Přejít na výpis diskuzí
Blogy z LA: Sony knockoutovala Microsoft
11.6.2013 | Miloš Bohoněk
167 příspěvků
-
Dám ti radu na ultimátní v*ser fanoušků xboxu. Kup si xbox one a pak ho hned před obchodem p*ser a rozmlať kladivem. Nech se u toho natočit s maskou kratose na hlavě, dej to na net a budeš znám po celém světě. Udělal bych to sám, ale no nechce se mi dávat prachy za xbox one
-
Taky jsem chtel poznamenat neco o tom ze se Sony neboji menit veci za behu ale nakonec jsem se na to vyprd :D
-
wtf on někdo ještě hraje PS2 hry?
-
utáhne a i překoná, současná generace je 7 let stará a podívej na tu grafiku u exklusivitek
-
Jen abych si to ujasnil, když mám playstation 3 a chci si koupit PS4 jsem trollí pako nebo trollí královna?
-
Stále tohle lidi hodnotí podle naších poměrů, ale my jsme kapka v moři. Třeba za velkou louží nemaj důvod stahovat, crackovat a s každym patchem hrotit jak to zprovoznit přes nějakej Tunngle atp. :D Radši daj pár babek a maj pokoj :D
-
Mna ako fanboya Sony tesi, ze to Sony Microsoftu pomerne natrela. Ale som tiez sklamany z toho, ze nepojdu tou istou cestou, co sa bazarovych predajov tyka - to znamena ze znizovanie cien hier na konzoly, kompletne digitalna distribucia a zlavy po vzore Steamu sa budu musiet par rokov odlozit.
Som zvedavy ako odpovie MS, pretoze momentalne fakt nevidim jediny dovod preco kupit Xbone namiesto PS4. Jedine co ma napada je, ze vdaka vsetkym tym obmedzeniam budu skutocne schopni znizit ceny hier na Xbone - tak aby stali o 10 eur menej ako tie iste hry na PS4. To by mohlo byt este zaujimave. No uvidime... -
Na seriozni hrani porad zadne mobilni zarizeni vhodne neni. I VITA strci do kapsy jakykoliv sebelepsi mobil. Nikoliv nabidkou her ani hardwarem, ale ovladanim. Hrat na tabletu automobilovy simulator proste seriozne nejde a nepujde.
-
Gaikai tedy bude jen pro PS3 hry? PSX hry jsou na PS3 uz ted a pujdou nejspis i na PS4, ale co PS2 hry? Proc se na ne zapomina :D
-
Tak i na dnesni PS3 jedou vsechny hry z PS1 a hodne her z PS2 (koupenych z PSN) a v 1080p nektere hry take jedou, byt uznavam ze vyrazna mensina.
-
Exclusivni tituly jsou to co konzole prodava. Sony i MS se jich snazi udrzet co nejvic, je to velice vyhodne i pro vyvojare, kdyz vyjde hra soubezne na PC i na PS4 prodeje budou ve vysledku nizsi nez kdyby to vydali jen na PS4 a to z duvodu piatstvi na PC. Kazdy druhy hrac si to radeji stahne na PC nez aby si to koupil za litr na PS4, je to prosta logika.
Vetsina hracu ma totiz PC i nejakou konzoli. -
Rad bych pripomenul rok 2006: Ps3 mela zpetnou kompatibilitu, Linux, prislib virtualniho sveta Home a prislib her v 1080p 60/fps. Vsechno vypadalo tak krasne.
Co z toho je v roce 2013?
Ted taky vsechno vypada krasne, Ps4 ruluje. Co bude za par let? *3* -
Ja ti nevim hele.. Debilni sou asi fandove xboxu, kdyz se toho furt zastavaj;)
-
No zkrátka je to konzole - na hry dělaná :) ale samotnej grafickej čip je nižší střední - střední třída.. takže možná tak rok to bude ještě aktuální a dalších 9 to bude jako současná generace.. :D
-
Tezko budou mit vetsi zisky na konzoli, ktere se proda radove o stovky tisic mene. A opet, ne kazdy, kdo si nekoupi bazarovku si koupi hru za plnou cenu. A dale, kdo si ji koupi za plnou cenu pak nakup dalsi nove kompenzuje prodejem stare v bazaru. Pokud ty lidi o vsechno tohle pripravi, tak budou prodeje dost tristni.
-
Debilnejsi fanboye nema zdna jina firma. Gratulace miri do Sony *1*
-
To si nemyslim, jednak exkluzivita si myslim ze stoji viac samotneho vydavatela ako vyvojara. Ani MS a ani Sony sa neoplati mat kopec exkluzivit, vecsinou su to len vyznamne tituly a znacky. A PS4 aj Xbox1 su po HW stranke najblizsie zo vsetkych doterajsich konzoly, takze multiplatformove vydavanie bude uz asi standard. Preco by sa hlavne samotny vyvojar oberal o potencionalnych zakaznikov ?
-
Este jeden postreh. Osobne si myslim ze v nasledujucich par rokoch to nebude ani tak PS4 vs XBox1, aj ked ist budu superit a bojovat o trh, ako skor tradicne konzole vs mobilne zariadenia (android,ios telefony,tablety,boxy atd). Treba si vsimnut ze na kazdej prezentacii bola nejaka hra ktora nejakym sposobom zakomponovavala tablet to hrania "velkej hry". To samo o sebe neni podstatne, dolezite je ze vyvojari ziskavaju skusenosti. Mimochodom vcera malo Apple svoje WWDC na ktorom odprezentovali kade co ale hlavne IOS7 kde okrem inych novinek je z hladiska hier jedna podstatna vec, a to ze IOS7 bude priamo podporovat pripojenie gamepadov !. V podstate z Apple, vdaka AppleTV sa stava konkurencia Ouye ale aj MS a Sony (aj ked samozrejme v inom segmente ale zasa s obrovskou zakladnou potencionalnych hracov).
Mimochodom momentalne mam pocit ze Nintento ticho niekde v kute place. Som zvedavy s cim pridu do buducna. WiiU asi moc nevyslo, alebo nevychadza. -
To si piš, že utáhne.. Se podívej co dokázali vývojáři s 256MB ram na ps3...
-
Jenže, jenže... to, co se nám nelíbí na MS - a myslím tím hlavně problematické půjčování her a nemožnost prodeje v bazaru, může zase naopak přilákat pozornost vývojářů, kteří raději podepíší exkluzivitu s MS, kde mají předpoklad větších zisků na stejném díle. Takže se taky může stát, že většina Áčkových titulů bude jen na XBOX a hráči, kteří se mu teď vysmívají, přejdou právě na něj. No a čekal bych, že reakcí Sony bude pomalu a potichu zavést dost podobná pravidla (i když samozřejmě trochu mírnější - nemohou si to dovolit), aby vůbec pro jejich platformu vývojáři něco dělali.
No doufám, že se moje vize nenaplní, ale je jasný, že se zhruba touhle cestou bude vývoj ubírat...