Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S tym "stiahnut plnu hru, dohrat ju a potom si ju kupit" nesuhlasim. Nehovorim, ze to ludia nerobia, len... naco by som si kupoval hru, ktoru som uz dohral?
    Osobne preferujem demoverzie, kde si hru mozem legalne vyskusat. Warez pouzivam len vtedy ked demo nie je a danu hru velmi chcem. Ale tam to tiez len vyskusam, pretoze warez je vacsinou v ENG. Ked ma to bavi tak to potom kupim v CZ verzii. Este dodam ze kupujem hry max za 15 eur.
  • No Ondra to vystihnul moc krásně, na co hledat skutečné viníky a pachatele, prostě až se stane vražda, půjdu za výrobcem předmětu dolyčného a hned máme viníka, nebudu jak blbec honit skutečnégo pachatele někde v lesích :D

Šup mínus ať to lítá.
  • Jenomže singl a multi je v SC provázán, alespoň co jsem slyšel.
  • "To samé ten cheat, neni vina autora cheatu, že ho lidé zneužili k takovým nefer účelům"

A ten cheat se dá použít ještě k něčemu?... Takže já naprogramuju crack na nějakej program a pak u soudu řeknu, že nemůžu za to, že to lidé použili k "nefér" účelům?
    *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
    Tohle snad nemůžeš myslet vážně...
  • Složitost nelezení viníka je pro tebe hlavním faktorem koho za viníka určit? Opravdu, nebo jsem si to špatně vyložil? Zajímavé a bohužel typicky lidské...
    Bohužel soud se zajímá o to, zda je obžaloba oprávněná, ne jestli obžalovali toho pravého :)
  • Ještě dodám, že výrobce té látky sice nezodpovídá za to, že ji někdo zneužije, jenomže hacker ten program vědomně vytváří za jediným ůčelem - k podvádění ve hře.
  • praveze to tvoje "verejne tajemstvi" (slysel sem X verzi), vsechny ruzny zvesti co koluji jsou lez, je nikdo nenajde, kdyz nebudou sami chtit *3*
  • Jenomže výrobce té chemické látky jí nevyrábí a neprodává s vědomím a za účelem toho, aby jí hráči dopovali narozdíl od toho hackera, který program vyrábí a šíří za účelem podvodu ve hře. Todle stačí dokázat a má smůlu. Bye... a nastuduj si autorský zákon.
  • Cheatování v multiplayeru je nutno (s ohledem na ostatní hráče) bránit. Ale v singlu? Méně zručný hráč zakysne, nemůže se dostat dál, cheatovat nemůže, aby nebyl zabanován (vím, v SC2 jsou povoleny build-in cheaty, vyjadřuji se obecně). Co udělá (v singlu) příště? Hru si stáhne, crackne a má klid. Zdůvodnění, že podváděním v singlu se vylepšují stats... když jsou schopni identifikovat použití cheatů, měli by schopni při jejich použití třeba smazat všechny achievementy a hráče vyřadit z online statistik, ne?

Zakazování (vydavatele nijak nepoškozujících) modifikací je kapitola sama pro sebe, viz hysterické chování ASOBO u hry FUEL na různých fórech (za situace, kdy multiplayer už NIKDO nehraje, z mnoha pokusů se mi nepodařilo ani jednou najít nějakou online hru). Příště začnou banovat za co? Za použití amatérské češtiny? Za vlastní nabindování klávesnice?

Aby nedošlo k mýlce: multiplayer vůbec nehraju (naprosto mě nebaví) a v singlu cheaty nepoužívám.
  • Tak to aby blizzard začal rozesílat milióny žalob na lidi, kterým nemůže nikdy dokázat, že cheatovali, protože mohl u compu sedět kdokoliv ...
  • Pak ať žaluje hráče, kteří používáním cheatů podmínky a pravidla porušují, ne tvůrce cheatu.
  • U kolika procent her odklikáváš českou EULA? (anglická v našem právním řádu neplatí, je-li v rozporu s českými zákony)
  • 1. I neoriginalni dily u auta musi splnovat technicke normy dane vyrobcem auta a zakonem.
    2. Kdyz si pridas do auta nejaky tuning, je to tvoje vec.. At uz to celkovou kvalitu auta (bezecnost, spotreba, rychlost, atd) zlepsi nebo zhorsi. Ale to nic nezmeni na kvalite puvodniho oficialne prodavaneho automobilu a v tom je u Cheat modu rozdil.

Predstav si, ze si se podobne jako Blizzard venoval dlouhou dobu balancovanim nebo piplanim se s vyvazenosti vsech jednotek a stran ve hre. (Podobne jako se vyrobce originalniho automobilu piplal s vybalancovanim technickych parametru). Pak prijde nejaky typek a zacne prodavat ruzna "vylepseni", ktera rozhodi tento balanc (podobne jako u automobilu lepsi motor zvetsi rychlost, zrychleni ..ale prodlouzi brzdnou drahu, spotrebu zvysi hluk motoru atd.). V pripade automobilu je jedno, ze si individualni clovek prizpusobi auto svym pozadavkum. Cloveku co veze deti do skoly je jedno, ze si nejakej "borec" vytuni stejny typ kary a ze by proti nemu v zavodu vyhral, jelikoz jemu zalezi predevsim na spotrebe a bezpecnosti automobilu. Ale SC2 jako hra je produktem nejen urcite funkcnosti, ale i produktem jiste virtualni reality s hrou definovanymi pravidly, kde je ucelem vyhravat. Kdyz prijde borec s cheat modem, ktery navic zacne komercne prodavat, nejen ze upravuje puvodni hru (ta cast, kterou obhajujes a s kterou nemam problem) ale narusi tak balanc hry, coz je hodnotou puvodni hry. Kdyz nekdo cheat mod koupi zacne s nim hrat, neni to uz jen jeho vec, svou volbou ovlivni hru vsech ostatnich hracu, s kterymi se utka. Jedinou moznosti jak proti hraci s cheat modem vyhrat je zakoupit si cheat mod take, jenze co kdyz nechce, jelikoz mu puvodni peclive vybalancovana hra bez urychlovani a cheatu prijde lepsi? Neni pochyb, ze hra bez cheatu je kvalitnejsi a lepsi. Ucelem cheat modu je dat vyhodu pred temi, co vyhodu nemaji a znicit tak balanc hry, tedy jeji kvalitu. Kdyzby si pani crackeri udelali vlastni battlenet s cheat only verzi hry, opet by mi to nevadilo, ale ruku na srdce.. kdo by to hral a kdo by si ke hre koupil navic tento "vylepsovak", ktery by tam meli vsichni?
  • Podle mého názoru je žaloba Blizzardu plně oprávněná...proč by měl někdo nějákým nepodstivím způsobem ovlivňovat chod hry v multiplayeru(v singleplayeru budiž, alespon svým počínáním nebuzeruje ostatní hráče)??Kdo z takové výhry má potom radost, možná tak malé dítě a člověk s IQ tykve.Zkrátka Blizzard tímto nejen že chrání svůj profit na téhle hře ,ale také chrání poctivé hráče kteří si chtějí zachovat podstivý přístup ke hře.
  • Princip závislosti podle mě vzniká:
    1) pocitem, kdy si hráč myslí, že něco stvořil (vesnice=Travian, farma, hrdina ve wow). Pokud se hráč takto dokáže nachytat a začne mu na svém výtvoru záležet, potom je potřeba tento pocit náležitě zpeněžit... (pomocí doplňků, urychlovačů, a jiných výhod)
    2) soupeření - je potřeba žebříčků aby hráč viděl postup a zatoužil znovu...
    3) chlubení - prostě efekt já na to mám a ty ne. (princip prodeje luxusního zboží)
    ... a využití dalších lidských neduhů ;)
  • Nesouhlas. Já tam tu implikaci vidím úplně obráceně. Množství hráčů generuje odpovídající množství crackerů. :) Hlavně nejdřív byli hráči a potom crackeři :)
    Ale warez je potřebný, to nepochybně :-D
  • no a co ze maju peniaze... Sprav nieco, predaj to ludom a potom dostavaj staznosti az sudne vyhrazky za to ze sa o to nedokazes postarat a hrozi ti x-y veci...!
  • Amylee.Anderson
    ??? ...Cracky jsou užitečné. Bylo by míň hráču a někteří když si zahrají opravdu kvalitní hru, tak si jí koupí ;) Kdyby nebyly cracky (a hlavně RAZOR) tak je míň hráčů. Mnohem míň ;) Tim míň lidí by kupovalo hry. Warez a cracky jsou potřebný.
  • a proš jako? uz ti vlhne?
  • Ano, tak teď už souhlasím se vším. V původním příspěvku jsem nějak přehlédl větu "zaroven puvodni dilo znevazuje"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit