co k tomu potřebujou? Ano, crack. Halo hráčů stahuje a crackuje. A to, že se nejaká hra prodává, mě vubec nezajímá ;) Neřikam, že nikdo hry nekupuje. Ale co se týče MW, tak to je záležitost komerce a distribuce. Prodává se to kvůli značce a hustodémosky krutopřísnou akcí a grafikou - ale to neni všechno ;) Jinak ty nejlepší hry nejsou mezi těma mainsteamovou vetšinou. Ale jestli sis nevšiml, ty nejznámenjší AAA tituly(který se taky nejvíc prodávají) stojí už přes tisíc korun, na konzole ještě více. A že bych si mela každou hru kupovat. No to sorry, ale to je blbost ;) Ty sis nikdy nic nestáhnul, že seš tak ukřičenej?
  • Amylee.Anderson
    Já psala, že by mi taky nebylo příjemný, kdyby mi nekdo kradl. Ale muj nazor je, že v tom videj jenom ty prachy ;)
  • "Už pár dnů po vydání StarCraftu II obžalovaní vyvinuli, propagovali a veřejně distribuovali několik hacků a cheatů, které měly za cíl modifikovat (a v zásadě zničit) online zážitek ze StarCraftu II. Dokonce už v samotný den vydání hry avizovali představitelé hackovacích webových stránek, že 'jejich lidé už pracují na nových programech pro tuto hru'," uvádí obžaloba. - tohle dost dobře bez použítí softwaru, pro který to vyvíjejí, nejde.
  • Moje reakce se týká tohoto "Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ..." a je stejná, jako předemnou (např Deryk). Tvůj smajlík proto považuji za zbytečnost. Pokud máš k tomu co říct, tak to řekni a neschovávej se za smajlíky.
  • Máš pravdu, omyl na mé straně, je to jen 12 milionů, ale o to se tu nejedná že ;-) (slovíčkaření)
  • Stane, mluvíme tu o stahování softwaru, že je to nelegální (ano???) a pokud tuto větu chápu dobře "že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže" že se k tomu vyjadřuje, tak tady máš odpověď na svou otázku.

Z psaného textu se špatně pozná, jak to "autor" zamýšlel říci. Pokud se ta věta k tomu netýká, omyl na mé straně a za to se omlouvám.
  • Nevím nevím, jestli by tohohle šlo dosáhnout (ale asi ano). Docela by mě zajímalo, jak oni na údajích u battlenetu poznají, že ten a ten achivement není odehraný, ale získaný za použití cheatu. není to někde napsané ?
  • Jelikož nemůžu reagovat ani na STANa ani MHOE tak to píšu jako reakci na svoje. Oba máte pravdu.

Stan - idiot, který kradené věci prodává dále a upozorňuje tím tak na sebe si ani nic jiného nezaslouží. Většinou výdělek z dané činnosti je 1/100 tho, co mu dají jako pokutu.

Stan / MHOE - tď budu mluvit z vlastní zkušenosti. Jistě, nikdo nebude řešit jednoho člověka, který si danou věc stáhl - zvlášť, když oni sami říkají, že na takového člověka pokud není hloupí, nemají ani šanci přijít bez toho, že by je na něj někdo upozornil (např. udání). Postih za to, že u tebe najdou nelegální software by se dal nazvat standartním. Jedna z možností je ta, že si daný software koupíš za cenu, která je momentálně na trhu (jednu dívčinu, která používala photoshop 5, přistihli a ona si musela zaplatit cenu za nejnovější produkt, čili nějakých 45 000 za photoshop 7 plus ještě nějaká pokuta - hodnotu už nevím).

Je pouze na jednotlivci, jak danou věc bude brát dle svého svědomí, jestkli to bude považovat za kráděž či ne.

Jak řekl MHOE, zákon je zákon a sami víte, že okecat se to nedá.
  • Já snad řekl, že to stažení warezu pro vyzkoušení je v pořádku? to mi najdi citaci a dám ti milion. Nic takového jsem nenapsal, jen kdyby poskytli na vyzkoušení plnou verzi, nemuselo by se tohle vůbec řešit, jenže to skýtá problémy, že lidé jim hru stejně nekoupí protože zjistí že je to blbost což by z demoverze nezjistili. V 85% to tak neni, skoro vždy je tam upoznění že to neni finální produkt a mně jako zákazníkovi je prd po tom jak moc je to blízko, já chci zkusit to co kupuji a ne jen něco co se tomu blíží. Lobby vydavatelů a svazů typu OSA je silná a spoléhají na zákony co si vylobbovali, z mýho pohledu já mám svědomí čistý když si stáhnu warez, vyzkoušim a pak koupim či smažu, je mi ukradený co na to zákon, já osobně mám klidný spaní, špatný zákony mě nechávaji v klidu.
  • Nemluvíme o změně hry, ale o důsledku použítí cheatu a zapsání tohoto výsledku. Když to řeknu blbě, tak pokud si nějaký člověk, co to dělal vezme tvůj save a bude jej studovat najednou vuidí, že si v jednom okamžiku měl tolik a tolik a o sekundu později desetinásobek. Navíc tento krok bude někde zaznamenán (alespoň si myslím).

V tomto případě se ale jedná o to, že dané cheaty odemikaly achivmenty, které se zapisují k tvému online accountu (battle net) a tím tě vlastně povyšují nad ostatní, které je nemají a stnažís e je vlastními silami (hraním) dosáhnout a toto právě Blizzard trestá. Navíc sami přznávají, že v singlu jsou cheaty už programovány. Jim jde pouze o multiplayer část, jelikož tu (jestli se nepletu) bez Battle Netu hrát s ostatními nemůžeš.

Snad jsem to, o co mi šlo, vysvětlil dobře.
  • kdyby se radši starali o to jak tomu zamezit u sebe na battlenetu a ne maskovat svou neschopnost takovýmhle způsobem, který vytváří nebezpečný precedens pro všechny případy vývojářů modů, hacků, cheatů, utilit, editorů atd.
  • Stan: Uz me nebavi s tebou vest jednostranny rozhovor. Proto moji ucast tady timto prispevkem ukoncim.

V nekolika vecech mas pravdu. I presto, ze se v clanku pise, ze "hack vydavali a prodavali", je mozne, ze tomu tak skutecne nebylo.
    Ale o cem, ze se tu vlastne bavime?
    Kdo ze komu co zpusobil? - to Blizzard a kvalita (na ktere si zaklada) jeho sluzeb byla "degradovana" jistym "hackem". To znamena, ze poskozen byl Blizzard a zaroven cast jeho klientu (vetsina uzivatelu hrajicich na battlenetu SC2) kvuli nejakemu "hacku". Blizzard by rad zabranil tomuto niceni jeho snahy a tvorby. V minulosti to prehlizel a stale dokola vymyslel nejake fixy kvuli existenci stale novych a novych "hacku". Nyni mu dosla trpelivost a zjistil, ze tudy cesta nevede. Tak a ted mas prilezitost se vyjadrit - Jak by se podle tebe mel Blizzard zachovat, aby to ucinne zarazil? Nebo ti prijde v poradku, aby si to Blizzard nechal libit stale dokola? Co rika tvuj zdravi rozum? Kdo doplaci na co? - na to hned odpovim: Blizzard a vetsina hracu na battlenetu (tzn. zarazit sireni a dalsi vyvoj podobnych "hacku" je jednoznacne ve prospech nejen Blizzardu, ale i vetsiny hracu na battlenetu). A na koho ted ma byt Blizzard nastvany? Kdo za to tedy muze? Srabacti hraci, co jsou zaroven klienti(a sami nic takove vyrobit neumi) jen zneucivaji co se da, nebo ten, kdo jim poskytl zbran? (kdyz dite zastreli cloveka protoze tata nechal pistoli v jeho pokoji ba dokonce mu ji sam dal, kdo je na vine?).
    Faktem je, ze pani "hackeri" byli upozorneni odsouhlasenim licencnich podminek, ze nic jako mod provadet nesmeji. Kdyby to zustalo v nekomercni sfere, nikoho to ani nebude zajimat.. ale jakmile se to dostalo do komercni sfery vydavanim a prodavanim "hacku", je to doslova oficialni porusovani licencnich podminek a oficialni naruseni funkcnosti battlenetu. A i kdyby to sami autori nesirili, jsou zodpovedni za sve dilo a jeho unik na verejnost. CELA POINT JE O TOM, ZE SE BLIZZARD NECEMU PODOBNEMU SNAZI ZABRANIT, NEJLEPE I DO BUDOUCNA. Kdyby si byl Blizzardem, jak by si se zachoval ty, kdyby ti nekdo neustale nicil tve projekty, snahu a tvrobu, aby na to nedoplatili chudaci "hackeri", kteri nic neudelali, jen vypustili skudce? To je otazka na kterou bys mel umet odpovedet, vzhledem k tomu, ze neustale jen branis ty, kteri to ac neprimo, zpusobili.
  • Vysledna hra nie je nijak zmenana, save ti akurat ulozi priebeh hry,t.j. xp, zivoty, progres hry, ale neulozi ti nesmrtelnost, nekonecno surovin, municie, jednotiek atd..Ak pouzij save z cheat hrania bez cheatu, nebudes mat uz nesmrtelnost, nekonecno surovin atd...Hrajes len to, co by si hral, ak by si hral legalne...opat tu nedochadza k ziadnej editacii suborov fyzicky na disku, pokial nepouzivas cheat programy na nekonecny pocet savov, ci si tie savy sam needitujes.. atd...Save je len vystup zo samotnej hry, ktory hrajes ty a bez tvojho hrania by bol prazdny. Takze asi tak.
  • Gharty - k prvnímu příspěvku snad jen *7* podle tvojí logiky by měly herní vývojáři okamžitě zažalovat cca pár milionů lidí co dělají mody, hacky, utility, editory atd. do všech možných her, protože dělají podle tebe t osamé co tihle tři chlápci.

K tomu druhýmu ehm, nesmyslu viz "Ano, výrobci zbraní vyrábí zbraně za účelem zabíjení lidí, i když tomu říkají obrana vlasti a podobně. "

Výrobci seker, nožů atd. tedy vyrábí tyto předměty pro zabíjení? uff. Proč nejsou ty firmy co vyrábí pušky zakázané a zavřené, když podle tebe primárně vyrábí pro zabíjení lidí? Neni to spíš tak, že se vyrábí na obranu kohokoli, ale lidé je zneužívají a za jejich zneužití neneseou odpovědnost? Není to tak, že se vše dá zneužít pro špatné úmysly?
  • Ještě drobnost. Neříkám, že se musíš starat o to, v jaké fázi je ono demo, pouze říkám, jak to v 85 procentech je. Nic víc nic míň, navíc sis mohl všimnout, že v tomto s tebou souhlasím, tak docela dobře nechápu tvou reakci.

U aut je možná zcela běžné, že si jej můžeš ozkoušet a tuto zkoušku o programů právě poskytuje demo a trial verze. To že si stáhneš kompletní program není považováno za zkoušení, ale krádež, pozor na to (a zvlášť, když si to ještě crackneš).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit