Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsi z PR Blizzardu? WoW má 12m účtů, aktivních hráčů je prý kolem poloviny, kde si sebral 16m aktivních neví snad ani rádio Jerevan.
  • Malý výtažek ze souhrnu o výkladu zákona o stahování. Myslím, že není třeba říkat, že nemáš pravdu a dané stažení softwaru/hry jen kvůli tomu,že není demo je v pořádku.

Nemůžete
    Stahovat si žádný obsah, ke kterému nemáte svolení autora, případně používat ho, pokud se nestanete nabyvatelem pořízením(zaplacením), nebo uživatelem rozmnoženiny(zakoupením licence). To se týká tedy jak hudby, videa, ale i programů a čehokoliv jiného, kde autor neurčí jinak. Vyjímky tvoří například license GNU, Creative Commons, kde autor vysloveně určí podmínky volného používání, publikování.
  • Nic z toho, co píšeš, nezpochybnuju, vím že tomu tak je...

Spíše jsem přemýšlel nad podstatou, jestli je skutečně tak veliká ujma a trestný čin hodný pomalu trestu smrti (veliká nadsázka), když si člověk stáhne plnou verzi programu, aby vyzkoušel, jestli je skutečně tak dobrý, jak se tváří (zkušební verze čehokoliv jsou hodně málo vypovídající), a poté s klidem těžce vydělané peníze investoval do softwaru, který skutečně využije, může doporučit ostatním, ochotně si koupí další verze a upgrady, přídavky... Kéžby existovalo více různých beta-testovacích verzí a podobných akcí, poté by nebylo co řešit.

A pravda, zákon je zákon a přes to vlak nejede.
  • *7*
  • Prohánějí za to lidi co to používají komerčně, prodávají pálené hry, prodávají pálený soft, používají ho ke komerčním účelům, lidi co paří nelegální hru nikdo neřeší a i kdyby, postih je směšný.
  • Nesoudí se s zákazníky, ale s tvůrci hacků/cheatů.
  • gharty - to je ale problém vývojářů, že nenabízejí k vyzkoušení finální produkt hry, je mi u zadku jak moc se ta demoverze blíží, sami tam mají tuto citaci a to mi stačí, co píšeš ty je irelevantní, ty tu hru nevyvýjíš. U aut je naprosto běžné si je vyzkoušet, těžko narazíš na prodejce co ti to neumožní, většinu fyzických věcí si můžeš vyzkoušet a pokdu ne tak si ji 95 procent lidí nekoupí, byli by tudíž sami proti sobě kdyby to neumožňovali, můžeš hádat 2x proč u her tohle neni, domysli si sám, modří už vědí, pech je, že lidé tu možnost ukradnout mají, závěrem jen dodám, že to neni krádež a jako krádež se to ani posuzovat zákonem nedá a nemůže, srovnání s autem tudíž mimo.
  • BTW,s EULA musíš souhlasit, protože když ne, instalace se ruší ;-) a důkazi mají, online profily, které jsou uloženy u nich na Battle Netu. Takže FAIL, ale né na jejich straně ;-)

Taktéž doporučuji řádně přečíst články k tomuto tématu kde píšou, že pokud člověk cheatuje v singlu, je jim to jedno, ale pokud tyto cheaty zasáhnou i do multiplayeru, tak to už jim jedno není (achievmenty).
  • Blizzard je blbý, protože tímhle si akorát udělá hromadu nepřátel. Lepší by bylo, kdyby ty co cheatují prostě vyčlenil na jiný server a postavil je tak mimo ligu. Kdo podvádí, nechť si vychutnává hrát priti jiným co podvádí a ne aby je tahal po soudech, to už je vysloveně výsměch zákazníkům.
  • Krásně napsáno, ale omyl. To že cheat upraví danou věc, se kterou počítač momentálně pracuje a tuto operaci provádí díky pamětem, je pravda, ale výsledek (achiv, další mise, atd.) je fyzicky uložen, tzn změněná část je uložena na disku (zapsána většinou v souboru, kde je uložena informace o tvém profilu ve hře), čili pozměněn a zvlášť, když se taková změna ukládá na tvém online profilu, který spravuje Blizzard.
  • To že auto ztrácí na hodnotě neznamená, že hra po stažení musí také. Stažení hry už jen samo o sobě je zločin a dopouštíš se tím tak zločinu proti výrobci - krádeže. Tohle říct nějaká antipirástké společnosti, tak se ti vysmějí (nemyslím ve zlém). To s tím autem bylo jen přirovnání, které mělo poukázat na význam - krádež. Uznávám, nebylo to nejlepší přirovnání.

V ČR je stahování jako takové zcela legální (stahuješ čistě, žádný p2p - pouze úpravou toho je takzvaný "morální" zákon - nevím, jak se přesně jmenuje). Vyjímkou je stahování softwaru (programy, hry, atd...). Již jenom samotné stažení tohoto a třeba jen následné ponechání na disku (neinstalování, vypálení, atd, atd) je zločin a můžu ti říct, že za to pěkně "prohánějí".
  • Pokial dotycny cheat priamo nemeni "dielo" fyzicky na disku, teda subory ulozene na disku, Blizzard si moze ist past tak akurat kozy. Cheat programy modifikuju subory, knihovne nacitane v pamati ram, cize k ziadnej zmene a poruseniu autorskych prav nedochadza, nakolko konecny produkt zostava nemenny. Takze pa pa Blizzard, pekny pokus, ale trapny. To uz mozu zalovat vyrobcov ram, ze vplyvom vadnych ram pamati dochadza k poskodeniu nacitanych suborov ))).

Pokial ich chcu zalovat, musia im dokazat, ze fyzicky editovali, menili subory nachadzajuce sa na disku a ze si tu hru kupili a naistalovali, teda suhlasili s EULA-ou. Tento pokus je just fail. Podla ich chabeho vykladu je porusovanie autorskeho zakona tvorba skinov ci modov pre s pouzitim ich suborov, teda napr. hrdinovi tam napr. ruzovu zbran ))) FAIL.
  • Amylee - Já sem klidný. Spíš ty by si měl/měla začít používat to co máš mezi ušima. Příspěvky totálně mimo.
  • Tady máme starý známý problém... Auto ukradneš a vyzkoušíš, tím pádem z něj uděláš ojeté auto, které ztrácí na hodnotě, navíc dochází ke zcizení konkrétního kusu. Tím, že si hru stáhneš a vyzkoušíš s crackem, neprovedeš samotnému produktu absolutně nic. Navíc si vlastně vypůjčíš jen kopii (nedojde ke zcizení konkrétního kusu konkrétního prodejce apod.) .

Tím vůbec nevyjadřuju podporu warez, jen konstatuju...
  • Nechci být neurvalý, ale připadáš mi úplně mimo. To řpece neznamená, že když má někdo peníze, že sou ostatní oprávnění mu krást. Zamysli se trošku, enž tady napíšeš nějaký blábol....
  • Amylee.Anderson
    Uklidni se :D
  • Auto taky půjdeš ozkoušet na testovací jízdu, než jej koupíš a neukradneš jej.
  • Souhlas (úžasné, dám souhlasit s tímto a mě to ten souhlas hodí o jeden post výš).
  • Souhlas
  • S tímto nesouhlasím. To že demo není finální verze je pravda, ale je to většinou ta verze, která k finálnímu produktu má hodně blízko, čili k něčemu to je. To ale neznamená, že mě to opravňuje tu hru ukrást (ano, v Čechách je pouhé stažení softwaru nelegální). Pokud člověk hru chce koupit, musí zjisti o co jde už v demu (nikdy se mi ejště nestalo, že co sem zkoušel demo, tak by se mi finál lišil nebo nebyl stejný).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit