Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amylee.Anderson
    Ty jsi kokos :D
  • Amylee.Anderson
    Cheaty jsou fajn, ale v multiplayeru je to na hovno. Ale nejak nevim, co si o tom mam myslet. Kdyby mě nekdo připravoval o majetek, tak se mi to nelíbí..ale zase..Blizz má určo peněz jak šlupek. Trochu škudlilové.
  • ja bych hlavne zaloval lidi co vyrabeji cracky na hry treba skupinu razor a pod. Zavrit je do vezeni. To nemuze byt tak tezke vypatrat je vzdyt jejich identita je pomalu verejne tajemstvi na internetu.
  • Takže podle této logiky stačí do cheatu zabudovat třeba kalkulačku a bude to v pořádku, protože kromě cheatů je to i kalkulačka a může tedy existovat i bez starcraftu? Autodíly samozřejmě mohou nahradit funkčnost a ne jen autodíly ale x dalších alternativních produktů, proč myslíš, že jsou pravidla na parametry aut, formulí, kopaček, kopacích míčů a já nevím čeho všeho ve sportech a dalších odvětvích? proto aby si tam někdo nedal něco alternativního neoriginálního co by poskytlo výhodu kvůli lepší funkčnosti. Cheat narušuje ferovost jen pokud je nevhodně použit stejně jako ty autodíly, já si dám na auto co chci a pokud to splňuje předepsané normy zákona, nikoho nepoškozuju do doby než bych s tim začal profi závodit a porušil pravidla toho sportu. To samé ten cheat, neni vina autora cheatu, že ho lidé zneužili k takovým nefer účelům, stejně jako neni vina výrobce autodílu, že ho nějak závodník zneužil v závodě.
  • ještě jsem zapomněl, že by pak spíš bylo rozhodně opodstatněnější kdybych já jako hráč S2 zažaloval Blizzard, že neni schopný udržet battlenet bez cheatů a já tedy přišel o zážitek z multiplayeru, který jsem v dobré víře se hrou kupoval, ve smlouvě či na krabici totiž žádný upozornění, že mohu přijít o 50% hry v důsledku zacheatovaného battlenetu neni. Svou nechopnost se s tím vypořádat a udržet své servery a battlenet čistý pak Blizzard dost neobratně svaluje na někoho jiného.
  • tak nějak a nic na tom nezmění ani ten klikač mínusů co tu řádí jak černá ruka : )

"Blizz to odůvodňuje tím, že to "znechutí hru" a že už si lidi nebudou chtít koupit pokračování. "
    Pokud by to takhle chtěli interpretovat, tak je chci vidět na jakých důkazech založí svou argumentaci a jak budou dokazovat, že lidé si nekoupili datadisk (ušlý zisk) kvůli cheatům na battlenetu, stejně tak můžu říct, že lidé si ho nekoupili protože se jim prostě nelíbí a nechtěj ho hrát nebo ho prostě jen nechtěji kupovat.
  • Tento zpusob parazitismu ano..
    Cheat mod je nove vznikle dilo, ale poskozuje dilo z nehoz vychazi a bez ktereho by existovat nemohlo. Alternativni obejtiv zmeni fotky, ale ne zpusob foceni. Autodily mohou nahradit nektere prvky, ale nezmeni pricnip jeho funkcnosti. A proto, ze se pro produkt prodavaji neorigonalni dily, neklesne zajem o originalni produkt nebo jeho kvalita. Ale cheat mod narusuje ferovost v sotezivosti, tim snizuje kvalitu a tim odrazuje klienty.
  • Car1bouLou_ - Nesrovnávám příklady, ale princip, který je všude stejný. Ještě mi prosím uveď, které smluvní podmínky porušili, jestli myslíš ty v článku, tak ty podmínky neporušili ti co ty utility vytvořili ale ti co je použili, to většině lidem nedochází, jiná situace by byla, kdyby ten cheat, hack obsahoval prokazatelně kody či část softwaru Blizzardu chráněný autorským zákonem, o tom ale v článku neni ani slovo, píše se jen o žalobě kvůli tomu, že jejich utility lidé používají k cheatování, to ale neni problém tvůrců a licencí, smlouvu porušuje ten co jí odsouhlasí při instalaci a pak ten cheat použije, a to dělají ti hráči.
  • Ten borec má 100% pravdu. Jen co jsem si to začal číst, tak jsem měl tendenci napsat jedno a to samé.
    Uvědomte si, že jde o cheaty a ne o cracky kua... Blizz to odůvodňuje tím, že to "znechutí hru" a že už si lidi nebudou chtít koupit pokračování.
    1) Hru už si koupili
    2) proč by to mělo ovlivnit rozhodnutí, jestli si koupit datadisk???!!! u datadisku jde jde věčinou jen o singplayer a blizz sám uvedl, že hra už obsahuje vestavěné cheaty.
    3) Co se multiplayeru týče, tak tam je to lameřina, ale také chyba programátorů SC2, že to nemají ošetřené proti hackům > aneb DOTA maphack (warcraft3-game) apod... To je o lameření, kdo to používá, ale vždy to je jen na hráčích, zda ho použiní. Navíc proto se rozdávají bany. A nakonec: Pařani WOW-ka. Pamatujete si na vykreslovací addon (cca 3.3.x patch), který v ICC zobrazoval co se má u jednotlivých bossů co dělat (kde stát, kam co spadne, apod...). Jak to s ním vyřešili? Zakázali! A nejednalo se ani o hack ani o cheat. Jen o zjednodušení, i když jej používalo věčina lidí, tak jej zakázali. Jak to udělali? Sowtvérově!
    Blizz čvachtá na maják. Tvůrci cracků, kvůli kterým přichází o milióny jim jsou u ****, ale cheaty, které mohou použít teprve až si danný člověk onu hru koupí jsou pro ně stěžejní...
  • Bohužel věci, které tu srovnáváš prostě srovnat nejdou a o to jde a pokud jsem četl v článku správně, oni porušily smluvní podmínky blizzardu, tím pádem je postih z jejich strany oprávněný.
  • Podle toho co popisuješ je tedy nelegální i to, že si nekoupim original part na svoje auto, motorku, ale levnějí alternativu, nelegální je teda i to, že si do svý koupený pc stanice od dellu koupim jiný paměti, jiný značky. Podle tebe by bylo nelegální a žalovatelný snad i to, že se koupim tepláky bez proužků, protože výrobce takových tepláků parazituje na tom, že stejný tepláky ale s třemi proužky už vyrábí adidas. V tom případě tak 95% všeho na světě jen na něčem parazituje a poškozuje něčí jméno a mělo by se to všechno zažalovat.
  • Tak jinak, ve fotbale (Stracraft2) fotbalista (hráč S2) použije doping (hack, cheat), podá lepší výkon, ovlivní zápas, někoho poškodí, třeba soupeře, ligu, majitele klubu (zápas ve Stracraftu, ostatní hráče S2), budeš pak žalovat koho prosím? výrobce té chemické látky (vývojář co udělal svojí originální utilitku na S2), která žádné předpisy neporušuje, nebo toho konkrétního fotbalistu (hráče)?

To nám to najednou krásně jako příklad a paralela k situaci k S2 zapáda do sebe : )
  • Konečně se Blizzard rozhoupal. Je vidět, že to o zkvalitnění hraní na Battle.netu 2.0 nebyly jen plané řeči. Už bylo na čase dát idiotským cheaterům/hackerům za vyučenou.
  • S většinou naprostý souhlas.
    Warez má určitě své pozitivum v podobě šíření her. (Na to tvůrci her rádi zapomínají a uvádí jen čisla o které je warez připravil, nikoliv ty, kolik díky warezu vydělali...)

Dovolil bych si ale zapochybovat nad tvrzením, že parazitismus, tak jak jej popisuješ je špatný. Co říkáš produktům typu refily do tiskáren, alternativní objektivy k digitálním zrcadlovkám, neoriginální autodíly BMW atd? Jejich prospěch vidím např. v regulaci cen. Také se dá bavit v případě cracků atd. o zlepšování zabezpečení.

Ale jinak naprostý souhlas.
  • Pokud by ve fotbale byli lidé, kteří by svou činností narušovaly tvůj majetek, tak by si je taky žaloval.

Srovnávat toto odvětví s fotbalem není šťastné přirovnání.
  • Teď mě napadl ještě ejden super příklad utrácení peněz za "kravinky". Facebook a herní aplikace na něm s mini transakcema. nedávno sem četl článek, že tyto flashové vecičky vydělávají více, než nejlepší AAA hry.

Co lidi přiměje za tyto věci utrácet ? Já ybch řekl, že jedna nejhlavnější věc, čas. Kdo by chtěl trávit sbíráním 7dní, když to může za 5 dolarů mít hned ? Jeho těch 5 dolarů nezabije a udělá si radost.
  • vsadim boty, že nějakej ten pálenej kousek SW nebo crack se mu tam doma někde válí či válel, v takovym případě si dělá z pusy WC a jsou to jen pokrytecký žvásty : ) ovšem zde na internetu bude tvrdit že nikdy žádný crack nezkusil, nikdy pálenej software neviděl a neměl ani u sebe, ani u kamaráda, kterého by jistě za ty kulky v takovém případě okamžitě pověsil nebo případně v rámci občanské povinnosti udal na policii : )
  • No, nevim. Je to na hlavu. Vzdyt ve fotbalu se vylucuje, nezaluje.
  • Co by mě vadilo je irelevantní, tady jde o právo a zákony, tohle co píšeš je sice moc hezký, ale v principu je to blbost a kdyby si chtěl tenhle princip a logiku uplatnit na vše tak se spustí lavina soudních sporů naprosto o všechno. Stát se stará aby lidé nebyli vražděni, ale ošklivé firmy vyrábí zbraně, které jsou pro zabíjení zneužívány, žaluj je. Výrobce nožů chce lidem dopřát požitek z krájení chleba, stará se o jejich kvalitu, bezpečnost, ale vykukové je zneužívají pro zabíjení, žaluj je. Výrobce aut vyrábí kvalitní auta, bezpečná, stará se o ně, financuje výzkum, ale vykukové je zneužívají k pašování, loupení, zabíjení, žaluj je. Takhle by se dalo pokračovat donekonečna a to se jedná o případy daleko důležitější než nějaký pitomý cheaty ve videohře, přičemž princip je stejný. Pokud ten hacker nepoužil zdrojový kod, část softwaru Blizzardu nebo cokoli co je chráněné autorským zákonem pro výrobu toho hacku který pak za peníze nabízí, tak se s tou žalobou může Blizzard akorát tak vyfotit. Pokud je to výlučně software toho vývojáře a je tudíž jeho dílem, těžko ho lze žalovat za to, že lidé co si to koupili to zneužili při online hraní. Vzhledem k tomu, že o nějakém porušení autorství nepadá v článku ani slovo a spor se vede jen o to , že lidé s použitím těch nástrojů podvádí při online hře, tak se jedná zřejmě o ten druhý případ, pak doufám, že soud rozhodne v neprospěch Blizzu a bude to tak správně.
  • Já zas nemám u tvého příspěvku možnost reagovat, tak píšu sem. Popravdě tvé reakce mě přivedly k zamyšlení :)

Co se týče WOW a nákupu "kosmetických" předmětů. To mi vůbec nevadí, neovlivňuje to pravidla hry, a je to opravdu jen o tom ukázat lidem okolo - já na to mám.

Co mě vadilo na TF2 bylo, jestliže kupuji hru s nějakými pravidly, tak předpokládám, že v budoucnu nebudu muset investovat dále, abych získal nějaké vybavení. Nicméně, pokud je to tak, jak píšeš, tak mi to nevadí z těchto důvodů (změna názoru):
    - nový hráči vlastně mají možnost pouze dohnat ty stávající.
    - je to další zdroj příjmů pro tvůrce hry (navíc jen z hráčů, kteří získali hru třeba levněji)
    Už jen malé "nelíbení se" spočívá v možné nevyrovnanosti začínajících.

Díky za kvalitní názor ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit