-
Nemam nic proti warezu, v pripade Blizzardu je to dokonce prospesne. Lide si hru stahnout, dohrajou a kdyz je natchla, koupi si ji. Zrovna v pripade Blizzardu si hru koupi spousta lidi, kterym byla warez verze dobrou reklamou. Ale jakmile crackeri (ne hackeri!) vstupi do komercni sfery a zacnou prodavat dilo, ktere je postaveno na dilu Blizzardu, bez jeho svoleni a svym produktem degradovat ten puvodni, neni pochyb o tom, ze tento parazitismus je spatny. Nebo Vam snad prijde, ze prodavat neco, co vzeslo s puvodniho dila a zaroven puvodni dilo znevazuje, muze byt skutecne necemu prospesne? Maximalne hloupym cheaterum, kteri maji potrebu premerovat sve ocasy na zaklade toho kdo hru vyhral a neni pro ne duezity pozitek ze hry, jen vysledek. Samozdrejme by Blizzard mohl udelat ochranu na battlenetu znemoznujici hracum s cheat modem hrat, ale driv nebo pozdeji by si tento nebo jiny mod opet nasel cestu a tech par desitek vyvojaru z Blizzardu nema cas zabyvat se neustalym zacpavanim der. Blizard tak podle me k soudnimu sporu pristoupil hlavne pro vystrahu do budoucna a vzhledem k tomu, ze se timto zpusobem snazi branit kvalitu svych her a sluzeb, vlastne mu docela fandim.
-
LOL, tos mě teda dostal, od srdce jsem se zasmál :)
...tak to bych na tebe měl jednu otázku:
Maš všechen sw i hry koupeny?
Protože já vidím také jasnou paralelu hacky a cracky.
Jestliže ne a nejsi student nebo hladovějící, tak bych s tebou udělal vše co sám píšeš :-D
Jinak neútočím ;) jen pro zamyšlení... -
Tobě by nevadilo, kdyby si vydal svou vlastní pc hru, udržoval její dobré jméno, vydával patche, staral se o to, aby on-line zápasení bylo dle pravidel a pak přijde nějakej takovejhle hacker, začne ti vydávat utilitu pro tvou hru, kterou ničí její jméno, protože tu blbou utilitu začne používat milion idiotů a tím pádem tvou hru přestává hrát další milion naštvaných lidí, protože ostatní cheatují...zkus se nad tím zamyslet, myslím si, že blizzard dělá jedině dobře, alespoň někdo má koule s tímhle něco dělat.
-
Teď ěm napadla ještě jedna věc. Určitě si hrál nebo znáš nekoho, kdo hraje WoWko. Blizzarde nabízí ve svém online obchodě některé věci, psotavičky a mounty, které si za pár peněz můžeš koupit a ony se pak vztahují k tvému účtu, tzn. můžeš tyto věci mít u všech postav, které si vytvoříš. Co jsem viděl, hodně lidí si tyto věci kupuje (pokud už nejsou součástí třeba speciální edice). Proč to kupují ? Co já si myslím, tak proto, že chtějí ukázat, že na to mají nebo že se chtějí odlišovat (nevím, jak to lépe napsat), prostě chtějí být vyjímeční a na tohle ty firmy sázejí + to co sem samo už napsal dříve.
Co si o tom myslíš ty ? -
omlouváms e za dvojtý příspěvek, Chrome je pomalejší než já :-)
-
2) - to sem napsal špatně. Pokud si můžeš koupit věc, kterou můžeš získat i hraním, je to šetření času pro ty, kdo na to mají a jsou ochotni za to zaplatit. Pokud se jedná o limitovanou edici, kterou si můžeš koupit, je to čistě na tobě (chceš ji mít, zaplať si).
Vem si ve WoW nabídky zlata za peníze. Nabízejí tisíce zlata za pár peněz (vím že to není od vydavatele) a lidé jim za to platí. proč ? Protože by "farmením" těch peněz trávily měsíce a když si za to zaplatí, mají to za pár šupů. -
2) - to sem napsal špatně. Pokud si můžeš koupit věc, kterou můžeš získat i hraním, je to šetření času pro ty, kdo na to mají a jsou ochotni za to zaplatit. Pokud se jedná o limitovanou edici, kterou si můžeš koupit, je to čistě na tobě (chceš ji mít, zaplať si).
Vem si ve WoW nabídky zlata za peníze. Nabízejí tisíce zlata za pár peněz (vím že to není od vydavatele) a lidé jim za to platí. proč ? Protože by "farmením" těch peněz trávily měsíce a když si za to zaplatí, mají to za pár šupů. -
Hraci maj banana.
Prodej cheatu bych trestal vesenim za koule do pruvanu protoze je to neco co je na mem kvalitativnim zebricku podnikatelskych cinnosti nekde az uplne dole a je mi uplne jedno jestli to dela nejakej tichuanskej hacker jen aby nakrmil svych 10 deti, zenu a kozu. Navic Blizzard tresta bananem i pouziti cheatu v singlplayeru kvuli ladderboardum apod. -
Nákup zbraní má pouze dvě věci 1) peníze pro vydavatele, 2) ušetřit čas lidem co jsou za to ochotni zaplatit (samo že tu věc získá i jinak, ale bude to nějaký ten čas trvat).
Ano, tím že si koupíš věc, která vypadá jako všechny jiné, ale má třeba 4x lepší vlastnosti je výhoda oproti ostatním (třeba ve vztahu k WoW).
Můj názor. -
Ah, takt o tam chybělo ;-) Samo to moje bylo na výrobce her :-)
-
Nepochopeno ? já ymslím že docela dobře, jen přirovnávat hotový produkt a poté vylepšení na něj k závodům je toršku nepovedené. když si koupíš auto a pak k němu vyrobce za rok začne prodávat jako doplněk něco, můžeš jít a buď si to koupit a nebo jezdit v původním, čili volba je na tobě a to stejné platí i tady. Chceš mít lepší zbraně ? kup si do hry nějakou, kterou anbizíme (když už je tu ta řeč o Team F.). Volba je na tobě, ale pokud mají uvedeno ve smlouvě, že tohle ne a ty to porušíš, nesmíš se divit.
-
Jelikož je to reakce hlavně na mě, tak musím konstatovat, že tomu co píšete přesně nerozumím. Pro zjednodušení mi odpovězte na tyto otázky:
Nakupované předměty mají podle Vás pouze vizuální efekt na hru? (ano/ne)
Tím, že si nevizuální bonus koupím mi přinese výhodu do hry? (výhodu / nevýhodu / nic se nezmění)
A s článkem o Blizzardu to naprosto vůbec nijak nesouvisí. - Nezlobte se, ale já tam jasnou paralelu vidím. (Přečtěte si všechny mé příspěvky) -
Peníze nebo čas. Čas jsou peníze. Tudíž aktuální update TF2 který přidal možnost zakoupení věcí nic zásadně nemění. Pokud ti jde čistě jen o nové zbraně případně item-set hats (jediné nově vecí které mají nějaký efekt na hru, kromě toho vizuálního), tak všechny jsou součástí item drops případně se dají ucraftit, a vůbec to není obtížné. Tak to bylo, tak to bude. To že si to jde koupit je bonus pro lidi, co si to prostě koupit chcou. Jejich mínus, pro Valve plus. Pro nás bezezměny. A s článkem o Blizzardu to naprosto vůbec nijak nesouvisí.
-
Souhlas, pochopil bych žalování hráčů, kteří tím nástrojem porušili licenci kde je vše výslovně zakázáno tohle dělat a s níž museli souhlasit při instalaci, ale nechápu žalování těch tvůrců, kterym je ukradený co s tim kdo dělá a nenesou za to odpovědnost, Blizzard se v tomhle chová opět jak spolek idiotů a už asi neví co by, žalovat ty hráče by jim kredit moc nezvedlo, tak žalujou ošklivé a zlé tvůrce utilit. Snad to nebude další z bizarních amerických sporů a soud rozhodne správně, což v tohmle případě znamená v neprospěch Blizzardu.
-
Pokud ještě snesete mé názory :-D, tak mě napadlo ještě trochu přitvrdit.
Srovnání s prostitucí: ;)
Zažalujeme německé tlusté prase (uživatele) nebo chudou prostitutku(dodavatele), která to dělá proto, aby v situaci jaké je přežila. Tam máme celkem jasno. VS protipříklad
Zažalujeme rozmazlené podvodníčky nebo peruánského hackera, který to třeba dělá aby měl co do huby.
Popravdě, já už začínám mít jasno a s postupem Blizzardu nesouhlasím.
Obecně je pravda, že poptávka vždy přitáhne nějakou nabídku. Jak se zbavit jednoho nebo druhého nevím. Podle mě nemožné. -
Nesouhlas. Udržení fair play je pro soutěžení nesmírně důležité. Jinak nebude nikdo soutěžit...
A souhlas s myšlenkou, že je potřeba se zamyslet nad tím, kdo je viník. Zda tvůrce či uživatel hacku.
Ale příčina je velmi jednoduchá. Zažalujeme 3 výrobce nástroje nebo tisíce (možná miliony fakt nevim) jinak dobře platícíh uživatelů. Každý nechť si spočítá dopady. V tomto ohledu je pro mě jednání Blizzadrdu celkem blizadrní až srabácké :) -
S cheatama to podle mě nelze srovnat velikostí (jsou to zatím* jen malé výhody) ale principem ano. A já vidím opravdu jen rozdíl jen v tom, kdo má zisky.
* Doufejme, že se jim to neosvědčí, nebo výhody příbydou podle toho kdo má kolik peněz. Bohužel to vidím poslední dobou jako trend. Je taky možné, že jednou budeme hledat hry, které mají nálepku (či ve smlouvě) nechatování a ani nezvýhodňování movitých. -
Díky pochpeno a super názor :)
Právě, vím že mám smůlu... Jako já to píšu, jen tak jako námět k zamyšlení. A doufám, že si v budoucnu s někým po internetu nebudu hrát šachy a že si v posledních tazích někdo nedokoupí pár dam nebo věží, aby vyhrál. Přestože to hra na začátku partie neumožňovala :-D
Jinak máš s obchodními taktikami, máš také pravdu. Mě ale takovéto praktiky obecně vadí. A hra mě pak opravdu přestane bavit. -
Jasně že to je zvýhodnění zazobanců co si budou kupovat itemy do hry a vadí mi tenhle přístup ale s tim nic nenaděláme.. mě jsou stejně ty itemy u zadnice ale je to svi**rna.
Ale neserovnával bych to s cheatama... *3* -
Jsem snad jedinej komu to přijde na hlavu? Buď má Blizz hluboko do kapsy a potřebuje obrat pár troubů o směšnou částku nebo je to jen čistá demence. Oni jen dělají cheaty, je snad jejich problém, že je lidé zneužívají při multiplayeru? Na netu se válí tuny cheatů, hacků, modů atd. do tisíců her, ale tohle vidim prvně, je to jako žalovat výrobce kuchyňských nožů, že jeho nůž byl zneužitý pro vraždění. Výjimkou by možná bylo kdyby u svých produktů měli výslovně napsáno, že je to pro použití na battlenetu pro cheatování v online hraní, jinak to opravdu nechápu. Je na každym jak s cheatem naloží, někdo pro to aby se dostal přes těžkou misi nebo přes bug ve hře, někdo pro online hraní, neni to ale problém tvůrce cheatu.
Abych předešel zbytečnýmu plkání, cheaty nepoužívám, nesnášim je.